ZAKON POSTOJANJA – istina o postojanju materije, zivota i prirode

Ти констатујеш својства материје и констатујеш да на основу тих својстава из ње проистичу облици, то јест разна жива бића.

То није никакав одговор на питање "како", већ констатација да се нешто дешава, док немаш појма "како" се то дешава.

Можда је ово добар пример који ће ти помоћи да разумеш твоје заблуде:

Прошле године објављен је од стране мејнстрим медија снимак нло, који је снимио амерички војни пилот а званично је објаваљен од стране Пентагона, што је друга тема.

Видиш, сви можемо констатовати да се овде ради о неком објекту.
Тај објекат очито има способност кретања, убрзавања, успоравања, детектовања околине итд.

Дакле, сви то можемо констатовати, али нико не зна како ова летелица лети.

Исто тако , ти констатујеш спосбности материје, али не знаш КАКО из материје, на основу тих њених способности произилазе жива бића. Дакле твој "закон постојања" је констатација, а никакво објашњење суштине света и живота.

У овом посту сам ти једноставно нацртао шта је тај твој "закон" и да он није никакво коначно објашњење суштине света и живота већ обична констатација. То је именовање опажених појава и то је све. Ако нешто именујеш, ако покажеш прстом на њега тиме га ниси објаснио.

Твој одговор на то је ово:

Da bi se došlo do odgovora na pitanje KAKO se sve u univerzumu dešava treba povezati znanja iz fizike, biologije i eksperimentalne psihoilogije. U vezi toga u okviru eksperimentalne psihologije se došlo do saznanja da postoji Svest, koja sebe zove imenom "JA", koja raspolaže sa sedam foizičkih i psihičkih sposobnosti, pomoću kojim može da čini svašta. I kad se pitamo KAKO Svest čini nešto, odgovor glasi: čini pomoću 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji.

A u okviru fundamentalne i tehnočloške fizike došlo se do saznanja da samo energija postoji i da je ona ta koja raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti. Iz čega sledi zaključak da su Svest i Energija (materija) jedna i ista prirodna sila i pojava. I kad se pitamo KAKO ona sva čuda ovog sveta čini, odgovor glasi; čini uz pomoć sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji: Drugog odgovora na pitanje KAKO, nema, niti treba da ima. To je potpun, naučno dokažljiv i logički objašnjiv i razumljiv odgovor.

Овде кажеш да материја чини оно што чини уз помоћ својих седам физичких и психичких спсобности. Дакле она ИМА те способности као што онај НЛО има способности кретања, маневрисања, заустављања. убрзавања.
Али из тога не знамо КАКО она користи те своје способности. Из те твоје реченице " čini uz pomoć sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji:" и даље не замо како.

Самим ти твој "закон постојања" је ништаван баш као када би неко констатацију да се онај виђени НЛО креће уз помоћ својих способности кретања, опажања, маневрисања итд. продавао као научно откриће нове врсте мотора за погон летелица.

Овим објашњењм је твој "закон посотјања" срушен. Јер је њиме демонстрирано да то није никакав закон већ обично надевање имена.

Наравно за неког попут тебе ко је на томе засновао мегаломанске уобразиље величине и месијанства, признати тако нешто је потпуно немогуће. И зато следи километраски пост у коме ћеш поновити, "креће се уз помоћ својих седам бла, бла." и тиме ће као твоје уобразиље бити одбрањене.

Епа видиш, неће. Пиши ти сада километарски пост, али тако је како је.

Konfučije je došao kod Lao Cea, i pitao ga:

- Šta je dobro? Šta je zlo? Daj jasno opredeljenje. Pošto je čoveku neophodno da se na nešto
osloni u svom delovanju.

Lao Ce mu je odgovorio:

- Opredeljenja stvaraju konfuziju, jer podrazumevaju razdvajanje. Kad kažete da je jabuka jabuka,
a čovek je čovek, vi ih razdvajate. Vi kažete da čovek ne jede jabuku. Život je jedno kretanje, u
tom trenutku, a kada ste im dali opredeljenje stvarate konfuziju. Sve definicije su mrtve, a život
je uvek u kretanju. Detinjstvo se kreće prema mladosti, mladost prema zrelosti, zdravlje se
kreće prema bolesti, bolest prema zdravlju. Gde ćete povući liniju, kako biste ih razdvojili?
Zbog toga su opredjeljenja uvek lažna, jer ona produžavaju neistinu; tako ne opredeljujte.
Ne govorite šta je dobro a šta je zlo.

Konfučije ga je pitao:

- Kako onda voditi i usmeravati ljude? Kako ih učiti? Kako ih učiniti boljim i moralnijim?

Lao Ce mu je odgovorio:

- Kada neko pokuša da napravi drugog boljim, u mojim očima to predstavlja greh. Što više
gospodari pokušavaju da stvore red, tim je viši nered. Prepustite svakog samom sebi.

Konfučije ga je pitao:

- Ta pozicija izgleda opasno. Da li se društvo može zasnivati na toj poziciji?

Konfučije je nastavljao da pita, a Lao Ce je samo ponavljao:

- Priroda je dovoljna, ne treba joj nikakav moral. Priroda je prirodna, ona nije prinudna. Ona je
spontana. U njoj je dovoljno nevinosti. Znanje nije potrebno.

Konfučije je otišao zbunjen. Nije mogao da spava celu noć. Kada su ga učenici pitali o susretu
sa Lao Ceom, on je odgovorio:

- To nije čovek, to je opasnost. Izbegavajte ga!

Kada je Konfučije otišao, Lao Ce se dugo smejao. Svojim učenicima je rekao:

- Um je barijera za razumevanje, čak i um Konfučija. Nije me uopšte razumeo. I bez obzira šta
kasnije da kaže o meni, biće neistina. On smatra da stvara red u svetu. Red je svojstven svetu,
on je uvek tu. A onaj ko pokušava da stvara red zapravo stvara nered.

Evo jedne taoističke pričice. Pa, ko razume, shvatiće.. :kafa:

Konfučije deluje iz ličnosti, dok Lao Ce iz suštine - ovo je jasan primer.

Neko ko nije stvorio red u sebi ne može stvarati ni red van sebe. Svaki pokušaj postaje utopija.

Svi sistemi, pa i ovaj Ljubin, koji pokušavaju od nesvesnih ljudi stvoriti svesni kolektiv uvek na kraju završe kao autoritarni režimi.
Samo od svesnih ljudi možeš stvoriti svesni kolektiv.

SVESNA GLISTA:

Lao CE, Konfućije....?

Dva istočnjalka prosvetljenika, "mudraca", koja, (kao i naš JA+7 KOJI JESAM), nisu objasnila ništa. U tekstu koji si citirao Lao Ce konstatuje da je sve kretanje. A kretače i ne pominje, bez kojih kretanja ne može da bude i bez kojih ništa ne može da bude jasno. Da li je to za tebe neka mudrost? I još savetuje da u tom svekretanju ništa ne sme da se dira, ni menja, neka sve bude kako jeste i neka sve ide svojim putem. Ne shata da, ako već zna da je sve kretanje i da se sve kreće, da nije moguće da se u tom svekretenju kretači ne dodiruju, ne koče jedni druge, ne zapinju, sputavaju, smetaju, ugrožavaju itd. i na taj način Lao Ceov savet da tu ništa ne treba da se menja, već pusti da sve ide svojim puten, čini nemogućim i besmislenim. Iz razloga što kretači u svom haotičnom svekretanju, hteli, ne hteli, MORAJU sve to da rade što Lao Ce savetuje da ne rade. Jer da to nisu radili i da još uvek ne rade, Univerzum bi se i danas nalazio i svom početnom haotičnom stanju kretanja, pa Lao Cea, Konfuičija i njihovog laprdanja ne bi ni bilo. Ovo je samo jedan od "bisera" istočnjačkog prosvetljeničkog besmislenog i neznalačkog midrovanja i laprdanja.

Poslednja izmena:
OZIMAN:

У овом посту сам ти једноставно нацртао шта је тај твој "закон" и да он није никакво коначно објашњење суштине света и живота већ обична констатација. То је именовање опажених појава и то је све. Ако нешто именујеш, ако покажеш прстом на њега тиме га ниси објаснио.

Čovek prvi put video automobil i zamolio vozača da mu objasni kako automobil može da ide a da ga volovi ne vuku? Nakon što mu je vozač sve stručno i lepo objasnio i upitao ga da li mu je sada jasno, ovaj mu odgovori: "Sve je to meni jasno, samo mi nije jasno kako može da ide a da ga volovi ne vuku".

Isti slučaj je i sa tobom, Ozimane. Ma koliko puta da ti odgovorim na tvoje pitanje ti ga uvek iznoiva postavljaš. Nije tačno da ja samo konstatujem činjenice, a ne objašnjavam ništa, već je tačno to da ti moja objašnjenja ne razumeš, ma koliko puta da ih ponovim. Isto kao i čovek iz gornje priče koji nikako ne može da razume kako automobil može da ide a da ga volovi ne vuku.

Ono što je kod Zakona postojanja konstatacija jeste da uistinu postoji samo Svest i njenih 7 fizičkih i psihičkih sposoibnosti. A objašnjenje i odgovor na pitanje "KAKO", jeste da Svest postoji uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih radnji. Dakle, da bi razumeo objašnjenje, moraš da razumeš razliku između 7 fizičkih i psihičkih radnji Svesti. Sposobnosti su postojanje, a radnje su objašnjenje.

Da li ti je sada sve jasno? Da ponovim još kraće: Svest i njenih 7 sposobnosti su automobil, koji se kreće uz pomoć svojih 7 radnji. Dakle, radnje su motor i gorivo pomoću kojih se automobil kreće sam, bez potrebe da ga volovi vuku.

Ako još uvek nisi ništa razumeo, hajde da ti objasnim i kako se točkovi automobila okreću sami pomoću 7 radnji. Okreću se tako što se fizičke i psihičke radnje unutar Svesti kao točka naizmenično uzrokuju, tj jedne druge naizmenično unutar točka pokreću. Tako se točak večito vrti, odnosno, tako Svest kao točak koji se vrti večito postoji.

Još konkretnije da ti objasnim: Svest kao točak se večito vrti tako što naizmenično i večito uz pomoć sebe kao fizičke radnje i procesa, uzrokuje sebe kao psihičku radnju i proces, da bi zatim uz pomoć sebe kao psihičke pojave i procesa uzrokovala sebe kao fizičku radnju i proce. Konkretno imaš primer jajeta i koke. Dakle, kao što jaje i koka stoje u večitoj naizmeničnoj uzročno posledičnoj vezi i odnosu, tako isto i fizički i psihički procesi večito stoje u naizmeničnoj uzročno posledičnoj vezi i odnosu. I to ti je odgovor i objašnjenje KAKO Svest postoji. I to je ujedno i ZAKON po kojem Svest postoji, a ujedno i ZAKON po kojem sve postoji, jer sve što postoji je Svest.

Poslednja izmena:
Baš i nisam očekivala da ćeš ti razumeti. Izvini na nepoverenju.

Nego....
Kako to da tvoje težnje toliko liče na istočnjačko prosvetljeničko besmisleno i neznalačko
mudrovanje i laprdanje Konfučijevo?

Neverovatno.

Ne znam da li se taj razgovor ikada stvarno između njih dvojice desio. Ali takav razgovor
se do danas vodi između duše i ličnosti, u svakome od nas.

OZIMAN:

Овде кажеш да материја чини оно што чини уз помоћ својих седам физичких и психичких спсобности. Дакле она ИМА те способности као што онај НЛО има способности кретања, маневрисања, заустављања. убрзавања. Али из тога не знамо КАКО она користи те своје способности. Из те твоје реченице " čini uz pomoć sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji:" и даље не замо како.

Evo, ponovo nije jasno kako automobil može da ide a da ga volovi ne vuku? Evo pokušaj sada sve to da razumeš uz pomoć ove dve slike dole. Tu može da se vidi kako se fizički i psihički procesi naizmenično uzrokuju i omogućuju da se točak večito vrti, i omogućuje svesti da tako večito postoji.

1.jpg

13.jpg

OZIMAN:

Наравно за неког попут тебе ко је на томе засновао мегаломанске уобразиље величине и месијанства, признати тако нешто је потпуно немогуће. И зато следи километраски пост у коме ћеш поновити, "креће се уз помоћ својих седам бла, бла." и тиме ће као твоје уобразиље бити одбрањене.

Епа видиш, неће. Пиши ти сада километарски пост, али тако је како је.

Kad vozač stručno i lepo objasni čoveku kako automobil može da ide a da ga volovi ne vuku, a ovaj uvek iznova pita kako automobil može da ide a da ga volovi ne vuku, vozaču ne preostaje drugo, već da uvek iznova sve stručno i lepo objasni..

SVESNA GLISTA:

Kako to da tvoje težnje toliko liče na istočnjačko prosvetljeničko besmisleno i neznalačko
mudrovanje i laprdanje Konfučijevo?

Kada Lao Ce, Konfučije i ja kažemo da je sve kretanje, onda je to slično. Ali, kad ja kretanje objašnjavam uz pomoć kretača, a zatim objasnim i samog kretača, a Lao Ce i Konfučije kretača, niti pominju, niti znaju da ga objasne, onda to nije slično, samo što ti tu razliku ne primećuješ.

Ne znam da li se taj razgovor ikada stvarno između njih dvojice desio. Ali takav razgovor
se do danas vodi između duše i ličnosti, u svakome od nas.

Sa ovim nisi rekao ništa jer reči i pojmovi "duša" i "ličnost" su apstraktni izmišljeni pojmovi koji ništa ne znače. Sve dok se ne definišu da može prstom da se upre u njih, da njihovo postojanje može da se opazi i proveri, a zatim i svrsta u neku od 7 jedinopostojećih i mogućih fizičkih ili psihičkih radnji i procesa, zato što sem njih ničeg drugog u Univerzumu nema za šta se može tvrditi da postoji.

OZIMAN:

Čovek prvi put video automobil i zamolio vozača da mu objasni kako automobil može da ide a da ga volovi ne vuku? Nakon što mu je vozač sve stručno i lepo objasnio i upitao ga da li mu je sada jasno, ovaj mu odgovori: "Sve je to meni jasno, samo mi nije jasno kako može da ide a da ga volovi ne vuku".

Isti slučaj je i sa tobom, Ozimane. Ma koliko puta da ti odgovorim na tvoje pitanje ti ga uvek iznoiva postavljaš. Nije tačno da ja samo konstatujem činjenice, a ne objašnjavam ništa, već je tačno to da ti moja objašnjenja ne razumeš, ma koliko puta da ih ponovim. Isto kao i čovek iz gornje priče koji nikako ne može da razume kako automobil može da ide a da ga volovi ne vuku. [

Ono što je kod Zakona postojanja konstatacija jeste da uistinu postoji samo Svest i njenih 7 fizičkih i psihičkih sposoibnosti. A objašnjenje i odgovor na pitanje "KAKO", jeste da Svest postoji uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih radnji. Dakle, da bi razumeo objašnjenje, moraš da razumeš razliku između 7 fizičkih i psihičkih radnji Svesti. Sposobnosti su postojanje, a radnje su objašnjenje.

Da li ti je sada sve jasno? Da ponovim još kraće: Svest i njenih 7 sposobnosti su automobil, koji se kreće uz pomoć svojih 7 radnji. Dakle, radnje su motor i gorivo pomoću kojih se automobil kreće sam, bez potrebe da ga volovi vuku.

Та прича се односи на тебе. Него ево ти још једна прича коју је споменуо Гете:

„Zubaca puni bili su, doduše, ključevi, ali reze ne dignuše".

Пуно слова у твојим писанијама, али та слова "резе не дигнуше".

Имамо слова, немамо дела. Па каква ти је то наука?

Ако си као што кажеш открио "закон постојања", онда можеш из непостојања створити постјање, зар не?

Ето ти материја у кајгани, сви састојци су ту. Па изволи, створи из тога живо јаје ако знаш како.

Ако не знаш како, онда о чему лапрдаш?

COCO BILL:

Neko ko nije stvorio red u sebi ne može stvarati ni red van sebe. Svaki pokušaj postaje utopija.

Ideje vladaju svetom. Ceo materijalni Univerzum je materijalizovana ideja. Sadašnji nepravedni svetski društveni i ekonomski poredak je materijalizacija ideje o nepravednopm društvenom i ekonomskom poretku. Suština te ideje jeste da je princip podele, konkurencije, mržnje i borbe svakoga sa svakim, u kojoj jači preživlja, u kojoj je pravo jačega njegovo prirodno pravo i ukojoj su dozvoljena sva sredstva, prirodan i najbolji način održanja. Sve ovo za svoju posledicu nema red u svetu i dobro, već nered i zlo. To podrazumeva, da bi mogli u svetu da stvorimo red i dobro, moramo prvo, kako ti reče, u sebi stvoriti red i dobro. Šta to znači? To znači da prvo u sebi moramo da stvorimo ideju reda i dobra i postanemo je svesni, da bi tek potom, po toj ideji reda i dobra mogli da stvorimo red i dobro izvan sebe. Drugim rečima, da bi mogli iz stanja nepravednog svetskog poretka i stanja nereda i zla, da peđemo u stanje pravednog svetskog poretka i stanje reda i dobra.

E sada, ako si ti na mene, koji želim da u svetu vlada red i dobro, mislio da ja u prvom redu u sebi moram da stvorim redi dobro, da bi zatim mogao izvan sebe da stvaram red i dobro, malo si se zeznuo jer ja sam uz pomoć razumevanja Zakona postojanja, a time ujedno i razumevanja redai dobra, taj red i dobro u sebi , tj. ideju o pravednom svetskom poretku, odavno stvorio. I sada ste na redu svi vi ostali da to učinite. Da napravite u sebi ideju reda i dobra, tj, umesti ideje nereda i zla koju u sebi još uvek nosite, smatrate je ispravnom i po njoj živite, sada u sebi stvorite ideju reda i dobra i po njoj napravite red i dobro. Konkretno, da po ideji reda i dobra ponovo sastavite Jugoslaviju koju ste po ideji demokratije, kao ideje nereda i zla, srušili i tako ponovo uspostavite red i dobro, kao što je i pre bilo. A po mogućnosti. da se po ideji reda i dobra ujedinite sa celim svetom sa ciljem da vam još bolje bude vam bilo još bolje.

Prema tome, nemoj nikoga da pozivaš da stvara red u sebi, ako još uvek ni sam nisi napravio red u sebi, a pogotovo ako ne znaš šta podrazumeva pojam napraviti "red u sebi". Ako ne znaš da bez znanja ideje o jedinstvenom pravednom svetskom društvenom i ekonomskom poretku ne može da bude reda ni "u sebi", ni "izvan sebe". I ako ne znaš da bez razumevanja ZAKONA POSTOJANJA ne možeš znati šta pojam "red u sebi" podrazumeva, kao ni pojam red "izvan sebe".

Svi sistemi, pa i ovaj Ljubin, koji pokušavaju od nesvesnih ljudi stvoriti svesni kolektiv uvek na kraju završe kao autoritarni režimi. Samo od svesnih ljudi možeš stvoriti svesni kolektiv.

Ljubina namera nije da od nesvesnih ljudi stvori "autoritarni režim", već da uz pomoć razumevanja Zakona postojanja, a time ujedno i razumevanja reda i dobra, nesvesni ljudi postanu svesni. Svesni najboljeg prirodnog i univerzalnog rešenja o tome kako se najlakše izbegava nered i zlo, a ostvaruje red i dobro. Da bi zatim svesni ljudi sami, po svojoj slobodnoj volji, po ideji reda i dobra, bez ikakve atotoritarne vlasti i režima koji ih na to prisiljava, radi svog vlastitog dobra, napravili taj red i dobro.

OZIMAN:

Пуно слова у твојим писанијама, али та слова "резе не дигнуше".

Kao što je i do sada uvek bilo, posle svakog mog objašnjenja ti i dalje postavljaš pitanje "a kako može da ide a da ga volovi ne vuku". Šta na kraju da ti kažem drugo, već, nemoj više time da se zamaraš, ako nisi u stanju da razumeš - čekaj "kad porasteš, ksće ti se samo".

Имамо слова, немамо дела. Па каква ти је то наука?

To je nauka o delima koja ti niti vidiš, niti razumeš.

Ако си као што кажеш открио "закон постојања", онда можеш из непостојања створити постјање, зар не?

Ja nisam naučnik i time se ne bavim, ali to je već moguće. Eno kvantni fizičari već uspevaju da probude kvantno polje u kojem nema materije ni materijalnih formi i tako iz njega, takoreći iz Ništa, isteraju energetsko/materijalnu česticu. I sada neki već rade na tome i eksperimentišu kako da iz kvantnog vakuuma dobiju novu energiju. A što se mene tiče ja samo kroz ZAKON POSTOJANJA, koji ti ne razumeš, objašnjavam da je to moguće i KAKO je to moguće. Objašnjavam kako je moguće da je iz nematerijalnog kvantnog polja nastao ceo energetsko materijalni univerzum i život u njemu. Sve uz pomoć 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. Ali teško ti možeš da shvatiš o čemu ja ovde pričam.

Ето ти материја у кајгани, сви састојци су ту. Па изволи, створи из тога живо јаје ако знаш како.

Ako ja znam da objasnim kako koka koja pojede kajganu može iz te kajgane da napravi novo jaje, to ne znači da i ja mogu iz kajgane da napravim jaje jer ja nisam koka. Ja sam čovek i ako ja pojedem kajganu, ta kajgana će u meni da kopira informaciju o tome šta treba da radi da bi putem samopreobražavanja mogla da postane čovekova semena ćelija iz koje, pod oređenim okolnostoma, će umesto kokošijeg jajeta da se razvije čovek. I sve to samo uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. Onih istih uz pomoć kojih i automobil može da ide a da ga volovio ne vuku, a ti nisi sposoban da to razumeš.

Ако не знаш како, онда о чему лапрдаш?

Ja znam i stalno ti objašnjavam, a ti nikako da shvatiš. Uvek izbova laprdaš i pitaš kako automobil može da ide a da ga volovi ne vuku? I ako ne razumeš moje objašnjenje, pitaj Šopenhauera, on ti je inače i do sada sve lepo objašnjavao, tako da sada ne znaš ništa, isto kao što ni pre Šopenhauera ništa nisi znao. Samo što ti još uvek ne znaš da i dalje ništa ne znaš i to je tvoj problem. Misliš da Šopenhauer sve zna, jer on je svetski filozofski autoritet, pa misliš ako nabubaš sve na pamet što je on rekao da tada automatski i ti sve znaš. Ali malo si se zeznuo, Kao što mene ne razumeš, još manje možeš darezumeš Šopenhauera jer on nije objasnio apsolutno ništa. Ali ti misliš da jeste, upravo zato jer nisi sposoban da razumeš ni ono moje što može da se razume, a kamo li Šopenhauerovo koje ne može.

SVESNA GLISTA:

Odkud ti to?. Ja +7 je jedino što postoji. I jedino je uz pomoć kojega i može nešto da se objasni. Šta da se objasni? Da se objasni JA+7 jer ništa drugo i ne postoji što bi moglo da se objasni.

Odakle ti onda ideja da se JA+7 u meni jedino može prosvijetliti uz pomoć “svjetlosnog bića”?

Zar JA + 7 nije ono što jedino postoji... u meni, u tebi i u svjetlosnim bićima?

Zar ne trvdiš, a tvrdiš (eto gore) da je JA +7 jedino što postoji?

Zar onda JA+ 7 nisam ono što tvrdiš da jesam, postojanje koje ima moć prosvjetljenja... u sebi?

Kao što je i do sada uvek bilo, posle svakog mog objašnjenja ti i dalje postavljaš pitanje "a kako može da ide a da ga volovi ne vuku". Šta na kraju da ti kažem drugo, već, nemoj više time da se zamaraš, ako nisi u stanju da razumeš - čekaj "kad porasteš, ksće ti se samo".

Ако те тај сељак у причи пита. "Како се креће аутомобил а да га волови не вуку", а ти му одговориш "Креће се тако јер има способност кретања". То јест креће се тако што се креће. Немој се чудити зашто ће те поново питати после твог "објашњења". Питаће те зато што објашњење ниси дао. Дао си лапрдање.
Зато ће он потражити неког ко зна да му објасни како се аутомобил креће а да га волови не вуку. Неће тај одговор тражити од тебе. Потражиће аутомеханичара. Када му он објасни, сељак сигурно више неће питати јер је одговор добио.

Исто је и са тобом. Не дајеш објашњења "како", јер не знаш како. Констатовати да се нешто креће јер има способност да се креће, није објашњење како се креће.

Ja nisam naučnik i time se ne bavim, ali to je već moguće.
Eno kvantni fizičari već uspevaju da probude kvantno polje u kojem nema materije ni materijalnih formi i tako iz njega, takoreći iz Ništa, isteraju energetsko/materijalnu česticu. I sada neki već rade na tome i eksperimentišu kako da iz kvantnog vakuuma dobiju novu energiju.

A što se mene tiče ja samo kroz ZAKON POSTOJANJA, koji ti ne razumeš, objašnjavam da je to moguće i KAKO je to moguće. Objašnjavam kako je moguće da je iz nematerijalnog kvantnog polja nastao ceo energetsko materijalni univerzum i život u njemu. Sve uz pomoć 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. Ali teško ti možeš da shvatiš o čemu ja ovde pričam.

Онда ћемо одговор "како" тражити од тих квантних физичара а не од тебе. Онај ко зна да створи живо из неживог зна и како је то могуће. Ниси му потребан ти који не зна да понови исто а зна да лапрда да зна.

Ako ja znam da objasnim kako koka koja pojede kajganu može iz te kajgane da napravi novo jaje, to ne znači da i ja mogu iz kajgane da napravim jaje jer ja nisam koka.

Па шта ако ниси кока? Открио си како она то ради, зар не. Не мораш бити кока да би на основу тог свог научног открића исто поновио.
Ако откријеш поступак како птица прави гнездо, не мораш бити птица да би следећи тај поступак исто гнездо направио.

Ja sam čovek i ako ja pojedem kajganu, ta kajgana će u meni da kopira informaciju o tome šta treba da radi da bi putem samopreobražavanja mogla da postane čovekova semena ćelija iz koje, pod oređenim okolnostoma, će umesto kokošijeg jajeta da se razvije čovek. I sve to samo uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. Onih istih uz pomoć kojih i automobil može da ide a da ga volovio ne vuku, a ti nisi sposoban da to razumeš.

Ћелија ће цитирам "копирати информацију шта треба да ради".

Е ту информацију од тебе тражим. Шта треба да ради. Јел твој "закон постојања" о коме пишеш, та информација коју ћелија добија или она добија неку другу информацију.

Poslednja izmena:
JA+7 KOJI JESAM:

Odakle ti onda ideja da se JA+7 u meni jedino može prosvijetliti uz pomoć “svjetlosnog bića”?

Znam iz ličnog iskustva. Kad je mene jednom prilikom "svetlosno biće" obuhvatilo i proželo i kad sam tom prilikom postao svestan nečega što nikad pre toga nisam znao i kad sam se u čudu upitao odakle ja sada sve to znam, istog momenta "svetlosno biće" se odvojilo od mene, stalo ispred mene i reklo mi rečima, na čistom srpskom koje mogu da se čuju: "pa ja ti to govorim". A kad sam ga upitao "ko si ti", odgovorilo mi je "ja sam Bog". Svi ljudi za koje sam, čitajući ranije ezoteričnu literaturu, saznao da su se prosvetlili i tvrdili da su imali "susret s bogom", opisali su taj svoj doživljaj slično doživljaju koji sam ja imao i sada opisao. Takav "susret s Bogom" si imali i Mojsije i Muhamed, i Hrist, sv. Pavle i mnogi drugi manje poznati. Tebi se takođe nije ništa drugo desilo, samo što ti nisi doživeo i odvojenost od "svetlosnog bića" da možeš i da ga vidiš odvojenog od sebe. Dok u vreme sjedinjenja s njim, ne postoji mogućnost da osetiš da si sa bilo kime ili s čime sjedinjen. I sve što ti se tada dešava i sve što tada znaš, ubeđen si da si u tom trenutku doživeo samoga sebe i svoju suštinu. Mada, svi mi i jesmo ta suština i kada nismo sjedinjeni sa "svetlosnim bićem" samo što to bez sjedinjenja sa "svetlosnim bićem" nismo u stanju da saznamo. Naše jastvo i jastvo "svetlosnog bića" tada postaje jedno jastvo i kad spoznajemo suštinu "svtlosnog bića" mi istovreno spoznajemo i svoju suštinu, pošto između našeg jastva ili bilo kojeg drugog jastva u Univerzumu, nikakve razlike nema, sem u informacijama (znanjima) koje različita jastva u sebi nose. Pa kad se sjedine, po načinu izjednačavanja svojih vibracija, tada sebi omogućuju razmenu informacija. Takva razmena informacija je ono što se zove imenom "telepatija" ili "intuicioja". To je inače osnovnni način razmene informacija i komuniciranja koji se koristi u Univerzumu između različitih svesnih subjekata. Gde postoji i mogućnost da jedno svesno biće, tj. jastvo, obuhvati i prožme mnoštvo različitih subjekata i informatički ih sjedini. Po toj mogućnosti se grade materijačlne forme, atomi, sistemi nebeskih tela, jednoćelijski organizmi, tela boljaka, životinja, ljudi itd. Gde sve ono što zna ona svest koja obuhvata mnoštvo drugih svesti, istovremeno znaju i sve te druge svesti koje su obuhvaćene i prožete nekom od sebe višom svešću. Kao što ljudska duša, kao jedno posebno živo i svesno elektromagnetno polje i jastvo, informatički povezuje sve ćelije i organe tela u jedinstvenu živuću celinu, subjekt i jastvo. Dakle, Simo, sve što si saznao prilikom prosvetlenja, čak i to da si tom prilikom sapoznao samoga sebe, desilo se po načinu spajanja tvojega svesnog jastva sa nekim drugim jastvom koje nema materijalno telo, kao što ga ti imaš i koje postoji i živi u prostoru izvan tvoga tela, leti prostorom i posmatra materijalni svet iz ptičije perpektive i po svojoj volji deluje na njega. Na primer, spaja se sa klasjem žita i telepatski delujući svoim mislima na njega, crta one misteriozne krugove po žitnim poljima širom sveta.

Zar JA + 7 nije ono što jedino postoji... u meni, u tebi i u svjetlosnim bićima?

Naravno da je jedino što postoji, ali sa mogućnošću da sebe deli na odvojene delove ili se kasnije ponovo spaja snjima. Kao što kapljice vode mogu da se odeljuju od okeana, isparavaju, odlaze u nebo i kao oblak plutaju nebom, dok ne padnu kao kapljice kiše i ponovo se tekući kao reka ne sjedine s okeanom. To i jeste smisao onoga kad se kaže "Bog je samo jedan". Kako u trenutku kad se ceo univerzum sruši i sve postene kvantni vakum, u kojem su sve odvojene svesti Univerzuma ponovo se sve sjedinile i ponovo postale samo jedna svest, tako i u trenutku kad se ponovo razdvoje da bi svojim kretanjem i radom sagradile Univerzum kao jedinstveno, živo i svenno m aterijaln o biće

Naravno da tvrdim. U tom pogledu se ništa ne menja, bez obzira da li je svest Univerzuma podeljena u sebi na bezbrojno mnoštvo jastava ili su sva ta jastva u kvantnom polju ponovo sjedinjena u samo jedno jastvo u vreme kad se materijalni Univerzum sruši. Dakle, svako jastvo, bilo ono celo ili u sebi podeljeno, uvek je za sebe i u sebi JA+7. To je svaka elementarna, ćestioca, svaki atom, svako nebesko telo, svaka galaksija, svaka ćelija, svaka bljka, životinja ili čovek. Sve za sebe i u sebi je JA+7 i svako JA postoji samo po sebi uz pomoć svojih 7. U tom smislu nikakve razlike između Boga, jednog čoveka, jednog kamena ili samo jednog atona unutar kamena, nema.

Zar onda JA+ 7 nisam ono što tvrdiš da jesam, postojanje koje ima moć prosvjetljenja... u sebi?

Jedno jastvo samo za sebe nikada ne može u sebi steći nikakvo znanje o sebi. Da može, materijalnog univerzuma nikada ne bi ni bilo. Postojala bi samo jedna nematerijalna svest u obliku kvantnog vakuuma, uvek bi bila svesna sebe i nikada se nebi delila u sebi, pokretala i materijalizovala. Ona se dili na mnoštvo subjekata i objekata i materijalizuje upravo zato jer je to jedini način da u svojstvu subjekta uz pomoć svojih 7 kao stekne znanje o sebi uz pomoć objekta. Sve po načinu opažanja, objekta, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja. Ako objekta nema, tada ne može da bude ni životnog iskutva. A ako životnog iskustva nema, tada nema ni svesnosti,. A ako nema svesnosti, tada nema ni Svesti. Dakle samo posrdstvom objekta se može steći znanje o sebi kao svesti. A šta je objekt. Objekti su uvek fizičke i psihičke radnje svesti, pomoću kojih svest jedino može da zna samo da postoji i ništa drugo. Sve u smislu onog Dekartovog "Mislim, dakle, postojim". Ili naprežem se, krećem se, opažam svoje kretanje, osećam, pamtim i razumem, dakle, postojim. Kojom prilikom Svest uz pomoć tih svojih sedam fizičkih i psihičkih radnji može da setekne iskustvo, tj, znanje samo o svojim fizičkim i psihičkim radnjama, a nikada i znanje o sebi samoj. Jedino što o sebi, uz pomoć svojih 7 fizičkih i psihičkih radnji može da zna i kaže, jeste: JA POSTOJIM ili JA KOJI JESAM.

SVESNA GLISTA:

Odkud ti to?. Ja +7 je jedino što postoji. I jedino je uz pomoć kojega i može nešto da se objasni. Šta da se objasni? Da se objasni JA+7 jer ništa drugo i ne postoji što bi moglo da se objasni.

Kako otkud mi to? Postoji samo ja+7, što znači da ne postoji ti+7.
Tamo gde postoji samo ja+7, ti si moja uobrazilja i nemaš nikakav način da mi dokažeš
da realno postojiš.

Uobrazila sam da mi je to svetlosno biće reklo. Zapravo, to sam bila ja.

Nisam imala poverenja u sebe i u to da je svo znanje u meni, već sam morala
neko više biće da izmislim.

NI ovo ti nije tačno. Kad se prosvetliš, nisi prosvetlio SEBE U SEBI, već se desilo samo to da te je "svetlosno biće", koje postoji u vidu svetlećeg elektromagnetnog polja, obuhvatilo, proželo i prosvetlilo, a ujedno te i informatički, tj. telepatski izjednačilo sa samim sobom. (Ovo sam ti više puta stavio do znanja.) Kojom prilikom si video "svetlosno biće" kao svetslost, a takođe i samoga sebe kao svetslost i u tom trenutku si mogao da misliš i znaš ono što je "svetlosno niće" u tom trenutku mislilo i znalo, a ti si mislio da to ti sam od sebe misliš i znaš jer si telepatski bio sjedinjen sa njim. Da bi shvatio da je zaista tako, "svetlosno biće" je trebalo da se odvoji od tebe i stane ispred tebe i rečima ti objasni o čemu je reč, kao što je to meni praktično pokazalo i objasnilo.

Opet greška. Opet pobijaš onu svoju prvu tvrdnju da je sve Svest i da ta Svest koja je sve
ima 7 sposobnosti (JA+7) pomoću kojih sebe manifestuje i sama sebi je dovoljna. Ako je
Svijest (Ja+7) ono što jedino postoji, onda to što je jedino, jedino i može prosvijetliti istinu
o sebi... u sebi.

...
Dakle, ako si ti Svijest koja se manifestuje u formu, kako je moguće da ti druga forma Svijesti treba da bi se prosvijetlio?
To što tvrdiš (da su za prosvjetljenje jedinke potrebna svjetlosna bića), automatski pobija onu tvrdnju da smo svi JEDNO,
JASTVO koje raspolaže sa tih +7 koje navodiš, te da se Jastvo (Svijest) jedino i samo u sebi prosvijetliti može. Sad nas
ubjeđuješ kako to naše Jastvo nema +7 već mu treba neko drugo Jastvo (Svjetlosno biće) da mu kroz svojih '+7'
prosvijetli istinu. Istinu o čemu? O čemu mu tad to svjestlosno biće prosvjetjava istinu? O sebi-svjetlosnom biću? O njemu
-(SEBI) Jastvu? Zašto sad JA (koje jesi) ima potrebu za svjetlosnim bićem ako je ono/ona ono što nazivaš jedinim što
postoji?

...
Kada kažeš JA... u njemu kao esenciji ne postoji nikakvo +. JA jeste sadržilac i sadržano. Ja je apsolutno. U njemu je
sadržano sve-što-jest (Jastvo), kao što je i ono sadržano u svim drugim Ja Jastva kao i u Jastvu kako cjelini. U projekciji,
Ja biva individualizovano (naizgled odbvojeno od Jastva) i uz sebe onda veže druga individualizovana Ja kao svoje
objekte s kojima u zajednici gradi ebnergetsko polje kroz koje će doživljavati opstatak postajuće realnosti. Pri tom apsolut
nikada ne prestaje da bude nerazdvojiv, nigdje se ne kreće, već jednostavno centrira svoju volju u individualizovanom
Ja, prihvatajući u tom centru i pravila koja sam sebi stvara kako bi to specifično iskustvo mogao manifestovati i doživiti ga
uvjerljivim. Nivo svjesnosti apsoluta (nivo znanja o sebi) u tom centru određuje i karakter jedinke kao i iskustva koja
apsolut doživljava kroz taj centar.

...
Dakle, imamo apsolut i imamo Ja (Jastvo=Svijest) ali imamo i Svjesnost.

Apsolut = ono-(sve)-što jeste= biće.
Ja (Jastvo) = Apsolutno-znanje-o-sebi, o onome-(svemu)-što-jeste = Svijest = Duh apsoluta.
Svjesnost = Znanje-o-onome što iz Svijesti postaje, refleksija projekcije Jastva = duh stvorenja.
Nivo Svjesnosti = Prisustvo osvješćenih apsolutnih znanja-o-sebi-(apsolutu) u datoj Svjesnosti.

...
Apsolut je nepromjenjiv, nedjeljiv, stoga nerpokretan. Apsolut je nepokretni pokretač. Znanje-o-sebi je duh
nedjeljivog (onog-što-jeste), kojeg (duh), zahvaljujući tom znanju, apsolut može da klonira, multiplicira u bezbroj kopija iz
kojih stvara beskonačnost jednačina iz kojih se stvara njegova (apsolutova) postajuća realnost a s tim i svjesnost o njenom
stanju. Pri tom se apsolut nigdje ne kreće, sve se dešava u njemu, u njegovoj pažnji, koju voljom pokreće na sve te klonove
svog duha i jednaline koje iz njih stvcra. To stvara iluziju odvojenosti, prostornosti Jastva.

...
Vratimo se na tvoju tvrdnju da je svjetlosno biće ono koje je potrebno prosvjetljenju istine o SEBI...
Zašto bi apsolut koji je svojom voljom i pažnjom prisutan u svemu, u jednom JA trebao svjetlosno biće da mu za njega
prosvijetli istinu o njemu? Ispade da je Svjetlosno biće nešto što postoji izvan apsoluta, tj. izvan Svijesti za koju tvrdiš da
jedino postoji. Po tome Svijest je jedino što postoji... ali Svjetlosna bića bolje znaju šta je Bog od same Svijesti.

Ti tvrdiš: svjetlosna bića su bogovi.
Ja kažem: apsolut je i Bog i čovjek i svjetlosna 'bića'.

Bog = apsolut + Svijest.
Stvorenja (svjetlosna bića, univerzum, čovjek...) = apsolut + Svjesnost.

Prosvjetljenje je promjena fokusa, apsolut iz projekcije vraća pažnju u sebe, pri tom Svjesnost iz njegove pažnje nestaje
a duh biva ispunjen Sviješću. Dakle, duh je uvijek prisutan ali njegov sadržaj se mijenja promjenom usmjerenja pažnje.
Pažnja, naravno može da mijenja fokus unutar projekcije, ali pri tom je usmjerenje pažnje još uvijek ka projekciji pri čemu
apsolut i dalje ostaje posmatrač projekcije. Sam sebi pri tom biva nevidljiv, neprosvijetljen. Jedino promjenom usmjerenja
pažnje is (sa) projekcije na sebe dolazi do prosvjetljenja... SEBE.

Znam iz ličnog iskustva. Kad je mene jednom prilikom "svetlosno biće" obuhvatilo i proželo i kad sam tom prilikom postao svestan nečega što nikad pre toga nisam znao i kad sam se u čudu upitao odakle ja sada sve to znam, istog momenta "svetlosno biće" se odvojilo od mene, stalo ispred mene i reklo mi rečima, na čistom srpskom koje mogu da se čuju: "pa ja ti to govorim". A kad sam ga upitao "ko si ti", odgovorilo mi je "ja sam Bog".

Pošto je postojanje apsolut, te jedino samo sebe u sebi prosvijetliti može, da li to onda znači da ne postoje svjetlosna bića,
da ih nigdje drugdje do u Ljubinoj glavi nema? Ne, to ne znači to. To samo znači da postoji ono-što-jeste koje je apsolutno
i da ono iz svoje Svijesti (apsolutnog znanja-o-sebi) stvara sve druge postajuće izraze kroz svoj um. Svjetlosna bića su
samo jedan nivo svjesnosti unutar cjelovite svjesnosti univerzalnog izraza apsoluta kroz Um. Dakako, svjetlosna bića su
na znatno višem nivou duhovne hijerarhije od svjesnosnog nivoa čovjeka i ona čovjeku služe da, ako želii da dokuči taj nivo
u sebi, može. Ona se konstatno daju cjelovitom univerzumu ali ona ne biraju iz kojeg će 'čovjeka' apsolut poželjeti da se sa
njima izjednači. Taj izbor uvijek ima apsolut a izabrati spoj sa svjetlosnim bićem može samo apsolut koji ima dovoljno
sakupljenih apsolutnih znanja u svjesnosti jedinke, kojim može probuditi želju za takvim iskustvom. Tada apsolut doživljava
telepatsku razmjenu dva stvorenja s različitim nivoima svjesnosti. Međutim, svjetlosna bića nisu vrhunac postojanja.
Svjetlosna 'bića' su stvorenja na visokom nivou kreacije, a sam apsolut je i u njima i u tebi i meni ISTI. Apsolut je onaj koji
sebe doživljava kroz hijerarhiju svjesnosti u kreaciji ili pak koji sebe doživljava Bogom kada mu je pažnja usmjerena u sebe.
Apsolut je isti u svima i svemu ali su mu nivoi svjesnosti o sebi u različitim izrazima različiti. Zato ti je (kako se sjećam) na
tvoje pitanje KO SI TI?, svjetlosno 'biće' odgovorilo: JA SAM BOG. Odgovor ti je iz njega dao apsolut svjestan SEBE.

Svijest je izvan hijerarhije Svjesnosti jer ona, taj duh nije odraz stanja projekcije već odraz sebe-postojanja, apsoluta.
Svijest je duh kojim se apsolut prosvjetljava. Njome apsolut sebi potvrđuje da ono-što-jest jest, Sve što jest JEST.
SVE JEST.

Poslednja izmena:
OZIMAN:

Ако те тај сељак у причи пита. "Како се креће аутомобил а да га волови не вуку", а ти му одговориш "Креће се тако јер има способност кретања". То јест креће се тако што се креће. Немој се чудити зашто ће те поново питати после твог "објашњења". Питаће те зато што објашњење ниси дао. Дао си лапрдање.

Vozač je seljaku sve lepo objasnio - i benzin i motor i svećice i paljenje benzina i klipove i radilicu i točkove i volan, čak i sedišta i karoseriju i seljak je i dalje pitao kako automobil može da ide a da ga volovi ne vuku. I ja sam tebi sve objasnio KAKO Svest postoji a da je volovi ne vuku. Postoji tako što uvek iznova, večito, pretače se kroz svoja tri prirodna oblika i stanja, sve uz pomoć svojih 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. To čini tako što naizmenično i uvek izbova, uz pomoć sebe kao fizičke pojave i procesa, uzrokuje sebe ka psihičku pojavu i proces i obratno, uz pomoć sebe kao psihičke pojave i procesa uzrokuje sebe kao fizičku pojavu i pproces. Još sam ti to i ilustrovao sa dve slike da možeš i da vidiš. Čak imaš i samoga sebe kao konkretan uzorak Svesti (svojega Jastva) na kojem lično i praktično uz pomoć svojih "7" sve to možeš da proveriš i razumeš.

Dobro, ima tu još nešto što treba da se objasni. Još treba da se odgovori na pitanje ZAŠTO Svest postoji. Možda će sve da ti bude jasnije kad ti i na ovo pitanje odgovorim. Pogledaj ovu sliku dole. Tu imaš sedam različitih formulacija pretakanja svesti kroz njena tri prirodna oblika i stanja (logičku, psihološku, jezičku, fizičku, biološku, hinduističku i hrišćamsku) To je sedam različitih odgovora do kojih su ljudi došli prilikom pokušaja da odgovore na pitanje KAKO ovaj svet postoji. Uz pomoć svih ovih sedam primera može se napraviti i formula postojanja Svesti koja glasi:

RAZLOG + UZROK + SVRHA = POSLEDICA

Iz ove formule se može dobiti odgovor na pitanje ZAŠTO SVEST MORA DA POSTOJI. S tim da se prvo razume da je RAZLOG postojanja Svesti informacija, tj. znanje o tome šta Svest mora da radi da bi postojala. Što znači da Svest, kad ne bi ništa znala, da tada ne bi imala RAZLOGA da postoji. Zatim treba da se razume da nije dovoljan samo Razlog da Svest postoji. Potreban je i UZROK, jer logično je da ništa ne može ni postojati ni desiti se bez UZROKA. A pošto nikakav izvanjski uzrok koji bi uzrokovao postojanje Svesti ne postoji, to Svest, sem što sama mora da bude svojim RAZLOGOM, ona mora sama da bude i svojim UZROKOM. Koji mora da bude njena unutrašnja sila, snaga i sposobnost, koja će stalno uvek iznova da PRIMORAVA Svest da se pretače kroz svoja tri prirodna oblika i stanja, kojoj ona neće moći da se suprostavi. Tu svoju psihičku snagu i silu Svest u sebi oseća kao stanje NEZADOVOLJSTVA I ZLA u slučaju da se desi da Svest neće da se pretače kroz svoja tri prirodna oblika i stanja. Drugi naziv za ovu silu je "VOLJA". Vollja se formira u Svesti kao posledica promišljanja znanja o tome šta Svest treba da čini da bi postojala. To promišljanje na kraju postaje želja, odnosno volja koja PRIMORAVA Svest da po znanju o svom postojanju postupi, kojoj Svest na kraju uvek MORA da udovolji, pošto Volja, ako Svest okleva da joj udovolji, na kraju uvek prelazi u stanje NEZADOVOLJSTVA I ZLA koje Svest ne podnosi i kojeg po svaku cenu želi da se oslobodi. Imajući na umu da ne postoji drugi način da se Svest oslobodi Volje u vidu osećanja nezadovoljstva i zla, nego da postupi po znanju o svom postojanju, koje se uvek odnosi na fizičko naprezanje i kretanje, imajući na umu da Svest nema o čemu drugome da putem opažanja, osećanja i pamćenja stekne znanje do o svojim naprezanjima i kretanjima, to je razumljivo da Volja i ne može da primorava Svest ni na šta drugo, nego da se napregne, pokrene i postupi po znanju o naprezanju i kretanju. I ovo je, naravno, objašnjenje ZAŠTO Svest, kad se nalazi u nematerijalnom stanju, tj. stanju mirovanja i odmaranja, na kraju uvek MORA da se napregne i iz nematerijalnog i mirujućeg stanja pređe u napregnuto, pokretno i materijalno.

A šta je SVRHA postojanja Svesti?

Svrha je osećanje ZADOVOLJSTVA I DOBRA koje počinje da nastupa i razvija se kad Svest konačno počne da udovoljava svojoj Volji, a to je kad se napregne, pokrene i kad realizacija Znanja počne. a osećanje NEZADOVOLJSTVA I ZLA počne po malo da slabi. Osećanje Zadovoljstva postaje najjače u trenutku kad se Svest do kraja razvije, tj. kad do kraja realizuje informaciju o svom materijalnom postojanju i tako postigne željeni cilj kao predmet njene volje. Od tog trenutka kretanje i rad postepeno slabe, Svest se opušta i slabi, tj stari, sve dok se njena energija potpuno ne potroši koju je ranije sakupila mirovanjem i odmaranjem.

I šta se na kraju dešava?

Na kraju se ponovo javlja osećanje NEZADOVOLJSTVA i ZLA, ali ne zbog nekretanja, već zbog PREMORA usled kretanja zbog potrošene energije tokom naprezanja i kretanja. Odnosno ponovo se javlja UZROČNA SILA zvana VOLJA, ali ovog puta ne za naprezanjem i kretanjem, već za mirovanjem i odmaranjem. da bi se sada osećanje ZADOVOLJSTVA I DOBRA potražilo, ne u naprezanju i kretanju, već u mirovan ju i odmaranju. Kao posledica toga dolazi to rušenja svega što je Svest svojim naprezanjem i kretanjem ranije stvorila i do ponovnog vraćanja Svesti u nematerijalno i nesvesno stanje, tj. u stanje dubokog sna, mirovanja i odmaranja, sve dok se ranije potrošena energija tokom mirovanja i odmaranja potpuno ne obnovi i ne povrati.

Posle toga se u Svesti ponovo budi pomisao na ranije naprezanje i kretanje, koja ponovo prelazi u željeu, tj. volju za naprezanjem, kretanjem, stvaranjem i materijalizovanjem. I tako beskonačno u prošlost i budućnost.

Dakle, kao što je večito pretakanje Svesti kroz njena tri oblika i stanja, sve uz pomoć njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, bio odgovor na pitanje KAKO Svest postoji, ovo je sada bio odgovor na pitanje ZAŠTO Svest MORA večito da se pretače kroz svoja tri prirodna oblika i stanja i ZAŠTO MORA da postoji.

Iz ove slike dole može da se vidi da su ljudi tokom istorije na razne načine i kroz logiku i filozofiju i kroz psihologiju i kroz prirodne nauke i kroz svetske religije došli do odgovora na pitanja i ŠTA postoji i KAKO postoji i ZAŠTO. Ja tu nisam ništa izmislio, već sam samo sabrao sva ta znanja, malo prečistio i iz svega toga izvadio i prikazao samo SUŠTINU toga svega i tako postojanje materije, života i prirode učinio objašnjivijim razumljivijim i proverljivijim.

Sve ovo napred rečeno čovek, kao delić sveukupnog postojanja, može i da proveri i objasni i razume na sebi samome jer i on po istoj mogućnosti, pravilu i ZAKONU postoji kao i sve drugo, koje je napravljeno od one iste žive i svesne materijei kao i čovek. Tako na primer i čovek svakog dana, tokom celog života MORA uveče i da leže i odmara se i ujutro MORA da ustaje kreće se i radi, da bi sutradan mogao ponovo da radi sve ono isto što je i juče radio i na taj način iz dana u dan sve dalje i dalje živeo. To je ono što se u biologiji zove imenom BIORITAM ili DISANJE, a u fizici VIBRACIJA. Sve po načinu GORE-DOLE ili SINTROPIJA-ENTROPIJA.

Nadam se, Ozimane, da ćeš posle ovog mog posta da razumeš i ŠTA je Svest, KAKO postoji i ZAŠTO, ako ga budeš čitao polagano i sa razumevanjem i da više nećeš postavljati pitanje KAKO može da ide a da ga volovi ne vuku. A ako ti i dalje ne bude ništa jasno, neće da bude do mene, već do tebe.

Živeo.

5.jpg

Poslednja izmena:
OZIMAN:

Па шта ако ниси кока? Открио си како она то ради, зар не. Не мораш бити кока да би на основу тог свог научног открића исто поновио. Ако откријеш поступак како птица прави гнездо, не мораш бити птица да би следећи тај поступак исто гнездо направио.

Jaje ne pravi koka, ona o tome pojma nema. Koka zna samo da kljuca zrnevlje i da se tuca sa pevcem. Jaje sa zametkom u sebi pravi živa i svesna materija koja gradi koku koja raspolaže znanjem (informacijom) o tome kako se jaje i zametak u jajetu pravi, a zatim kako se i sama koka pravi. U mojoj je moći samo da otkrijem i objasnim postupak pomoću kojeg može samo da se razume KAKO je to moguće i da se razume ZAŠTO MORA sve to uvek iznova da se dešava. To objašnjenje nije dovoljno da bih ja sada po njemu mogao da postupim i ja od blata napravim koku i jaje. Ako ti misliš da je samo objašnjenje kako se do dešava dovoljno da se po njemu postupi, onda pokušaj ti da to uradiš. Naravno da nećeš moći ni ti, isto kao ni ja.

ZAŠTO?

Hajde da ti i na ovo pitanje odgovorim. ZATO što postoje razni nivoi materijalnog postojanja, tj. nivoi znanja, kretanja, rada i stvaranja i svako je moćan da stiče znanje o svom nivou i po njemu se kreće radi i stvara svoj vlastiti nivo. Jedan od tih nivoa su atomi kao sitemi organizovanog i harmoničnog oblika kretanja i rada elementarnih čestica. Drgi nivo su nabeska tela, takođe kao sistemi harmoničnog kretanja i rada atoma. Pa onda imamo sisteme nebeskih tela kao treći nivo. Četvrti nivo su jednoćelijski organizmi, Peti nivo su sistemi jednoćelijskih organizama u vidu tela biljaka, životinja i ljudi. Šesti nivo su društva, recimo, pčela, mrava, ljudi itd, kao sistemi njihovog kretanja i rada. Ovde imamo situaciju da uvek onaj niži nivo raspolaže mogućnošću da stekne znanje o tome kako da od sebe samog da sagradi viši nivo. Tako na prime, elementarne čestice mogu da steknu zanje o tome kako od sebe samih da naprave atom. Što znači da atom ne može da napravi samoga sebe, već to mogu samo elementarne čestice. Ali zato atomi mogu da steknu znanje o tome kako da putem samoorganizovanja naprave od sebe samih nebeska tela kao viši nivo postojanja. Nebeska tela ne mogu da naprave sama sebe. Atomi isto tako mugu da naprave ćeliju, dok ćelija ne može da napravi samu sebe. Ali ćelije mogu da steknu zanje o tome kako da putem samoorganizovanja naprave telo biljke, životinje ili čoveka, dok biljke, životinje ili ljudi ne mogu da naprave sami sebe. Ali ljudi mogu da steknu znanje o tome kako da putem samoorganizovanja naprave čovečanstvo kao još viši novo postojanja ili mravi kako da naprave mravinjak, pčele pčelinjak itd.

Dakle, Ozimane, ne može čovek da napravi ni atom, ni nebesko telo, ni ćeliju ni biljku, ni životinju, mio njaje ili koku, pa niti sebe samoga, već može da napravi samo čovečanstvo i ništa drugo. Da umeš i malo analitički i logički da razmišljaš o materiji, životu i prirodi i sam si mogao da dođeš do takvog zaključka. Naravno pod uslovom da raspolažeš sa potrenim znanjima iz oblasti prirodnih nauka i psihologije kojim ti inače ne raspoleš. Ti čitaš samo Šopenhauera koji o materiji, životu i prirodi nije ništa znao, pa zato ni ti ništa ne znaš i zato teško možeš i da razumeš sve ovo o čemu ja pričam. I zato ti na pamet i padaju nemoguća pitanja, kao na primer zašto ja sada, kada znam da objasnim kako postoji jaje, koka i petao, ne bih bio u stanju da od blata napravim jedno jaje, pa koku ili petla? Nnaravno da ne mogu, bez obzira što ja znam da objasnim kako se oni prave. To ni sam BOG (SVEST) ne može da ućini tako kako ti misliš, već su i njemu bilo potrebno više milijardi godina da postepeno gradi jedan po jedan nivo. Prvo najniži, pa onda uz pomoć najnižeg sledeći neposredno viši nivo. Pa uz pomoć tog višeg nivoa još viši, sve do čoveka kao trenutno najvišeg nivoa. I šta sada radi? Sada pokušava da uz pomoć čoveka napravi čovečanstvo i već hiljade godima prolaze i nikako u tome ne uspeva. Zašto? Zato što su ljudi glupi i nikako da shvate šta im je zadatak da čine. ne mogu da shvate da kroz vlastito iskustvo haosa i zla treba da otkriju znanje o tome kako da putem samoorganizovanja naprave čovečanstvo i tako pređu u stanje harmonije i dobra. To je i tvoj zadatak Ozimane, a ne da pronalazič način kako od blata da napraviš koku i jaje. Pusti neka to radi onaj koga je BOG (SVEST) tokom evolucije osposobnio i naučio da zna kako se to radi i onaj ko to može bez problema da uradi, a ti se hvati svog zadatka i posla. Ramisli skapiraj kako da napraviš čovečanstvo kao pravednu i dobro organizovanu, harmoničnu zajednici sa značenjem dobra i tog se posla uhvati, umesto što sa svojim neprimernim i nelogičnim primedbama na ovom forumu pokuavaš to da omalovažš i negiraš.

SVESN A GLISTA:

Kako otkud mi to? Postoji samo JA+7, što znači da ne postoji TI+7.
Tamo gde postoji samo JA+7, ti si moja uobrazilja i nemaš nikakav način da mi dokažeš
da realno postojiš.

Umesto JA+7 može da stoji i SVEST +7, jer to je isto. Samo što u tom slučaju ništa u Univerzumu ne možeš da deliš na "JA" i "TI". U tom slučaju ceo Univerzum i sve iz čega se on sastoji je SVEST +7. A pošto je SVEST +7 isto kao i JA+7, onda je I ceo Univerzum i sve ono iz čega se on sastoji, takođe JA+7. Pa čak i kad deliš Univerzum na "JA" i "TI". I "TI" je za sebe i u sebi takođe JA+7 isto kao što si i ti za sebe i u sebi JA+7. A kako se objašnjava i dokazuje da je i svako "TI" u Univezumu takođe za sebe i u seb i JA+7 to sm već toliko puta do sada objasnio i nema potrebe da se više ponavljam

JA+7 KOJI JESAM.

Opet greška. Opet pobijaš onu svoju prvu tvrdnju da je sve Svest i da ta Svest koja je sve
ima 7 sposobnosti (JA+7) pomoću kojih sebe manifestuje i sama sebi je dovoljna. Ako je
Svijest (Ja+7) ono što jedino postoji, onda to što je jedino, jedino i može prosvijetliti istinu
o sebi... u sebi
.

Kad bi se istina o sebi mogla prosvetliti jedino u sebi, onda skoro ni jedna čovek ne bi znao istinu o sebi zato što, može se reći, skoro ni jedna čovek na svetu nije prosvetljen. Drugim rečima, da se istina o sebi može saznati samo u sebi, tada materijalnog Univerzuma, o kojem jedno istina, uz pomoć 7 sposobnosti može da se sazna, ne bi ni bilo. Niti bi bilo prirodnih i drugih nauka pomoću kojih se znanje istina o Univerzhumu kao napregnutoj i pokrenutoj Svesti. Odnosno, kad bi se istina o sebi mogla saznati samo u sebi, tada bi se Svest večito nalazila u nematerijanom stanju, tj. u stanju mirovanja i stanju kvantnog polja sa značenjem NIŠTA, pa onda jedino što bi Svest tada u sebi mogala da sazna o sebi, jeste da je ona NIŠTA.U kom slučaju bi i njena svesnost o sebi takođe bila NIŠTA. Što podrazumeva da u tom slučaju svesnosti ne bi ni bilo, a samim tim ni Svesti.

Međutim, nije tako. Da bi Svest mogla da sazna istinu o sebi, ona mora da pređe iz stanja NIšta u materijalno stanje, tj u stanje koje znači NEŠTO i tako sazna istinu o sebi koja će uvek da ima značenje NEŠTO. Pa tako, kad se čovek prosvetljuje sa namerom da u sebi sazna istinu o sebi kao Svesti, on nikada ne stiče znanje o sebi kao Svesti koja je NIŠTA, već o sebi kao Svesti koja je NEŠTO. Zato što se čovek ne može ni prosvetliti bez upotrebe svojih 7 sposobnosti i što u istom momentu kad ih upotrebi on iz stanja sebe kao Ništa, prelazi u stanje koje je Nešto i spoznaje sebe kao NEŠTO, a ne sebe kao Svest koja je isto što i Ništa.

Dakle, ako si ti Svijest koja se manifestuje u formu, kako je moguće da ti druga forma Svijesti treba da bi se prosvijetlio?

Kad bi Svest mogla da sazna istinu o sebi bez pomoći druge od sebe odvojene Svesti, tada bi Svest Univerzuma uvek ostala u jednom komadu i nikada sebe ne bi u sebi ni delila na delove, tj. na subjekte i objekte. Niti bi trebalo da raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti pomoću kojih jedino može da sazna istinu o sebi, bez obzira da li okreće svoju pažnju u sebe ili čulno opaža druge delove Svesti u svojstvu objekata izvan sebe. Ti uopšte ne shvataš da Svest ne bi mogla ni da postoji kad ne bi mogla da se materijalizuje i tako postaje objektom svoje spoznaje. Čak i kad se prosvetljuje Svest postaje objetom svoje spoznaje i čak i tada sebe spoznaje u svojstvu Objekta, a ne kao Svest u svojstvu Subjekta. A to što čovek koji se danas prosvetljuje to može da učini samo uz pomoć "svetlosnog bića" je zato što čovekova Svest još uvek nije dovoljno razvijena i sposobna da to sama učini, bez pomoći "svetlosnog bića", koje čoveka prosvetli kroz sebe sjedinjujući se sa njim. Jednoga dana kad se čovekova Svest razvije do stupnja razvijenosti "svetlosnog bića", na kojem će čovek da bude toliko moćan da mu materijalno telo više nije potrebno, tada mu "svtlosno biće" i neće biti potrebno da ga prosvetljuje, jer će i sam po sebi , isto kao i "svetlosno biće", da se manifestuje kao svetlost i tako bude trajno prosvetljen. I sa svojom prosvetljenošću će i on, kao "svetlosno biće" da bude u stanju da prosvetljuje neprosvtljene.

Kad bi se istina o sebi mogla prosvetliti jedino u sebi, onda skoro ni jedna čovek ne bi znao istinu o sebi zato što, može se reći, skoro ni jedna čovek na svetu nije prosvetljen. Drugim rečima, da se istina o sebi može saznati samo u sebi, tada materijalnog Univerzuma, o kojem jedno istina, uz pomoć 7 sposobnosti može da se sazna, ne bi ni bilo

Totalno si izgubio nit. Gdje si ti vidio da sam ja rekao da čovjek može da se prosvijetli?
Mi ovdje govorimo o prosvjetljenju kao fenomenu koji je vezan za Svijest (po tebi) a po
meni za apsolut, biće koje jesmo
. Dakle, čovjek se ne može prosvjetliti, niti čovjek može
stvarati sebe čovjekom. Čovjek, planete, galaksije, Svemir, sve to jeste projekcija-kreacija
Jednog te istog bića-apsoluta. To biće je jedino koje sebe može prosvijetliti... sebi (kome drugom).

Šta to znači?
Toi znači da to isto biće, koje je nestvrivo, nepromjnejivo, svoju volju i pažnju postavlja na sebe-
nestvorivo nešto (ono-što-jeste) ili pak na iz svoje Svijesti izvedene/postajuće forme. Kada mu je
pažnja voljom usmjerena u ono (nestvorivo)-što-(ono)-jeste, u postojanje, u njegovom duhu, koji je
takođe nerazdvojiv od njega samog, javlja se sadržaj (odraz) svega-što-jeste. To je ono što Svijest
jeste. Duh je uvijek nerazdvojiv od apsoluta. To je samo aspekt sebe. Taj apekt upravo dozvoljava
kreaciju.

* Za razliku od mene, ti svoju teoriju o postojanju zasnivaš na Svijesti, ne videći da Svijest nije
postojanje već njegov apsolutni duh, s kojim postojanje potvrđuje, prosvjetljava sebe, sebi. Dakle,
nedostatak koji se potkrada kod tebe jeste da taj jedan aspekt postojan ja uzimaš kao sve-što-jeste.
Ako bih i ja kao i ti vidio samo dotle, dakle, ako ne bih znao da je Svijest duh postojanja/apsoluta
onda bih i ja kao i ti identično vidio kako postojanje funkcioniše. Tada bih se u potpunosti složio
s tobom da je postojanje u konstantnoj promjeni stanja (ono što voliš da kažeđš, jaje, pile koka),
te da se Svijest uvijek pretače iz jednog stanja u drugo.

Eto, ja takođe kažem/tvrdim da je Svijest essencija postajućih univerzuma, esencija svih kreacija,
i da jedino iz Svijesti, kloniranjem njenog sadržaja (Jastva) biće-apsolut može stvarati kretanje i
sve promjene stanja... sadržaja njegove Svijesti. To tvrdim i dodajem da biće koje jesmo/apsolut
ne prolazi kroz promjene zajedno sa Sviješću. Ono ostaje nepromjenjivo, nestvorivo. Apsolut je
nepokretni pokretač. On svojom voljom pokreće sadržaj Svijesti, lžak ni to, on, kao besprostorni,
bestjelesni, bezvremeni centat mijenja fokus sa jednog aspekta sebe na drugi. Odatle, ne postoji
niti prostor u kojemu bi mogao da se kreće, niti postoji razlog zašto bi morao da se kreće, kada je
sve-što-jeste on sam.

Niti bi bilo prirodnih i drugih nauka pomoću kojih se znanje istina o Univerzhumu kao napregnutoj i pokrenutoj Svesti. Odnosno, kad bi se istina o sebi mogla saznati samo u sebi, tada bi se Svest večito nalazila u nematerijanom stanju, tj. u stanju mirovanja i stanju kvantnog polja sa značenjem NIŠTA, pa onda jedino što bi Svest tada u sebi mogala da sazna o sebi, jeste da je ona NIŠTA.U kom slučaju bi i njena svesnost o sebi takođe bila NIŠTA. Što podrazumeva da u tom slučaju svesnosti ne bi ni bilo, a samim tim ni Svesti.

Ti očito ne razlikuješ SEBE od onog što sa SEBE stvaraš. Sobstvo je nestvorivo. Ono se samo
centrira u jednom ili drugom aspektu sebe. Kada se centrira u sebi-apsolutu (onom-što-jeste)
ono Sebe doživljava onim-što-jeste. U tom odnosu njegovom voljom usmjerene pažnje i onoga
na (u) čemu je pažnja usmjerena, zavisi i šta će se pojaviti u njegovom duhu.

Miješaš pojmove, tj ne znaš tačno značenje pojmova. Svijest i Svjesnost su sadržaji istog duha.
Razlika u sadržaju se pojavljuje zato što je pažnja apsoluta usmjerena ka različitim aspektima sebe.
Kada je pažnja usmjerena ka svemu-što-jest, u duhu se pojavljuje sadržaj... svega-što-jest.
Kad je pažnja usmjerena od sebe, od onoga-što-jest, na sadržaj Svijesti, dakle na duh, i kad je duh
viđen kao nešto što sad jedino postoji (jer se izgubila Svijest-o-sebi) na mjesto Svijesti sad stupa
Svjesnost, dakle refleksija stanje sadržaja projekcije Svijesti. I sve dok apsolut voljom
drži pažnju na sadržaju Svijesti a ne na sebi, on konstantno projektuje mogućnosti koje mu znanje-
o-sebi, sadržaj Svijesti reflektuje sad kao njegovu Svjesnost. Pri tom mu je pažnja u konstantnom
pokretu od jedne do druge jednačine, koju sebi iz sadržaja Svijesti (Jastva) stvara. Pri tom kopristi svoje
sposobnosti da odnematerijalnih znanja-o-sebi/od sadržaja Svijesti stvara/manifestuje fizičku i psihičku
realnost.

Poslednja izmena:
Međutim, nije tako. Da bi Svest mogla da sazna istinu o sebi, ona mora da pređe iz stanja NIšta u materijalno stanje, tj u stanje koje znači NEŠTO i tako sazna istinu o sebi koja će uvek da ima značenje NEŠTO. Pa tako, kad se čovek prosvetljuje sa namerom da u sebi sazna istinu o sebi kao Svesti, on nikada ne stiče znanje o sebi kao Svesti koja je NIŠTA, već o sebi kao Svesti koja je NEŠTO. Zato što se čovek ne može ni prosvetliti bez upotrebe svojih 7 sposobnosti i što u istom momentu kad ih upotrebi on iz stanja sebe kao Ništa, prelazi u stanje koje je Nešto i spoznaje sebe kao NEŠTO, a ne sebe kao Svest koja je isto što i Ništa.

Opet nastvljaš na isto, a nije ni čudo, jer ne vidiš dio koji nedostaje. Svest, Ljubomire, ne saznaje ništa.
Svijest je duh apsoluta, dakle njegovo saznanje, ISTINA-o-Sebi, o svemu-što-jeste. Ono-što-jeste, da opet
ponovim, ne može biti stvoreno, izmijenjeno, ili uništeno. Ono jeste, što znači postoji. Univerzum i sve u
univerzumu ne postoji kao nestvorivo, nepromjenjivo, nerodivo, neuništivo 'nešto', već je univerzum posledica
stvaranja, kreacija koja je u konstantnoj promjeni, u pokretu... fokusa, a mi ga našim razumom doživljavamo
kao 'nešto' fizičko, materijalno.

O Nešto i Ništa.

Iz Ništa ne možeš stvoriti Nešto. Tačka.

Ništa i Nešto su pojmovi, dakle stvoreni na osnovu umnog poimanja postojanja. Postojanje po sebi niti je
Nešto niti je Ništa, ono jednostavno JESTE. Ali ako već govorimo o njemu, onda je jasno da već koristimo
Um i da njim određujemo poimanje. Za Um, tačnije za razum kojim operišemo, sve što postoji mora biti NJIM,
njegovim sposobnostima vidljivo. Da bi bilo vidljivo to 'Nešt'o mora da ima i svoju umnu vrijednost, vibraciju. Sve
dok nema vibracije ne postoji mogućnost da ga naš razum vidi, percipira i s tim da poima to što je bez vibracije.
Za naš razum to je jednako sa 'Ništa'.

Prva vibracija nastaje kada se Jastvo projektuje kroz jedno JA, singularitet, koje ostatku Jastva postaje
njihov univerzalni UM. Uz Um svako klonirano i projektovano Ja ostatka Jastva dobija i svoju Umnu vrijednost,
vibraciju. Vibracije se prepoznaju po specifičnoj frekvenciji, a frekvencija je individualna umna vrijednost jednog
Ja, svakog Ja koje je vezano za Um. Na taj način, svako drugo Ja unutar Uma posredstvom Uma može doseći
ono drugo Ja i prepoznati ga po njegovoj specifičnoj frekvenciji. Um služi da ostatak Jastva spaja i u istom trenu
razdvaja, stvarajući na taj način potrebu i nezaobilazan put da se sve kreacije moraju desiti KROZ njega
"Ja sam istina, život i put."... kaže Hrist... tj, kaže univerzalno Znanje Uma.

Dakle, čim je sadržaj Svijesti postao manifestujući univerzum (kroz singularitet Uma) Svijest je izgubila ono
istinsko značenje za apsolut, više mu ne potvrđuje da on-jeste, ono-što-jeste, već mu sada služi kao essencija
stvaranju postajućih realnosti. A pošto ti ne vidiš nepokretnog pokretača, već vidiš ono što on pokreće, sadržaj
Svijesti, tebi je nemoguće ukazati na činjenicu da Svijest nije postojanje, i da postojanje ne zavisi od Svijesti,
već da je Svijest posledica usmjerenja pažnje a ne sama sebi uzrok postojanju. Ona postoji uzrokovana
usmjerenjem pažnje apsoluta. Zato i nestaje iz njegove pažnje, kada evo sada, ti i ja recimo pišemo i našu
pažnju smo okupirali (okupirao, apsolut u tebi i u meni) na promjene koje projektujemo kroz to singularno Ja.
Odatle i fenomen promjene svjesnosti, i recimo mogućnost da se ti sretneš sa 'Svjetlosnim bićem' (stvorenjem),
i da ti ono eto telepatski ubrizga svoja znanja o Svemiru a da ti, kao čovjek s tim ne budeš oštećen. Kako je to
moguće? Tako što je apsolut onaj koji je anulirao dualnost i iz jednog i drugog stvorenja, anulirao je projekcije
dva stvorenja a pažnju vratio isključivo na sadržaj koji između jednog i drugog želi da podijeli. To je telepatija.

Dakle, jeste, tačno, Svijest se uvijek pretače kroz svoja tri stanja, ali Svijest nije postojanje. Nema stoga straha
da će Svijest da se izgubi, niti ima ikakva potreba da se ostavlja 'sjeme' znanja... Svijest ne može nestati, samo
se prividno može izgubiti iz pažnje apsoluta. Odatle, nema potrebe sa ostavljanjem sjemena. 'Sjeme' se iznova
stvara kao refleksija onoga-što-jeste, svaki put kad ono-što-jeste usmjeri pažnju u Sebe. Svijest je sadržaj duha
kojim postojanje (apsolut) raspolaže i iz nje/njega koristi znanja-o-sebi (Jastvo) od kojeg stvara univerzum/e. Pri
tom apsolut ostaje nestvoriv, nerodiv, nepromijenjen, nepromjenjiv, neuništiv. Sjeme mu ne treba da ga čuva.
Sjeme je potrebno samo u njegovim oblicima Svjesnosti koji još uvijek nemaju dovoljnu sposobnost povratka
volje i pažnje sebi-apsolutu. Zato postoji hjerarhija Svjesnosti i nadgradnja njenih nivoa.

*Kretanje ne postoji. To je jedna od najvećih iluzija. Kretanja informacija, a kamoli tijela u materijalnom, fizičkom
svijetu... 'nema', tj ima ih ali ne sa značenjem postojanja već kao postajuće forme iz Svijesti samog postojanja,
apsoluta. Sve je to iluzija, stvorena pozicioniranjem volje i pažnje u individualizovanim znanjima-o-sebi (Ja) koja
za apsolut postraju subjekti te njegove predstave, projekcije. Projekcija se ostvaruje holografski, dakle u samom
Umu, a Um je uvijek u apsolutu, gdje drugdje. Kad je neaktivan (Um) apsolut sebe doživljava onim-što-jeste,
imajući Svijest o sebi. Kada je aktivan apsolut instantno gubi Svijest i zadobija Svjesnost-o-sebi u postajućoj
realnosti.
To se zove ZABORAV.
Apsolut zaboravlja da je BOG i poistovjećuje se sa postajućim subjektima i samim Umom, univerzumom.

...
Ništa i Nešto su odredice razuma.
Ništa, za razum znači ono što ne može opaziti.
Nešto, ono što je njim opažljivo.
Dakle, govoriti o Svijesti, ili o postojanju (apsolutu) kao o 'Ništa' i Nešto' ne ukazuje na istinu o samom postojanju.
Postojanje JESTE.
Ništa i Nešto su pojmovi kojima apsolut razumom sam sebi određuje šta je u domenu njegovog razumijevanja a šta ne.
Razumom razmijevamo, duhoh SHVATAMO... (sve)obuhvatamo. Šta je to 'sve' što duhom (Svjesnošću) obuhvatamo?
To je ono što sebi predstavljamo kao realnost kao i ona znanja koja smo u naš duh unijeli iz Svijesti i s njima oplemenili
našu Svjesnost. Upravo ta, intuitivno unešena znanja iz Svijesti, određuju i nivo apsolutove Svjesnosti u datom stvorenju.
Ukoliko je naša obuhvatnost (svjesnost) skučena, to će odrediti i s čim će naš razum i logika njegovog intelekta raspolagati.

Poslednja izmena:

Back