celadon
Domaćin
- Poruka
- 4.798
Čitaju iz znatiželje, da vide kako se odvijala diskusija. Da vide kako su normalni ljudi odgovorili na besmislenu ideju samozvanog boga. Eto zašto je tema posećena.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znači, tvoj 'pravedni poredak' dogoiće se 'na kraju', a to je nikad.
Evolucija društvenog poretka i društveno ekonomskih odnosa odvija se uzlaznom putanjom sama od sebe. Baš kao i evolucija života. Mehanizmi 'pravednosti' ugrađeni su samu evoluciju. To si svakako i sam zapazio i pre nego si sklepao 'filozofiju postanka svega sa svezakonima', tako da tvoje sveukupno filozofiranje za pod voz.
Šta je pokazao socijalizam kao prelazna faza ka kounizmu u kojem je, po zagovornicina konunizma, trebalo da se ukine država, novac i sve nejednakosti među ljudima?
Pokazao je da celokupno društvo, ušuškano ubeđenjem da će mu teći med i mleko, gubi motive za samodokazivanje, potrebu za veće zalaganje i rad, zapada u apatiju, odaje se lenčarenju, porocima... s jedne strane, dok se, s druge strane, stvara klasa privilegovanih. Na kraju se sam od sebe iznutra urušava takav društveni poredak.
Komunizam nije bio pravedan ni harmoničan poredak i njega ne možeš da podmećeš kao primer da pomoću njega omalovažiš i popljuješ pravedan i harmoničan poredak. Koji nikad nisi ni video, niti znaš šta je. Pa čak i kad pokušavaš da u svoju viziju pravednog poretka ukomponuješ ukidanje braka, opsti seks i decu kao društveno vlasništvo. Ti si možda mlad, pa ne znaš da se u minulom komunizmu to nikada nije ni predlagalo, ni desilo. Takvim nebulozama su samo plašili ljude tadašnji protivnici komunizma. I ti sad se služiš istim lažimma kad sada pokušavaš da omalovažiš i negiraš pravednan poredak, koji bi bio nezamisliv u uslovima slobodnog seksa i uslovima bez zdrave i jake porodice. Slobodan seks nije faktor pravednosti, harmonije i dobra, već nepravednosti, haosa i opšteg zla. Faktor kojim su na razne načine bili obeleženi svi dosadašnji nepravedni poreci, u kojima je žena najčešće bila tretirana samo kao sredstvo zabave muškaraca i kao roba koja na tržištu može slobodno i da se prodaje i kupuje..Pametari komunizma toliko su otišli u apsurd da su htjeli i brak da ukinu a seksualni odnosi posve da budu slobodni. I to je s početka bila praksa. (Nije se znalo čija su deca! ). Ali ni godinu dana nije zaživela.
Glavni unutrašnji motor evolucije čoveka kao pojedinca je znatiželja. Unutrašnji znači da je ugrađen u evoluciju. Ako bi se čoveku oduzeo mehanizam znatiželje njegova evolucija bi nazadovala.
To nije ljudska ideja, već Božija, koju ti kao đavolov učenik, sledbenik i branilac negiraš. Ali ne vredi ti, Rile đavole, pročitao smo te kao knjigu i saterao u ćošak. Nemaš više kud.I to je dokaz da ljudska ideja ne može da sprovede u prsksu 'željenog čoveka i željeni društveni poredak'.
Pojedinac evoluira a preko njega društvo.
Čitaju iz znatiželje, da vide kako se odvijala diskusija. Da vide kako su normalni ljudi odgovorili na besmislenu ideju samozvanog boga. Eto zašto je tema posećena.
I hteli ili ne i sami će tako da postanu dobri, kad više ne budu mogli da budu zli.
RISTOB:Kad gradiš kuću, počinješ od temelja, završavaš sa krovom. Temelj ima značenje haosa, kuća harmonije. .
To zvuči kao teror dobra nad zlim.
Ljubo, nema harmonije u univerzumu. Ne znaš ni kako je nastao univerzum.
Tvoja priča o ciklusu jaje/pile/koka nije primenljiva na univerzum.
Kada uran pređe u olovo, tu je kraj. Nema ciklusa.
Kada se belančevina jednom denaturiše, tu nema ciklusa .
Nikad iz haotičnog ne nastaje harmonično. Proces je nepovratan.
Šta misliš, kojim mehanizmom će se postići harmonija u društvu? I kada će to početi?
.A i ako se nekim čudom to desi, sudbina harmoničnog Sunčevog sistema nije ohrabrujuća.
Neki će begamo, a neki će završite isprženi ko ono jaje u tiganju. Da, zaboravio sam, dotle ćemo svi složno da se uhvatimo za ručice, a i Bog će da nam kaže šta je najbolje za nas
P.S. Hoće to, da raste broj pregleda, kad stalno pregledavaš sopstvenu temu.
Tačno, ali ti nisi taj pojedinac. Ti si ĐAVO, Rile. Đavo ne može da evoluira od zla ka dobru. Đavo je uvek zao i uvek ostaje Đavo.
Kad gradiš kuću počinješ od ideje. Ako ti ideja nije jasna onda je ta ideja za tvoj razum haos,
JA+7 KOJI JESAM:
'Đavo' nije pojedinac već intelekt koji u njemu djeluje bez Savjesti.
Tada biće, kao subjekat, sebi daje slobodu da čini što mu njegov intelekt nalaže
bez obzira da li će to što tad čini voditi ka harmoniji ili pak haosu..
- - - - - - - - - -
Savjest služi biću da nadgleda namjere koje intelektom stvara i da upravalja kreacijom
vraćajući pažnju na svoju dušu, u kojoj postoji sve što je neophodno za stvaranje harmonične
predstave.
Ne sekiraj se za mene. Ja imma idju i o tome kako se kuća gradi, jer sam svojim znanjem i rukama jednu - kakvu takvu - već napravio. .
Đavo, biće, intelekt, subjekt, , savest, duša ....opet se služiš apstraktnim jasno nedefinisanim terminima. Sve si to mogao da objasniš sa samo tri termina, "svest" koja se u svim svojim postupcima rukovodi svojim iskustvom o tome šta je haos i zlo, a šta harmonija i dobro, koje stiče uz pomoć svojih "7".
Ne poznaješ ZAKON POSTOJANJA, odnosno, Zakon nagona samoodanja. To je večita borba Haosa i Zla. protiv Harmonije i Dobra.
A kad Harmonija i Dobro pobede, tada počinje obrnut proces, počinje borba Haosa i Zla protiv Harmonije i Dobra i oni na kraju uvek pobede. I posle toga sve počinje iz početka, ceo ciklus se na isti način ponavlja u beskonačnost.. Imaš primer "jaje -pile-koka".
Pokušaj da se distanciraš od svojih komentara i vidjet' ćeš da i komentari
koji budu upućeni ka tvojim komentarima više neće imati istu emotivnu vrijednost,
nećeš ih više doživljavati kao napad na svoju personu.
Pa šta je po tebi onda taj 'ĐAVO' u tome što si rekao???
Mene interesuje baš Ljubova personsa. Nauka je već utvrdila kako se postaje 'Bog'.
U Ljubovom slučaju radi se o 'Bogu' za decu u jaslicama.
Večito znači beskonačno u vremenu, trajno. Rezultat je uvek nerešen. Ne može nešto, što traje večito imati kraj. Večito je u suprotnosti sa konačnim.
Kada se postigne ravnoteža u neredu, kada se svo dobro pomeša sa svim zlom i kada ne bude posmatrača sa strane, da određuje šta je dobo, a šta je zlo, nastaje harmonija.
Ti ne znaš, niti možeš znati u kojoj fazi borbe je vasiona u ovom trenutku. Zato se nemoj pozivati na nauku. Ni nauka ti na to ne može odgovoriti.
Ne pominji ni Boga, ni sve svetske religije. Religije ti već vekovima obećavaju da će pravda pobediti: evo, samo što nije, isl.
Pošto si rekao da je borba večita, ne očekuj da će neko tu pobediti. Jer borba je večita...
Tako govoriš, i samo si tu u pravu. Opet si negde zapeo.
Čemu ulaganje energije u borbu protiv zla?
Taman kad pomisliš da je stvoreno idealno društvo, zlo će ga unišitti. Toliko energije, toliko dobrovoljnog rada, a sve zarad NIŠTA.
Tvoj zakon nije ništa drugo do, već utvrđen, Zakon očuvanja energije.
S tom razlikom što Zakon očuvanja energije govori i o tome da se, kao krajnji ishod može stvoriti neupotrebljiva energija.
Teško je ne doživeti nečiji komentar emotivno kad taj neko želi po svaku cemu da negira moje i primerima i logikom utemeljene komentare.
I još plus kad taj neko po svaku cenu želi da omalovaži i ismeje moj komentar, a da se pri tome njegov komentar ne temelji ni na čemu drugom do na njegovoj veri. Pogotovo kad ja pokušam da još argumetovanije potvrdim i odbranim moj komentar, a on to, misleći da je on u pravu, ne shvati kao obranu mog komentara, već mog ega. Smešno.
A ovo su... :I ja čikam svakon naučnika, filozofa, teologa ili ideologa sveta, neka argumentovano pobije ovo moje objašnjenje, ako može.
... svi tvoji dokazi!
Da, govorim da sam samo ja u pravu, ali ne zato, kako mi neki zameraju, što imam jak "ego", već zato što svaki svoj stav i svaku moju tvrdnju mogu da argumentujem primerima iz svakodnevnog iskustva i nauke i obrazložim logiku da može i da se razume da sve to što tvrdim može jedino tako i da bude i nikako drugačije.
NIkada nigde nisam rekao da je borba večita. Ti si to nešto pobrkao.
CELADON:
Ne poznaješ ZAKON POSTOJANJA, odnosno, Zakon nagona samoodanja. To je večita borba Haosa i Zla. protiv Harmonije i Dobra. U vreme dok traje Haos i Zlo, protiv njega se uvek bori Harmonija i Dobro i oni uvek na kraju i pobede.
Tako je, toliko muke i truda da se od jajeta napraavi pile, pa koka i taman kad se u tome uspelo i kad se postigao cilj, koka počinje da stari propada i na kraju umire i počinje da se raspada. Iz čega bi mogao da se izvede zaključak da postojanje i život uopšte i nemaju smisla. Ali tu se promeniti ništa ne može. To je tako uvek bilo i biće. To je jedina mogućnost da postoji NEŠTO, a to je da to nešto većito teži od nepostojanja i zla ka postojan ju i dobru, na način što će večito da se pretače kroz svoja tri oblika i stanja i tako se večito ponavla. Svaki put i samo zato da se izbegne zlo, a ostvari dobro. Uz znanje da sve to tako jedino i može i MORA i da se iz tog kružnog ponavljanja nikada ne može pobeći. To nikada nije počelo. Od uvek je tako bilo i uvekl će tako da bude.
"Kаjаnje, srаmotа, pаtnjа, bes, rаzočаrаnje, nespokoj, strаh, utučenost, očаj: ko je ikаdа, nа svom životnom putu, izbegаo nemilosrdne prepаde ovih mučiteljа? Koliko ljudi je ištа bolje uopšte i osetilo? Nаpor i sirotinjа, toliko omrznuti od svih, izvesnа su sudbinа ogromne većine: а ni mаlobrojni povlаšćeni pojedinci, koji uživаju u lаgodnom obilju i dokolici, nikаdа ne dostignu ispunjenje ili istinsko blаženstvo. Ni svа dobrа ovog svetа zаjedno ne bi čovekа učinilа istinski srećnim; аli će gа svа zlа nа okupu zаcelo dotući; bilo koje pojedinаčno zlo (а ko se može osloboditi bаš svаkog) bezmаlo je dovoljno dа život učini nepodnošljivim, bаš kаo i nedostаtаk bilo kojeg dobrа (а ko ih može posedovаti bаš svа).
Kаdа bi se tuđin iznenаdа obreo u ovom svetu, pokаzаo bih mu, kаo uzorаk ovozemаljske nesreće, bolnicu prepunu bolesti, zаtvor krcаt zločincimа i dužnicimа, bojno polje prekriveno leševimа, flotu kojа tone nаsred okeаnа, nаrod koji propаdа pod tirаnijom, ljude iznemogle od glаdi, ili kuge. A kаdа bih hteo dа mu pokаžem veselu strаnu životа, ne bi li shvаtio štа su životnа zаdovoljstvа, kudа bih ra poveo? Na bаl, y operu, nа dvor? S punim prаvom bi mogаo pomisliti dа mu još uvek pokаzujem rаznovrsnost bede i žаlosti.
Zаpitаjte se, pitаjte bilo kogа od svojih poznаnikа, dа li bi ponovo proživeli poslednjih deset, ili dvаdeset godinа svog životа. Ne! Ali nаrednih dvаdeset, vele oni, biće bolje.
"I nаdаju se dа he od životnog tаlogа dobiti
ono što im prvi živаhni mlаz ne mogаde dаti".
I nа krаju shvаte (tаko je velikа ljudskа bedа; onа čаk i protivrečnosti uspevа dа pomiri) kаko se istovremeno žаle i nа krаtkoću životа i nа njegovu tаštinu i muku."
Ја пљујем на овај твој свет, на његове природне законе, на његовог хипотетичког творца, и на то твоје "уређено друштво"
Ne postoji stoga nikakvo opravdanje koje bi svjesno biće moglo
dati sebi i drugim za svoju emotivnost. Emotivnost nam pokazuje (to bi odmah trebli primijetiti) da
smo skrenuli sa svog dušom namjerenog puta.
Ako ti je volja usmjerena ka dokazivanju nepravednosti, istjerivanju pravde, univerzum će ti kroz
objekte tvoje subjektivne predstave ponuditi odgovarujuće mogućnosti kojima ćeš onda moći
opravdati to usmjerenje volje.
Probaj razumjeti šta sam gore ispisao... ne osuđuj, ne opravdavaj svoje reakcije akcijama drugih
ljudi. Sagledaj motive svog učešća u diskusiji i naći ćeš izvor svojoj emocionalnosti.