Dragoljub69
Buduća legenda
- Poruka
- 26.820
Ma nije, nego kad se tamo prevrne vreme...
Meni nedostaje JA KOJI JESAM.
Iako je jok...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Dobro je...Već smo mislili da si s Absolutom...Pratim ja vas ... samo sa strane...![]()
Dobro je...Već smo mislili da si s Absolutom...
i meni..
ko čir na bulji..

Ljubo:Nedefinisan je kad nemaš znanje za šta taj pojam može da se veže. Kao što je pojam "postojanje".
Niz opažaja naizmenične, samoponavljajuće uzročno-posledične veze između fizičkih i psihičkih radnji onoga što POSTOJI je logički beskonačan.
Konačnost je nemoguća, zato što je POČETAK logički nemoguć.
Pojam "beskonačno" je logički pojam koji se ne definiše.

On je istina koja se podrazumeva sam po sebi.
Isto kao i brojevi.
Logički pojmovi dobivaju svoje praktično značenje tek kad ih vežemo za opažaje, tj za iskustvo.
Tako, na primer, broj 5 kao logički pojam koji se podrazumeva sam po sebi, ne znači ništa dok ga ne vežemo za ovce kad ih brojimo i kažemo 5 ovaca.
Tako i logički pojam "bekonačno", sam po sebi ne znači ništa dok ga ne vežemo za nešto poznato nam iz iskustva, kao što je pojam "postojanje"
pojmovi su besmisleni dok ih ne definises.Ovca može da zna samo ono što "vidi". Čovek se razlikuje od ovce što može da zna i mnogo toga što ne može da se "vidi", po načinu izvođenja logičkih zaključaka iz onoga što može da se "vidi", kao što je, na primer, "postojanje".
Izveli smo zaključak da nevidljivog postojanja ima
kojeg ne bi moglo da bude bez "nevidljivog".
Pojam "beskonačno" kao logički pojam spada u kategoriju brojeva kao logičkih pojmova. Kad ti meni definišeš broj "5", onda ću i ja tebi da definiošem pojam "beskonačno".
Nije u tome problem, već u tome što ti ne znaš da se logički pojmovi, kao istine koje se podrazumevaju same po sebi, kao aksiomi, ne mogu i ne trebaju definisati. Kao takvi, oni služe da se pomoću njih definišu, a samim tim i razumeju, neki drugi, u iskustvu poznati pojmovi.
Ljubo:NE MORA!
Zaključak o opazitelju ne izvodiš iz niza opažaja samog opazitelja je opazitelj je neopažljiv.
Kad kažeš: "Ja sam opazitelj", da li taj zaključak o sebi i svome JA kao opazitelju izvodiš iz niza opažaja sebe kao opazitelja?
Ne izvodiš. Izvodiš ga iz niza opažaja onoga što ti kao opazitelj opažaš?
Problem većine forumaša, a to je i problem empirijske nauke, što se istinitim smatra samo ono što je opažljivo, merljivo i eksperimentom dokažljivo.
Logika se u potpunosti zanemaruje i niko ne ume da je koristi.
Kao u ovom tvom primeru gde izvodiš zaključak da "opazitelj" i ne postoji i da se ne može definisati, zato jer nije opažljiv.
A ni na pamet ti ne pada da je logično, a samim tim i istinito, da "opažanja" kao psihičkog procesa i radnje, ne može da bude bez opazitelja kao vršioca radnje aopažanja.
Da, to je tako samo zato što si ti to rekao, ali sutra malo. Ko te je to naučio? Opažaj kao radnja sa značenjem posledice je nemoguć bez opazitelja kao uzroka opažanja.
Opazitelj se ne dokazuje opažanjem, zato jer opazitelj ne može da opazi samoga sebe.
Kao što oko može da opazi sve, sem sebe.
Niti je potrebno da opazitelj putem opažanja sebe dokazuje svoje postojanje
pošto opazitelj ZNA DA POSTOJI i bez mogućnosti ili potrebe da sebe opaža
Ili si ti možda neki fenomen koji nisi opazitelj i kao opazitelja te nema, a ipak možeš da opažaš?
Opazitelj je uvek i samo ono psihičko, unutrašnje svesno i zovemo ga imenom JA ili SVEST. Kad opazitelj gleda sebe u ogledalu, on vidi smo svoj izvanjski, fizički, materijalni oblik, a ne i sebe kao opazitelja, tj. kao svoju unutrašnju psihičku i svesnu SUŠTINU po kojoj opazitelj jeste to što JESTE - OPAZITELJ.
Krajnje netačno i nelogično. Ne umeš logički da misliš i to je razlog što ne znaš istinu o POSTOJANJU.
Opažaj uvek ima značenje samo posledice i ništa drugo
a ipazitelj uvek i samo značenje uzroka
Opažaj ne može da ima dvojako značenje, tj. istovremeno značenje i uzroka i posledice.
Ja svo veme govorim o pojmu POSTOJANJE i njegovoj SAMOUZROČNOSTI i SAMOPOSLEDIČNOSTI. Tu imamo samo pojavu "A", a ne i pojavu "B". Pojava "A" je ta koja se u sebi manifestuje kao svoj uzrok, a izvan sebe kao svoja posledica, što podrazumeva da se pojava "A" manifestuje itovremeno i kao pojava "A" i kao
pojava "B".
Pojmovi "uzrok" i "posledica" su logički pojmovi pomoću koji razumevamo odnos između neke radnje i vršioca radnje i njihove nedeljivosti. Ne znam da li se ovce služe logičkim pojmovima i da li one nešto uspevaju da razumeju, ali ljudi bi trebalo.
Tačno, opazitelj nije nikakav ni Bog, ni Apsolut. Ali nije ni čovek. Opazitelj je ONO ŠTO POSTOJI samo po sebi kao svoj i uzrok i posledica, uz pomoć svojih sedm fizičkih i psihičkih sposobnosti: naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja, pomoću kojih od sebe samoga, putem samoorganizovanja svojih čestica, gradi ceo svemir, podrazumevanjući i ljudski organizam. Njegovo ime je JA ili SVEST.
Taman kad pomislim da si nešto razumeo, ti nešto provališ i pokažeš da nisi razumeo ništa. NIsi razumeo da POSTOJANJE nije i ne može da bude, ni stvoreno, ni uzrokovano, već samo SAMOUZROKOVANO. Što podrazumeva da postojanje uvek u sebi mora da se manifestuje kao uzrok, a izvan sebe kao posledica. U sebi da se manifestuje kao kretač sa značenjem uzroka, a izvan sebe kao kretanje sa značenjem posledice. Ili u sebi kao mislilac i uzrok, a izvan sebe kao misao i posledica.
Naširoko i nadugačko "objašnjavaju" oni koji ,ustvari , ništa o tom o čemu drve,ne znaju!USER UNFRIENDLY:
Sutra ću da ti odgovorim na ovaj gore tvoj post. U međuvremenu bilo bi dobro da pažljivo pročitaš ovaj moj post koji sam naslovio na tebe i Ozimana u temi "Šta učiniti za spas civilizacije". U filozofiji, da bi se do kraja razumeli neki pojmovi, nisu dovoljne samo kratke definicije, već široka i sveobuhvatna njihova objašnjenja.
https://forum.krstarica.com/showthr...vilizacije?p=34402681&viewfull=1#post34402681
JA JESAM Apsolut... koji doživljavam Sebe čovjekom.
Uvijek sam Apsolut i kad toga nisam svjestan.
Ma... važno je da se (s)lažemo.![]()
pazi, ovde se slazem
JA SAM APSOLUT SVOGA SVETA( tj svako svoga sveta )
i sve u tom svetu je u vezi sa mnom
i bez mene taj svet ne bi postojao
Drugog apsoluta nema do Jednog. Kada se njegova pažnja vrati u Sebe, u ono-što-jeste, tad nestaju projekcije i sve podjele. Ne postoji nikakav tvoj i moj apsolut; postojimo ti i ja kao dva različita iskustva tog Jednog te istog, nepromjenjivog Bića. Ono ima moć i sposobnost multi-projekcije, pri čemu u svakoj toj pojedinačnoj projekciji multiverzuma ono simultano biva Centar, posmatrač, onaj koji doživljava sve što za sebe kreira.
Stoga i nije nikakvo čudo da i Ljubo i ja govorimo o tom Jednom Biću a interpretiramo ga na različite načine. To je zato što u svakoj jedinki, u svakom projektovanom iskustvu apsoluta, apsolut Sebi daje slobodu volje da kreira svoje izraze i svoje definicije karakteristične tom (svakom) specifičnom iskustvu.
Ti to u tom slučaju se svađaš sam sa sobom...И овим си као нешто рекао, нешто објаснио. Какав "један апсолут".
Појмови "један" и "мноштво" узети су и простора, из представе, и важе једино у њој, и немају никаво значење изван исте.
Тако да тај твој "апсолут" није мноштво али НИЈЕ НИ ЈЕДНО.
Сада, нешто што нити је једно, нити је мноштво, не можемо опазити, сазнати нити замислити, зато то и зовемо "транцендентно" изван могућности сазнања.
Међутим, ништа зато. Ту сте ви умишљени свезнајући просветљени месије којима се никако не допада да постоји нешто што је изван вашег врлог сазнања па нам онда овде сервирате своја "објашњења" траснцендентног додајући му атрибуте "једно",овакво , онакво.... Ма немој.
Научи прво у својој "просветљености" да нема објективног света изван сазнајуће свести и да атрибути који важе у њему не важе у његовој супстанцији која је изван сазнања.

И овим си као нешто рекао, нешто објаснио. Какав "један апсолут".
Појмови "један" и "мноштво" узети су и простора, из представе, и важе једино у њој, и немају никаво значење изван исте.
Тако да тај твој "апсолут" није мноштво али НИЈЕ НИ ЈЕДНО.
Сада, нешто што нити је једно, нити је мноштво, не можемо опазити, сазнати нити замислити, зато то и зовемо "транцендентно" изван могућности сазнања.
Међутим, ништа зато. Ту сте ви умишљени свезнајући просветљени месије којима се никако не допада да постоји нешто што је изван вашег врлог сазнања па нам онда овде сервирате своја "објашњења" траснцендентног додајући му атрибуте "једно",овакво , онакво.... Ма немој.
Научи прво у својој "просветљености" да нема објективног света изван сазнајуће свести и да атрибути који важе у њему не важе у његовој супстанцији која је изван сазнања.

Univerzum funkcioniše po principima koji su apsolutni... to što ih neko vidi u svim radnjama i odnosima a drugi ih ne vide ne mijenja činjenicu da oni i te kako postoje i određuju ishode svih kretanja.