ZAKON POSTOJANJA – istina o postojanju materije, zivota i prirode

JA KOJI JESAM:

MEHANIKA POSTOJANJA
Bez razumevanja naizmenične, kružne uzročno-posledićne povezanosti i uslovljenosti između sedam fizičkih i psihičkih i radnji, koje se večito ponavljaju, tako što uvek iznova jedna iz druge proizilaze, ne može se objasniti "mehanika postojanja", zato jer nikakve druge "mehanike postojanja" NEMA. Ta mehanika je ZAKON POSTOJANJA.

Poslednja izmena:
JA KOJI JESAM:

Bez razumevanja naizmenične, kružne uzročno-posledićne povezanosti i uslovljenosti između sedam fizičkih i psihičkih i radnji, koje se večito ponavljaju, tako što uvek iznova jedna iz druge proizilaze, ne može se objasniti "mehanika postojanja", zato jer nikakve druge "mehanike postojanja" NEMA. Ta mehanika je ZAKON POSTOJANJA.

Dobro Ljubo, zašto ti misliš da nauka nije svesna uzročno-posledičnih veza o kojima govoriš?

MUŽJAK:

Dobro Ljubo, zašto ti misliš da nauka nije svesna uzročno-posledičnih veza o kojima govoriš
?

Naučnici su svesni svega - sve su istražili i otkrili, od početka do kraja i više ništa nepoznato nema. I samo još jedna mala malenkost im nedostaje. A to je da nisu svesni da su sve otkrili i da sve znaju. Ne znaju da su im sve kocice mozaika zvanog ISTINA o POSTOJANJU materije, života i prirode poznate i da se, sve do jedne, nalaze pred njima na gomili. Još im ostaje samo to da sve te kockice mozaika poslože i stave svaku na svoje mesto, da svet konačno vidi kako taj moozaik, zvani ISTINA o postojanju materije, života i prirode izgleda. I upravo to im nikako ne ide od ruke. Slabi su logičari. Prave razne pogrešne teorije, koje često blage veze sa mozgom nemaju. Uopšte ne poznaju logički sistem i princip po kojem kockice trega da slažu. To je upravo princip uzročno posledičnih veza. NIje bitno od koje kockice će da krenu. Koju god prvu stave u mozaik, veoma lako mogu da pronađu drugu koju će da stave pored nje, jer svaka kockica je kao posledica proizašla iz neke druge kockice, kao što će i ona kasnije da postane uzrokom nekoj drugoj kockici kaoja će kao posledica da proizađe iz nje. I ako se mozaik po tom sistemu uzročno posledičnih veza slaže, na kraju se krug zatvori, sve su kockice poslagane jedna do druge da se tačno vidi koja iz koje proizilazi i mozaik je gotov. Uostalom i deca svoje mozaike, tj slagalice prave tako što traže koja kockica do koje treba da se stavi, sve dok se slagalica ne sastavi i ne dobije svoj pravi, konačni, logički i smisleni oblik.

Uopšte nije teško složiti taj mozaik zvani ISTINA O POSTOJANJU materije, života i prirode, zato jer nema mnogo tih kockica koje treba da se slože po tom principu uzročno-posledičnih veza. Ima ih samo SEDAM. To su sedam fizičkih i psihuičkih sposobnosti i radnji: naprezanje, kretanje, opažanje, osećanje, pamćenje, mišljenje i razumevanje. Zato jer ono što se podrazumeva pod pojmom "materija, život i priroda", ne sastoji se ni od čega drugog do iz tih sedam vrsta fizičkih i psihičkih radnji, koje sve stoje u uzajamnoj uzročno posledićnoj vezi i odnosu, koje se večito ponavljaju, po principu "jaje-koka", tako što uvek iznova jedne iz drugih proizilaze. I ako bi i jedna od tih sedam radnji nedostajala, točak bi prestao da se vrti i materije, života i prirode ne bi moglo da bude. Na primeru "jaje-koka" lako može da se shvati da fizički i psihički procesi stoje u večitoj uzajamnoj vezi i odnosu i da jednih bez drugih ne bi moglo da bude.

Na primeru "jaje-koka" lako može da se shvati da tu ničeg drugog nema do organizovanog kretanja i rada koji se stvara po informaciji o organizovanom kretanju i radu, bez koje tog organizovanog kretanja i rada ne bi moglo da bude. Kao što ni informacije o kretanju i radu ne bi moglo da bude bez organizovanog kretanja i rada pomoću kojeg će, uz pomoć psihičkih procesa opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja, ta informacija o organizovanom kretanju i radu da se stvori. Ta uzajamna, uzročno posledična povezanost između psihičkih i fizičkih procesa je vevečita i večito se ponavlja. To je nebeska mehanika, točak, perpetuummobile koji se večito vrti, koji svoju energiju za vrtnju sam i troši i obnavlja, tako što se večito pretače kroz svoja tri prirodna oblika i stanja.

Naravno, sve ovo još uvek nije i CELA ISTINA o postojanju materije, života i prirode. Ima tu još jedna mala kockica koju treba staviti na svoje mesto da bi mozaik bio potpun. Postoji tu još jedna mala logićnost koju načnici još nisu otkrili i ne umeju da reše. To je da ne mogu da se sete da nije logično da fizički i psihički procesi i radnje mogu da se odvijaju sami po sebi, bez vršioca koji ima sposobnost svih tih sedam fizičkih i psihičkih radnji da vrši. Fizički procesi naprezanja i kretanja, kao ni psihički procesi opažanja, tog kretanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja, nemaju značenje POSTOJANJA. Nikada ne postoji kretanje samo po sebi, već uvek i samo kretač koji se kreće. Nikada ne postoji informacija, tj. znanje, samo po sebi, već uvek i samo znalac koji znanje zna. Nikada ne postoji misao sama po sebi, već uvek i samo mislilac koji misli.

Naravno, čoveku nije teško da otkrije i sazna KO ili ŠTA je taj tajanstveni Kretač, Znalac i Mislilac, jer i njegov organizam, kao i cela priroda, ne sastoji se ni od čega drugog, do takođe samo od kretanja i informacija o kretanjimma. I tek kada se čovek seti da zaviru u sebe i postavi sebi pitanje KO ili ŠTa je u njemu samom taj tajanstveni Kretač, Znalac io Mislilac koji ima sposobnost da vrši svih sedam i fizičkih i psihičkih radnji, tj. da se napreže, kreće, opaža, oseća, pamti, misli i razumeva, lako otkrija da je to ON SAM, čovek, tj čovekovo JASTVo, odnosno. čovekova Svest.

Da bi posle tog saznanja lako došao do zaključka da u celoj prirodi, sve što se kreće, od najmanje čestice, pa do svemira kao celine, u svojoj nutrini ima svoje SVESNO JA koje raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, pomoću kojih SVE POSTOJI samo po sebi, kao svoj i uzrok i posledica, uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, tako što ih naizmenično, večito ponavlja i tako se VEČITO SAMOODRŽAVA. Uz pomoć svojih psihičkih radnji uzrokuje svoje fizičke radnje i tako uzrokuje sebe kao fizčku, materijalnu silu i pojavu, da bi zatim kao fizička i materijalna sila i pojava uzrokovao sebe kao psihičku, svesnu silu i pojavu. I tako večito, kružno i naizmenično,

I to je sva mudrost u vezi tajne i pitanja postojanja materije, života i prirode. Sve se ovo u okviru psirodnih nauka i eksperimentalne psihiologije zna. i ništa od svega ovoga što sam ja sada ispričao u vezi postojanja materije,života i prirode ne može, ni naučno, ni logički da se ospori. Prema tome, da bi ljudi znali ISTINU O POSTOJANJU materije, života i prirode, treba još samo da sve ovo na pravi način razumeju. Da upotrebe malo i svoju sposobnost RAZUMEVANJA, a ne samo da sve što im se ponudi uče napamet i veruju.

MUŽJAK:

?

Naučnici su svesni svega - sve su istražili i otkrili, od početka do kraja i više ništa nepoznato nema. I samo još jedna mala malenkost im nedostaje. A to je da nisu svesni da su sve otkrili i da sve znaju. Ne znaju da su im sve kocice mozaika zvanog ISTINA o POSTOJANJU materije, života i prirode poznate i da se, sve do jedne, nalaze pred njima na gomili. Još im ostaje samo to da sve te kockice mozaika poslože i stave svaku na svoje mesto, da svet konačno vidi kako taj moozaik, zvani ISTINA o postojanju materije, života i prirode izgleda. I upravo to im nikako ne ide od ruke. Slabi su logičari. Prave razne pogrešne teorije, koje često blage veze sa mozgom nemaju. Uopšte ne poznaju logički sistem i princip po kojem kockice trega da slažu. To je upravo princip uzročno posledičnih veza. NIje bitno od koje kockice će da krenu. Koju god prvu stave u mozaik, veoma lako mogu da pronađu drugu koju će da stave pored nje, jer svaka kockica je kao posledica proizašla iz neke druge kockice, kao što će i ona kasnije da postane uzrokom nekoj drugoj kockici kaoja će kao posledica da proizađe iz nje. I ako se mozaik po tom sistemu uzročno posledičnih veza slaže, na kraju se krug zatvori, sve su kockice poslagane jedna do druge da se tačno vidi koja iz koje proizilazi i mozaik je gotov. Uostalom i deca svoje mozaike, tj slagalice prave tako što traže koja kockica do koje treba da se stavi, sve dok se slagalica ne sastavi i ne dobije svoj pravi, konačni, logički i smisleni oblik.

Uopšte nije teško složiti taj mozaik zvani ISTINA O POSTOJANJU materije, života i prirode, zato jer nema mnogo tih kockica koje treba da se slože po tom principu uzročno-posledičnih veza. Ima ih samo SEDAM. To su sedam fizičkih i psihuičkih sposobnosti i radnji: naprezanje, kretanje, opažanje, osećanje, pamćenje, mišljenje i razumevanje. Zato jer ono što se podrazumeva pod pojmom "materija, život i priroda", ne sastoji se ni od čega drugog do iz tih sedam vrsta fizičkih i psihičkih radnji, koje sve stoje u uzajamnoj uzročno posledićnoj vezi i odnosu, koje se večito ponavljaju, po principu "jaje-koka", tako što uvek iznova jedne iz drugih proizilaze. I ako bi i jedna od tih sedam radnji nedostajala, točak bi prestao da se vrti i materije, života i prirode ne bi moglo da bude. Na primeru "jaje-koka" lako može da se shvati da fizički i psihički procesi stoje u večitoj uzajamnoj vezi i odnosu i da jednih bez drugih ne bi moglo da bude.

Na primeru "jaje-koka" lako može da se shvati da tu ničeg drugog nema do organizovanog kretanja i rada koji se stvara po informaciji o organizovanom kretanju i radu, bez koje tog organizovanog kretanja i rada ne bi moglo da bude. Kao što ni informacije o kretanju i radu ne bi moglo da bude bez organizovanog kretanja i rada pomoću kojeg će, uz pomoć psihičkih procesa opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja, ta informacija o organizovanom kretanju i radu da se stvori. Ta uzajamna, uzročno posledična povezanost između psihičkih i fizičkih procesa je vevečita i večito se ponavlja. To je nebeska mehanika, točak, perpetuummobile koji se večito vrti, koji svoju energiju za vrtnju sam i troši i obnavlja, tako što se večito pretače kroz svoja tri prirodna oblika i stanja.

Naravno, sve ovo još uvek nije i CELA ISTINA o postojanju materije, života i prirode. Ima tu još jedna mala kockica koju treba staviti na svoje mesto da bi mozaik bio potpun. Postoji tu još jedna mala logićnost koju načnici još nisu otkrili i ne umeju da reše. To je da ne mogu da se sete da nije logično da fizički i psihički procesi i radnje mogu da se odvijaju sami po sebi, bez vršioca koji ima sposobnost svih tih sedam fizičkih i psihičkih radnji da vrši. Fizički procesi naprezanja i kretanja, kao ni psihički procesi opažanja, tog kretanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja, nemaju značenje POSTOJANJA. Nikada ne postoji kretanje samo po sebi, već uvek i samo kretač koji se kreće. Nikada ne postoji informacija, tj. znanje, samo po sebi, već uvek i samo znalac koji znanje zna. Nikada ne postoji misao sama po sebi, već uvek i samo mislilac koji misli.

Naravno, čoveku nije teško da otkrije i sazna KO ili ŠTA je taj tajanstveni Kretač, Znalac i Mislilac, jer i njegov organizam, kao i cela priroda, ne sastoji se ni od čega drugog, do takođe samo od kretanja i informacija o kretanjimma. I tek kada se čovek seti da zaviru u sebe i postavi sebi pitanje KO ili ŠTa je u njemu samom taj tajanstveni Kretač, Znalac io Mislilac koji ima sposobnost da vrši svih sedam i fizičkih i psihičkih radnji, tj. da se napreže, kreće, opaža, oseća, pamti, misli i razumeva, lako otkrija da je to ON SAM, čovek, tj čovekovo JASTVo, odnosno. čovekova Svest.

Da bi posle tog saznanja lako došao do zaključka da u celoj prirodi, sve što se kreće, od najmanje čestice, pa do svemira kao celine, u svojoj nutrini ima svoje SVESNO JA koje raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, pomoću kojih SVE POSTOJI samo po sebi, kao svoj i uzrok i posledica, uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, tako što ih naizmenično, večito ponavlja i tako se VEČITO SAMOODRŽAVA. Uz pomoć svojih psihičkih radnji uzrokuje svoje fizičke radnje i tako uzrokuje sebe kao fizčku, materijalnu silu i pojavu, da bi zatim kao fizička i materijalna sila i pojava uzrokovao sebe kao psihičku, svesnu silu i pojavu. I tako večito, kružno i naizmenično,

I to je sva mudrost u vezi tajne i pitanja postojanja materije, života i prirode. Sve se ovo u okviru psirodnih nauka i eksperimentalne psihiologije zna. i ništa od svega ovoga što sam ja sada ispričao u vezi postojanja materije,života i prirode ne može, ni naučno, ni logički da se ospori. Prema tome, da bi ljudi znali ISTINU O POSTOJANJU materije, života i prirode, treba još samo da sve ovo na pravi način razumeju. Da upotrebe malo i svoju sposobnost RAZUMEVANJA, a ne samo da sve što im se ponudi uče napamet i veruju.

Nauka se bavi fizičkim fenomenima a fizički fenomeni u sebi ne nose istine o njihovom postanku. Odatle, nauka ne može da dosegne niti dokaže istinu, ma koliko odmakla u svom tehnološkom razvoju. Naučnik, koji svoje dokaze potvrđuje kroz fizičke manifestacije, putem fizičkih manifestacija ne može dokazati uzroke koji im prethode. Uzrok je izvan manifestacije, nije dostupan čulima, stoga čulno, tj. materijalno ne može biti dokaziv, istina koju čulno može da dokaže je relativna čulima Apsolutna istina je vančulna te je izvan domena nauke. Stoga, okani se tvojih 'naučnih' dokazivih tra-la-la tvrdnji jer to je uzaludnan Sizifof posao. Uvijek ćeš doći do plafona čulnog domena. Ali Ljubomire, ti koristiš i religiju i nauku i bilo šta što tvoj ego u momentu smatra validnim samo da bi potvrdio tvoju neprikosnovenost. U drugom momentu, ako bih ja recimo tvrdio isto, ti bi pobijao i nauku i religiju i sve ostalo samo da bi ti ostao na vrhu ljestvice... UH... I ova naša rasprava o tome je suvišna, i ovaj moj komentar je suvišan jer zaista nema nikakvog smisla....

Poslednja izmena:
Nauka se bavi fizičkim fenomenima a fizički fenomeni u sebi ne nose istine o njihovom postanku. Odatle, nauka ne može da dosegne niti dokaže istinu, ma koliko odmakla u svom tehnološkom razvoju. Naučnik, koji svoje dokaze potvrđuje kroz fizičke manifestacije, putem fizičkih manifestacija ne može dokazati uzroke koji im prethode. Uzrok je izvan manifestacije, nije dostupan čulima, stoga čulno, tj. materijalno ne može biti dokaziv, istina koju čulno može da dokaže je relativna čulima Apsolutna istina je vančulna te je izvan domena nauke. Stoga, okani se tvojih 'naučnih' dokazivih tra-la-la tvrdnji jer to je uzaludnan Sizifof posao. Uvijek ćeš doći do plafona čulnog domena. Ali Ljubomire, ti koristiš i religiju i nauku i bilo šta što tvoj ego u momentu smatra validnim samo da bi potvrdio tvoju neprikosnovenost. U drugom momentu, ako bih ja recimo tvrdio isto, ti bi pobijao i nauku i religiju i sve ostalo samo da bi ti ostao na vrhu ljestvice... UH... I ova naša rasprava o tome je suvišna, i ovaj moj komentar je suvišan jer zaista nema nikakvog smisla....
Tikve bez korena...Evo vam nauke o pojavama (fenomenima)...Ali vi i nauke zemlja i nebo...
https://sh.wikipedia.org/wiki/Fenomenologija
Stotine naučnih vrednih knjiga napisano o svesti,a vi i dalje šarlatanišete...:evil::mrgreen:

DRAGOLJUB:
Stotine naučnih vrednih knjiga napisano o svesti,a vi i dalje šarlatanišete.

Znaš li ti uopšte šta pojam "šarlatanisanje" podrazumeva?

"Šarlatanstvo" ili "šarlatanisanje" je to kada šarlatani napišu stotine knjiga o Svesti, a i dalje pojma nemaju ŠTA je Svest, kAKO postoji i ZAŠTO.

Šarlatani su takođe i oni koji svih tih stotinu knjiga napisanih oo Svesti pročitaju,pa se busaju kako o Svesti sve znajuju a i dalje o Svesti samo šarlatanišu.

Šarlatanstvo je kad šarlatani misle da su prihički procesi Svest i kad misle da mozak "proizvodi" Svest, pa našpišu stotine knjga o tome kako mozak proizvodi Svest.

JA KOJI JESAM:

Nauka se bavi fizičkim fenomenima a fizički fenomeni u sebi ne nose istine o njihovom postanku.
Nauka nije samo fizika koja se bavi fizičkim fenomenima. Nauka je i psihologija koja se bavi psihičkim fenomenima. Nutrina fizičkih fenomena su psihički fenomeni. Dakle, nauka se ipak bavi istinama o postanku i fizičkih i psihičkih fenomena, jer fizički i psihički fenomeni su uzajamno uzrokovani. Problem je samo što to naučnici još ne shvataju. Ne shvataju da su fizički i psihički fenmenio jedno i isto, tj. da se radi samo o dva različita ugla i načina posmatranja jednog i istog fenomena - o čulnom i vančulnom posmatranju.

Odatle, nauka ne može da dosegne niti dokaže istinu, ma koliko odmakla u svom tehnološkom razvoju. Naučnik, koji svoje dokaze potvrđuje kroz fizičke manifestacije, putem fizičkih manifestacija ne može dokazati uzroke koji im prethode. Uzrok je izvan manifestacije, nije dostupan čulima, stoga čulno, tj. materijalno ne može biti dokaziv, istina koju čulno može da dokaže je relativna čulima

Niti prirodne nauke mogu samostalno da otkriju istinu o uzrocima fizičkih fenomena, niti psihologija može samostalno da otkrije istinu o uzrocima psihičkih fenomena. Ali kad se prirodne nauke udruže sa psihologijom, lako će moći da otkriju istinu i o fizičkim i psihičkim fenemoneima, jer će tada lako da shvate da su fizički i psihički fenomeni samo dva različita načina posmatranja jednog i istog fenomena - čulni i vančulni - i da su fizički i psihički fenomeni uzajamno uzročni, tj da fizički fenomeni ne bi mogli da postoje kad istovremeno ne bi bili i psihički, niti bi psihički fenomeni mogli da postoje kad istovremeno ne bi bili i fizički.

Apsolutna istina je vančulna te je izvan domena nauke.

Apsolutna Istina jeste u domeni nauke, jer psihologija kao nauka se bavi i psihičkim fenomenima, koji mogu samo vančulno da se istražuju.

Stoga, okani se tvojih 'naučnih' dokazivih tra-la-la tvrdnji jer to je uzaludnan Sizifof posao.

Na svakom nivou postojanja vlada potpuno isti ZAKON POSTOJANJA, a to su sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti. I na bilo kojem nivou postojanja moguće je otkriti taj ZAKON, pa i na ovom našem, zemaljskom nivou postojanja, uz pomoć prirodnih nauka i psihologije. Meditacije i prosvetlenja, pomoću kojih može vančulno da se opaze i drugi nivoi postojanja, sem našeg, materijalnog, zemaljskog i ljudskog, ne mogu pomoći da se otkrije bilo koji drugi ZAKON POSTOJANJA do taj isti koji može da se otkrije i na našem zemaljskom nivou postojanja. Nevolja je samo što to do danas nije poslo za rukom, ni naučnicima, koji Istinu o postojanju traže na Zemlji, kao ni onima koji je traže na Nebu.

Ali Ljubomire, ti koristiš i religiju i nauku i bilo šta što tvoj ego u momentu smatra validnim samo da bi potvrdio tvoju neprikosnovenost.

Ja koristim sve. Ne da bi isticao svoj ego ili nekakvu svoju neprikosnovenost, već samo da ilustrujem da se argumenti koji potvrđuju valjanost ZAKONA POSTOJANJA, mogu pronaći u svim oblastima ljudskog znanja.

U drugom momentu, ako bih ja recimo tvrdio isto, ti bi pobijao i nauku i religiju i sve ostalo samo da bi ti ostao na vrhu ljestvice... UH...

Problem kod tebe je što ti ne tvrdiš isto što i ja. Ti tvrdiš nešto drugo, nešto u šta treba da se veruje, nešto što ne može ni da se proveri ni razume. Dok ovo moje može i da se proveri i razume.

I ova naša rasprava o tome je suvišna, i ovaj moj komentar je suvišan jer zaista nema nikakvog smisla....

Ako za tebe nema smisla, za mene pogotovo nema. Ti meni sa svojim neproverljivim i nerazumljivim tvrdnjama ne možeš da budeš ni od kakve koristi. Pogotovo što i ja raspolažem vančulnim iskustvom o kojem ti pričaš, na osnovu kojega neuspešno pokušavaš nešto da objasniš, zato jer to svoje iskustvo ne umeš da argumentuješ na pravi način, jer ne umeš da ga povežeš sa iskustvima prirodnih nauka i psihologije. Pa ni sa verovanjem svetskih u TROJEDNOG BOGA, koje je podudarno sa iskustvom o TOJEDNOJ SVESTI.

JA KOJI JESAM:
Reč je metodi (meditaciji) samospoznaji samoga sebe dok se ne dostigne "prosvetlenje".
To je doživljaj jedinstva sebe sa svemirom, ispunjen osećanjem neopisive sreće, blaženstva i ljubavi prema svemu, Tad čovek shvati da je njegovo jastvo večno i apsolutno i da je upravo takvo kakvim ga je on doživeo i koji mora svako lično da doživi da bi znao o čemu je reč.

tokom svih tih hiljada godina na prste se mogu izbrojati oni koji uspeju da to dožive, tj. prosvetle se. I upravo zato što je taj doživljaj retkost i što ne može rečima da se prenese na druge ljude, taj doživljaj za druge ljude ne može da ima nikakvu vrednost. Čak i štetnost jer i iz toga mogu da nastanu i razviju se samo razne bezvredne, uglavnom štetne, religije i ništa drugo.

onaj koji se "prosvetljuje" doživljava svetlosno biće kao samoga sebe,

Svrha čovekovog postojanja i svrha celog ljudskog društva jeste upravo to da se ljudi ujedine, uzajamno se pomažu i vole, sve dok se i njihova svesnost ne razvije do nivoa znanja i osećanja svesnosti svetlosnih bića.

Znam odatle što sam i ja doživeo prosvetlenje.

već intelektualno prosvetlenje koje će čovek moći da ostvari u potpuno budnom i normalnom stanju svoje svesnosti, uz pomoć znanja ZAKONA po koje materija, život i priroda postoje,

Prilikom mojih mnogobrojnih izlazaka iz tela, koji su se često događali tokom punih 15 godina, naravno, uz pomoć "svetlosnog bića", jer u protivnom izlazak iz tela nije moguć a da telo istog trenutka ne umre,

i dobio odgovor: "Ja sam Bog".

Ljubo,
Sav tvoj pošteni trud i zalaganje zaslužuju jednaku pažnju i pošten odgovor kao komentar.
Nosio sam se mišlju da kažem koju reč više ili ne i na kraju evo me još jednom.

Uistinu, stanje svesti jedne osobe je svetinja i ne treba nikada nikoga pritiskati da bilo šta menja iz svojih shvatanja, poimanja i razumevanja bilo sebe bilo sveta u celini. To mi i nije namera, ali bih da kažem neku reč povodom ovih tvojih tvrdnji koje sam u sažetku citirao.

Tačno je da je mali broj ljudi koji dožive iskustvo blaženstva, ljubavi i osećaja jedinstva sa celim univerzumom ako se uporedi taj broj sa onih 7 ili više milijardi žitelja ove planete. Međutim, taj broj se poslednjih decenija meri stotinama hiljada pa i milionima. Taj broj stalno raste iz dana u dan i iz godine u godinu...
Istovremeno, taj doživljaj ili ono što si nazvao prosvetljenjem uma ne sačinjavaju prosvetljenje. Doživljaj kojeg si naveo jeste samo podsticaj ili buđenje osobe, tačnije, Duše - ono što mi suštinski jesmo, da se kao duhovno Biće okrenemo svesnom radu na ekspanziji svesti. Takvi doživljaji su tek samo početak jednog dugog rada na sebi koji je celoživotno iskustvo u daljoj nadogradnji budući da zahteva mnogo toga da bude urađeno. Ukratko; Osoba neizbežno radi na odrađivanju celokupnih karmičkih dugova koji su zaostali iz ranijih života. Radi na ispravljanju razularenih pasija uma kao i na vraćanju ego kvaliteta u svoje granice normalnosti. Posao izuzetno zahtevan.
Iza celog tog rada stoji niko drugi do li Sami Kreator preko Njegovog predstavnika u nižim svetovima u zajednici sa Njegovom Reči a to je ono što je u ovom podneblju poznato kao Sveti Duh koji se iskusi kao Svetlost i Zvuk koji su Njegovi dvojni aspekti. Oni mogu biti propraćeni jakim osećajem ljubavi i blaženstva.

Osećaj jedinstva sa celim univerzumom se obično iskusi ako je osoba tj. Duša podignuta na svetu kojeg znamo kao Mentalni koji je četvrti odavde. Ali, to je još daleko od prosvetljenja.
Pravo prosvetljenje se dobija kada mi kao Duša ostvarimo ili realizujemo svest koja odgovara prvom svetu koji je čisto duhovni svet gde nema nikakvih drugih zakona osim Zakona Ljubavi. To je stadijum kada pojedinac kao Duša Zna Sebe ili kada može reći JA SAM TO ŠTO JESAM. Uistinu ovo nema nikakve veze sa čovewkom koji se ovde predstavio pod tim nazivom. Jer, njegovi komentari i tumačenja su još daleko od tog stanja.

Sledeće što je važno znati a što je jako bitno jeste da mi kao Duša možemo noću u toku svojih snova putovati svim višim svetovima i da se uvek bezbedno vratimo u svoje telo. Ovo nije astralno putovanje o kojem ljudi govore i za koje ljudi znaju. Pored tog putovanja u toku snova mi možemo uvežbati da potpuno svesno putujemo svim višim svetovima i da više znanje donosimo u ovaj svet.
Sve to možemo i trebamo raditi bez ikakvih bojazni po smrt našeg fizičkog tela i ostalih unutarnjih tela.
Sve ovo danas čine mnogi ljudi diljem ove planete radujući se životima nezavisno od težine tih istih života jer sagledavaju vbažnost i neophodnost svih svojih iskustava na putu ekspanzije svesti i ljubavi...

Takođe je važno reći da Kreator odnosno Bog, kako ga mi ljudi zovemo, postoji i On je daleko iznad svetova nižeg pola kreacije i daleko iznad svetova ili oblasti koje si ti sam posećivao. Za Njegovo postojanje gotovo svi žitelji viših svetova nižeg pola kreacije ne znaju - sa izuzetkom onih koji su zaradili pravo i svesno rade na ekspanziji svesti da bi dosegli samo srce Kreacije.

Danas mnogi ljudi pokušavaju baviti se kontaktom raznih entiteta sa, naročito Astralnog sveta - to je tek prvi naredni - verujući da od tih entiteta dobijaju istinu. Istina je da ti entiteti nemaju niti znaju istinu a još manje o postojanju Kreatora koji je čak izvan domašaja čovekovih misli. Naravno da Kreator nema ljudski oblik, tačnije nema nikakav oblik pa zato možemo reći da Kreator nije ni On niti Ona već TO.

Samim tim, cilj naših života nije da vršimo reforme života na planbeti već da kroz naša životna iskustva prvo saznamo o sebi i Realizujemo Sebe kao duhovno Biće. Dušu i da u daljoj ekspanziji svesti Realizujemo stanje koje znamo kao Bog-Svest i sa time znamo Boga.
Mi sa Bogom (TO ili TIME) nikada ne možemo biti jedno ali u stanju svesti budemo jedno sa Njegovom Reči tj Svetim Duhom...

Trojstvo koje pominješ govori o Bogu (TO), Njegovoj Reči (Svetom Duhu) i Njegovom, uvek prisutnom na ovoj planeti, predstavniku kojeg znamo pod narodnim nazivom kao Bog-Čovek. Takvi pojedinci su u neprekidnom Redu na ovoj planeti, pa jednog takvog ima i danas. Njihov zadatak je mnogostruk a jedan najvažniji za nas u stadijumu našeg nastojanja da realizujemo sebe i svoju svest jeste da nama Dušama pomogne da dosegnemo čisto duhovne svetove - one koje nazivaju Ništavilom, jer ih um ne može niti dosegnuti niti znati.

Mi postajemo prosvetljeni onda kada se otvorimo da nas na svim nivoima prožme ova suština žiuvota Reč Boga odnosno Sveti Duh.
To je ono što ištu filozofi i to je ono što su ostvarivali Sokrat, Pitagora, Plato(n), Kvecalkoatl, Sveti Pavle, Zaratustra i mnogi, mnogi drugi znani i neznani to je ono što danas ostvaruju ljudi širom ove planete.

Naravno da ti imaš prava verovati šta god želiš, ali ako si stvarno u Australiji, kako sam razumeo, i tamo možeš naći ljude koji će ti ovo još bolje ispričati u četiri oka. Šta više možeš od njih dobiti ili kupiti neku od knjiga.
Ne nastojim da negiram tvoje verovanje već sam rekao nekoliko reči da bi eventualni čitaoci, koji se nisu mnogo upućivali u suštinu života mogli da nešto pročitaju,
I naročito zbog onih koji imaju jasne snove koji im i te kako govore i onih koji imaju iskustva na višim svetovima ili sa Svetlošću i/ili Zvukom kao i osećajem blaženstva da znaju da uvek postoji putokaz ka pravom izvoru i znanju.
Onaj ko želi biti iskren prema sebi dobro je da zna da može verovati jedino Reči Boga i Njegovom predstavniku u nižim svetovima, Bog-Čoveku koji je u svom duhovnom telu sveprisutan i može kontaktirati one ljude (Duše) koje zatraže pomoć ili objašnjenje ili su još pre inkarnacije zaradili pravo na susret sa njime u ovom životu.
Moj drugarski pozdrav. (moja namera je da se nadalje, u narednim danima, isključim sa ovog Foruma.)

PS. Skoro da sam zaboravio; Bog nikada ne kontaktira nikog direktno jer je to nemoguće; Nikada ne komunicira vsa ljudima rečima ili jezikom ljudi već jedino preko duhovne Svetlosti i duhovnog Zvuka odnosno preko svog predstavnika ili nekog od saradnika Bog-Čoveka.

Poslednja izmena:
Ljubo, teorija ti je šuplja ko rešeto.
tvoja ideja je psihopatska - jer definicija psihopatije je nepriznavanje podjele na dobro i zlo; psihopata je taj ko ne može da shvati što znači dobar a što to loš čovjek
- MISLIŠ DA ČOVJEK NEMA NIKAVU MOTIVACIJU, OSIM JEDNU NEGATIVNU DA IZBJEGAVA SMRT. KAD BI ČOVJEK IMAO SAMO MOTIVACIJU DA PREŽIVLJAVA, A NE DA MU ŽIVOT BUDE ISPUNJEN NEČIM ŠTO NIJE SAMO SREDSTVO ZA OSIGURANJE EGZISTENCIJE, NEGO ŠTO JE EGZISTENCIJALNO (NEEGZISTENCIJSKO) SREDSTVO, A TA SREDSTVA SU UGLAVNOM U UMU, ONDA BI NAM ŽIVOT, MA DA I BESKONAČKO ŽIVIMO, PROŠAO ZA NAJMANJI ZAMISLIVI TRENUTAK VREMENA. BIO BI TO NEKI TRENUTAK, ALI MANJI OD TOGA NE BI POSTOJAO. JER ONDA NE BI POSTOJALI "NAPONI PSIHIČKIH POLJA" KAKO JE TO NAZVAO PSIHOLOG VEOMA CIJENJEN LEVIN. A NI KONFLIKTI KOJE JE ON DEFINISAO: DVOSTRUKOG ODBIJANJA/PRIVLAČENJA, ISTOVREMENOG ODBIJANJA I PRIVLAČENJA, NE BI POSTOJALE NI AMBIVALENCIJE, A O AMBITENDENCIJAMA I PSIHIČKIM POREMEĆAJIMA (OVAJ JE: DEPERSONALIZACIJA, DEEALIZACIJA, ILI TAKO NEŠTO) U KOJIMA JE SVA POREMEĆENOST U TOME ŠTO SE ČOVJEK STVARNO OSJEĆA I MISLI O TEBI POTPUNO U SKLADU SA TVOJIM TEORIJOM I TOME ŠTO TI MISLIŠ :lol: DA NEMA DUŠU, DA JE ROBOT, DA NEMA SVOJU VOLJU, DA GA JE NEŠTO VANJSKO, NEŠTO O ČEMU SE NE PITA, STVORILO KAO LIČNOT I ODREĐUJE GA. PO KLASIFIKACIJAMA, U TVOJOJ TEORIJI (DA NE KAŽEM TEBI, JER TO NIJE ISTO, ZAR NE) IMAŠ I OVAJ POREMEĆAJ: NIHILISTIČKE SUMANUTE IDEJE
- U PSIHIČKE SPOSOBNOSTI NISI NABROJAO MNOGE PSIHIČKE SPOSOBNOSTI, "IZVLAČENJE" (NAMJERNO PRISJEĆANJE, RADI OSTVARENJA NEKE ŽELJE) NISI POMENUO, JER BAŠ ZA TO IZVLAČENJE NIJE DOKAZANO DA LI JE KOD NAS DUHOVNO A KOD ROBOTA MAŠINSKI, DOKAZANO JE DA JE KOD ROBOTA MAŠINSKI, ALI TI MISLIŠ DA JE NEURONAUKA DOKAZALA ETO NEKE STVARI KOJE NIJE. DELUZIONA PSIHOZA SE ZOVE KAD NEKO TO MISLI
- KAŽEŠ DA BI PSIHOLOZI REKLI DA JE TO ORGANSKA MATERIJA ITD. DA NEMA NIŠTA DUHOVNO, MEĐUTIM, NA SAMOJ PSIHOLOGIJI POSTOJI PREDMET "ŠKOLE I PRAVCI U PSIHOLOGIJI" ŠTO GOVORI DA SE NA PITANJE "ŠTO BI PSIHOLOZI REKLI" ODGOVORITI NEMOŽE, JER UPRAVO PO TOM PITANJU JE LI ČOVJEK I ROBOT ISTO ONI SE NAJVIŠE (PRAVCI) RAZLIKUJU.
- TI MISLIŠ DA NISI NIŠTA PROPUSTIO ŠTO NISI PROČITAO KANTOVO OBJAŠNJENJE PROSTORA KAO FORME OPAŽAJA, NEČEGA ŠTO NEMA STVARNI REALITET, KAO NI ARISTOTELOVA MIŠLJENJA O PROSTORU.
- ZBOG ČEGA MISLIŠ DA KAMEN IMA SVIJEST, KAD POSTOJI JEDNA DETERMNANTNA - ONA KOJU NISI UZEO U OBZIR - ZBOG KOJE KAMEN NE BI TREBAO DA IMA SVIJEST, A MI, KOLKO SE DANAS U NAUCI I FILOZOFIJI ZNA: MOŽDA I MOŽDA IPAK BI. TI ČAK NE ZNAŠ NI KOJA JE TO DETERMINANTA, A DA SI ČITAO MALO ZNAO BI DA POČINJE NA "S". NEĆU TI POMOĆI, JER AKO KAŽEM DO KRAJA TI ĆEŠ SVOJE UČENJE DA PREUREDIŠ TAKO DA ONO UKLJUČI I S, ALI ĆE OPET OSTATI STERILNO OD RAZLIKE DOBRA I ZLA, GLAVNE I OSNOVNE RAZLIK U UNIVERZUMU, I JEDNE OD DVIJE (DRUGA JE MUŠKO-ŽENSKO) GLAVNE DINAMIČKE SILE UNIVERZUMA KOJE STVARAJU "NAPON" TJ ONO ŠTO NAM ISPUNJAVA EGZISTENCIJU U EGZISTENCIJALISTIČKOM (AKO ZNAŠ) SMILU.

- NISI OBJASNIO KAKO TO DOLAZI DO TOGA DA TA "SLOBODNA VOLJA" KOJU TI ZOVEŠ "CRNA JAMA" POČINJE DA MISLI O POSTOJANJU
- NISI OBJASNIO KAKO TO KOJE JE BESKRAJNO KREATIVNO MOŽE DA DOZVOLI DA SE RODE DJECA KOJA SU DEGENERICI, ILI SA DVIJE GLAVE SPOJENE, ILI MUŠKOŽENSKO BIĆE (HERMAFRODIT)
- NISI OBJASNIO KAKO TO DA SU LJUDI LJUDI, A NE DOBRI I ZLI LJUDI. KAO RED (AKO ZNAŠ FILOZOFSKI REČNIK) ČOVJEK JESTE BIĆE SA IZBOROM IZMEĐU DOBRA I ZLA, KOJE JE MOGLO BITI ZLO, A POSTATI DOBRO, I OBRATNO, I MOŽE TO BEZBROJ PUTA, A AKO NEMA SLOBODNU VOLJU A DA NJOM BIRA OĆE LI BITI DOBAR ČOVJEK ILI LOŠ ČOVJEK, ONDA SU LJUDI STVARNO SAMO LJUDI, A NE DOBRI LJUDI I LOŠI LJUDI

DAKLE, NEMAMO MI LJUDE KOJI SU SAMO LJUDI
IMAMO LJUDE KOJI SU TO ŠTO SU
BEZ OBZIRA NA VJERU
NACIJU
MOŽDA I NA BOJU KOŽE
FIZIČKU SNAGU
I NA KRAJU KRAJEVA: MUŠKO I ŽENSKO JE ISTA STVAR U DRUGOM TJELU
A L I
PODJELE IMA, I UVJEK ĆE BITI: NA DOBRE I ZLE. TO NE MOŽE DA SE DOKAŽE JER ONAJ KO ZNA O TOME, TAJ JE MUDAR I ZNA ZAŠTO O TOME TREBA DA ĆUTI. NEKAD ČAK I MORA, JER BI GA VI KOJI BI DA UKINETE SVE PODJELE I STVORITE SVETSKU MONARHIJU NA ČIJEM BI VRHU BIO (NARAVNO) TI KOJI SI IZVAJAO DVIJE GOLE ŽENSKE I NASLIKAO KOKOŠARNIK, ILI ŠTA ONO, ALI TA TVOJA IDEJA JE STARA, VRLO STARA, VRLO GLUPA, I MILION PUTA NIJE USPJELA ČAK NI U RUKAMA FILOZOFSKI PISMENIH LJUDI, A KAMO LI TEBE OBIČNOG...RADNIKA.

PO PISANJIMA OVE ŠTO JE BILA U TVOJ SAJT, KOJI BI JA NAZVAO SEKTA, TU ISPADA DA SI TI STARI PREPREDENJAK KOJI BI DA BUDEŠ OBOŽAVAN OD DJEVOJAKA, PA SI ZATO STVORIO SEBI I NJIMA (SEBI DA TI NE BUDE NELAGODNO) PREDSTAVU KAKO SI TI NEKI NOVI MESIJA, JER, ČOVJEČE, TI UMIJEŠ DA RADIŠ SA D L E T O M,drvodeljstvo.......TI SI MOJ BOG:worth:

Poslednja izmena:
LUISE KRSTIĆU;

NI jedan čovek na svetu ne može postati dobar kada se uz pomoć meditacije ili narkotika "prosvetli", tj. kad uspe da "vidi" i uveri se u postojanje duhovnih svetova, bogova, večnog života i kad oseti ljubav koja u tim duhovnim svetovima vlada. Pogotovo ne može uticati na druge ljude da postanu dobri stvaranjem svetskih religija i sekti i pričanjem priča o duhovnim svetovima, bogovima, večnom životu i ljubavi. Mislim na propovedanje takvih priča poput ove koju si ti upravo sada nama ispričao ili ove koju sam ja ispričao, a ti me citirao i te moje citate obojao duginim bojama.Dokaz za to imaš svetske religije i sekte unutar kojih se ne propoveda ništa dugo do upravo sve to, pa ipak i nakon hiljada godina takvog propovedanja, umesto ljubavi i dobra, među svim vernicima sveta i dalje vlada mržnja i zlo. To je dokaz da su takve naše priče potpuno bezvredne.

Dok sam ja živeo u Srbiji, u vreme kad su moja iskustva duhovnih svetova, bogova itd. bila česta, i ja sam se zanimao i družio sa srpskim duhovnjacima i njhovim grupama. Organizovali smo čak i javna predavanja o tme u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i još nekim gradovima Srbije. Maharišijevci su tada čak bili istakli svog kandidata na predsedničkim izborima Sbije, sa programom da će, ako poobede na izborima, da se zalažu da svi ljudi u Srbiji meditiraju i prosvetle se i postanu dobri, da bi se tako Srbi spasili bede i zla. Bilo je to ono vreme raspada Jugoslavije, rata i svakojakog zla. Na kraju se sve to svelo na jedno veliko NIŠTA. Uostalom kao što su i sve svetske religije i sekte takođe jedno veliko NIŠTA. A o međuverskim svetskim ratovima da i ne govorim. I uopšte, sve to nije vredno ni da se pominje, a kamo li se u vezi toga bilo šta radi.

Nego, radi se tu o nečemu sasvim dugom. Radi se o tome da je suština života NAGON SAMOODRŽANJA, a da je nagon samoodržanja večita težnje od ZLA KA DOBRU. I radi se o tome da postoji univerzalno rešenje o tome kako se najlakše izbegava zlo, a ostvaruje dobro koje ceo Svemir poznaje i praktično primenjuje, sem ljudi u ljudskom društvu. To je, da se napravi ravnopravan društveni i ekonomski poredak, sa pravednom podelom rada i rezultata rada. Sve materijalne forme od kojih je Svemir građen - atomi, nebeska tela, sistemi nebeaskih tela, jednoćeliski organizmi, te tela biljaka, životinja i ljudi, pa čak i mravlja i pčelinja društva su tako napravljena. Sve ove materijalne forme su ekonomske zajednice napravljene na bazi pravedne podele rada i rezultata rada, sve po pincipu "svi za jednog, jedan za sve" ili pak principu "ljubi bližnjega kao samoga sebe" i unutar njih nikakvog zla nema.

Hoću da kažem to da svha "prosvetljavanja" i duhovnjaštva nije prazno i jalovo blebetanje o nebeskim svetovima, bogu, večnom životu i nebeskoj ljubavi, već da se ta ideja praktično i među ljudima sprovede na Zemlji. I to isključivo uz pomoć uspostvaljanja jedinstvenog svetskog pravednog društvenog i ekonomskog poretka. bez ikakvih političkih,verskih, nacionalnih i klasnih podela. Samo pravedna podela rada i rezultata rada i ništa drugo, jer to je jedini način da svi ljudi sveta ostvare i duhovno i materijalno blagostanje. I dog god se sve svetske religije i sekte i svi duhovnjaci sveta koji propovedaju ljubav, ne udruže i dok god ne ukinu države kao političke tvorevine i omoguće da Božiji zakon jedinstva, mira, ljubavi i ranopravnosti zavlada svetom, umesto besnih svetskih pohlepnih političara i bogataša, koji uz pomoć novca terorišu i vladaju svetom, zlo će i dalje da vlada, a ljubavi i nikakvog dobra nigde neće moći da bude.

Eto, to je svrha i cilj "prosevetljavanja" i duhovnjaštva, da se i na Zemlji uradi to isto što je i u celom Svemiru urađeno, a ne da hiljadama godina verski lideri i duhovnjaci za debele novce prodaju neukom svetu prazne i jalove priče o bogu, večnom životu i nebeskoj ljubavi, od kojih jadni i siromašni svet nikakve koristi neće da ima.

Mi moramo znati i razumeti da se razvoj od zla ka dobru, svih materijalnih formi u Svemiru, pa i ljudskog društva kao materijalne forme, odvija na dva nivoa - na duhovnom i materijalnom. Materijalni razvoj se odvija na ekonomskom planu uz pomoć nauke i stvaranja raznih tehnologija koje omogućuju lakšu materijalnu proizvodnju i materijalno blagostanje. A na duhovnom planu se razvijaju odnosi subjekata u ekonomskoj zajednici prilikom proizodnje i raspodele materijalnih dobara. To je ono što se podrazumeva pod pojmom "društveni i ekonomski poredak". Sva zla ovoga sveta koje ljudi trpe u svetskoj ljudskoj ekonomskoj zajednici uvek su uzrokovana upravo zbog nerazvijenosti odnosa među ljudima u vezi podele rada i rezultata rada, tj. zbog nerazvijenosti ljudskih odnosa u svetskoj ljudskoj društvenoj i ekonomskoj zajednici. Koji neće do karaja da budu razvijeni, dok god svi ljudi u tim svojim zajednicama ne postanu potpuno ravnopravni, niti će u njima moći da preovlada ljubav i dobro, a prestane mržnja i zlo. I dok god svetske religije i svetski lideri i duhovnjaci to ne učine, sve svoje priče o veri u Boga, u većni život i ljubav, moći će da okače mačku o rep.

Poslednja izmena:
Ni Luis ti ne valja...ccccc...:sad2:

- - - - - - - - - -

Ljubo, teorija ti je šuplja ko rešeto.

PO PISANJIMA OVE ŠTO JE BILA U TVOJ SAJT, KOJI BI JA NAZVAO SEKTA, TU ISPADA DA SI TI STARI PREPREDENJAK KOJI BI DA BUDEŠ OBOŽAVAN OD DJEVOJAKA, PA SI ZATO STVORIO SEBI I NJIMA (SEBI DA TI NE BUDE NELAGODNO) PREDSTAVU KAKO SI TI NEKI NOVI MESIJA, JER, ČOVJEČE, TI UMIJEŠ DA RADIŠ SA D L E T O M,drvodeljstvo.......TI SI MOJ BOG:worth:
Sram te bilo,da te bude stid i sram ,našeg mesaju tako prozivati!
Tako se lepo pokloni i

:hahaha::mrgreen:

LUISE KRSTIĆU;

NI jedan čovek na svetu ne može postati dobar kada se uz pomoć meditacije ili narkotika "prosvetli", tj. kad uspe da "vidi" i uveri se u postojanje duhovnih svetova, bogova, večnog života i kad oseti ljubav koja u tim duhovnim svetovima vlada. Pogotovo ne može uticati na druge ljude da postanu dobri stvaranjem svetskih religija i sekti i pričanjem priča o duhovnim svetovima, bogovima, večnom životu i ljubavi.

Sva zla ovoga sveta koje ljudi trpe u svetskoj ljudskoj ekonomskoj zajednici uvek su uzrokovana upravo zbog nerazvijenosti odnosa među ljudima u vezi podele rada i rezultata rada, tj. zbog nerazvijenosti ljudskih odnosa u svetskoj ljudskoj društvenoj i ekonomskoj zajednici. Koji neće do karaja da budu razvijeni, dok god svi ljudi u tim svojim zajednicama ne postanu potpuno ravnopravni, niti će u njima moći da preovlada ljubav i dobro, a prestane mržnja i zlo. I dok god svetske religije i svetski lideri i duhovnjaci to ne učine, sve svoje priče o veri u Boga, u većni život i ljubav, moći će da okače mačku o rep.

Ljubo,
ničiji komentar me nije podsticao na oštru retoriku. Naprotiv, ništa se nepoznato nije i ne odvija u našim ovdašnjim komunikacijama nego što je karakteristično za humanu svest.
Život na ovoj planeti je težak i utoliko teži zato što očekujemo da treba biti lak. Nedostatak lakoće življenja, sa jedne strane je zato što ništa ne možemo dobiti neradom. Sa druge strane, težak je zato što ga mi sami ljudi otežavamo sa namerom da jedni drugima manipulišemo. Ta naša manipulativnost nije zbog prisustva filozofije, nije zbog prisustva raznih rasa a nije ni zbog prisustva religija.
Ta naša manipulativnost je zbog naše nedovoljne razvijenosti lične svesti i nastojanja da sve i svakog iskoristimo da bismo što više toga prisvojili a što manje radili.
Za ostvarenje naših negativnih ciljeva mi smo spremni zloupotrebiti bukvalno sve i svakog pa i samu nauku, filozofiju, religiju i različitost po bilo kojoj osnovi.
Zaboravljamo da je ovo svet u kojem sve što postoji možemo upotrebiti ili zloupotrebiti a budući da dolazimo iz nižih stanja svesti mi smo uvek bolji majstori u zloupotrebi.
Otuda, da li ljudi zloupotrebljavaju nauku' DA. Da li zbog toga trebamo odbacivati nauku i ignorisati je? NE
Da li ljudi zloupotrebljavaju medecinu kao sastavni deo nauke? DA. Da li treba odbaciti medecinu zbog one manjine koja je zloupotrebljava? NIKAKO.
Ista pitanja važe za filozofiju, proizvodnju hrane, religije i sve ono što mi znamo ili mislimo da znamo.
Svo znanje koje mi kao ljudi koristimo, znamo i još donosimo u realizaciju jeste sadržano u samoj suštini života. Mi ljudi ništa ne izmislimo i ništa ne kreiramo. Jedino što uradimo to je da dovoljno podignemo svest i prenesemo ga za susednog sveta iznad nas i ovde ga materijalizujemo.
Mogao bih ti nabrajati stotine i stotine saznanja i inovacija koje su donošene u hemiji, fizici, matematici, medecini, avijaciji... uvek na gotovo istovetan način, Isto je u građevinarstvu, umetnosti i u svakoj pori života.
Čak i u psihologiji kada dublje proučiš živote istraživača i donosioca novih saznanja otkrivaš istu pozadinu. Čak i otkrivanje novih kontinenata i planetarnih zakona nosi istu pozadinu.
Sve ovo kaže, da mi kao humana bića još premalo znamo i o sebi i o onome što je sa druge strane 'zavese.' Nažalost.
Iskustva koja opisuješ da si doživeo prošao sam i ja lično. Nije mi trebala ni droga, niti meditacija. Uvek sam sledio svoju intuiciju i nikog i ništa više. Pune četiri godine sav novac koji sam zarađivao išao je na moja istraživanja i Kanadi. Čak i moj odlazak za Kanadu imao je pozadinu koja je za mene bila još nepoznata.
Niko mi nikada nije prišao da mi bilo šta sugeriše a da jeste sigurno bih otišao u suprotnom pravcu. Čak i sa svime što sam otkrivao ja nisam tako lako prihvatao jer sam bio apsolutni ateista koji je bio zaljubljen u nauku. Naravno da još uvek jesam iako na jedan način kada bolje sagledavam njeno mesto i ulogu u životu i duhovnom progresu čoveka i njegove svesti.
Ono što sam kapitalno saznao jeste da je najprimarnija u celom biznisu ovoga sveta jeste čovekova svest. Odnosno svest nas Bića ili Duša. Čak i samu reč Duša ja u početku nisam mogao izgovarati na srpskom. Činilo mi se da je to stvar za nemoćne i posrnule koji nisu kadri da se snađu i opstaju u ovom svetu.
Sa vremenom sam sagledavao da je najbolje izgovarati neku reč na jeziku onoga sa kime komuniciraš. Jesam se zaljubio u engleski jezik i nameravao sam da i njega odstudiram, Bio sam opijen njegovom širinom i razuđenošću ali i bogatstvom literature na svim poljima od nauke pa do filozofije, religije...
Ono što je moj kapital bio iz porodice je da volim ljude nezavisno od bilo kakvih faktora koje drugi uzimaju kao razlog za negovanje drugih osećanja. Danas su, verujem, ta moja osećanja produbljenija.
Iz svih tih razloga shvatamo da nikada nikoga ne mogu naterati da me voli, niti da se složi sa mnom niti da strpljivo pogleda na određeni problem iz mojih cipela i baš zbog toga ja sam srećan da ljudima dam slobodu da na svoj način sagledavaju i uče život.

Kada se sa nečijim komentarom nisam slagao ostavljao sam da moj odgovor sačeka koji dan, da u meni sazri razumevanje i da na miru odgovorim. Zašto? Naše negativne pasije uma su otrov. Pre svega za nas same i naš duhovni progres a onda i za našeg sagovornika.

Sagledao sam da su baš ljudi sa suprotnim stavovima veći blagodet u našem procesu ekspanzije svesti i to su baš oni koji nas nateraju da sebe motivišemo da dosegnemo dublje razumevanje i sebe i života.

Protiv tebe i tvoje teorije nemam ništa, šta više bio bih srećan da si stvarno ponudio nešto što je neophodno ovom svetu. Bilo bi tako da način kreacije nižih svetova već nije poznat. Tačnije, bio je poznat izvesnom broju ljudi još od kada je čovekova noga stupila na tlo zemlje, međutim čovek kao pripadnik šire populacije nije bio spreman niti sposoban da zna i razume. I meni je poznata kreacija svih nižih svetova u celoj njenoj postupnosti, u celoj njenoj magičnosti. Ona je shvatljiva i za nauču javnost ali i za duhovno usmerene pojedince.
Tajna uopšte ne postoji ni po jednom pitanju koje se rodi u našim glavama. Jedina tajna je što za neke odgovore čovek kao jedinka mora da sačeka zbog ličnih unutarnjih prepreka koje mu ne dozvoljavaju da pretpostavi a onda i prihvati istinu kada je sretne i prepozna.

Ne brini zbog mojih reči, čak i da su dizajnirane da te napadaju vreme će ti dati najbolji odgovor.
Imaš moj pozdrav.
Mi ne moramo jedni druge voleti na prijateljski ili humani način ali je neophodno da pružimo ljubav kao Biće Biću ili Duša Duši. To znači da drugima damo dovoljno prostora da uče život na svoj način.

Poslednja izmena:
LOUIS KRSTIĆ:

Život na ovoj planeti je težak i utoliko teži zato što očekujemo da treba biti lak.

Život treba da bude lak i treba da očekujemo da bude lak. ali samo ako znamo kako kao društvo treba da se organizujemo i odnosimo jedni prema drugima u svakodnevnom životu, kao i radu i podeli rezultata rada. To je upravo ono što ljudi ne znaju i to je razlog što život nije ni lak ni dobar, već težak i zao.

Nedostatak lakoće življenja, sa jedne strane je zato što ništa ne možemo dobiti neradom. Sa druge strane, težak je zato što ga mi sami ljudi otežavamo sa namerom da jedni drugima manipulišemo. Ta naša manipulativnost nije zbog prisustva filozofije, nije zbog prisustva raznih rasa a nije ni zbog prisustva religija.

Grešiš! Težak život je upravo zbog prisustva raznih pogrešnih religija, filozofija, ideologija, politika i naučnih teorija, koje ne služe ničemu drugom do tome da jedni drugima lakše manipulišemo, da bi manje radili, a što lakše i bolje, na tuđ račun i tuđoj grbači, živeli.

Ta naša manipulativnost je zbog naše nedovoljne razvijenosti lične svesti i nastojanja da sve i svakog iskoristimo da bismo što više toga prisvojili a što manje radili.

Da, tačno, manipulišemo da bi manje radili, a bolje živeli. A čime manipulišemo i šta je suština naše nedovoljno razvijene svesnosti? Manipulišemo našim pogrešnim ideološko-političkim, verskim, filozofskim učenjima i pogrešnim naučnim teorijama koje su suština naše nerazvijene svesnosti. Svesnosti o tome kako kao društvo treba da se organizujemo i jedni prema dugima da se odnosimo u životu i radu da bi nam bilo dobro. Ne poznajemo univerzalno prirodno rešenje i Zakon Dobra i Zla - Zakon nagona samoodržanja po kojem su sve materijalne forme u svemiru, kao organizacije kretanja i rada napravljene, sem ljudsko društvo. Po tom Zakonu su ćelije napravile naša tela, po tom zakomu žive čak i mravlja i pčelinja društva, po tom zakonu je cela priroda sagrađena. Jedino ljudi taj zakon ne poznaju i zato su upravo ljudi najgluplja stvorenja u prirodi, koji i rade i žive i na štetu prirode i na svoju štetu. A umišljaju da su najpametniji i najinteligentniji u prirodi, po tome jer imaju svoje ideologije, politike, religije, nacije, klase itd, a priroda to sve nema. Ne shvatajući du su gluplji od prirode upravo zato što to sve imaju, a da je priroda pametnija od ljudi upravo zato što to sve nema.

Za ostvarenje naših negativnih ciljeva mi smo spremni zloupotrebiti bukvalno sve i svakog pa i samu nauku, filozofiju, religiju i različitost po bilo kojoj osnovi.

Naše filozofije, razne religijje, ideologije i politike, pa i jedan dobar deo nauke i naučnih teorija nusi nešto što ima značenje dobra, već zla. To su upravo glavna naša sredstva zloupotrebe, koja smo stvorili sa ciljem manipulacije i zloupotrebe. Kad bi odbacili sva ta sredstva zloupotrebe ne bi izgubili ništa, a dobili bi veoma mnogo. Svega toga u organizaciji kretanja, života i rada po kojima su druge materijalne forme u prirodi sagrađene, NEMA.

Svo znanje koje mi kao ljudi koristimo, znamo i još donosimo u realizaciju jeste sadržano u samoj suštini života. Mi ljudi ništa ne izmislimo i ništa ne kreiramo. Jedino što uradimo to je da dovoljno podignemo svest i prenesemo ga za susednog sveta iznad nas i ovde ga materijalizujemo.

Pa u tome i jeste problem što mi ne znamo da "podignuti svest", ne znači ništa drugo do kopirati prirodu koja je pametnja od nas. Otkriri zakone i principe po kojima se priroda organizuje u svom životu, kretanju i radu i primeniti ih u organizaciji života, kretanja i rada u ljudskom društvu. Mi mislimo da imati "razvijenu svest" znači biti dobar pripadnik i sledbenik koji se bori i štiti interese svoje vere, ideologhije, nacije ili klase, a da svi drugi koji nisu pripadnici naše idelogije, vere, nacije ili klase nemaju "razvijenu svest".

Ono što je moj kapital bio iz porodice je da volim ljude nezavisno od bilo kakvih faktora koje drugi uzimaju kao razlog za negovanje drugih osećanja. Danas su, verujem, ta moja osećanja produbljenija.
Ne znam da li i ti veruješ u to, ali svi duhovnjaci sveta veruju da podignuti ili razviti svoju svetsa, znači naučiti "voleti", ljude i sva druga bića i celu prirodu. Nema ništa od toga. Sama lična osećanja ljubavi prema bilo čemu, imaju značaj samo za nas i ni za kog drugog i to uopšte nema značenje "razvijene svesti". Da bi ta naša ljubav prema bilo čemu drugom imala značenje "razvijene svesti", ta ljubav mora da bude prenesena na druge našimdelima, da bi drugi tu našu jubav mogli i sami da osete. Samo, problem je u tome što ne postoji mnogo pravih načina da ljudi svojim delima prenose svoju ljubav na druge, već samo jedan, a to je da se napravi pravedan svetski društveni i ekonomski poredak, sa pravednom podelom rada i rezultata rada, kao što su to učinile, na primer, ćelije i organi unutar ljudskog organizma u kojem sve ćelije i organi svolju ljubav prema dugim ćelijama i organima izražavaju delima, upravo po onoj Hriostovoj zapovesti "ljubi bližnjega kao samoga sebe". Pa tako u telu imamo da, na primer, noge delima izražavaju svoju ljubav prema svim drugim organima tela i telu kao celini, tako što ceo svoj životni vek celo telo nose na sebi. Na isti način svi i drugi organi delima izražavaju svoju ljubav prema celom telu. Pa tako imamo da mozak celog svog života misli za celo telo,oči gledaju za celo telo, ruke rade za celo telo, srce kuca za celo telo, želudac vari hranu za celo telo, pluća dišu za celo telo itd. I upravo ovaj princip "svi za jednog, jedan za sve", sa značenjem Hristove zapovesti "Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe", koji je u prirodi u svim materijalnim formama primenjen, ima značenje visoko razvijene svesti i značenje najvišeg mogućeg oblika duhovnosti. To je ujedno i najbolje, prirodno i univerzalno rešenja izbegavanja zla, a ostvarenje dobra za sve članove bilo kojeg društva u prirodi napravljenog na bazi pravedne poodele rada i rezultata rada. A pošto niti i jedna svetska filozofija, naučna teorija, ideologija, politika i religija u svetu ne propoveda i ne zalaže se za praktično sprovođenje ovog prirodnog principa u organizaciji života, kretanja i rada ljudi u ljudskom društvu, upravo zato niiti i jedna svetska naučna teorija, filozofija, ideologija, politika ili religija, nema nikakvu pozitivnu praktičnu vrednost, sem negativnu, manipulatorsku. I tek onaj svetski pokret, politika, ideologija, filozofija, naučna teorija ili religija - nazovimo to bilo kako - koji prvi u svetu počnu da propovedaju, zagovaraju i zalažu se za uspostavljanje pravednog svetskog društvenog i ekonomskog poretka po napred opisanom principu, po ugledu na ljudski organizam i sve druge materijalne forme, organske ili neorganske, kao organizacije kretanja i rada žive i svesne materije, moći će se smatrati pravim i istinskim duhovnim pokretom, koji će moći da povedu samo ljudi sa najrazvijenijom svešću. To će da budi prvi ljudi u svetu koji svoju ljubav prema drugim ljudima i svemu ostalom neće izražavati samo svojim osećanjima, već i praktičnim delima da drugi ljudi tu njihovu ljubav mogu i da osete. To praktičnu ljubav je propovedao Isus Hrist kada je rekao "Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe", a ne takvu ljubav koja počinje i završava se samo sa osećanjima, koja ne znači apsolutno ništa. Koju hrišćanstvo, na primer, bez ikakvih rezultata, propoveda već dve hiljade godina. Zbog čega sve svetske religije, ideologije, politike, naučne teorije i filozofije i jesu bezvredne. čak i štetne, jer se koriste kao sredstvo manipulacije ljudima. Ja sam u mom rodnom mestu Olovo, u Bosni, pred sam početak rata pokušao da napravim takav pokret, koji je već u samom startu imao veliki uspeh, ali je zbog žestokog rata koji je naglo počeo neposredno posle toga, ovaj pokret propao. Prorci su najavili takvu vrstu duhovnog svetskog pokreta - U Bibliji u Jovanovom otkrivenju pod imanom "Narod u čistim belim haljinama". Po Tarabiću "Novi narod". Postoje i druga svetska proročanstvakoja to najavljuju. U svakom slučaju, zagovaranje jedinstvenog, pravednog svetskog društvenog i ekonomskog poretka - poretka bez ikakvih političkih, nacionalnih, verskih i klasnih podeljenosti i prpadnosti i naravno, poretka bez novca kao sredstva manipulacije i eksploatacije ljudi, prave duhovnosti i visoke svesnosti , a time ujedno niti duhovnog i materijalnog blagostanja, za sve ljude sveta, NIKADA NEĆE MOĆI DA BUDE.

Protiv tebe i tvoje teorije nemam ništa, šta više bio bih srećan da si stvarno ponudio nešto što je neophodno ovom svetu. Bilo bi tako da način kreacije nižih svetova već nije poznat.

Možda izgleda da svetu nisam ponudio ništa novo, upravo zato što je način kreacije nižih, pa i viših svetova, poznat, što ja stalno i naglašavam u svim mojim postovima. Ali ipak, ponudio sam i nešto i novo. To je insistiranje da taj isti način kreacije prirode koji je poznat, bude primenjen i u organizaciji života i rada ljudskog duštva. I to na taj način što bi se stvorio takav svetski pokret i takva duhovna snaga koja bi zagovarala i praktično radila na kreaciji organizacije života i rada ljudskog sruštva po ugledu na kreaciju cele prirode. Imajući na umu da takav svetski pokret i takva duhovna snaga još uvek ne postoji. Koja bi se uspešno suprostavila sadašnjim bezvrednim i štetnim svetskim duhovnim ideološko-političkim, verskim, nacionalnim i klasnim, manipulativnim, eksploatatorsim, pokretima i njihovim učenjima.

Pozdrav i tebi.

DRAGOLJUB:

Ljubo majstore pa ti si bog...!

Po idejama organizovanog, harmoničnog i ravnopragvnog kretanja i rada se stvaraju, razvijaju i postoje materija, život i svemir. To su ideje DOBRA i one su BOG. To su ideje jedinstva, mira, reda, rada, uzajamnog pomaganja i ljubavi.

Ovo su Ljubine ideje i Ljubo JESTE BOG.

Po idejama haotičnog, neravnopravnog kretanja i rada se ruše materija, život i svemir. To su ideje ZLA i one nisu BOG. Kad je reč o ljudskom društvu, to su ideje političkih, verskih, nacionalnih i klasnih podeljenosti radi vođenja borbe i ratova svakoga sa svakim za preživljavanje i prevlast. To su ideje nejedinstva, mržnje, nerada, pohlepe, novca, raznih oblika razvrata, prostitucije, narkomanije, kriminala i nasilja svake vrste svakoga nad svakim itd. Tu spada i Dragoljubova ideja: "Za šankom sa zastavom na pola koplja"

Dragoljube, majstore, ti nisi BOG.

:dash::klap::worth::rotf::zcepanje:

Ljubo2, svasta ti fali, dragi nepoznati neistomisljenjaku, koji koristis drugi metod, a ne onaj koji ja:

A taj vele-velicanstveni smisao, zasto bi dozvoljavao da se rode retardirana djeca, da postoji besmisao da je zasluznijima gore nego manje a ipak zasluznima nekad, da ima zla...
Pitanje koje se upucuje tebi, samo za SMISAO a ne dobrotu, posto ti dobrotu gledas kroz SMISAO, isto je 'teodiceja' - opravdaj postojanje besmislenog ispoljavanja na zemlji, kao dijela sveukupnog smisla, tako da taj besmisao i ima smisla, i onda ce ti teorija imati i smisao...Ali samo estetski, ljepotu, ne i dobrotu...Tvoja teorija je operisana od dobra, i zato je operisana od UMA.

Ti si shvatio da su ljudi ljudi, ali nisi shvatio da bas to znaci da je njihova glavna osobina to da se razlikuju, i da jedan zasluzuje veca prava od drugog. Zato glasam za ne-jednaka-prava, o, oduzeo bi ti pravo da pises filozofiju...
Sartr ti lijepo objasnjava: egzistencija je esencija. To znaci: esencija (sustina svega) nije SAMOODRZANJE, BIOLOSKI CILJ, TO DA IMA ZIVOTA I DA MI ZIVIMO, nego to nase prozivljavanje, izzivljavanje, razzivljavanje...e to, to KAKO se zivi, zasto, itd., to je cilj svega, to je esencija.
Po tebi, pankreacionisti i panteisti, sve je jednako i jedno, pa, prema tome, covjek i nema zelje, jer ako ima samo jednu zelju, onda je jednako predodredjen i isto je sve i isti mu je izbor uvjek kao da nema nijedno. Da bi uveo "dinamo" koji jako fali, treba ti ne manje od dva, i ne neparan broj nagona, jer onda sve biva izgubljeno u materijalizmu ili realizmu, nema transcendentnog, ili nema slobode volje...da bi imalo i jednog i drugog potreban je paran broj nagona. Ustvari ih ima 4:
-etika (da si dobar ili zao)
-hrabrost
-ljepota(erotika, zabava, izigraanje igre...) po Frojdu je to NAGON ZIVOA. To je ustvari nagon prosirenja ega, seksa...to je seks. Da da.
-stabilnost/normalnost ("stond" opredijeljenosti, da nista ne moze da te promijeni od spolja, da si ti ti). NAGON SMRTI, po Frojdu. To je a da u svakoj situaciji znas da si ti ti, samo je situacija druga, nezavisnost od situacije. 'Individuacija' bi rekao Jung, dok From to i ne pominje, jer misli da je to mozak... Znanja o mozgu ti isto tako fale, jer nema objasnjenja u tvojoj teoriji: ako smo mi stvoreni od STRANE (tog tvog, besmislenog, bolesnog) smisla, zasto mi imamo mozak, zasto ne pomicemo ruke i noge direktno voljom i ne opazamo bez receptora, cula...a nije pitanje periferni nervni sistem, nego CNS, ne preriferija nego centar zbivanja.

Vidi se da nisi posteno procitao ni 4 glavne filozofske knjige, da dokazes da ih shvatas, jer one se i citaju radi toga, da dokazes da si mogo da ih svhatis, to je sredstvo komunikacije, da se filozofi brzo prepoznaju po tome sto ce umjet jedan drugom da prepricaju, znak raspoznavanja, te 4 knjige: a oces da budes filozof, onda ne moze... Prvo: "Bitak i vrijeme" "Monadologija" "Kritika cistog uma" "Bice i nistavilo" p a s e o n d a usudi da pravis teorije...Ovako lupati kao lud po tikvi ne ide...
Oces ti i da budes psiholog, i fizicar, a fale ti procitane "Uvod u psihoanalizu" ili "Studije o Histeriji" od S. Freud-a, tacno se vidi da ti fale...
Onda oces da budes fizicar, a nisi objasnio da li "prostor ogranicen" zuzimaju ti kvanti (velicine, @mjerljive-stvari@ jedna rijec), ili neogranicen, jer, ako je neogranicen, onda su oni svi isti, kvanti, ne moze biti da onda ima 4 ili vise elemenata: vatra, vazduh, voda, zemlja, (etar)... jer onda bi nekog elementa bilo beskonacno mnogo vise nego drugoga, sto je, opet, nemoguce, sem ako su svi elementi jednako zastupljeni i beskonacno, a to je dokazano, iskustvom ocnog vida, kao netacno...malo o elementima, mozda i Stare Grke da citas, Empedoklea, Anaksagorinu hipotetiku, i Aristotele i Neo-platon-iste?
"Jedan i sustina/stvarnost" jesi razmisljao na tu temu? Vidi se da jesu, ali samo na nju...
"Definicija" jesi razmisljao i o tome? Vidi se da jesi...
"Definicija svega stvarnog je jedna" - to je sve sto ti znas iz filozofije, ali jos je i "metafizika" nesto sto je prevazislo to, jer tu se osim toga predstavljaju i mnoge druge, tvojoj teoriji oprecne teorije, kao na primjer "Potencijalna stvarnost". Ako ces da budes malo pismeniji u vezi stvri o nastanku svijeta, procitaj Aristotelovu "metafiziku"

mada, tesko da ce iko tebi da pomogne, pa da ti postanes filozof...

Poslednja izmena:
Jeste ti koji znaš xx-mene je usralo skoro sve osim vaskrsenja,ali kako stvari idu nije nemoguće i to sranje da mi se desi...:sad2:
A već sam ti rekao da su bihevioristi u prednosti po efikasnosti od psihoanalitićara...Doduše je to i jedno i drugo za Ljubu Espania,ali
to i nema veze ...
Ne znam zašto ga napadaš-glupost nije greh...Insistiranje glupana na nekoj nazovi mudrosti ipak jeste...Kažeš samo zaobiđi,a ako napada
zavučeš mu vaspitnu i dalje svojim putem...Ili gledaš kroz njega...:mrgreen:

KO YNA YNA XX:

To o čemu pričaš blage veze nema sa svim onim o čemu ja pričam. Ja pričam o POSTOJANJU, a ti čak ni pojma nemaš šta je postojanje. Sve to što si ti napričao postojanje NIJE, već fizička i psihička MANIFESTACIJA (RADNJA) onoga što postoji. O POSTOJANJU još uvek niko ni jednu reč nije zametnuo ni u jednom svetskom naučnom, filozofskom, teološkom, ni bilo kojem drugom delu i o POSTOJANJU nećeš da znaš ništa da sva ta svetska dela pročoitaš, sve dok ne pročitaš Ljubin ZAKON POSTOJANJA. I ne samo dok ga ne pročitaš, već i razumeš.

Drugim rečima, ja ne pričam o Svetu, odnosno, o materiji, životu i prirodi kao POSLEDICI, već o njihovom UZROKU, jer UZROK je postojanje, a materija, život i priroda nisu.

Još drugačijim rečima, ja ne pričam o IZVANJSKIM ČULNO SPOZNATLJIVIM fizičkim i psihičkim procesima i radnjama od kojih se Svet, odnosno, materija, život i priroda sastoje, već o ONOM UNUTRAŠNJEM, NESPOZNATLJIVOM, NEMATERIJALNOM, koje ima sposobnost da deluje iz nutrine svega toga i sve te materijalne, fizičke i psihičke radnje da vrši. Koje ostaje da POSTOJI i onda kada se sva materija, život i priroda sruše i ostane samo svemirska crna jama, kvantni vakuum, prostor bez materije, života i materijalnih formi. I koje ima sposobnost da se po svojoj, želji i volji opet pokrene i materiju, život i prirodu uz pomoć svojih fizičkih i psihičkih radnj stvori.

Eto, to je ono o čemu ja pričem, čega nema ni u jednom svetskom naučnom, filozofskom ni teološkom delu i o čemu, ni ti, ni bilo ko drugi, nikad ništa nećeš da znaš čak ni da sva ta dela pročitaš, sve dok ne pročitaš, a prvenstveno dok ne razumeš Ljubin ZAKON POSTOJANJA. A pogotovo da sa svim tim tvojim znanjem obezvrediš i opovrgneš Ljubim ZAKON POSTOPJANJA. Zato je bilje i ne trudi se, da ne ispadneš smešan. Kao ovaj DRAGOLJUPČE, koji se već jako dugo u tome trudi, a poma nema ni gde je šupalj.

Poslednja izmena:
(Moj post iz teme "Šta biste učinili za spas civilizacije")

THUCYDIDES:

Rdjavi ljudi su preovladali i sad dominiraju. Sve se desilo preko noci, jedna trula jabuka pokvarila je ostale. Treba graditi paralelne sisteme. Drustvo je neizljecivo bolesno. Ceka se smrt, a to ce da potraje vijekovima. Samo dalekovidi ljudi imaju sanse da prezive. Oni se moraju okupljati, kao sto su se nekad okupljali u Konstantinopolju ili Rimu. Sve je trulo i beznadezno. Okolo su zombiji koje ne smijes da ubijas, a oni nasrcu na tebe. Ko se nije sakrio magarac je bio!

Ne postoje rdjavi, ni dobri ljudi, već rdjavi ili dobri drušrveni, ekonomski i moralni sistemi i poreci koji ljude kroz obrazovnje, kroz kulturni, javni i medijski život prilagogavaju svojim potrebama.

Rdjavi društveni, ekonomski i moralni sistemi i poreci su nepravedni sistemi koji baziraju na principu i ideji večite podele, konkurencije, mržnje i borbe svega protiv svega. Kad je reč o ljudskom društvu, to su političke, nacionalne, verske i klasne podele. Klasne podele proizilaze iz nepravedne podele rada i rezultata rada, koja bazira na ideji večite borbe, u kojoj jači preživljava, u kojoj je pravo jačega njegovo prirodno pravo i u kojoj su dozvoljena sva sredstva održanja. Po ovom principu i ideju ljudsko društvo se rukovodi i živi od pamtiveka - kroz robovlasnički, feudalni i kapitalistički, poredak, a živelo je i kroz komunistički. Ovaj princip, ideju i ovakve, nepravedne, redovno haotične, društvene i ekonomske sisteme, opravdavaju manjkave i nedorečene svetska nauka i filozofija, smatrajući sve to prirodnim i najboljim rešenjem samoodržanja po kojem teče evolucija materije, života i prirode. Što podraumeva da ljudi, koji žive sa ovakvim ubeđenjima i u ovakvim društvenim i ekonomskim sistemima moraju da budu “rdjavi” jer to je uslov njihovog preživljavanja. Pa onda imamo situaciju da oni najgori ljudi u takvim društvima kotiraju kao najbolji. Oni su elita društva, oni su viša klasa koju svako ceni i poštuje.

Dobri društveni, ekonomski i moralni sistemi i poreci, to su pravedni sistemi i poreci koji baziraju na principu i ideji jedinstva, mira, reda, rada, uzajamnog pomaganja, ravnopravnosti i ljubavi svega sa svačim. Po ovom principu i ideji su napravljene sve materijalne forme od kojih je svemir sagrađen – atomi, nebeska tela, sistemi nebeskih tela, jednoćeliski organizmi i tela biljaka, životinja i ljudi, među kojima je ljudski organizam najsavršeniji. Po ovom principu i ideji su sagrađena i žive i mravlja i pčelinja društva. Što podraumeva da su ovaj princip i ideja univerzalni i da važe kao prirodno i najbolje rešenje samodržanja, pomoću kojeg se najlakše izbegava zlo, a ostvaruje dobro i da imaju značenje znanja i visoko razvijene svesti.

Ako smo sve ovo razumeli na pravi način, razumećemo i to da ne postoji drugo rešenje za spas naše civilizacije, do taj da se naučno dokaže da je princip jedinstva sveta, mira, reda, rada, uzajamnog pomaganja, ravnopravnosti i ljubavi svega sa svačim, pirodan, univerzalan princip i najbolje rešenje samoodržanja pomoću kojeg se najlakše izbegava zlo, a ostvaruje dobro. I da, zapravo, po ovom principu teće evolucija materije, života i prirode, a ne po principu večite podele, konkurencije, mržnje i borbe, koji nije princip znanja, visokorazvijene svesti, mira, reda i dobra, već princip neznanja, nisko razvijene svesti, haosa i zla.

Mi već imamo nauku sa značenjem Zakona postojanja ili Nauku o nagonu samoodržanja, koja u sebi sadrži objašnjenje logiku po kojoj postoje materija, život i priroda, koju do danas nismo imali, pomoću koje lako i argumentovano se obara do sada važeči princip, ideja, filozofija, ideologija i politika “večite podele, konkurencije, mržnje i borbe svega protiv svega”. Drugo rešenje za spas civilizacije NE POSTOJI, imajući na umu da ne vladaju ljudi svetom, već IDEJE.

U prirodi ništa drugo ne postoji do IDEJE (dobre ili loše) i organizovana kretanja i radnje (dobre ili loše) koja se po tim idejama odvijaju. Sve materijalne forme od kojih se priroda sastoji su oblici organizovanih kretanja i rada, a genetika po kojima se ta kretanja odvijaju su ideje. Ne postoji drugi način da se promeni niti i jedan oblik organizacije kretanja i rada dok se ne promeni njegova genetikka, tj ideje.

Zakon postojanja - download linkovi:
– video

ja uopšte ne razlikujem živi i neživi svet a još manje ljude od životinja i biljaka. ja sam studirao geologiju i kad vidim planinu ja vidim njeno rodjenje odrastanje život svadbu i jesen života. Isto tako kao kada vidim jelena u šimi. Život kamena se po meni ne razlikuje od života jelena. Prvo je iskristalisao mineral u jednoj steni pa je ona metamorfisana pa je mineral ispao usled atmosferskog raspadanja stene pa su ga povremeni vodeni tokovi dovukli sa vrha brdfa ovde. on će dalje da se slaže negde u dnu polja i za milijardu godina kada sve bude bilo pod morem taj kamen će biti jedan kamenčik u jednoj sedimentnoj steni koje sada nema još ni u mašti.isto tako. Dok nisam dokučio geologiju bio sam slep kao krtica, hodao sam kao slepac po mraku.

Back