hakim bej
Elita
- Poruka
- 16.476
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Astral je stanje duha u kojemu fizičko tijelo nema pristup, ali zato njegova aura ima.
(to je kako to mi odavde percipiramo i stoga doživljavamo).
Aura ili eterično tijelo, samo po sebi nagovještava i strukturu. Dakle, to je tijelo Etera,
a Eter je umna projekcija bez manifestcaije zemaljskog fizičkog tijela. Umno-eteričko
tijelo i dalje ima sliku sebe ali to tijelo nije uslovljeno zemaljskom elemntima, dakle
Zemlja mu nije Centar kojem iz kojeg postaje. Zemaljsko tijelo je stvoreno iz 'praha',
dakle iz zemaljski elemenata, dok je eteričko tijelo stvoreno od Etera (vibracije) te
stoga jedno pripada jednoj a drugo drugoj realnosti. Zemaljska iskustva možemo
iskusiti kroz zemaljsku materiju a eterička kroz eteričku. Izvor eteričkom tijelu je Etar,
UM, koji i dalje (u policentričnosti) sad kao razum jedinke za biće-jedinku stvara
projekcije ali ne učvršćuje ih u zemaljske forme čulne predstave ovog našeg tijela i
materijalnog/fizičkog svijeta, već nam projektuje tijelo od supstance od koje je čitava
eterička dimenzija sačinjena.
Teška naiva. Komedija da zasmejava generacija.I kad bi sa samo decom o 4 g pokušao da uzoreš tu baštu, za samo 3 g ta ista deca razapela bi te ko strašilo nasred bašte.Ne reče šta ćeš sa dve trećine čovečanstva kad ti polupaju elektroniku jer neće da rade kako se tebi hoće a neće ni da gladuju.Od rođenja si u deficitu sa sivim.
Od juče od mog poslednjeg posta pa da sada na ovoj temi je bilo 237 pregleda. Poslednjih dvadesetak dana to pratim i posle svakog mog posta uvek bude između 200 i 300 pregleda i to nije mali broj. I od tih 200-300 forumaša koji pročitaju moje komentare ti si jedini koji se javljaš i negoduješ protiv svega što napišem. Kako to objašnjavaš? Da li misliš da si samo ti pametan i razumeš da ja lupetam, a drugi ništa ne razumeju jer nisu pametni, pa se i ne javljaju? Ali to nije logično, jer da u tolikom broju od svih njih niko ništa ne razume, ignorisali bi moje postove, pa toliko pregleda mojih postova ne bi ni bilo.To što nonstop ponavljaš ovde, ta tvoja 'naučno-filozofska otkrića i božanske zakone', što si ti jedini od ljudi, koji su ikad postojali, spoznao i niko više, to može biti odraz naše realnosti samo u tvojoj glavi. I nikom više.
Ali niko ne dijeli tvoje mišljenje da je tvoja priča istinita. Ne vide je istinitom jer nijesi dao ni jedan dokaz! A to što ti natrabunjaš kao dokaze, to nijesu dokazi.
Znaš li ti, Ljupče, koliko je trenutno prisutnih forumaša na pdf Filozofija? Pa, na prste ruke ih mošež prebrojati.
Ponovo pričaš bez DOKAZA. Pogledaj, ja sam poslednji gornji moj post postirao po mom melburškom vremenu u 10:48 sati. U tom momentu je bilo 135.266 pregleda. To sam kod mene ovde zabeležio.Ti si odmah iza mene postirao tvoj post, takođe po mom vremenu u 11:07 sati. U tom momentu pregleda je bilo 135.284. Razlika u vremenu između mog i tvog posta je 19 minuta i tokom tih 19 minuta, dakle, bilo je 22 nova pregleda ove teme. I niko od ta 22 posetioca se nije javio da negoduje već samo ti. Što znači da se svi slažu sa tim što sam napisao sem tebe. I to tvoje neslaganje je opet bilo bez DOKAZA. Rekao si da "na prste možeš izbrojati posetioce", što uopšte nije tačno, jer, eto za 19 minuta je ova tema je imala 22 posetioca. Ovde je tačno bilo samo to da se"na prste mogu izbrojati" samo oni kji su reagovali na moj post, a njih je bilo samo jedan i taj jedan si bio, kakva slučajnost, baš ti, Rile.
E, vidiš ova moja statistika koju sam ti sada elaborirao ima značenje DOKAZA. A sva tvoja palamuđenja do sada, isto kao i sada, su uvek samo proizvoljne tvrdnje bez ikakvih dokaza.
Ljupče,
Mada ti je ovaj račun o posetiocima logička greška, kako je obrazložio Simo, ja ti tretiram kao lapsus.
onda je razlika u broju posjetioca 18 a ne 22
kako ti tvrdiš. No, tu logičku grešku si previdio, i svoju grešku u računanju si od tog trena
koristio kao bazu svog dokaza, dokaza čemu??? Dokazao si koliko je logika uistinu neadekvatna
kad se govori o istini.
Dvaput sam ti postavio pitanje na koje nijesi dao odgovor.
Sad ga postavljam treći put:
Ne reče šta ćeš sa dve trećine čovečanstva kad ti polupaju elektroniku jer neće da rade kako se tebi hoće a neće ni da gladuju.
Da čujem sad dokaz da je moguća realizacija tvoje ideje.
Matematika jeste logika i matematičke greške su moguće isto kao i logičke.
Ali treba znati da i u matematici, isto kao i u logici, postoje dve vrste grešaka.
U matematici, jedna vrsta pogreške je kad se zadatak pogrešno postavi i kada se na taj način dođe do pogrešnog rezultata. A u logici, kad se krene od pogrešnih premisa i na osnovu njih se izvede pogrešen zaključak.
Druga vrsta grešaka je kad se je u matematici zadatak ispravno postavljen, a rezultat pogrešno izveden. A u logici, kad su premise ispravne, a zaključak iz njih izveden je pogrešan.
Tako i kod tebe, tvoj sistem će imati 'kolaterarne posledice' ali i
za to ćeš imati opravdanje, jelte.
Za razliku od destrukcije koja se pti tom stvara ratnom mašinom, tvoj sistem nije direktno
rušilački ali je u svojoj zamisli rigorozan i nasilan te, nasilje (logički jelte) ne može sobom
izostraviti i posledice; 'kolaterarnu štetu'.
Pod kolaterarnom štetom u tvom slučaju prvo
možemo uvrstiti slobodnu Volju, a ništa manje i dušu čovječiju, koju ti nasiljem želiš
ukalupiti u sopstveni kalup svog shvatanja, naravmno zarad njenog 'boljitka'.
Greška je greška i dok je ti ispraviš generacije bi bile robovi tvoje ideje.
Ja nikad i ničim nisam nagovijestio da sam protiv ideje uspostavljanja društva
ukojemu će vladati Ljubav, harmonija, Mir i radost življenja među svim ljudima. Ovdje nije
riječ o tom cilju već o načinu i putu do njega. Gdje ima PRINUDE i NASILJA (u bilo kojoj
formi i podbilo kojim izgovorom)
Sad ti, Ljubomire, postavi svoje uslove tom svom idealnom sistemu i vidjet' ćeš da uslovi koje
postavljaš ne omogućavaju realizacijutog ideala. (Evo ti primjer tvoje grešeke: "Svi ljudi
MORAJU raditi društveno korisne poslove... ovo 'MORAJU' je dovoljno da sruši sve što
si 'gradio.)