Zajednički život pre braka

Ako bi tvoja partnerka želela brak iz nekih svojih razloga, da li bi joj učinio i pristao na taj protokol?
Nemoj samo - moje partnerke nikad nisu i ne mogu biti zaostale i sl...
Prvo, niko tu nije zaostao. Svi imamo svoja uverenja. Drugo, bio sam u vezama koje su se završile jer je pitanje braka došlo na red. I treće, moj odgovor je da. Ako bi mi osoba baš odgovarala učinio bih to zbog nje. Ali i dalje mi sam pojam braka ne bi ništa značio.

Drugo, bio sam u vezama koje su se završile jer je pitanje braka došlo na red. I treće, moj odgovor je da. Ako bi mi osoba baš odgovarala učinio bih to zbog nje.
Ovo je kontradiktorno.
Napisao si da su se veze završile jer je pitanje braka došlo na red. Znači tim partnerkama i vezama ništa nije falilo dok pitanje braka nije došlo na red.
A onda kažeš da ako bi ti baš odgovarale, onda bi to učinio zbog njih. Ispada da ti one i nisu baš odgovarale a da je pitanje braka to samo izbacilo na površinu.
Hm...ispada da je pitanje braka nekad ipak dobar test da vidiš da li te neko zaista voli.

Ovo je kontradiktorno.
Napisao si da su se veze završile jer je pitanje braka došlo na red. Znači tim partnerkama i vezama ništa nije falilo dok pitanje braka nije došlo na red.
A onda kažeš da ako bi ti baš odgovarale, onda bi to učinio zbog njih. Ispada da ti one i nisu baš odgovarale a da je pitanje braka to samo izbacilo na površinu.
Hm...ispada da je pitanje braka nekad ipak dobar test da vidiš da li te neko zaista voli.
Mislim da komplikujes. Da, bilo mi je ok sa njima, ali ne toliko da bih se ženio zbog njih. Na brak bih pristao jer ja želim da je učinim srećnom jer meni to prija da je činim srećnom, a ne zbog nekog testa. Kada bi me žena testirala brakom, završio bih sa njom. Kao što rekoh, ako bih i ušao u to meni i dalje brak apsolutno ništa ne bi značio.

Mislim da komplikujes. Da, bilo mi je ok sa njima, ali ne toliko da bih se ženio zbog njih. Na brak bih pristao jer ja želim da je učinim srećnom jer meni to prija da je činim srećnom, a ne zbog nekog testa. Kada bi me žena testirala brakom, završio bih sa njom. Kao što rekoh, ako bih i ušao u to meni i dalje brak apsolutno ništa ne bi značio.
Ako je neko pitanje i odgovor na njega samo po sebi test, ne znači da te neko testira.
I uopšte, kako bi znao da te devojka testira ako kaže da želi brak.
Čak sam i napisala tako nešto
ispada da je pitanje braka nekad ipak dobar test da vidiš da li te neko zaista voli.
Hoću da kažem da je za njih ispalo dobro, da znaju na čemu su, tj. koliko ti je stalo.

Ako je neko pitanje i odgovor na njega samo po sebi test, ne znači da te neko testira.
I uopšte, kako bi znao da te devojka testira ako kaže da želi brak.
Čak sam i napisala tako nešto

Hoću da kažem da je za njih ispalo dobro, da znaju na čemu su, tj. koliko ti je stalo.
To što ne želim brak ne znači da nekoga ne volim. Po peti put, meni brak ništa ne znači. Prosto. 🙂

Pa to je neki normalni put. Zašto da ljudi budu u vezi ako im cilj nije zasnivanje porodice. Meni lečenje dosade nije dovoljan razlog za vezu.
Bojim se da nisi baš podobno ocenio šta je normalno.
Neko ne voli uobičajene malograđanske puteve što ne znači da nije normalan.
Ti kažeš da je veza dosada što je šokantno , kao da te neko primorava na nju.

Ti kažeš da je veza dosada što je šokantno , kao da te neko primorava na nju.
Nisam rekao da je veza dosada nego lečenje dosade nije razlog da dvoje ljudi budu u vezi i troše svoje životno vreme uzalud.
Neko ne voli uobičajene malograđanske puteve što ne znači da nije normalan.
Malograđanstvo je diskutabilan pojam. Ti verovatno nisi nastala iz veze već iz nekog odnosa koji se naziva brakom. Da su tvoji roditelji razmišljali kao ti ti ne bi postojala i sada ovde prosipala pamet.

Nisam rekao da je veza dosada nego lečenje dosade nije razlog da dvoje ljudi budu u vezi i troše svoje životno vreme uzalud.

Malograđanstvo je diskutabilan pojam. Ti verovatno nisi nastala iz veze već iz nekog odnosa koji se naziva brakom. Da su tvoji roditelji razmišljali kao ti ti ne bi postojala i sada ovde prosipala pamet.
Nešto nije debelo u redu sa ovom konstatacijom.
Sa nekim si ili nisi zato što ti je lepo a ne zbog toga da ubijaš dosadu.
Ljudi mogu živeti zajedno i pola veka nevenčani i imati decu .
Jesi li imao veza, jesi li živeo sa nekim, imao ili imaš brak---nešto od toga ?

Nikada nisam živeo sa devojkom, imao sam dve duge veze, posećivali smo se međusobno, provodili dosta vremena zajedno, ali nikada ne bih živeo sa devojkom a da se prethodno sa njom ne venčam. Ne vidim poentu da rušim svoj komfor ako se pre toga ne odlučim na ozbiljan korak, a to je da se oženim i imam decu sa tom osobom.
Ukoliko ti život sa nekim u samom startu predstavlja rušenje komfora a ne nešto prirodno i ne treba to da radiš.
Suludo je venčati se sa nekim sa kim nisi živeo zajedno barem kratko. Nije isto kad te neko poseti i kada je tu sve vreme. Upoznaš osobu mnogo bolje.

Ukoliko ti život sa nekim u samom startu predstavlja rušenje komfora a ne nešto prirodno i ne treba to da radiš.
Suludo je venčati se sa nekim sa kim nisi živeo zajedno barem kratko. Nije isto kad te neko poseti i kada je tu sve vreme. Upoznaš osobu mnogo bolje.
Oseti se da li sa nekom osobom možeš da funkcionišeš u braku ili ne. Zbog toga ljudi i provode vreme zajedno u vezi da vide da li mogu zajedno da funkcionišu.

Nikada nisam živeo sa devojkom, imao sam dve duge veze, posećivali smo se međusobno, provodili dosta vremena zajedno, ali nikada ne bih živeo sa devojkom a da se prethodno sa njom ne venčam. Ne vidim poentu da rušim svoj komfor ako se pre toga ne odlučim na ozbiljan korak, a to je da se oženim i imam decu sa tom osobom.
Haha, ovo je ipak pošten stav iako biološki pragmatičan. I ima u nekoj meri smisla.
A šta ako jedno ne može da ima decu

Nema veze, teži se tome, ide se na lečenje, i ako ne bude ništa bar se pokušalo.
A šta ako u startu ne može da ima decu
Čak i to lečenje- često povlači maltertiranje, stres, pritisak
Sve to zbliži ljude da postanu jedna.duša a dva tela.
Nisam baš sigurna, može da se desi upravo suprotno, da se razočaraju, istroše i izgube jedno drugo u tome i fizički i psihički, da li njihova veza vredi, da li čak vrede kao ljudi. Ono, idi traži nekog drugog, ja ne mogu da ti ispunim ono što želiš

Nisam baš sigurna, može da se desi upravo suprotno, da se razočaraju, istroše i izgube jedno drugo u tome i fizički i psihički, da li njihova veza vredi, da li čak vrede kao ljudi. Ono, idi traži nekog drugog, ja ne mogu da ti ispunim ono što želiš
Sve je moguće, ima i takvih slučajeva.
A šta ako u startu ne može da ima decu
Čak i to lečenje- često povlači maltertiranje, stres, pritisak
Svakako, ali neki ljudi se u muci još više zbliže.

Samsonight, što ti glumataš, grom te spalio?
Jedno je jedno, a drugo je drugo.
Ništa ne glumatam.
Samo sam kameleon, ili neka druga vrsta guštera kojoj kad jednom dodija vrsta ličnosti, prelazi u nešto drugo.
Nisam bolesna, ne treba mi psihijatar-možda bih i psihijatru mogla neku da rečem bez ustručavanja jer i on/a je samo čovek.
Narod u mom kraju me voli i vidi dobro ko sam.
Ne znam zašto misliš da glumatam i žao mi je ako tako misliš, ali šta je tu je.

Back