Манипулаторке и манипулатори у м/ж односима

fanstebre

Poznat
Poruka
9.210
Како открити манипулаторку или манипулатора ?
Постојe људи који је манипулација главно средство за живљење. Жене манипулаторке које су лепе и које су свесне те своје лепоте оне манипулишу са тиме мушкарцима. Једноставно постоје те, како би их ја назвао- пасивне предаторке, које бивајући свесне своје лепоте са тим манипулишу али не сад провокативно и отворено (и не мислим сад ту на неке старлете и слично већ на обичне пословне нормалне жене које се облаче дамски и за које ни не слутиш да свесно свој изглед користе за манипулисање) него буквално те доведу до ситуације да схватиш да она неће ништа са тобом али је довољно љубазна и срдачна да ти увек у мозгу стоји негде да би некад ту могло бити нечег, значи заузму неку дистанцу и са те дистанце те шармирају тотално дискретно и извлаче од тебе и односа са тобом оно што им користи. То је врста манипулације мушкарцима кад нису у односу са њима, а кад су у односу то иде онда далеко једноставније, окрећу их као рингишпил.
Дакле жене манипулаторке не користе лаж као средство манипулисања мушкарцима. Чак и оне мање атрактивне жене итекако знају да манипулишу на исти начин мушкарцима као оне лепше, атрактивније жене с тиm што логично атрактивнијим женама то боље иде.
Са друге стране мушкарцима манипулаторима је лаж главно средство да добију код жена шта желе и ту је ствар врло проста, лажу док им негде то не прође.

"Банализовао" си комплексно питање. Није исто да ли неко има нарцисоидни поремећај личности или је нарцисоидни манипулатор, што опет треба узети у обзир. Јер манипулација се не користи само у М/Ж односима него и шире, у родбинским, пословним, пријатељским релацијама. Наравно, кад је неко "манипулатор", то му је устаљени образац понашања у свим релацијама.

Svi igraju igre. Odes na posao i imas pasivno agresivno pitanje: recite nam nesto o sebi.
Sta ces odgovoriti? P jbga volim da odlesim koje pivo vikendima ili mlogo sam radoznao, volim puno da radim i volim da sagledam siru sliku stvari.

Tako da se stvari svode na trenutni interes, a na duze staze je kako se ko postavi u odnosu. Jer duze staze zahtevaju kompletnije prihvatanje licnosti, ne povrsno. A kada su veze u pitanju tu i kada pogledas vecinu veza, to je stvar uspostavljanja dominacije nad drugom stranom. A dominiras jer ne verujes u vas odnos pa zelis da ga kontrolises.

Dokle god se grizes za jezik s nekim na startu, znaj da si usao u igru u kojoj je pitanje toga.
Ljudi nisu za monogamne odnose. Ne umeju. Drustvo nije sistematizovano na taj nacin, kultura, zakoni, vaspitanje cak i instikti. Uspostavljanje odnosa nam se zasnivaju na fasciniranju, mamljenju i igrama, seksualnoj hijerarhiji a ne zdravom dusevnom privlacenju. To je veoma retko i toliko retko da gubi na znacaju i vrednosti. Kao kada bi sa zlatom usao na market gowana i kupio sva gowna okolo i bio srecan.

Prvo što mi padne na pamet na pomen manipulacije je ona priča o kuvanju žabe. Kad žaba poželi da iskoči već bude prekasno.

Kako ih prepoznati? Koliko sam ja imala susreta sa takvima-teško, ili ne odmah na prvu. To su vrlo harizmatične osobe, znaju sa riječima, puno obećavaju, ispočetka vrlo galantni dok ne osvoje teren, a vremenom spoznaješ njihovu pravu stranu ličnosti. Postaju majstori su za prebacivanje krivice i to rade tako lukavo da stvarno pomisliš kako ti griješiš. Pasivno-agresivni su, ne ispunjavaju obećanja, lako uvredljivi...

Negdje sam pročitala da njih "pale" počeci, tu ih drži euforija, kad krenu da se hlade tad kreće "maltretiranje" osobe sa kojom su. Nažalost, ona druga osoba je toliko već zaljubljena da nije joj jasno šta je snašlo. Nerijetko se od njih teško i otresti, jer kad shvate da su pretjerali uključuju onu fenomenalnu stranu svoje ličnosti sa početka priče. Nema sreće i treba od njih što dalje.

Za svaki odnos je potrebno dvoje, pa čak i za taj. Postoji manipulator i "zrtva" koja prihvata da to bude. Jeste, u početku je "Love bombing", bombardovanje pažnjom, slatkim rečima, poklonima, ali motivi su pogrešni. On/ona želi da se druga strana oseća dobro, jer samim tim se i on/ona oseća dobro, validira sebe preko partnera. To su veoma nesigurne osobe u svoje sposobnosti, zato su im potrebni drugi, naročito ako im se dive, da bi se hranili. Za manipulatora, partner nikada nije subjekt, već objekt. Nešto što on poseduje i preko koga meri svoju vrednost.

Како открити манипулаторку или манипулатора ?
Постојe људи који је манипулација главно средство за живљење. Жене манипулаторке које су лепе и које су свесне те своје лепоте оне манипулишу са тиме мушкарцима. Једноставно постоје те, како би их ја назвао- пасивне предаторке, које бивајући свесне своје лепоте са тим манипулишу али не сад провокативно и отворено (и не мислим сад ту на неке старлете и слично већ на обичне пословне нормалне жене које се облаче дамски и за које ни не слутиш да свесно свој изглед користе за манипулисање) него буквално те доведу до ситуације да схватиш да она неће ништа са тобом али је довољно љубазна и срдачна да ти увек у мозгу стоји негде да би некад ту могло бити нечег, значи заузму неку дистанцу и са те дистанце те шармирају тотално дискретно и извлаче од тебе и односа са тобом оно што им користи. То је врста манипулације мушкарцима кад нису у односу са њима, а кад су у односу то иде онда далеко једноставније, окрећу их као рингишпил.
Дакле жене манипулаторке не користе лаж као средство манипулисања мушкарцима. Чак и оне мање атрактивне жене итекако знају да манипулишу на исти начин мушкарцима као оне лепше, атрактивније жене с тиm што логично атрактивнијим женама то боље иде.
Са друге стране мушкарцима манипулаторима је лаж главно средство да добију код жена шта желе и ту је ствар врло проста, лажу док им негде то не прође.
sve ima svoju cenu. Ni baba neda dzaba.
Treba da smo samo svesni toga.
Nema veze sa manipulacijom.Dobra usluga se placa.

Ovde postoji objektivan i subjektivan pogled.
Jer npr
neka zena mozda manipulisse i navlacci muskarca na tanak led...
isto vazi i za suprotni pol naravno...
ali
mozda sam npr ja pogresno shvatio njenu ljubaznost i zatelebao se kap tetreb...
Ko je onda kriv, ja ili ona?
Pa ja naravno, ko drugi.
Tema je super ali treba oprezno pricati jer 100 ljudi 100 cudi.
A niti ja nekoj citam misli niti ona meni...
dakle najbolje je karte na to sto pre i prostora za manipulaciju nema...

Olako koristite i upotrebljavate rec manipulator..
Sve sto si opisao je normalna svakodnevna ljudska interakcija, komunikacija
i ako tako povrsno gledas na stvari sve moze da bude manipulacija..zena ode da ti donese casu vode
a ti pomislis -evo je manipulise mojim osecanjima, hoce nesto od mene..

Biti manipulator podrazumeva mnogo dublji poremecaj licnosti tj. to je kad neko svesno
upravlja tvojim ponasanjem, zivotom a sve u svoju korist a da pritom ne mari nimalo koliko to tebi steti..

Back