Čedna i nevina, ali zla ili devojka sa par momaka pre tebe i dobra osoba, koju izabrati za zajednički život?

Pod pojmom čedna, mislila sam na fizičku čednost a ne mentalnu ;)
Mene nekako sve "vraća" na to, čedo moje, da smo bezgrešni samo kao deca.
Posle, suočeni sa mnogim izborima, suočeni smo i sa raznim mogućnostima za grešku?
Polažemo nadu i vjerujemo, neiskusnih, pa i grešimo.
Valjda je najveća vrlina praštati greške?
Ali treba biti i mudar, i znati šta je obrazac koji se ponavlja?
Svi se mi klackamo u našim provcenama i nada njima. Jedino što je sigurno je da sve nije crno - belo.
I da smo svi mi "lepeza" koja sadrži i jedno i drugo?

Mene nekako sve "vraća" na to, čedo moje, da smo bezgrešni samo kao deca.
Posle, suočeni sa mnogim izborima, suočeni smo i sa raznim mogućnostima za grešku?
Polažemo nadu i vjerujemo, neiskusnih, pa i grešimo.
Valjda je najveća vrlina praštati greške?
Ali treba biti i mudar, i znati šta je obrazac koji se ponavlja?
Svi se mi klackamo u našim provcenama i nada njima. Jedino što je sigurno je da sve nije crno - belo.
I da smo svi mi "lepeza" koja sadrži i jedno i drugo?
A možda i više od praštanju drugima - treba da praštažo sebi i sopstvenim greškama, u nadi da smo izvukli neki nauk iz istih?

Misljenja sam da je skroz realno reci da kod zena u danasnje vreme ne postoje kvaliteti koji su podrazumevani kao fundamentalne vrednosti za zasnivanje brakova i porodica i da najveci deo krivice za krizu porodice svakako pociva na odgovornosti danasnje zene.
То постоји него тога нема у твојим круговима.

Pogledajte prilog 1610309
Čitajući neke teme ovde, imam utisak da pojedini potenciraju na nekom, nazovi, moralu, tj da im je jako bitno da devojka nije imala partnera pre njih, ne pominjući njen karkater, osobine i slično pa sam se zapitala, da li to znači da je u redu biti sa zlom osobom, samo zato jer je bila nevina ili izabrati onu koju doživljavate kao dobru osobu bez obzira što je pre vas imala partnere ?
Ovu drugu. Utabanim stazama treba ići kroz život.

Pogledajte prilog 1610309
Čitajući neke teme ovde, imam utisak da pojedini potenciraju na nekom, nazovi, moralu, tj da im je jako bitno da devojka nije imala partnera pre njih, ne pominjući njen karkater, osobine i slično pa sam se zapitala, da li to znači da je u redu biti sa zlom osobom, samo zato jer je bila nevina ili izabrati onu koju doživljavate kao dobru osobu bez obzira što je pre vas imala partnere ?

Лаги. Хоћеш стручно виђење?

Misljenja sam da je skroz realno reci da kod zena u danasnje vreme ne postoje kvaliteti koji su podrazumevani kao fundamentalne vrednosti za zasnivanje brakova i porodica i da najveci deo krivice za krizu porodice svakako pociva na odgovornosti danasnje zene.
zato što se upecala na trenere za život, na reiki majstore i ostale prodavce magle,
sve one koji joj govore, zgazi svakog kao insekta ko te unesrećuje
i živi svoj život
kako će živeti svoj život sama sa sobom ako zgazi i prepiša svakog
to treneri nisu objasnili

pogledah vujakliju i pod cedan stoj i i "neporocan, cestit, neokaljan, bezgresan, nepokvaren itd itd.."

nekako mi deluje da to ne moze da ide ruku pod ruku sa "zlim" tako da je u startu losa postavka pitanja :tongue2:
Nije ako na to posmatraš sa ove strane: neka devojka deluje čedno, nevino, nema momka, deluje samo tako čedno, a u suštini je zla osoba.Drugi put će detaljnije da objasnim pojam jer sam mislila da će se na prvu zaključiti da pojam čedna se odnosi na fizičku čednost...

Back