Windows 8

Windows%208.1%20Menu-900-80.jpg

Windows 8.1 Update 2 rumored for September 9 launch

http://www.techradar.com/us/news/so...-rumoured-for-september-9-launch-1249428#null

64 bit...otkad(a ima tome duuugo vec) imam 4 Gb RAMa koristim 64 bit-jer 32 bitna ne koristi celih 4...samo 3,25...a 700 + Mb u radnoj memoriji nije bas za baciti...

mozda ti u tome I lezi problem..64 bita na windowsu I X86 arhitekturi..lakrdija na kvadrat

I ja imam 4 giga ali koristim 32 bita ,,samo sto sam pomerio aplikacijama memoriju sa 2 na 3 giga

koliko je meni poznato 64 bita 8 I 8.1 traze potpisane drajvere ..ja sam probao 64 da instaliram ali nisam imao niti postoji drajver za moj RAID kontroler koji je potpisan

medjutim ima kvaka kako da se iskljuci taj prerogative potpisa
samo sto to meni nije koristilo jer mi drajver treba u toku instalacije..inace kasnije radi..verovatno bi morao da pravim custom instalaciju ali me mrzi da se zezam ceo dan s tim..

Bojim se da ne kontam bas najbolje...? u 32 bita windowsu nije moguce instalirati 64bitnu aplikaciju*Photoshop npr.) a samim tim mozes mu i manje memorije dodeliti...I sem toga opet dodeljujes od 3, 250 Mb a ne od 4 000...Kako god, ja sam razocaran...

Ajd da ispricam svoje iskustvo sa legalnim Windowsom 8.1.
Resio sam da reinstaliram sistem jer se nakupilo djubre na sistemskoj particiji, ali po njoj se javio problem da mi prekida internet na svaka 2 minuta. Preziveo bih nekako to, da ne padne cela mreza u kuci. Znaci ostali racunari (sve linuxi) i mobilni uredjaji isto ne mogu da se konektuju!
Snimim pored 8-ice i ubuntu 14.04. mreza radi fenomenalno. Vratim se na Windows, mreza odmah padne. Probao sam sve moguce drajove za WiFi i ni jedan nije mogao da pomogne... Na kraju sam se vratio na 7-icu ali i sa njom se desi da mreza padne (ili da uspori nenormalno) jednom dnevno. I ranije se desavala da padne mreza dok sam 8-ici ali sve sam mislio da je provajder los...

Vise ne znam sta da radim. Mislio sam da vise Windows i ne palim, al ne mogu da gledam SBB D3Go na ubuntuu...

Guglao sam na internetu i video sam da dosta ljudi ima isti problem sa 8-icom, tako da se mora cekati na nove drajvove

Ajd da ispricam svoje iskustvo sa legalnim Windowsom 8.1.
Resio sam da reinstaliram sistem jer se nakupilo djubre na sistemskoj particiji, ali po njoj se javio problem da mi prekida internet na svaka 2 minuta. Preziveo bih nekako to, da ne padne cela mreza u kuci. Znaci ostali racunari (sve linuxi) i mobilni uredjaji isto ne mogu da se konektuju!
Snimim pored 8-ice i ubuntu 14.04. mreza radi fenomenalno. Vratim se na Windows, mreza odmah padne. Probao sam sve moguce drajove za WiFi i ni jedan nije mogao da pomogne... Na kraju sam se vratio na 7-icu ali i sa njom se desi da mreza padne (ili da uspori nenormalno) jednom dnevno. I ranije se desavala da padne mreza dok sam 8-ici ali sve sam mislio da je provajder los...

Vise ne znam sta da radim. Mislio sam da vise Windows i ne palim, al ne mogu da gledam SBB D3Go na ubuntuu...

Guglao sam na internetu i video sam da dosta ljudi ima isti problem sa 8-icom, tako da se mora cekati na nove drajvove

Čovječe, padanje mreže u kući, ruteru nema nikakve veze ni sa jednim operativnim sistemom....To je stanje tvoje mreže neovisno o operativnom sistemu i računaru, laptopu..Prenio si nam iskustvo svog nepoznavanja funkcionisanja mreže, možeš se ljutit ili neljutit ali je tako.....Razmisli malo o ovome što si napisao pa se opet javi.....

Čovječe, padanje mreže u kući, ruteru nema nikakve veze ni sa jednim operativnim sistemom....To je stanje tvoje mreže neovisno o operativnom sistemu i računaru, laptopu..Prenio si nam iskustvo svog nepoznavanja funkcionisanja mreže, možeš se ljutit ili neljutit ali je tako.....Razmisli malo o ovome što si napisao pa se opet javi.....

Za ovo ne znam, ali sam imao problem sa nekim zyxelom P600 da mi pobrljave IP adrese pa računari nemaju izlaz na mrežu(ali to se sve dešavalo usled auto dodele IP) mislim da je bilo do rutera, posle promene nije bilo ovih gluposti.

Ali objasni mi molim te kako je moguce da mreza pada samo dok je ukljucen windows 8.1. na mom laptopu? Ako postoji problem sa ruterom, onda bi trebalo non stop mreza da pada, bez obzira koji OS je u pitanju? Kako je moguce da ne prodje 2 minuta od starta 8-ice do pada mreze? Resetujem ruter i AP i problem se odmah javi. Sad mi rece devojka da kad radi od kuce na sluzbenom sa 7-icom, da mreza radi normalno. Nekako mi je nemoguce da je koincidencija.
Da li je moguce da OS na neki nacin optereti ruter i zbog toga pukne veza? Negde na internetu sam nasao da postoji mogucnost ‘Allow the computer to turn off this device to save power’ i da su neki imali problema sa time

^^pazi kad vrlo lako moze biti i do Antivirusa...tj Firewalla...>sistem kao sistem non-stop online stalno nesto skida, antivirus skonta "aha neko/mnesto Ti babra po podacima salje na mrezu..." > ieto problema...(imao ja jednom slicno iskustvo totalno nebitno jel 7ica ili 8ica...ne mora d a znaci da je to ali vrlo lako moze biti...

^^pazi kad vrlo lako moze biti i do Antivirusa...tj Firewalla...>sistem kao sistem non-stop online stalno nesto skida, antivirus skonta "aha neko/mnesto Ti babra po podacima salje na mrezu..." > ieto problema...(imao ja jednom slicno iskustvo totalno nebitno jel 7ica ili 8ica...ne mora d a znaci da je to ali vrlo lako moze biti...

Probacu da promenim antivirus. Trenutno koristim Avast. Imao sam AVG mozda 3 sata i na kraju sam ga obrisao, jer je on sve zivo brisao kao virus. Cak i igricu koju sam ja napravio i znam 100% da nema virusa on je rekao da je u pitanju neki trojanac :D

Znam da OS ne bi trebalo da ima bilokakav uticaj na ruter jer su to dva odvojena sistema. Ali kada probas sve zivo ostaje ti samo OS, ili paranormalne sile :P ;)

Probacu da promenim antivirus. Trenutno koristim Avast. Imao sam AVG mozda 3 sata i na kraju sam ga obrisao, jer je on sve zivo brisao kao virus. Cak i igricu koju sam ja napravio i znam 100% da nema virusa on je rekao da je u pitanju neki trojanac :D

Znam da OS ne bi trebalo da ima bilokakav uticaj na ruter jer su to dva odvojena sistema. Ali kada probas sve zivo ostaje ti samo OS, ili paranormalne sile :P ;)

Izgleda da si napokon shvatio....

Vidi-ljudi imaju cudno shvatanje sta je "dobar"antivirus-kazu-dobar je Avast nikad se ne javlja...Mmmmda ne javlja se i onda kad propusti nesto sto ne treba, ond aje vec kasno...(jer on mnogo stvari u startu ni ne registruje...) neki drugi, pak, imaju manu koju ja ne volim-vidi nesto, on to skonta kao pretnju, NE OBAVESTI MENE, vec on uradi sta hoce s time...Itd, ima togasijaset, ali u vezi konkretnog problema-licno iskustvo-igram igru, (online) odjednom-igra stala, zamrzla...>izadjem na desktop, vidim sve radi, ali NET-mrtav!! Cak, ikonica prikazuje, da NET RADI-ali u praksi ga NEMA! Posle 20 min drndanja-ugasim antivirus-NET radi...>eto cisto jedan vrlo moguc scenario iz licnog iskustva kazem...

Vidi-ljudi imaju cudno shvatanje sta je "dobar"antivirus-kazu-dobar je Avast nikad se ne javlja...Mmmmda ne javlja se i onda kad propusti nesto sto ne treba, ond aje vec kasno...(jer on mnogo stvari u startu ni ne registruje...) neki drugi, pak, imaju manu koju ja ne volim-vidi nesto, on to skonta kao pretnju, NE OBAVESTI MENE, vec on uradi sta hoce s time...Itd, ima togasijaset, ali u vezi konkretnog problema-licno iskustvo-igram igru, (online) odjednom-igra stala, zamrzla...>izadjem na desktop, vidim sve radi, ali NET-mrtav!! Cak, ikonica prikazuje, da NET RADI-ali u praksi ga NEMA! Posle 20 min drndanja-ugasim antivirus-NET radi...>eto cisto jedan vrlo moguc scenario iz licnog iskustva kazem...

Hvala! Videcu ovih dana da probam sa vise antivirusa.

Pozdrav svima,imam jedan problem pa ako moze neko da mi objasni,tj pomogne nekim savetom.
Kupio sam nov lap top,dosta brza,dobra mashina,na sajtu prodavnice je stajalo da je bez OS,dobio sam ga sa ubuntu OS,ja sam to lepo obrisao iz BIOS-a,instalirao sam W7 32-bit,licenciran,kupio sam ga legalno u prodavnici,uz lap top nisam dobio nikakav DVD sa drajverima,pa sam otisao na sajt i skinuo sve drajvere,instalirao,ali kada sam pogledao u Device Manager nedostajali su drajveri za graficku,odnosno ima dve graficke,ova slabija Intelova je kao radila ali AMD-ova nije prihvatala nikako drajvere,sve se kao lepo instalira i dx ali kad hocu da pokrenem igru kaze da nedostaju drajveri,probao sam sve zivo i reinstalirao W,ali nije mi prvi put pa da sam nesto pogresio,nosio sam ga kod jednog servisera privatno i on je uradio isto ali potpuno isto sto i ja,opet isti problem,covek sleze ramenima i nezna sta da radi.Neznam ni ja.Da li je neko od Vas imao slicnog iskustva?Sta bi mogao da bude problem?

- - - - - - - - - -

Tek sada sam video da sam promasio,nemojte da zamerite,uopste nije moj problem za ovde,izvinjavam se!!!

Back