Windows 8

Milioni korisnika Windowsa su jedva čekali povratak startne trake, a Microsoft je, na zadovoljstvo mnogih,
sada najavio novi start meni koji izgleda kao kombinacija najboljeg od Windowsa 7 i 8.

Startna traka je iste veličine kao i Start Meni Windowsa 7, ali također ima minijaturne "trakice" duž jedne strane. Microsoft je predstavio i novi izgled koji dozvoljava modernim aplikacijama za Windows 8 pokretanje u njihovim prozorima.
Na ovaj način je najavljen povratak korijenima Windowsa za Microsoft.
Novi izgled neće zamijeniti trenutni Windows u potpunosti. Prikaz punog ekrana, startne trake i aplikacija će biti dostupna na korištenje onima koji to žele.
Ažuriranje za glavni Windows 8.1 će biti dostupno 8. aprila, ali niti jedna od izmjena neće biti dostupna u ovom ažuriranju.
Korisnici novi "update" mogu očekivati tek krajem godine.

jldstuzd3escjbgni01.png

Poslednja izmena:
Je li ko od vas instalirao ovaj novi update 1 za win 8.1 i kakvi su utisci? Evo ja sam ga instalirao pre jedno 10 min i sve je prošlo kako treba. Jedna od novina koje ovaj update donosi je to što možete metro aplikacije minimizirati u taskbar, detaljnije o novinama pogledajte sledeći link:

http://goo.gl/RfxJP4

Drugari može li mala pomoć,želim da ažuriram 8cu na laptopu,i udjem u prodavnicu i kliknem na ikonicu ažuriraj,i krene da skida i izadje "aplikacija nije instalirana,kod greške....neki broj,pokušajte ponovo",i to radim već nekoliko puta i uvek isto:(

Čudno, taj eror mi samo izbacuje jednu stranicu na nemačkom, i taj lik je napisao da nije uspeo nikako da ga update-uje osim preko win 8.1 iso-a. tako ako neko ne navede neku bolju soluciju ovde uradi tako.

Jok i dalje ništa,pisao na zvaničnom Majkrosoftovom forumu,i javio mi se neki lik koji je neki programer i dao mi je neke savete i to nije pomoglo....:(

Drugari može li mala pomoć,želim da ažuriram 8cu na laptopu,i udjem u prodavnicu i kliknem na ikonicu ažuriraj,i krene da skida i izadje "aplikacija nije instalirana,kod greške....neki broj,pokušajte ponovo",i to radim već nekoliko puta i uvek isto:(

Mozda glupo pitanje, a jel koristis originalnu verziju ili krekovanu? :P

Ja sam nadogradio preko Update-a u CP i nije bilo nikakvih problema.

Edit:
Sto se tice 8.1 meni izgleda super. Na desktopu imam samo taskbar, sat i pozadinu. Ikonice su sve po kategorijama u Metro meniju i meni ovakva organizacija bolje izgleda nego na 7-ici.

Poslednja izmena:
Jeli jel moze neka pomoc-sa par stvari bas imam problema da nadjem drivere...? Tipa foto-aparat-Fuji F 70 EXR...Koji na 7 cim prikacim kabel je radio...sad nece...svasta sam probavao ali...mrka kapa...Drugo, skener, koji doduse zvnicno nije podrzan za 64bitne sistema ali-na 7ici sam nalazio nacin...na 8ici, opet-corak...8.1 je pitanju ali mislim da niej ova zadnaj verzija....(na kompu je kod jmene neka 4 meseca...)...da, takodje driveri za tablet- Samsung Galaxy tab 10,1 " 2-koji su na 7ici radili-NECE da rade...isto tako bilo koja varijanta s interneta-ne fercera...ako me ista odbije od 8ice-to ce...dzaba sve funkcije i sminka kad ono bitno ne radi...

Poslednja izmena:
inace I 8 ima desni klik meni na levi donji hot spot kojim levim kilkom otvara start ekran..desni daje precice na gomilu finkcija tipa control panel device manager..isto sto I u 8.1 daje desni klik na start ikonu..
puno bolje od svega do sada iz windowsa zakljucno sa sedmicom

- - - - - - - - - -

inace ko ima windows 8 Volume Licence na njima ne radi update na 8.1

koliko je bolja 8 od win 7,ne znam da li da je instaliram,kod mene je licencirana 7,ustvari šta pruža 8?

ako imas licenciranu sedmicu ne znam sto bi je menjao?

stvar je u novim temeljima na kojima se gradi windows..media foundation presentation foundation..

kod mene je iskustvo na Core ediciji 32 bita win 8.1 update 1 odlicno..system mi je primetno zivlji..I brze se podize..
I3 2100 proc 2x2 DDR3 1600 dva WD diska od 500 GB AAKS serije u RAID0 modu preko dodatnog PCI express controlera
opet moje licno iskustvo ..neke palikacije I starije igre koje na 7 nisu htele ni da se pokrenu na 8 rade ko sat..

ima naravno dosta bubica ali peglaju se updateovima

^^ Ovako-bez da se pretvori u ljvacinu ali iz licnog iskustva-idemo redom...>Imao sam 7icu koja je prihvatljivo radila, neki ljudi(programeri) mi savetovali/peporucivali 8icu-kao manje trosi resursa, itd...tj 8.1...I sve to stoji-manje trosi RAMa, neke opcije jesu i pogasene iz 7ice, ali...ALI-kao sto sam vec gore napisao-dzaba kad uvek ima nesto...U mom slucaju-totalno losa podrska-skor nepostojeca za moju maticnu plocu...Znaci-USBovi rade kad prikacis tastaturu, US blash i sl ali bilo sta komplexnije-tablet, foto-aparat(2 tipa), skener ii sl NE REGISTRUJE uredjaj! > sati i sati bakcanja, ctnaja iskustava drugih, trazeja drivera po n NETu i svuda,ali nista ne radi...I saznam da je to misssion imposssble...I onda pada u vodu sva prica o prednostima 8ice-kad neke osnovne stvari NE RADE...Tako da-ne kazem treba probati, mozda nekom i bue bolja ali-ali se DOBRO RASPITATI oko podrske i sl.Mozda se razocarate kao i ja...nazalost...

zato sam I kazao ..ima dosta bubica..neke stvari rade bolje nego na 7 neke gore..neke uopste ne rade a radile na 7 I obrnuto..

drugacija baza Sistema..hibridni kernel.,UEFI podrska itd

Back