Windows 8

I ako je Windows 8 zadnje izdanje firme Microsoft verzija Xp je neprevazidjena u svakom pogledu.Jedan od razloga je taj sto je Xp prostiji ali nista manje siguran od 8-ce .Imao sam Windovs 8 ali sam ga skinuo jer pored svih opcija koje nudi previse je tezak za masinu bez obzira sta imate ,jer ono sto 8-ci treba izace tek za 2 do 3 godine (mislim na masinu).Ja imam AMD Semprona 512 kesa na 2.6 64bit 1 jezgro 1gb ddr2 512 grafika pci expres 16x hdd160 WD memojija ne znam koja je ...Nije nesto ali radi ko zmaj, samo da mi je jaca graficka .Ako sam proguto koje slovo ne zamerite /:-)

I ako je Windows 8 zadnje izdanje firme Microsoft verzija Xp je neprevazidjena u svakom pogledu.Jedan od razloga je taj sto je Xp prostiji ali nista manje siguran od 8-ce .Imao sam Windovs 8 ali sam ga skinuo jer pored svih opcija koje nudi previse je tezak za masinu bez obzira sta imate ,jer ono sto 8-ci treba izace tek za 2 do 3 godine (mislim na masinu).Ja imam AMD Semprona 512 kesa na 2.6 64bit 1 jezgro 1gb ddr2 512 grafika pci expres 16x hdd160 WD memojija ne znam koja je ...Nije nesto ali radi ko zmaj, samo da mi je jaca graficka .Ako sam proguto koje slovo ne zamerite /:-)

CCC kakvo neznanje, pa još prvi post.
8-ca nije "teška" za mašinu, ti si se izgleda zaustavio na tom raspalom Sempronu pa ne znaš da prosečan komp danas može da pogura 8-cu kao dete sanke.
O kontroli procesa da ne pričam, o poboljšanoj sigurnosti, o bržem radu i boljoj iskorišćenosti dostupne memorije, itd...
Kad je XP izašao svi su plakali za 98-com, jer XP je postao to što jeste tek sa SP2.
Dovoljno je reći da 8-ca podržava DX11, a XP je ostao na 9.0c pa da svaki gejmer na kugli zemaljskoj pređe na 8-cu.
A za dve tri godine bog zna kakve će kompove praviti.

ja se ovim ne bi hvalio:mrgreen:

Možda ćeš ti za 2-3 godine imati para da kupiš bolju mašinu ali to je druga priča,kod mene na kompu se vrteo XP,onda 7 a sad i 8 bez problema,Vistu sam preskočio.

Koristio sam Windows 8 skoro mjesec dana uz teske muke,jer mi je laptop cesto ledio,na na koji minut i sve tako,nekada je ledio da sam ga morao rucno ugasiti,laptop mi je na njemu radio do 40% brze nego na 7,dal se to kome desavalo,i dal je taj problem rijesio bez kucanja one komande u cmd,jer tada baterija poludi,i moglo bi doci do crkavanja...
ova komada se kuca u cmd:bcdedit /set disabledynamictick yes
e tada sljaka kao lud bez ledenja,imal kakav drugi lijek osim toga,jer me plasi da mi ne rikne baterija,neki kazu da mi laptop nije kompitabila,a opet drugi kazu da i na gorim kanatam to sljaka bez problema,a i ja mislim da to treba da radi sa ovakvom konfiguracijom:

• Intel® Core™2 Duo Processor
• Genuine Windows® 7 Home Premium
(MSI recommends upgrade to Genuine Windows® 7 Professional)
• Classic Cross-Hatch Design
• 15.6" 16:9 wide screen display
• LED power-saving backlight technology
• ATi Mobility Radeon HD5470 with DDR3 1GB VRAM graphics card
• HDMI (High-Definition Multimedia Interface) Output

navodno problem rijesen onim updateom:(KB2727113),kojeg nece da pokupi na verziji koju sam ja koristio win8 pro 64 bit,jer sam se ponovo vratio na 7...
ako ima ko kakvo drugo rijesnje,dobro bi doslo,pomgajte?

Koristio sam Windows 8 skoro mjesec dana uz teske muke,jer mi je laptop cesto ledio,na na koji minut i sve tako,nekada je ledio da sam ga morao rucno ugasiti,laptop mi je na njemu radio do 40% brze nego na 7,dal se to kome desavalo,i dal je taj problem rijesio bez kucanja one komande u cmd,jer tada baterija poludi,i moglo bi doci do crkavanja...
ova komada se kuca u cmd:bcdedit /set disabledynamictick yes
e tada sljaka kao lud bez ledenja,imal kakav drugi lijek osim toga,jer me plasi da mi ne rikne baterija,neki kazu da mi laptop nije kompitabila,a opet drugi kazu da i na gorim kanatam to sljaka bez problema,a i ja mislim da to treba da radi sa ovakvom konfiguracijom:

• Intel® Core™2 Duo Processor
• Genuine Windows® 7 Home Premium
(MSI recommends upgrade to Genuine Windows® 7 Professional)
• Classic Cross-Hatch Design
• 15.6" 16:9 wide screen display
• LED power-saving backlight technology
• ATi Mobility Radeon HD5470 with DDR3 1GB VRAM graphics card
• HDMI (High-Definition Multimedia Interface) Output

navodno problem rijesen onim updateom:(KB2727113),kojeg nece da pokupi na verziji koju sam ja koristio win8 pro 64 bit,jer sam se ponovo vratio na 7...
ako ima ko kakvo drugo rijesnje,dobro bi doslo,pomgajte?

Evo sad izguglah taj KB2727113 i ispada da se taj problem dešavao samo na release preview verziji windows 8 a u finalnoj verziji treba da je ispravljen tj. u finalnoj verziji bi ovaj hotfix trebao da bude automatski integrisan ,jesi ti bio instalirao jedan od onih beta verija (consumer preview/developer preview) ili si instalirao finalnu verziju?

Evo sad izguglah taj KB2727113 i ispada da se taj problem dešavao samo na release preview verziji windows 8 a u finalnoj verziji treba da je ispravljen tj. u finalnoj verziji bi ovaj hotfix trebao da bude automatski integrisan ,jesi ti bio instalirao jedan od onih beta verija (consumer preview/developer preview) ili si instalirao finalnu verziju?
koristio sam windows 8 pro,i windows 8 pro with media centar?

koristio sam windows 8 pro,i windows 8 pro with media centar?

Evo ovde imaš par saveta pa ih isprobaj:
http://www.ghacks.net/2012/10/23/windows-8-freezes-here-is-a-fix/

Druga stvar mislim da si pogrešno shvatio ovo sa baterijom ,neće baterija da crkne ili da joj se skrati životni vek ,nego će samo nešto manje traje između punjenja ,ovaj dynamic tick služi sa smanjenje potrošnje energije i tako to ali izgleda da ima neki bug u sebi pa ne radi najbolje.

Poslednja izmena:
Evo ovde imaš par saveta pa ih isprobaj:
http://www.ghacks.net/2012/10/23/windows-8-freezes-here-is-a-fix/

Druga stvar mislim da si pogrešno shvatio ovo sa baterijom ,neće baterija da crkne ili da joj se skrati životni vek ,nego će samo nešto manje traje između punjenja ,ovaj dynamic tick služi sa smanjenje potrošnje energije i tako to ali izgleda da ima neki bug u sebi pa ne radi najbolje.
da je tako bilo bi dobro,kada kucam onu komadu u cmd zasita nema ledenja,al kad odem na podesvanja baterije izgubi se plan setings,uopste nemogu podesiti kako da radi baterija na punjacu ili bez njega,izadje mi prozor nekakav ereor kada hocu da ga ja podesim...
neznam dal cu se jos vracati na njega,i ako sam bio odusevljen njime jer mi laptop radi za 40% brze na njemu,ai vecina drugi stvari...
tako da neznam koju verziju jos da probam,s time da sam probao i enterprise verziju koje su bile finalne navodno...

Najbolji Microsoftov OS je Windows Vista, kako po kompletnosti izvrsavanja komandi u aplikacijama tako i po savrsenom grafickom interfejsu, zato je i robusna,ali ako je dobro podesena radi brzo i efikasno kao Svajcarski sat! :)

Ne muci se djaba sa 8-smicom, nije dovrsena... Tek nakon 2-3 godine dok je dovrse, ako budu raspolozeni, u sta sumnjam. :)

Najbolji Microsoftov OS je Windows Vista, kako po kompletnosti izvrsavanja komandi u aplikacijama tako i po savrsenom grafickom interfejsu, zato je i robusna,ali ako je dobro podesena radi brzo i efikasno kao Svajcarski sat! :)

Ti izgleda živiš na drugoj planeti...

Windows 8 je projektovan za tablet uređaje, odnosno uređaje koji primarno za napajanje koriste bateriju, što je rezultovalo smanjenom potrošnjom sistemske memorije i manjim brojem sistemskih procesa u odnosu na 7-cu i Vistu. Za korisnike koji imaju mobilne uređaje to znači duži vek trajanja baterije uz iste performanse, a za one sa desktop kompjuterima to jednostavno znači povećanje performansi.
U skladu sa time 8-ca se brže podiže od 7-ce, a za Vistu je smešno i porediti.
Manjim broj procesa znači i stabilniji rad, a Vista je čuvena po nestabilnom radu uz gomilu BSOD-a, a ja lično, na 8-ci ovo još nisam doživeo.
Koristio sam i Vistu od kako se pojavila i znam to, a prelazak na 7-cu je bio pravo osveženje.
Veliki iskorak je napravljen po pitanju bezbednosti, gde je povećana kontrola pristupa memoriji od strane procesa na računaru.
353255-windows-8-secure-at-the-deepest-level-1.jpg

353254-windows-8-secure-at-the-deepest-level-2.jpg

U svakom pogledu smešno je porediti Vistu sa 8-com.
Neshvatljivo mi je kukanje za prevaziđenim, to ti je kao da pametuješ kako je golf2 bolji od golf7 samo zato što nemaš para da ga kupiš i održavaš.
Tako i onaj gore nesretnik kuka za XP-om.

Poslednja izmena:
Windows 8 je projektovan za tablet uređaje, odnosno uređaje koji primarno za napajanje koriste bateriju, što je rezultovalo smanjenom potrošnjom sistemske memorije i manjim brojem sistemskih procesa u odnosu na 7-cu i Vistu. Za korisnike koji imaju mobilne uređaje to znači duži vek trajanja baterije uz iste performanse, a za one sa desktop kompjuterima to jednostavno znači povećanje performansi.
U skladu sa time 8-ca se brže podiže od 7-ce, a za Vistu je smešno i porediti.
Manjim broj procesa znači i stabilniji rad, a Vista je čuvena po nestabilnom radu uz gomilu BSOD-a, a ja lično, na 8-ci ovo još nisam doživeo.
Koristio sam i Vistu od kako se pojavila i znam to, a prelazak na 7-cu je bio pravo osveženje.
Veliki iskorak je napravljen po pitanju bezbednosti, gde je povećana kontrola pristupa memoriji od strane procesa na računaru.
353255-windows-8-secure-at-the-deepest-level-1.jpg

353254-windows-8-secure-at-the-deepest-level-2.jpg

U svakom pogledu smešno je porediti Vistu sa 8-com.
Neshvatljivo mi je kukanje za prevaziđenim, to ti je kao da pametuješ kako je golf2 bolji od golf7 samo zato što nemaš para da ga kupiš i održavaš.
Tako i onaj gore nesretnik kuka za XP-om.
U pravu si,ali ako gledamo ograničeno,kao što je i 8mica ograničena.
Upotrebiću prosti izraz da bi svima bilo jasnije.
Osmica je "otesana, otesano drvo bez grana" na odnosu 7ce, XPa, a pogotovo Viste. Nemože se uporediti 8smica sa Vistom nikad ni po čemu!
Pitam se da li stvarno veruješ u globalu to što si izneo a neveruješ da je Vista potpuna sa svim perfomansama koja u potpunosti omogučava svim aplikacijama i programima konforan rad i instalaciju bez problema?
Normalno je da Vista sa svojom robusnošču svakako nije toliko brza kao osmica što se tiše podizanja sistema, 8mica koja je apsolutno (za sad) još uvek golišava i šuplja kanta gde nedostaje mnogo toga, i gde još uvek ni na koji (normalan) način nemože se instalirati mnogo toga.
A da ne pričamo o igricama koje nisu ni nove ali su još uvek standardne i koje se svuda mogu instalirati osim u 8mici. A pogotovo zahtevnije.
Još je to beba u pelenima, koja čeka da poraste.

Vista je još uvek CVET Microsofta, i po izgledu i po stabilnosti i mogučnosti u radu. :)

Gore gde sam postavio slike, namerno sam prikazao koja je konfiguracija ovog mog računara na kojem Vista savršeno dobro radi, dok 8mica nemože da se sastavi sama sa sobom....

Poslednja izmena:
8-ca nije otesana, već je daleko bolje organizovana, to je OS u potpunosti iznova napravljen.
Kakve veze ima zahtevnost igre sa operativnim sistemom ?
Sve nove igre rade pod 8-com, ja sam probao većinu koje su izašle prošle godine, ne videh da neka ne radi.
Spminješ robustnost i konfor za aplikacije, dakle uvodiš neki novi pojam u računarstvo, javi Microsoft-u možda te zaposle.
Šta se to ne može instalirati na Win8?
Najbolji MS OS je Windows 7SP1.
Najbolje prihvaćen, najbolje prodavan i najzastupljeniji OS na svetu.
windows8-january-net-applications.png

http://news.cnet.com/8301-10805_3-5...nt-market-share/?part=rss&subj=news&tag=title

Win 8 se nalazi u prodaji nekoliko meseci, a Vista nekoliko godina, čak je i XP ispred nje.
Toliko o tvom "cveću".
Eh da, da ne zaboravim, u MS-u toliko "vole" to svoje "cveće" da Office 2013 neće raditi na njemu, izlaze verzije za 7-cu i 8-cu.

Poslednja izmena:
8-ca nije otesana, već je daleko bolje organizovana, to je OS u potpunosti iznova napravljen.
Kakve veze ima zahtevnost igre sa operativnim sistemom ?
Sve nove igre rade pod 8-com, ja sam probao većinu koje su izašle prošle godine, ne videh da neka ne radi.
Spminješ robustnost i konfor za aplikacije, dakle uvodiš neki novi pojam u računarstvo, javi Microsoft-u možda te zaposle.

Šta se to ne može instalirati na Win8?
Najbolji MS OS je Windows 7SP1.
Najbolje prihvaćen, najbolje prodavan i najzastupljeniji OS na svetu.
windows8-january-net-applications.png

http://news.cnet.com/8301-10805_3-5...nt-market-share/?part=rss&subj=news&tag=title

Win 8 se nalazi u prodaji nekoliko meseci, a Vista nekoliko godina, čak je i XP ispred nje.
Toliko o tvom "cveću".
Eh da, da ne zaboravim, u MS-u toliko "vole" to svoje "cveće" da Office 2013 neće raditi na njemu, izlaze verzije za 7-cu i 8-cu.
Sad si sve rekao... :)
Jedno su želje a drugo je realnost....

Objasni nam kako ti to instaliraš lako igrice? Na primer, opiši nam kako instaliraš jednu od najpopularnijih igrica na netu, CS 1.6 ? :think:
Za druge nemora ni da te pitam?

Mislim da je suvišan svaki dalji komentar, jer tvoja statistika nema apsolutne veze sa realnošču.

Moji komentari nisu izneti da bi nekog odgovorio od koriščenja Win 8, već da bi se lakše sagledala realna situacija i stanje OSa, i naravno, sa našim učešćem koriščenja takvog OSa unapređujemo i OS i doprinosimo Informatici ka boljem razvoju i unapređenju zarad nas samih radi lašeg i efikasnijeg koriščenja pomenutog sistema.... :)

PS
Za tvoju informaciju, pomogao sam u razvoju Windows 7 od samog početka, kao i večina korisnika koji su odvojili svoje vreme i reskirali sa kvarom pojedinih elemenata konfiguracije svog računara.
Probaj Vistu, pa češ uvideti koja je razlika. :)

Poslednja izmena:
Kao prvo statistika nije moja, a to što ti živiš u nekoj svojoj "realnosti" to je tvoj prolem.
Vista je najveći promašaj u istoriji Microsoft-a, to je naslabije prodavani OS ikad.
6 godina su je pravili i na kraju nije radila kako treba.
I gde nađe CS1.6, ja sam mislio da si ti ozbiljan lik.
Ali da ti pojasnim: skineš STEAM client, instaliraš, loguješ se na svoj nalog (ili ga kreiraš), aktiviraš igricu pomoću ključa, skineš CS1.6 i pokreneš ga.
Naravno, nemoj da zaboraviš podešavanja: rate 25000, cl_cmdrate 101, cl_updaterate 101, ex_interp 0.01, i nemoj da se štekaš iza kutija da ti se deca ne smeju.

Kao prvo statistika nije moja, a to što ti živiš u nekoj svojoj "realnosti" to je tvoj prolem.
Vista je najveći promašaj u istoriji Microsoft-a, to je naslabije prodavani OS ikad.
6 godina su je pravili i na kraju nije radila kako treba.
I gde nađe CS1.6, ja sam mislio da si ti ozbiljan lik.
Ali da ti pojasnim: skineš STEAM client, instaliraš, loguješ se na svoj nalog (ili ga kreiraš), aktiviraš igricu pomoću ključa, skineš CS1.6 i pokreneš ga.
Naravno, nemoj da zaboraviš podešavanja: rate 25000, cl_cmdrate 101, cl_updaterate 101, ex_interp 0.01, i nemoj da se štekaš iza kutija da ti se deca ne smeju.
Cccc.....
U kojoj bajci ti živiš?
Nije u redu da širiš dezinformacije.... Pričaš napamet, samo da bi pobio istinu iz meni vidljivog tvog ličnog interesa.
Providan si veoma,ali nije za zameriti, samo napred. :)
Mislim da posle ove tvoje nebuloze oko CS 1.6 nemam više nameru da se preterujem sa tobom, svo poštovanje :)
Pozdrav, i uzivaj u svojim internet statistikama. :)

Back