Windows 8

Kao svojevremeno kad su po Srbiji svi falili stručno Windows Vista (windows "ha-pe" ima podršku do sredine 2014 a Vista jok koliko je dobra)
ja se odmah bio razočarao što se na isti način krljaju šifre pa se vratio na "ha-pe"

E onda mi se desio maler pa laptop morao na servis u garantnom roku i kaže SERVISER DEBIL - "a što ste daungrejdovali sistem instalacijom XP-a"
Ja ga pitam - a jel kada se turi Linuks jel to apgrejd ili daungrejd? A kad smo kod podrške proizvodjač je na pratećem DVD-u dao obe varijante

Kompleks IT stručnjaka, pametnijih od Bila Gejtsa koji je završio prljav posao i nevešto rekao u jednom od poslednjih intervjua "pa eto ja napravio al znate nisam ja kriv što se to koristi na najgori način".
Ma nemoj? A ko je omogućio taj način? Kako to nije bilo masovno pre Windowsa?

splash4.jpg

Podržavam sve one koji ne žele da plate jer je Microsoft KRAO i OTIMAO sve IT ideje koje "krase sistem" - najbrutalnija kradja im je Windows Explorer
Danas imaju softisticiranije metode kako kradu patente. Čak su i Suse ukrali koliko imaju ideje...

Poslednja izmena:

"Aero" i na najjednostavnijem Linuksu za početnike
A jel ima i talasanje prozora kao na Linuksu?
Voli narod, sad će to Microsoft da ukrade...
Pa onda workspace/ovi u kocki sa sve rotacijama desktopa...

Medjutim sad da predjemo sa šminke na - funkcionalnost...
Promenom vlasti krajem 90-ih nastao je nov talas pomodarstva, odmah posle onog čuvenog nacionalno-duhovno-turbofolk nastalo je IT pomodarstvo.
Naše pomodarstvo se ogledalo u tome što je Linuks interesovanje recimo u 2003 i 04-oj bilo ogromno a do 2012 palo na ispod onog u Afganistanu. Razlog - mi volimo brza rešenja i još ako može da se ne plati al da imamo u full-u.
Windows sa crackom je bio ostavrenje potrebe. Početni ekran je samo za komšiluk a korišćenje programa se svodio na set jednih te istih aplikacija.

Vlada Španije je kupila školama 200.000 računara sa Ubuntu operativnim sistemom za edukaciju
Koliko je to ljudi minimum?

Poslednja izmena:
A najludje mi je da je razlog za izlazak novog Microsoft Office-a - IMAMO NOV RIBON!
au ebote... ja sam Paja Patak... od Office 2000 koristim Save i Save As, Bold ili Italic sa večitim problemom setovanja da se I "Aj" ne tretira kao "Aj" nego kao malo slovo i po srspkom... :worth:

Kao kad se kuka za najnovijom verzijom Nero Burning Rom-a (ako ima crack ili serial) al niko tačno ne zna kako
ta ista najnovija fensi verzija usmerava laserski zrak na CD-DVD u odnosu na prethodnu? :think:

Mislim šta će ti Windows 8 (sa aktivatorom buhahaha) ako ćeš i dalje da slušaš Južni Vetar ili Haus kad dodju gosti?

Poslednja izmena:
Iskreno biće mi žao kad prekinu podršku za "ha-pe" - lightweight mrežni sistem...
Jes lepa Sedmica nije da nije al brže se radi u "ha-pe"-u
A mož i jare i pare ako se na "ha-pe"-u montira skin od Win7, jes da nije pdržano od Microsfta al lepo za komšiluk
A ovo sad... Win 8 je totalna debilnost sa lepo opljuvanim stručnim blogovima i ostalim mlatimudijalnim sadržajima po internetu

Ipak šteta za "Ha-Pe", prezentovali nam ga u Sava Centru 25.10.2001. sa početkom u 22:00 i trajanju od 2h
Pravi život Windows XP-a (eXPerience u Srbiji odmilošte "ha-pe") je nastao sa SP2, mislim u Americi.
Sad su tek prešli na Windows7, operativni sistem koji je Srbin koristio pre Bila Gejtsa sa aktivatorom, full verzija naravno, kakav Win Home bre, fali tu nešto, daj sad winamp... McBoom faetures McModernLady sa pesmom - madafaka, prvi skinuo u komšiluku, nadjoh torent neću ti kažem url jer sam faca

Poslednja izmena:
Prilikom instalacije win osmice operativnog sistema, na samom pocetku, trazi mi key, 25 cifara, 5x5. sve sto sam nasao na netu nije radilo... A ne znam kako to da zaobidjem....

Postoji li neki nacin da instaliram ovaj operativni sistem, a da to nije download druge verzije?

Prilikom instalacije win osmice operativnog sistema, na samom pocetku, trazi mi key, 25 cifara, 5x5. sve sto sam nasao na netu nije radilo... A ne znam kako to da zaobidjem....

Postoji li neki nacin da instaliram ovaj operativni sistem, a da to nije download druge verzije?

Ili nađi ključ ili skini drugu verziju koja ima integrisan ključ.....

...nakon katastrofalnog iskustva sa VISTOM, bi odusevljen SEDMICOM...u petak instalirah OSMICU i zaljubih se u nju.
ODUSEVALJEN sam...stabilna je, dizajn mi se svidja...sticem osjecaj da manje opterecuje racunar od SEDMICE sa kojom sam kao sto rece, bio prezadovoljan.

...na nama je da cekamo i vidimo sta ce nam donijeti ovo novo iskustvo...

Microsoft je pokrenuo jednu akciju :"Add Windows Media Center to Windows 8 Pro"

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/feature-packs

Zanimljiv je tekst objavljen na Guru3D:
http://www.guru3d.com/news_story/activate_windows_8_activation_for_free.html

Bezbednosni propust omogućava piratima besplatnu aktivaciju Windows 8

Bezbednosni propust koji je otkriven u procesu aktivacije softvera omogućava hakerima da besplatno dobiju legitimnu kopiju novog Microsoftovog operativnog sistema Windows 8, piše WindowsWave.

Ceo trik leži u Microsoftovoj promotivnom periodu za nadogradnju Windows Media Center koja je besplatno dostupna od januara ove godine. U osnovi, piratu je potreban ključ za nadogradnju kako bi konvertovao ilegalnu kopiju operativnog sistema u originalnu kopiju.

Oni koji su pokušali da iskoriste mogućnost koju pruža ovaj propustu instalirali kopiju Windowsa koristeći pri tom biilo koji ključ. Uopšte nije bitno da li je reč o piratskoj verziji ili ne, jer pirati primenjuju KMS (Key Managment System) aktivaciju za kopiju (WindowsWave nije objavio detaljno uputstvo o tome da bi sprečio pirateriju).

Poslednji korak uključuje ključ za nadogradnju Windows Media Center koji Microsoft nudi od januara besplatno, tako da je piratima potrebno svega par minuta za ovo.

Windows Media Center ne proverava operativni sistem, odnosno da li je reč o validinoj kopiji ili ne, tako da se prethodno korišćeni piratski ključ zamenjuje novim, koji je obezbedio Microsoft.

Microsoft koji je promovisao novi operativni sistem kao najbezbedniji od svih koje je kompanija objavila do sada, obezbedio je za svaku pojedinačnu kopiju poseban aktivacioni ključ, čime je značajno otežao posao piratima. Sa druge strane, KMS aktivacija omogućava korisnicima da koriste Windows 8, i to do 180 dana.

Jedan od korisnika Reddit-a objavio je komentar u kome objašnjava kako prepoznati da li je kopija Windows 8 aktivirana ili ne. Naime, kada aktivirate Windows sa KMS, u aktivacionom prozoru se pojavljuje obaveštenje „Windows is activated until...“ i navodi se datum (dakle, ako ga aktivirate danas, u aktivacionom prozoru će pisati da je aktiviran do maja). Nakon što instalirate nadogradnju, u prozoru će pisati samo „Windows was activated on...“ i datum kada ste aktivirali Windows, što znači da je aktivacija trajna.

Security Hole Allows Pirates to Get a “Legitimate” Windows 8 Activation for Free

Poslednja izmena:
Izvinjavam se ako sam promasila temu, nisam bas citala o cemu se radi, ali imam problem sa Wndows 8.. Tacnije uzela sam pre neki dan nov laptop, instalirala windows 8 i nisu mi radili dugmici na tastaturi u gornjem redu (pojacavanje i smanjivanje zvuka, wi fi, osvetljenje i sl) mislila sam da je do laptopa pa sam odnela u prodavnicu..Kada su preinstalirali u windows 7 sve je radilo, pominjali su neke drajvere i rekli da je problem u windowsu 8.. Molim pomoc ako neko zna o cemu je rec i ako znate mogu li nekako to da resim ? :dash:

Taman što sam se privikao na novi Ubuntu, kopka me Win8.

Je l' ovde beše sme ili ne sme da se priča o warezu? :) Zanima me da li je izašao torrent sa potpuno funkcionalnom osmicom? Aktivacija i update.

Aj šibnite PP.

ja naleteo na neku AIO 16in1 verziju od 4.4GB ,mozda bacim na virtuelnu masinu da vidim kakva je ,treba negde da nadjem 20GB slobodnog prostora
nasao sam i step by step pdf o windows osmici,ko hoce neka mi posalje pp dacu mu link,bas je detaljan peko 700str.

Nema tu nikakve filozofije netreba ti VM instaliraš i koristiš redovno kao i 7-icu do sad.Nije ništa naročito i da treba da platim 150& nebi mi palo na pamet ali ovako kad ima "besplatna verzija" prešao sam odma.

ja naleteo na neku AIO 16in1 verziju od 4.4GB ,mozda bacim na virtuelnu masinu da vidim kakva je ,treba negde da nadjem 20GB slobodnog prostora
nasao sam i step by step pdf o windows osmici,ko hoce neka mi posalje pp dacu mu link,bas je detaljan peko 700str.

Upravo jednu takvu verziju sam danas skinuo i isprobao.....aktivaciju naravno, pa ko je zainteresovan da aktivira Windows 8 za stalno neka se javi preko pp...

5sqhxgpkj5d644e1i9uz.png

izzqyndo8vdufa6mfuck.png

e bas sam tu verziju instalirao na VM,cak nam je isti key,imao sam problema sa aktivacijom ne znam zasto,al radi i nista ne istice i ako ne pise da je aktivirana :)
odmah sam instalirao start meni,a sa metro-om se nisam puno zezao,usporeno mi je na vm u tom interfejsu

koliko sam mogao da primetim promenili su index racunanja performansi kompjutera na max 9.9 sa onih 7,to mi je prvo zapalo za oko
nisam imao puno vremena da je detaljno isprobam

Back