Vukodlaci i Vampiri

:sad2: Kuku lele sta ja procitah ovde...u trenuutku sam se osecala kao da zivim u nekom futuristickom svetu punom nekih frikova...e usput a sta bi sa onim detetom sa krilima ...(iz zone sumraka ):confused: vampiri ne postoje a te pojave da mrtvaci ne trunu...nije bas za poredjenje ali su takodje vezane za neke svetce..tipa sv.Petke oko cijeg groba se osetio neki vrlo prijatan miris a kad su je etkopali telo joj je bilo "normalno":worth:

Ne postoje vampiri iz narodnih legendi, ali postoje humanoidna bića na osnovu kojih su ispričane priče o vampirima.

Nefilimi žive između 1000 i 10000 godina. Oni su potomci (mešanci) annunakija i ljudi. Nadalje, tvrdim da anunnaki više nisu među nama, ali da njihovi potomci, nefilimi, konzumiraju krv, ali ne kao vampiri koji napadaju prolaznike na ulicama, već kao starešine masonskih loža koje se svojom glavnom hranom snabdevaju iz zavoda za transfuziju krvi. Interesantno je to da se u Beogradu taj Zavod nalazi u ulici Svetog Save. I u drugim glavnim gradovima slični zavodi nalaze se u ulicama koje nose ime po nekom svecu. To nije slučajno tako. Zavod za transfuziju krvi ima užasno mnogo dobrovoljnih davalaca, kada se dobija transfuzija primalac je skupo plaća, a pomenuta institucija stalno ima manjak krvi. Gde ta krv ide ako ne u masonske lože? „Terrible!” - „Horrorable!”
Ovo me podseca na otrkivene prastare istorijske dokumente o bugaraskim carevima u njihovoj prapostojbini , koji su veoma detaljni u svemu , pa i u tome da su neki bugarski carevi zhiveli i po 300 i vishe godina .

E da i jakazem nesto o vampirima...veruje se da i da nas postoje u nekim delovima istocne Srbije.
Isto tako vampir ne moze biti onaj ko je vadio krv ili davao krv...mozda je to objasnjenje zasto ih je ovih dana manje :sad2: inace kazu da zapravo vampir ne moze da bude onaj cija se koza bola tako da i oni koji imaju tetovaze mogu da zaborave na vampirizam :)

E da i jakazem nesto o vampirima...veruje se da i da nas postoje u nekim delovima istocne Srbije.
Isto tako vampir ne moze biti onaj ko je vadio krv ili davao krv...mozda je to objasnjenje zasto ih je ovih dana manje :sad2: inace kazu da zapravo vampir ne moze da bude onaj cija se koza bola tako da i oni koji imaju tetovaze mogu da zaborave na vampirizam :)

A oni koji su primali injekcije ili infuzije :think::think:
Šta je sa onima koji su VEĆ vampiri?????:sad2::sad2::sad2:

Ma to su samo legende...trosne kuce ,nema struje nesto se srusi na promaji...i nema ko drugi nego vampiri ili vukodlaci...:lol: takodje i ti koji su primali infuzije i sl. nema sanse da postanu...:super:ne brinite...
to je samo interesanta prica..dokoni ljudi...usput da li postoje vile ?:whistling:

Ma to su samo legende...trosne kuce ,nema struje nesto se srusi na promaji...i nema ko drugi nego vampiri ili vukodlaci...:lol: takodje i ti koji su primali infuzije i sl. nema sanse da postanu...:super:ne brinite...
to je samo interesanta prica..dokoni ljudi...usput da li postoje vile ?:whistling:

U mom kraju, priče o vilama su još brojnije od priča o vampirima i vukodlacima...
Pričaa se daa mogu sa budu jako nezgodne ukoliko ih uznemiriš---:sad2:

Mislim da priče o vampirima nisu samo prazne priče.....Ne bih to tako lako odbcivao....Mnogi su se iz moga okruženja uverili u njihovo postojanje. Zato me je valjda ova tema i privukla.

Cisto da informisem: Jedina rec koju su u engleski jezik preuzeli iz srpskog jezika je "vampir". Da li to znachi da smo ih mi izmislili ili su se ovde prvo pojavili? Ne znam, mrzelo me da citam o njima.

predpostavlja se da je reč srpskog poreka, a ako nije, slovenskog je 100% :mrgreen:
ne verujem da smo ih mi izmislili... ali je moguće da se biblija poslužila slovesnkom mitologijom
postanak vampira je vezan za prvog ubicu - Kaina
nakon što je Kain ubio svog brata, Bog ga proterava u zemlju Nod. Tri čoveka savetuju Kaina da traži pokajanje od Boga. što ovaj odbija. Posle tog gesta, Kain biva proklet da se tokom celog života on i njegovi potomci boje vatre, sunčeve svetlosti. Krv će mu biti jedina hrana ...
a ovo je prvi vampir Srbin http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Plogojowitz
i da ne bejaše Brem Stokera, sad bi sinonim za vampira bio Petar Blagojević :D

predpostavlja se da je reč srpskog poreka, a ako nije, slovenskog je 100% :mrgreen:
ne verujem da smo ih mi izmislili... ali je moguće da se biblija poslužila slovesnkom mitologijom
postanak vampira je vezan za prvog ubicu - Kaina
nakon što je Kain ubio svog brata, Bog ga proterava u zemlju Nod. Tri čoveka savetuju Kaina da traži pokajanje od Boga. što ovaj odbija. Posle tog gesta, Kain biva proklet da se tokom celog života on i njegovi potomci boje vatre, sunčeve svetlosti. Krv će mu biti jedina hrana ...
a ovo je prvi vampir Srbin http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Plogojowitz
i da ne bejaše Brem Stokera, sad bi sinonim za vampira bio Petar Blagojević :D

Negdje oko 1650 godine poislamljeni stanovnici ondašnje Sjenice imali su problema sa povampirenim stanovnikom te varoši. Nakon 20 uzastopnih smrti, stanovništvo kraj muslimanskog groblja je zajedno sa hodžom sačekalo pomenutog vampira i bodežom mu probili srce iz kojeg je tekla svježa, nezgrušana krv. Na bodežu kojim je ubijen vampir isklesana je molitva na arapskom jeziku i bodež poklonjen sjeničkoj džamiji gdje se i danas čuva.
Ovaj slučaj su zabilježili trgovci-Dubrovčani, koji su se od straha neko vrijeme zaustavili u Sjenici, na svome putu ka Novom Pazaru i Carigradu.
dokument o ovom slučaju i danas postoji u dubrovačkoj arhivi.:sad2::sad2:

Negdje oko 1650 godine poislamljeni stanovnici ondašnje Sjenice imali su problema sa povampirenim stanovnikom te varoši. Nakon 20 uzastopnih smrti, stanovništvo kraj muslimanskog groblja je zajedno sa hodžom sačekalo pomenutog vampira i bodežom mu probili srce iz kojeg je tekla svježa, nezgrušana krv. Na bodežu kojim je ubijen vampir isklesana je molitva na arapskom jeziku i bodež poklonjen sjeničkoj džamiji gdje se i danas čuva.
Ovaj slučaj su zabilježili trgovci-Dubrovčani, koji su se od straha neko vrijeme zaustavili u Sjenici, na svome putu ka Novom Pazaru i Carigradu.
dokument o ovom slučaju i danas postoji u dubrovačkoj arhivi.:sad2::sad2:

a što bi morao to biti vampir? mislim kako su ga prepoznali :lol:

a što bi morao to biti vampir? mislim kako su ga prepoznali :lol:

Priču sam malo skratio... Prepoznala ga je obitelj i ljudi koji su mu bili na dženazi...:eek:
Dokument sam držao u vlastitim rukama i ježio sam se dok sam ga čitao...:sad2:
Pomenuti trgovci su se pred Dubrovačkim nadbiskupom zakleli daa govore istinu...:eek:
Imajući u vidu koliko su Dubrovčani bili revnosni u svojoj vjeri, uopće ne sumnjaam u vjerodostojnost njihovog iskaza. :eek:
Sa druge strane, oni u svojim dokumentima nikad nisu krili da Turke smatraju varvarima, tako da, ukoliko pomenuti događaj nije bio istinit, oni bi jedva dočekali da Turke optuže za primitivizam....:sad2:

Ma nemoj! U to vreme veceji su samo od dasaka i bili. ?
да.. па? Све су даске требали да раскуцају и подигну? :???:
како ли би их тек онда мрзели...:roll:

I jopet -ma nemoj! Nego šta rade? Mitare se? Jes ti normalna? Kad si videla pernatog vampira?
Па.. ја никада нисам видела вампира...:roll:

Back