Karte i igre

Da li igrate karte, neku igru sa kartama?

ako ste nekad igrali karte ali vise to ne radite, kad ste poslednji put igrali karte
i zasto ste prestali ?
Повремено играм таблић са другом и његовим рођацима,а раније сам са већим друштвом играо седмице и Уно,а понекад и реми,иако нисам љубитељ ремија.

Obično se igra u četvoro. U parove. Ima nekoliko igara. U jednoj ne smeš da nosiš srca , u jednoj dame, pa što više da odneseš, pa što manje, u 5. krugu ne smeš da odneseš J tref, pa ređanje,.... zaboravila sam. Davno sam igrala, ali je bilo zabavno :D

Ja mnogo volim da igram preferans (ili sans - malo jednostavniju ali vrlo sličnu igru), ali on se igra samo utroje, a nemam uvek kraj sebe dve osobe koje ga igraju... tačnije, nemam skoro nikad. Na letovanju sam igrao tablić sa drugom, ali on mi brzo dosadi.

Pa kod vas ima svakakvih,a najvise kriminalaca.Kod nas uceni ljudi i pametna deca.
Ali nikad po kiši

1759448462289.jpeg

Zapravo volim kad nadjem nekog da igramo tavlu (backgammon)
Rezultat nije važan, već obrti :D

Čula sam mnogo puta za tavlu ali ne znam ništa o njoj.

Igrala sam : remi u dve verzije, tablić, tač, monopol, mice, jamb, ne ljuti se čoveče i sve te igre me podsećaju na vreme koje ne može da se vrati.

Moraću jednom da zovem i sestru i sestričinu ( i njenog dečka ) da igramo jamb ( sa 6 ili 8 kolona ). Ne sećam se kada sam poslednji put igrala jamb.

osim sansa u preferansu
da li je sans isto sto i vist?
Vist nisam igrao, čak se ne sećam ni da sam čuo za njega. Pa sam bacio pogled na pravila. Ima sličnosti, ali ipak nije ista igra; najveća razlika je što se vist igra učetvoro i što učestvuju sve karte (u sansu, kao i u preferansu, ne učestvuju dvojke, trojke, četvorke, petice i šestice).

Back