Broj i ime puške?

Nema sreca veze sa tim - svi biramo sta cemo da pamtimo.
Imamo si srece sto nisi bio u vojsci na ratnom podneblju, pod vedrim nebom i puskama.
A sto se pamcenja tice, to je tek posebna tema da li mi biramo sta pamtimo...

Nije bez razloga skoro svaki moj post protiv rata i nereda medju ljudima, znam ljude koji nisu izasli bez posledica iz moje generacije tih nesrecnih godina.
:)

Imamo si srece sto nisi bio u vojsci na ratnom podneblju, pod vedrim nebom i puskama.
Bio sam u vojsci u Prištini (Slatina) od septembra 1998. do povlacenja vojske.
A sto se pamcenja tice, to je tek posebna tema da li mi biramo sta pamtimo...

Nije bez razloga skoro svaki moj post protiv rata i nereda medju ljudima, znam ljude koji nisu izasli bez posledica iz moje generacije tih nesrecnih godina.
:)
Posledice neke svi imamo, ali mislim da je na nama da izaberemo kako cemo da se nosimo sa njima, kako cemo da usmerimo tu losu energiju (koju smo morali da pokupimo), kao i cega cemo da se prisecamo.

Naravno da naidju i ruzna secanja, ali biram da im se ne prepustim i da razmisljam o lepom :)

Bio sam u vojsci u Prištini (Slatina) od septembra 1998. do povlacenja vojske.

Posledice neke svi imamo, ali mislim da je na nama da izaberemo kako cemo da se nosimo sa njima, kako cemo da usmerimo tu losu energiju (koju smo morali da pokupimo), kao i cega cemo da se prisecamo.

Naravno da naidju i ruzna secanja, ali biram da im se ne prepustim i da razmisljam o lepom :)

Nije to “losa energija” …
Ljudi o kojima pisem, koji su prosli rat u zemunicama sada su svi vrlo dobro, hvala bogu i pravdi nekoj.
Svi su se oni snasli, imaju solidne poslove, porodice. Naizgled je tako…

Ono sto je problem su potisnute emocije.
Kod svih.
PTSP.

To je upravo ta losa energija.
Ako se potisne ta losa energija, onda dodje do PTSP-a.
Ako se ne potisne, nego prihvati i ovlada njome, plus usmeri na nesto pozitivno - onda problema nema.
A zasto muskarci nemaju obicaj da pricaju o tom losem, to je vec jedna druga, izuzetno ozbiljna psiholoska tema.
Mozda je i otvorim, ako nadjem vremena danas...
Nevezano za temu rata, muskarci uglavnom nemaju obicaj da pricaju o losem jer su odmalena uceni da su “jaci pol”.
Otvori temu o tome, to je dobra ideja :)

Back