ljuba miljkovic
Ističe se
- Poruka
- 2.220
Zahvaljujem, kolega!Vama, i sada vec ne tako novom (mislim,nisam bas o svemu obavesten) moderatoru Ljubi,najlepse zelje. I,naravno,
Zdravlja i sreće... i lepi nastupajući praznici!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zahvaljujem, kolega!Vama, i sada vec ne tako novom (mislim,nisam bas o svemu obavesten) moderatoru Ljubi,najlepse zelje. I,naravno,

Прича о Бранковићу као издајнику се појавила неколико векова након битке, као део пропагандног рата од стране Језуита. Чак и неке народне песме у којима се то описује нису народне већ специјално написане да се Бранковић направи издајником.
Негде сам читао... можда у Тајнама Вукове реформе да је неколико Бранковића проглашено за свеце и то је била веома цењена породица у народу, што (наводно) не би био случај да је њихов предак био издајник.
Али шта је ту је. Лукави Језуити су убедили српски народ да је он пун издајица, да је бедан и никакав, што је и био језуитски циљ.
Прича о Бранковићу као издајнику се појавила неколико векова након битке, као део пропагандног рата од стране Језуита. Чак и неке народне песме у којима се то описује нису народне већ специјално написане да се Бранковић направи издајником.
Негде сам читао... можда у Тајнама Вукове реформе да је неколико Бранковића проглашено за свеце и то је била веома цењена породица у народу, што (наводно) не би био случај да је њихов предак био издајник.
Али шта је ту је. Лукави Језуити су убедили српски народ да је он пун издајица, да је бедан и никакав, што је и био језуитски циљ.
Pozdrav svima na ovoj temi, moram reci da je bilo uzivanje citati je.
Ono sto mene interesuje jesu potomci Vuka Brankovica za koje vidim da i danas postoje ili bar tako kazu.
Nije mi jasno sledece, oko 1500. god. Brankovici ostaju bez i jednog zivog muskog naslednika, tj. loza im se ugasila. Kako je to moguce da i danas postoje porodice sa prezimenom Brankovic koje tvrde da su potomci Vuka Brankovica. Ne radi li se tu mozda o Grofu Djordju Brankovicu ( 1645-1711 ) , koji je rodjen u Erdelju i da li je dokazano da on ima bilo kakve veze sa porodicom Vuka Brankovica, kako je i sam tvrdio?
Ono sto znam jeste da je poslednja zenska osoba sa prezimenom Brankovic, a za koju se smatra da je bila potomak Vuka Brankovica preminula pre oko 150. god. A zvala se Jelena Brankovic.
O cemu se ovde radi?

'Hvala mnogo na objasnjenju.
Malo pre sam procitala i prvi post o Grofu Djordju Brankovicu, nada se da cu i o njemu vise saznati...

Vuk je bio obican komandant koji je zajedno sa Lazarom predvodio odredjenu grupu ljudi...razlika izmedju njega i ostalih je bila samo sto je preziveo...al izgleda da mu je i to najveci greh(pokazalo se kasnije)...a posle se borio sa Turcima do smrti...

Istorija je pokazala suprotno.. Dakle, Branković nije izdajnik.. Barem ne, onaj sa lošom
namerom... Boldovano je već moje mišljenje... Zašto bi neko ostao i pustio da izgine
toliko vojnika kad vidi da nema ništa od te bitke...
Vuk je bio obican komandant koji je zajedno sa Lazarom predvodio odredjenu grupu ljudi...razlika izmedju njega i ostalih je bila samo sto je preziveo...al izgleda da mu je i to najveci greh(pokazalo se kasnije)...a posle se borio sa Turcima do smrti...
А можеш ли показати где је и која историја то показала и када?
bas htedoh da postavim ovaj feljton, al eto pretece me Dukljanin.
Пошто сам верник,верујем у Провиђење,сматрам да није случајно што су му потомци били ослепљивани и мучени,верујем да је то казна за издају Вука Браковића.Топло препоручујем форумашима књигу "Царев Завет" од нашег великог Николаја.
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vlNikolaj/CarevZavet/Nikolaj0304.htm
Вук Бранковић није издајник, народ га је таквим представио јер је његов син Ђурађ Бранковић имао неке издајничке излете као и неку врсту грађанског рата са Деспотом Стефаном Лазаревићем, те је из тог разлога у епским пјесмама његов отац, Вук Бранковић на неки начин "кажњен".
Vuk nije izdao Lazara na Kosovu, a posto je bio jedan od manjeg broja uglednijih velikasa koji su preziveli, a ujedno i pretendent na presto srpski narod je njega okrivio za poraz na Kosovu. Za taj poraz kriva je samo vecina turske vojske i nista drugo, mada je bitka bila prilicno ujednacena, ali kasnije posledice ukazuju da su Srbi doziveli poraz.