miroljubivi
Primećen član
- Poruka
- 903
Pa srodni su Vlasima u Srbiji koji su u 99% slučajeva potomci povlašenih Srba. Povlašeni Srbi u Srbiji i Bugarskoj. To su činjenice.Нелупетај .....Какви повлашени Србе у Бугарској...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa srodni su Vlasima u Srbiji koji su u 99% slučajeva potomci povlašenih Srba. Povlašeni Srbi u Srbiji i Bugarskoj. To su činjenice.Нелупетај .....Какви повлашени Србе у Бугарској...
У De Administrando Imperio, написаном у десетом веку, Порфирогенит не зна за Влахе али зна за Романе на Дунаву као што и на Јадранском приморју. Порфирогенит разликује грчки-говереће Ромеје од латински-говореће Романе. Према њему Ромеји су наследници Источног Римског Царства док Балкански Романи су досељеници из Италије.Зато што Грци немају другог имена за Влахе.
Да ли ти знаш влашки? И одакле ти горњи списак?Neka od prezimena Srba koji su postali Vlasi, Rumuni, Karavlasi i Cincari:
Baba, Bogdan, Dragan, Draghici, Glavan, Macedonski, Marcovici, Minovici, Moscovici, Pavlovici, Pavel, Petrovici, Popovici, Pop, Prodan, Radu, Sava, Savin, Serb, Serban, Serbanescu, Serbu, Skutnik, Stoian, Stoica,Voinov, Popa, Popescu, Stan,
Одакле ти ови силни етнографски детаљи?Svi Srbi u Markovcu kod Vršca su povlašeni/porumunjeni.
http://sr.wikipedia.org/sr-el/Markovac_(Vršac)
Srpski putopisac Joakim Vujić je lepo objasnio kako su Srbi postali Vlasi u Oršavi.
http://sr.wikipedia.org/sr-el/Oršava
Svi Srbi u Markovcu kod Vršca su povlašeni/porumunjeni.
http://sr.wikipedia.org/sr-el/Markovac_(Vršac)
Колико имаш година?Neka od prezimena Srba koji su postali Vlasi, Rumuni, Karavlasi i Cincari:
Baba, Bogdan, Dragan, Draghici, Glavan, Macedonski, Marcovici, Minovici, Moscovici, Pavlovici, Pavel, Petrovici, Popovici, Pop, Prodan, Radu, Sava, Savin, Serb, Serban, Serbanescu, Serbu, Skutnik, Stoian, Stoica,Voinov, Popa, Popescu, Stan,
Jel istina boli? Ja sam tek počeo da iznosim neke činjenice koje ne idu u korist takozvanih Vlaha i njihovim podgrupama.Колико имаш година?
Па ти ни не схваташ шта брбљаш – нисам ја ни Румун ни Србин да ме нешто боли...Jel istina boli? Ja sam tek počeo da iznosim neke činjenice koje ne idu u korist takozvanih Vlaha i njihovim podgrupama.
Da li si ti Srbin ili takozvani Vlah? Rumunizacije odnosno Vlahizacije Srba u Banatu je itekako bilo. Ako pogledate mapu Aleksandra Belića sa štokavskim govornim područjem videt ćete da se jedan deo njega nalazi i na rumunskom delu Banata a njegovi štokavski stanovnici su svi porumunjeni, povlašeni. Ovo je istina od koje se ne može pobeći.Занимљиво је приметити да романизација као процес није директно везана за Србе већ за Мађаре и, у мањој мери, данашње Украјинце.
Веома је интересантно да само српски сумњиви извори говоре о било каквој масовној румунизацији Срба у Банату. Ово се једноставно није догодило.
Ако погледамо Белићеву карту, испада да је писао неистине као да се код Софије говори српски дијалект.....односно у Западној Бугарској да су почетком 20. века живели бугаризовани Срби - тако да говорити о Белићевим дијалектичким картама је, најблаже речено, „пристрасно“Ako pogledate mapu Aleksandra Belića
Znam da istina boli.Ако погледамо Белићеву карту, испада да је писао неистине као да се код Софије говори српски дијалект.....односно у Западној Бугарској да су почетком 20. века живели бугаризовани Срби - тако да говорити о Белићевим дијалектичким картама је, најблаже речено, „пристрасно“
Давно сам на овом форуму у суседној теми замолио некога да ми изнесе доказе да су од Софије до Трнова некада постојале бар 2 српске школе? Још чекам....Znam da istina boli.
Upravo vi povlašeni mitomani bacate nepotkrepljene tvrdnje.Па ја сам прави Влах а ти мени не одовараш. Ако желиш да будеш сматран озбиљним није довољно да бацаш непоткрепљене тврдње. Потребно је дати изворе и цитате. А Википедија није поуздана.
Дакле, молим цитате, ауторе, књиге итд.
Хвала.
Pa i skoro sva Makedonija nije štokavska a svi znamo da su njeni stanovnici srpskog porekla.Давно сам на овом форуму у суседној теми замолио некога да ми изнесе доказе да су од Софије до Трнова некада постојале бар 2 српске школе? Још чекам....
Доказ? Без „митоманије“. Да ли си читао барем једну књигу македонског аутора из 19/20. века? На пример, Крсте Мисирков?Ђорче Петров?svi znamo da su njeni stanovnici srpskog porekla.
У реду. Схватам да или те не занима озбиљан разговор или ниси способан за то.Upravo vi povlašeni mitomani bacate nepotkrepljene tvrdnje.
Наравно. За разлику од осталих форумаша који се понашају као да им је порекло чисто к'о суза, моје порекло је вишеструко.@Pravi Vlah тврди да има куманско порекло.![]()
Добро - опет са Википедије ... добро - како је Мaрмон препознао ко су Бугари и Срби, а ко Власи?U izveštaju francuskog generala Marmona iz 1807. godine se za grad Ohrid
Па не знам на шта да се враћамо - немаш доказа - користиш само Википедију - шта ту има да се прича.... Хоћеш да докажеш да су Срби масовно асимиловани од свих суседних народа - то је само још један мит и заблуда....Da se vratimo na Vlahizaciju, Cincarizaciju i Rumunizaciju Srba?