Vesti za migrantske čekalice

• Začetnik teme Začetnik teme Tree
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jedno pitanjce za forumase: dala sam prevodiocu svoju diplomu i nastavni plan i program na prevod, u pitanju je Bachelor diploma. U pitanju je nekih oko 25 stranica za 20 ispita, znaci poprilicno opsirno...E sad me prevodilac pita da li moze da izostavi neka nabrajanja i definicije, tipa - da u bilansu stanja postoje aktivna i pasivna vremensta razgranicenja, nabrajanje pozicija bilansa stanja, SWOT analiza itd....Ona kaze da kod presuda ona izostavi opsirne opise i navede "nepotrebno izostavljeno"...
Ono sto mene brine je da ako ona izostavi sva ta nabrajanja, ja mozda budem negatino ocenjena za assessement... Ima li neko iskustva sa ovim (bez obzira koja je diploma u pitanju), da li ste slali opsirne prevode, ili vam je prevodjeno samo ono janbitnije? Nadam se da razumete moje pitanje z:lol:
Hvala z:poz:

pozdrav narode,prekjuce me je kontaktirao moj agent da mi kaze da mu je DIAC poslao mail gde traze da kazem hocu li za suprugu poslati IELTS test polozen ili uplatiti 2925 dolara, ako cu uplatiti da neplacam jos nego kad mi oni kazu.
Valjda je to to, izgleda da ce uskoro biti gotovo!!!
Ako opet nesto se ne desi pa opet neki pametnjakovic promeni njihove prioritete,pa ce opet biti :dash:

pozdrav narode,prekjuce me je kontaktirao moj agent da mi kaze da mu je DIAC poslao mail gde traze da kazem hocu li za suprugu poslati IELTS test polozen ili uplatiti 2925 dolara, ako cu uplatiti da neplacam jos nego kad mi oni kazu.
Ako opet nesto se ne desi pa opet neki pametnjakovic promeni njihove prioritete,pa ce opet biti :dash:

Svaka cast. To znaci da ce proci 10-14 dana i trazice ti uplatu ili ielts resultate.
To se zove pre aproval i ide na ocenu zakonitosti- finalizacija.
Od uplate moje do dobijanja vize proslo je mesec dana

I kojoj grupi pripadas 2 ili 5? I koje ti je zanimanje?

grupa 5 ,zanimanje cabinet maker,
neznam koliko je vama sto ste u oktobru dobili vizu proslo od javljanja da treba da uplatite 2nd visa application charge,pa do dobijanja vize,ali nadam se da nece jos dugo...
predlazem svima onima koji su grupa 5,i imali su case officera pre 23.09. i da su poslali lekarske,da posalju mail, na tu e-mail adresu koja im pise u tom pismu od case officera,to je adresa sa nazivom tima,npr...tim5...,jer ja sam primetio citajuci postove na PIO forumu da su svi oni dosadjivali svojim case officerima,i vidim ja da neki koji su dobili case officera posle mene dobijaju vize,i javim mom advokatu da i on pocne nesto da radi posto je dosta lencario i neka salje pismo da vidim sta se to desava, on je poslao pismo 05.01.2010. oni su mi se javili 14.01.,to ti je i dokaz za Dandy -ja mislim da je on dobio case officera pre mene, i mi smo ista grupa,
to mi je sve palo na pamet kad sam procitao da je neki tip na PIO forumu poslao PLE a oni mu odgovorili da se njegova aplikacija nece raditi, zato sto on nije imao case officera pre 23.09. i da mu niko nije trazio da radi lekarski a on im lepo posalje mail koji je u augustu dobio od case officera,gde lepo pise da treba da uradi lekarske,tip je dobio vizu dve nedelje nakon toga,
sa ovim hocu da vam kazem da su oni jako aljkavi ,i da su veliki neradnici, tako da nije zgorega promrdati ih povremeno

Dandy, Tree hvala na odgovorima:) Ja sam ipak prevela nastavni plan do detalja, nece da skodi, jeste da je skuplje izaslo, ali sta da se radi....
Sad treba da je saljem na assessement, jeste svi slali DHL-om, ili je neko poslao online?
Ustvari ovo sam trebala da pitam na onom drugom podforumu :smrcka:

Dandy, Tree hvala na odgovorima:) Ja sam ipak prevela nastavni plan do detalja, nece da skodi, jeste da je skuplje izaslo, ali sta da se radi....
Sad treba da je saljem na assessement, jeste svi slali DHL-om, ili je neko poslao online?
Ustvari ovo sam trebala da pitam na onom drugom podforumu :smrcka:
U ono vreme nije moglo online za assessment, DHL je dobar, jer pratiš pošiljku online i znaš tačno kad je stigla. A veeelika prednost online predavanja dokumenata, (ako ga ima sad i izvini ne znam kome šalješ, koje je zanimanje) je što ne treba da kopiraš i plaćaš overu kopija koje bi slao poštom, već samo skeniraš originale i uploaduješ.

A kakav je tvoj online status? Da li si proveravao skoro?
Nemam baš šta da proveravam, ja nemam CO, tako da moj fajl "nije nigde izmedju", da bi ga neko uradio mimo direktive komiteta (u koju bre komunističku zemlju sam ja zapeo da idem - vrh komanduje neprikosnoveno). Ali sam počeo prepisku sa njima, što je naravno verovatno uzalud, ali računam na svoje spisateljske sposobnosti da 2% šanse ima da nekom doprem do mozga. Mada mi treba po dve nedelje da se namolim da napišem mail, koliko me nervira sve to.
Kopirao sam ovde negde već jedan odgovor od njih, verovatno u "vestima".
Naravno pisati CO, kome je već dodeljen tvoj fajl je jedno, a pisanje sistemu, gde neki službenik ceo dan odgovara na manjeviše iste mailove.... eto čisto iz zabave.

Back