Vesti za migrantske čekalice

• Začetnik teme Začetnik teme Tree
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav svim migrantskim cekalicama i zelim im da se ove godine ponzionisu jer nailaze nove generacije cekalica:)

Hvala puno na izdasnim informacijama,sada mi je jasnije

Nasao sam jednu koleginicu iz Nisa koja je ovde zavrsila arhitekturu i predala je za vizu kao Regional Planner (ali je radila u zavodu za urbanizam) i dobila je vizu ali je cekala 2 godine....

DA LI RADNA DOZVOLA OGRANICAVA RAD ISKLJUCIVO NA OBLAST ZA KOJU SI APLICIRAO(NPR.: Regional Planner) ILI NAKON DOBIJANJA DOZVOLE ZA RAD MOZE DA SE RADI I U DRUGIM OBLASTIMA ?NARAVNO POD USLOVOM DA ZNAS POSAO (NPR.: Architectural Associate ili Architect)

Nakon dobijanja vize, apsolutno te nista ne uslovljava da se bavis tim poslom.

Sto se tice pomenutog zanimanja, procenu radi Vetassess i oni do jan 2010 nisu uzimali u razmatranje radno iskustvo vec samo obrazovanje. Znam da ima nekih promena u vezi radnog iskustva, ali je najbolje njih da kontaktiras. Veoma su azurni i odgovaraju u roku od 48 sati na mejlove. Obzirom da je na CSL od 2009 ili krajem 2008 (ko ce vec ispratiti sve te promene...) viza se ceka max 1 godinu, a posto je i na listama skoro svih drzava mislim da je mala verovatnoca da ce zanimanje skinuti sa liste.
Moj savet je da pokusas jer ukoliko dobijes pozitivan odgovor sanse za brzi odlazak su ti mnogo bolje, a u pitanju je 200-300 Eur...

Nakon dobijanja vize, apsolutno te nista ne uslovljava da se bavis tim poslom.

Sto se tice pomenutog zanimanja, procenu radi Vetassess i oni do jan 2010 nisu uzimali u razmatranje radno iskustvo vec samo obrazovanje. Znam da ima nekih promena u vezi radnog iskustva, ali je najbolje njih da kontaktiras. Veoma su azurni i odgovaraju u roku od 48 sati na mejlove. Obzirom da je na CSL od 2009 ili krajem 2008 (ko ce vec ispratiti sve te promene...) viza se ceka max 1 godinu, a posto je i na listama skoro svih drzava mislim da je mala verovatnoca da ce zanimanje skinuti sa liste.
Moj savet je da pokusas jer ukoliko dobijes pozitivan odgovor sanse za brzi odlazak su ti mnogo bolje, a u pitanju je 200-300 Eur...

Hvala avacultevs,najbolja si!!!!!

Ovaj forum je stvarno fenomenalan!

Jelibre, jesam li napravio ovu nit za vesti o čekanju, ili da mi se tu prepričavate i zapitkujete, gde sad da pretražujem ima li novih vesti?
Ajd tamo ima more temica za zapitkivanje i ostalo, ovu ostavite za vesti iz nesvesti.
I šta sam ono hteo....

Ne znam koji me vrag terao da čitam o migraciji posle sto godina, i primetim na pomsizoz, pa me ne mrzelo da izbrojim, da je danas dobijeno 5 viza 176, i to čini mi se iz čuvene grupe 5, u kojoj i ovde mnogi čekaju. A ima jedna ili dve granted juče. Pa čekalice, jeste li proverili svoji mejlovi, da nije i vama stiglo nešto, pošto australijanci izgleda vole da rade vredno odmah posle praznika?

Tree za moderatora! (kad vec topaz zabusava)
Nego, Neverni Tomo, pa ti verujes!
E, stvarno ljudi, jeste li pogledali mailove? Ima li novosti, da li Deda Mraz i kod Vas stigao, pogledali ste ispod jelke?
Zamislite da stvarno dobijete THE mail, koji kaze:

Department of Immigration and Citizenship
Dear Mr XXXX Application ID: YYYYYYYY Please see the attached information
regarding notification of grant.

Hvala svima na cestitkama i uzdravlje :D

Imaš i od mene čestitke. A što se tiče verovanja u neverne Tome, mislim da sam danas pročitao blizu 300 stranica razne priče i dokumentacije vezane za dotičnu temu, i bolje da vam ne pričam ni šta mislim ni u kakvom sam stanju duha trenutno.
Nadajte se, ako nemate šta drugo da radite u životu ;)
A evidentno je da vize iz grupe 5 dobijaju oni koji su ih i pre dobijali preko reda, a to je zato što njihovi agenti i njihovi forumi odradjuju svoj zaradjeni novac masirajući konstantno DIAC svojim problemima, mejlovi, pozivi, čak i sastanci... tako da im možda daju poneku vizu samo da ih skinu s vrata periodično.
Verujte i da se migracioni program nepovratno promenio, i da se više nikad neće gledati ko je kad predao aplikaciju, već samo koga bismo trenutno primili, i da se sve to ima smatrati kao normalna stvar bez ikakve griže savesti.
Mada pošto napolju pada ledena kiša (a gde će i padati, neće valjda unutra), i auto neće da upali, a treba da idemo na posao, ko će se sad nervirati zbog neke tamo aplikacije::: :mazi:

Ne znam koji me vrag terao da čitam o migraciji posle sto godina, i primetim na pomsizoz, pa me ne mrzelo da izbrojim, da je danas dobijeno 5 viza 176, i to čini mi se iz čuvene grupe 5, u kojoj i ovde mnogi čekaju. A ima jedna ili dve granted juče. Pa čekalice, jeste li proverili svoji mejlovi, da nije i vama stiglo nešto, pošto australijanci izgleda vole da rade vredno odmah posle praznika?

Juce je bilo 7 dobijenih viza na pomenutom forumu... Jedino zajenicko svima njima iz kategorije 5 koji su dobili vize su da su imali CO pre 23.septembra.

Pozdrav svima..Ja sam prvi put na forumu, i treba mi informacija od Vas iskusnih "migrantskih čekalica"
Naime, planiram da se pridruzim suprugu u Australiji, on je tamo vec 6 meseci na vizi 457..
Ja bih trebala da na osnovu njega dobijem istu vizu, gde je on nosilac, a njegov poslodavac je i meni sponzor..Ono sto mene zanima je da li ce meni trebati IELTS za neki posao tamo.Po zanimanju sam ekonomista, ili procena radnog iskustva...Malo jos uvek tumaram u magli i ne znam odakle da pocnem.
Hvala svima za bilo kakvu informaciju

Zdravo heksi. srce malo...
Pozdrav i tebi sesillia, zasto ti vec nemas vizu kao i suprug, i zasto vec nisi s njim tamo?
Proveri na immi uslove za 457, da li je uveden IELTS kao uslov, jer pre nije bio. Sad ga ima za glavnog aplikanta, ali ne znam za sekundarnog.
Pa pocni odatle.

pismo od njih
Dear Client,

Thank you for your email in relation to your visa application under Australia's General Skilled Migration program.

Systems records show that the State/Territory Nomination submitted in support of your application has been received and noted on your file.

Your application will be allocated to a case officer in accordance with the priority processing direction.

If you do not meet the criteria for the CSL and you are not sponsored by an employer, your visa application will not be finalised until those visa applications which meet the higher processing priorities are finalised.

Applicants with a nominated occupation not on the CSL who have applied for an offshore GSM visa before the end of 2009, are unlikely to have their visa finalised before the end of 2012.

If you wish to withdraw your application, you may do so. All requests for withdrawals must be made in writing and signed by each applicant aged 18 years and over.

It is open to you to seek a refund; however legislation prescribes only limited circumstances in which the Visa Application Charge (VAC) must be refunded (mandatory refunds). These include:
* The application was 'unnecessary' at the time it was made (see further explanation below); or
* the application is made because of a mistake made by the department; or
* the applicant dies before a decision is made.

Please note that a mandatory refund is not available merely because the applicant changes their mind about pursuing their visa application after it has been made; the application must have been unnecessary at the time the application was made. The mere fact that an applicant no longer needs a visa because, for example, they no longer wish to migrate to Australia has not made that application 'unnecessary'.

Under regulations, the VAC may be refunded (discretionary refunds), if the visa application is made because of a mistake by the applicant, ie the visa applicant mistakenly applies for the completely wrong type of visa. Please note that the migration delegate has absolute discretion in whether to make a discretionary refund and the application must clearly have been mistakenly made.

A refund will not be given in situations where an applicant subsequently decides that the visa application was a 'mistake' because, for example the applicant:
* changes their mind about pursuing the application; or
* does not satisfy a criterion for visa grant; or
* claims it was a mistake to have applied because their visa application was unsuccessful (that is, the applicant states that they would never have applied had they known their application would not be successful); or
* considers, in retrospect, that they applied for the wrong class of visa.

You can make a written request for a refund stating the reasons why you consider your application fee should be refunded when lodging your withdrawal letter.

Zdravo heksi. srce malo...
Pozdrav i tebi sesillia, zasto ti vec nemas vizu kao i suprug, i zasto vec nisi s njim tamo?
Proveri na immi uslove za 457, da li je uveden IELTS kao uslov, jer pre nije bio. Sad ga ima za glavnog aplikanta, ali ne znam za sekundarnog.
Pa pocni odatle.

Zdravo Tree..Pa nemam vizu zato sto tad nismo bili u braku, tj tad mi je bio samo decko.
Ja nisam znala da li zelim ili ne da idem u AU, ali otisla sam turisticki u "izvidnicu" videla da mi se svidja i onda smo se vencali (da bi lakse dobila vizu)...Moje pitanje za IELTS nije bilo vezano za samu vizu, jer meni ne treba IELTS za dobijanje vize..
Vec da li mi treba za dobijanje nekog posla ? I odakle da pocnem sa priznavanjem zanimanja, radnog iskustva ? Citala sam vasa iskustva pa sam videla taj VETASSES
Puno me nekih novih "problema " snaslo odjednom

Aha, pretpostavljao sam da si se udala za decka :) nego da cujem od tebe licno.
Sto se ne opustis i pustis da te malo muz izdrzava, a ti da uzivas ;)
Inace, ne znam ti nista za ekonomiste, pa necu ni da ti pricam. Mislim da ti ielts ni vetassess ne treba sad...

Nego, kolege pomsi su primetili da je sa what's new strane immi sajta nestalo ono sto se tice csl-a i 23. septembra, sto smatraju za novu nadu, tj. da se sprema izbacivanje novog modla-fsla, stagod. Ste videli sta je pozitivna razmisljanje....

Zdravo Tree..Pa nemam vizu zato sto tad nismo bili u braku, tj tad mi je bio samo decko.
Ja nisam znala da li zelim ili ne da idem u AU, ali otisla sam turisticki u "izvidnicu" videla da mi se svidja i onda smo se vencali (da bi lakse dobila vizu)...Moje pitanje za IELTS nije bilo vezano za samu vizu, jer meni ne treba IELTS za dobijanje vize..
Vec da li mi treba za dobijanje nekog posla ? I odakle da pocnem sa priznavanjem zanimanja, radnog iskustva ? Citala sam vasa iskustva pa sam videla taj VETASSES
Puno me nekih novih "problema " snaslo odjednom

Ne treba ti procena Vetassess-a jer oni rade assessment iskljucivo za potrebe procesa imigracije. Ti ces dobiti vizu po drugom osnovu pa ti to nista ne zbaci. Kada odes tamo mozes uraditi procenu kvalifikacija kod Overseas Qualifications Units, ali i to je samo generalno uporedjivanje stepena obrazovanja, tipa podneses diplomu fakulteta, a oni ti izdaju uverenje da "odgovara nivou australian bechelor degree" ne ulazeci u to koju si oblast studirala i sl. Za nalazenje posla ti ni to nece nista znaciti, sluzi samo ako hoces da tamo nastavis skolovanje pa da dokazes da zadovljavas "ulazne zahteva". Isto je i sa IELTS, to ti nece traziti nijedan poslodavac vec na razgovoru proceni da li znas engleski onoliko koliko njemu treba ili ne.
Za posao i treba dobar CV i dobar nastup na intevjuu, a o tome ce vec da te dole poduce iskusni employment consultants.
Opusti se i razmisljaj o tome gde da nadjes jeftiniju kartu i sta od stvari treba da poneses...
Srecno (a da, sreca je jos jedan bitan faktor za nalazenje posla...)

i ja sam takodje dobio CO pre 23.09.ali za sada nista samo posmatram kako oni na pomsinozu koji su dobili CO posle mene ,predali aplikacije nekoliko meseci posle mene dobijaju vize a ja i daljesamo gubim nerve cekajuci da pocnem zivot u 40-oj godini.......

Vidite, vi sto imate co, gubite vreme, pisite lepa pisma vasim co, da ih setite da postojite, kulturna i blagim tonom, ali direktna, bez obzira sto su vas sigurno kulturno zamolili da im ne pisete i ne zovete i ne smarate, jer pomsi dobijaju, a vi ne. Mozda nekog od tih vasih co zagolica stid sto je tamo nekom ispunio san, a nekog drugog diskriminisao... Osim ako im nisu naredili da pustaju samo lajave engleze i ne pricaju o tome, a to je vrlo moguce, onda nista.

Back