Vesti za migrantske čekalice

• Začetnik teme Začetnik teme Tree
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dear,
Welcome to the December Edition of the Migration Expert Newsletter. Migration Expert would like to take this opportunity to wish all our clients a happy and safe festive season.
We would also like to remind you to get your travel visa applications in early as the Department of Immigration & Citizenship (DIAC) are expecting a large number of applications, and cannot guarantee that late applications will be approved in time.
In Australian Immigration News, forecasts on the Australian economy predict continued growth, as well as growing demand for skilled labour. Migrants with skills and work experience will be needed in Australia over the next 5 years.
If you have taken our free Visa Eligibility Assessment and passed, we recommend that you start your application now while you still meet the criteria. If you took our assessment previously and did not meet the criteria, we recommend you retake the assessment, as many things have changed and you may now qualify. Please contact Migration Expert to find out more.
Kind Regards,
The Team at Migration Expert
Iz gornjeg vidite da treba što pre da uplatite aplikaciju, jer agencijama treba novac.
Iz donjeg vidite da što pre uplatite aplikaciju, veća je šansa da ćete do 2025. dobiti vizu.
AUSTRALIAN IMMIGRATION NEWS

Australia will need 1.4 million extra skilled workers by 2025

Tuesday, 17 November 2009
According to a new report by the Victorian Employers Chamber of Commerce, Australia will have a skills shortage, and will require 1.4 million additional workers by 2025, unless steps are taken.

The report indicates that under current trends and government policies, the nations participation rate (The percentage of Australia's working-age population that is employed or seeking employment) would fall from 65.2 to 61.8 by 2025.
Based on their findings, the organisation has recommended a number of measures, including removing barriers to work for older people, and boosting skilled immigration intake.
In an interview with The Australian, one of the reporters, Darin Ritchie said "To meet moderate levels of labour-demand growth, Australia's participation rate would need to be 68 per cent,"
"To address this workforce deficit, Australia needs to raise the average retirement age, increase the workforce participation of disadvantaged groups, increase migration, or offset labour demand through productivity growth."
If you are interested in Visas to Australia, contact Migration Expert for information and advice on which visa is best suited to you. You can also try our visa eligibility assessment to see if you are eligible to apply for a visa to Australia.
Iz poznavanja mene se vidi da ko klikne na gornje linkove, sam je sebi kriv posle. ;)

Da, tako je bilo, pitao sam ih ja odma, posle 23.septebra. I dobio sam taj odgovor od njih (u roku od jedno 5 dana):

"... Once the ASPC has
established processing arrangements for CSL cases, we will be in a
position to provide further advice regarding your specific application,
which, hopefully can be done by the end of October 2009.
..."

pa sad, nisam ni na nebu ni na zemlji, ili samo tako volim da mislim, nadam se da necu morati cekati do tamo neke 2013te trinaeste, dvadesete.... kad su me vec izcimali i za lekarski, ne bih zheleo da ostanem zaglavljen u ovom "glibu".. chekanje je i majka i maceha..
Ajd da pitam, ima li sta novo u vezi sa ovim?

Pozdrav svima,
hvala za izdasne informacije o imigraciju u Oz,narocito tebi Tree i GeaGea i svima ostalim clanovima foruma.
Tree nema sekiracije...sreca je lepa dok se ceka...a posle kad dodje kuku lele...
Iskreno Vam zelim da svi dobijete vizu i odete iz ove perspektivne zemlje Srbije!
Australija je sklopila poslove sa u vrednosti od 65milijarde dolara a Srbija se zaduzila 2-3milijarde ove godine..pa vi vidite ko je gde
Neka Vam je za utehu,ja tek pripremam IELTS i prevodim dokumentaciju za assesment...nego jel zna neko nekog arhitektu sa ovih prostora koji je mora da prolazi kroz ista g....?
A inace samo da Vam kazem da biznis sa vizama je malo dete za biznis sa engleskim jezikom (IELTS) koji su englezi i njihovi saradnici napravili.
U jedno budite sigurni...nasa Srbijica ce da ostane ovakva kakva je dugi naredni niz godina,pa ko voli na posteno da radi neka mu je sa srecom...mada su krimosi poceli da se zale...crklo magare

ne bih da kvarim zabavu, medjutim, jedan moj prijatelj i njegova zena su odustali od Au zbog njegovog zanimanja, on je arhitekta, i nikako nije uspevao da odradi assessment. Potroshio je 600$ na to(sa revizijom) i nishta. Predao je papire za kanadu i vec godinu i po dana zhivi u Ontariu.
Samo jedno iskustvo, ne mora nishta da znachi, al se secam da im je glavni problem bio zanimanje.

Koliko znam, nismo do sada imali arhitekte na forumu, medjutim, ima gradjevinskih inzenjera, koji bi mozda bili voljni da ti pomognu. Pogledaj ovde...
Da li si negde konkretno zapeo, ili pitas cisto informativno?

Negde sam zapeo?pa ne znam odakle da pocnem...najbolje od pocetka....
Arhitekta sam,zavrsio sam Arhitekturu u Nisu,a moje zanimanje za emigraciju u Australiju je pocelo intezivno pre nekih pola godine.
Naime poceo sam da saradjujem sa jednom australijankom preko interneta.Radim je arhitektonske prezentacije(Renderinge i sl.),nego da Vas ne smaram sada sa time.
Vremenom pocela je prica o mojoj emigraciju u australiju,jer ne mogu da radim arhitekturu
preko neta jer mi treba njihova licenca.sto je jos bolje pricu je pokrenula ona,ali kada sam je rekao sta sve treba da polazem za licencu ohladila se momentalno.U sustini svodi se na to da kada bih imao u ovom trenutku licencu mogu bih da prosirim saradnju sa njom i eventualno bi mogla mozda da me zaposli...
Ali AVAJ,pored svih CSL-ova i MODLA koji vise ni oni ne razumeju,uveli su limit i na primanja...tako da ako poslodavac hoce mene da zaposli kao arhitektu,mora da mi da minimalnu platu koja je trenutno za arhitekte u Australiji(to je negde oko 4000$)...i sve to u cilju da zastite australijance od imigranata koji traze posao
Nego posto ja ne odustajem tako lako...krenem ja da se raspitujem...i sto se vise raspitujem to mi sve vise nista nije jasno...a IELTS u naveliko spremam,polazem marta 2010.

Posta za sva normalna zanimanja assesment vrsi VETASESS ,jedino za moje vrsi AACA to je inace savez arhitekata iz Australije....i bio bih srecan da je nostrifikacija ko sto neko rece 600$,ali nije jer je sa prevodom programa sa mog faksa,slanjem i taksom od 750$...ravno 1000 eura i mozda neki preko....
Ja sam njima slao mail da mi odgovore pre nego sto im dam pare, da li ce assesment biti uspesan i da li su imali neki takav slucaj ranije....ali naravno kao i englezi oni su uredno odgovorili da ne mogu to da mi kazu dok im ne uplatim novac...
Ne bacaju mi se 1000 eura tek tako a da mi kazu kako nemam nikakve sanse da postanem arhitekta u Australiji sem da zavrsim njihov faks...mislim spreman sam ja i da skupljam kolica ispred marketa ali da bar znam zasto
I sad ja ne znam sta da radim,a ne mogu nikog da nadjem ko je imao isti slucaj kao ja...

Sto je jos gore, ne znam ni za koju vizu da apliciram...
Moje zanimanje je na MODL i na Skilled Regional Sponsorship ali samo za zapadnu i severnu Australiju
A ja imam neku sitnu rodbinu u Adelaidi,pa bih najvise voleo tamo da odem.....

Inace nasao sam prevodioca ovde koji je prevodio istu diplomu ali za Kanadu i to dvaput i assesment je
uspesno prosao....ona kaze da su Australijanci manje rigorozni kada je nostrifikacija u pitanju....mada ne bi voleo da me provera te informacije kosta 1000 evra...pa ako je neko siguran,ali bas siguran i ima proverene informacije neka javi...please

Vidi, i suprug nije assessment radio u VETASESS, nego u ACS - australijskom kompjuterskom udruzenju, sto je kostalo 450$ plus troskovi vadjenja iprevodjenja dokumenata. Naravno, niko nije garantovao da ce biti uspesan u tome, ali vredelo je pokusati.
Ako sve uradis kako su napisali, nema razloga da ti assessment ne bude uspesan.
Jedini je problem sto ti zanimanje nije na CSL, sto znaci da ces bez sponzorstva poslodavca jaaako dugo cekati. Tu puno ne pomaze ni sponzorstvo drzave, a o rodjacima i njihovom sponzorstvu ni ne razmislj - tek od toga nema koristi.
Plata od 40 000$ ustvari i nije neka plata. Kada platis porez ostaje ispod 3 000 mesecno, a samo renta kosta minimum 1200 u Perthu. Poenta je u tome da bi trebalo da insistiras da te firma sa kojom saradjujes sponzorise za vizu, jer bez toga, ma koliko truda i novca ulozio, ko zna kada ces i da li ces uspeti da dobijes vizu.

Zdravo, zdravo
sto se tice assessment-a za civil engineer , ja ti to ne bih preporučila.
Ništa ti ne vredi da položiš par ispita jer ti je potrebno i radno iskustvo u toj struci. Odnosno da bi ti bio uspešan assessment moraš da pokažeš da si radio u tom poslu, da napišeš detaljno tri posla na kojima si radio i da imaš potvrdu od poslodavca za taj posao.
Ono što ti je Geagea napisala je potpuno istina.
Možda sad to deluje obeshrabrujeće ali je bolje da znaš u startu kako stoje stvari.
U tvom slučaju je najbrže i najsigurnije da pronađeš nekog poslodavca koji će da te sponzoriše i da posle tražiš vizu koju mi sad imamo. (ono što ti je geagea napisala)
Pozzz.

Mozda mogu Mirjanaa i Pseudonimo da mi pomognu??

Mozda dam par ispita pa predjem u Civil Engineering....

Pseudonimo koji faks si zavrsio?

Skills assessment koji radi Vetassess je cini mi se manje zahtevan od onog za inzenjerska zanimanja ili athitekte, mada se i tu, koliko videh, nesto usloznjava od 1. januara. Kada sam ja radio assessment oni su vrsili samo procenu kvalifikacija, radno iskustvo nije igralo ulogo, a od Nove godine traze da se ima i godinu dana iskustva u zanimanju za koje se radi procena ili nekom bliskom zanimanju. I to, opet, nije toliko rigorozno ogranicenje...
Ne znam sta si do sada radio, ali vredi da pogledas da li ti neko od zanimanja koje su na listi onih koje procenjuje Vetassess odgovara jer oni ne traze da obrazovanje bude striktno vezano za ono zanimanje koje se nominuje vec da zadovolji odredjeni stepen, recimo university degree, i da oblast koja je izucavana bude u grupi koja odgovara nominovanom zanimanju, recimo tehnicki fakulteti ili drustveni i sl.

Evo nekih zanimanja koje procenjuje Vetassess, a za koja bi mogao da prodjes assessment na osovu tvoje diplome arhitektonskog fakulteta pa vidi da li je neko od njih na CSL i da li je na listi neke od drzava za state sponsorship pa razmisli da li ti to nesto znaci:
Construction Project Manager 1191-11
Project Builder 1191-13
Architect - Landscape Architect 2121-13
Building Surveyor 2549-79
Urban and Regional Planner 2523-11
Architectural Associate 3121-13
Building Associate 3121-11
Building Associate Professionals (nec) 3129-79
Building Inspector 3121-17
Civil Engineering Technician 3122-13

Kao sto rekoh, od nove godine ce biti neophodno da imas i godinu dana radnog iskustva u zanimanju za koje trazis procenu, ne zaboravi to...
Doduse do Nove godine ima jos 3 dana, pa ako imas sve prevedeno i overeno od dokumenata i novac na kartici, mozda mozes da konkurises i pre stupanja na snagu ovog ogranicenje posto se formular popunjava on-line i uplacuje, a postom se salju overene kopije dokumenata i prevodi. Cini mi se da kao dan apliciranja uzimaju datum kada si izvrsio uplatu...
Proveri sve ovo lepo na www.vetassess.com.au mozda je doslo i do nekih drugih promena posto sam ja radio assessment pre godinu i po dana....

Srecno...

P.s. Sto se posla tice kada dodjes u Australiju ne treba da brunes oko dobijanja licence. Ma kakva da je procedura imaces dovoljno vremena da je odradis, a posao koliko vidim na ovim sajtovima za poslove mozes relativno lako da nadjes ako vladas AutoCAD-om i ArhiCAD-om. Crtaci su svakako na nizoj lestvici od arhitekata, ali sasvim pristojno placeni i trazeni....

Definitivno prouci zanimanje Urban and Regional Planner 2523-11, vrlo verovatno da mozes da se uklopis kako bi dobio pozitivan asesment, a ujedno to zanimanje je i na CSL i na vecini lista drzava. Procenu radi Vetassess pa idi na njihov sajt i pogledaj sta sve sad treba da prilozis. Ja sam radila kod njih u junu i trebalo je da posaljem diplomu faksa, uverenje o polozenim ispitima, spisak ispita sa casovima + prevodi. Inace nisam slala detaljan plan i program studija jer su rekli da ne treba. Pseudonimo je vec pomenuo izmene koje ce biti od januara...
Uporedi programe sa njihovih fakulteta sa planom i programom koji si ti zavrsio. Vrlo verovatno da ces se pre uklopiti u to zanimanje nego u arhitekte kod njih.

Poz i srecno!

Eto, zato ja volim ovaj forum!!! Ne treba ni da cimas ljude, oni se sami jave...Mirjana, pseudonimo, avacultevs :worth:
A najbolje od svega je sto ljudi iskreno odgovaraju i i ako nekim slucajem pogrese, u roku od par minuta naci ce se neko da greku ispravi!
Ziveo nas Forum :mazi:

Arhitekta sam,zavrsio sam Arhitekturu u Nisu,a moje zanimanje za emigraciju u Australiju je pocelo intezivno pre nekih pola godine.
...
Posta za sva normalna zanimanja assesment vrsi VETASESS ,jedino za moje vrsi AACA to je inace savez arhitekata iz Australije....i bio bih srecan da je nostrifikacija ko sto neko rece 600$,ali nije jer je sa prevodom programa sa mog faksa,slanjem i taksom od 750$...ravno 1000 eura i mozda neki preko....

Evo i ja sam arhitekta, zavrsio sam Arhitekturu u Beogradu i dobio sam assessment bez problema od AACA. Trajalo je oko 3-4 meseca, ne secam se vise ali moze to i krace, jedna moja prijateljica je dobila za par nedelja...

Problem je sto je jedini nacin da dobijes vizu u dogledno vreme da te neko zaposli i da te sponzorise za vizu. Ja sam aplicirao za vizu 175 jos u maju prosle godine i jos nisam dobio ni case officera... trazio sam i dobio i state sponsorship od zapadne australije ali dok su mi to poslali ponovo je promenjen zakon i sada mi je svejedno koju vizu trazim, isto cu da cekam...

Definitivno prouci zanimanje Urban and Regional Planner 2523-11

mozda bi i ovo bilo dobro resenje samo dobro razmisli jer kad jednom odaberes neko zanimanje onda nema nazad, moze jedino da se aplicira ponovo uz ponovno placanje.

Back