Mozda mogu Mirjanaa i Pseudonimo da mi pomognu??
Mozda dam par ispita pa predjem u Civil Engineering....
Pseudonimo koji faks si zavrsio?
Skills assessment koji radi Vetassess je cini mi se manje zahtevan od onog za inzenjerska zanimanja ili athitekte, mada se i tu, koliko videh, nesto usloznjava od 1. januara. Kada sam ja radio assessment oni su vrsili samo procenu kvalifikacija, radno iskustvo nije igralo ulogo, a od Nove godine traze da se ima i godinu dana iskustva u zanimanju za koje se radi procena ili nekom bliskom zanimanju. I to, opet, nije toliko rigorozno ogranicenje...
Ne znam sta si do sada radio, ali vredi da pogledas da li ti neko od zanimanja koje su na listi onih koje procenjuje Vetassess odgovara jer oni ne traze da obrazovanje bude striktno vezano za ono zanimanje koje se nominuje vec da zadovolji odredjeni stepen, recimo university degree, i da oblast koja je izucavana bude u grupi koja odgovara nominovanom zanimanju, recimo tehnicki fakulteti ili drustveni i sl.
Evo nekih zanimanja koje procenjuje Vetassess, a za koja bi mogao da prodjes assessment na osovu tvoje diplome arhitektonskog fakulteta pa vidi da li je neko od njih na CSL i da li je na listi neke od drzava za state sponsorship pa razmisli da li ti to nesto znaci:
Construction Project Manager 1191-11
Project Builder 1191-13
Architect - Landscape Architect 2121-13
Building Surveyor 2549-79
Urban and Regional Planner 2523-11
Architectural Associate 3121-13
Building Associate 3121-11
Building Associate Professionals (nec) 3129-79
Building Inspector 3121-17
Civil Engineering Technician 3122-13
Kao sto rekoh, od nove godine ce biti neophodno da imas i godinu dana radnog iskustva u zanimanju za koje trazis procenu, ne zaboravi to...
Doduse do Nove godine ima jos 3 dana, pa ako imas sve prevedeno i overeno od dokumenata i novac na kartici, mozda mozes da konkurises i pre stupanja na snagu ovog ogranicenje posto se formular popunjava on-line i uplacuje, a postom se salju overene kopije dokumenata i prevodi. Cini mi se da kao dan apliciranja uzimaju datum kada si izvrsio uplatu...
Proveri sve ovo lepo na
www.vetassess.com.au mozda je doslo i do nekih drugih promena posto sam ja radio assessment pre godinu i po dana....
Srecno...
P.s. Sto se posla tice kada dodjes u Australiju ne treba da brunes oko dobijanja licence. Ma kakva da je procedura imaces dovoljno vremena da je odradis, a posao koliko vidim na ovim sajtovima za poslove mozes relativno lako da nadjes ako vladas AutoCAD-om i ArhiCAD-om. Crtaci su svakako na nizoj lestvici od arhitekata, ali sasvim pristojno placeni i trazeni....