VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malo ne razumem kako recimo ja mogu biti sluga djavolov ako ne verujem u njegovo postojanje...

Tensi pazi ovako. Ako bi bilo tako kako si ti napisao, proizilazilo bi da je djavo mnogo moćniji od boga. Da bi bio božiji sluga preduslov je da u boga veruješ. Ako neko ne veruje u boga ne može mu biti sluga, zar ne...

A ako neko ne veruje u djavola a biva mu sluga onda je to...moć djavolova koju bog nema.

e, al pazi, ne moraš ni u boga da veruješ da bi bio njegov sluga. jer božiji sluga znači truditi se da živiš po božijim načelima, a ona su opšta.

kao što ne moraš da veruješ u đavola da bi nekoga, lupam, ubio nedužnog, i tako služio đavolu.

e, al pazi, ne moraš ni u boga da veruješ da bi bio njegov sluga. jer božiji sluga znači truditi se da živiš po božijim načelima, a ona su opšta.

Tensi, ne postoji hrišćanski vernik koji ...ne veruje u boga...Kada neko ne veruje u boga kako je moguće da veruje njegovim načelima i da pri tom živi shodno njima. Ne razumem to, ne verovati u boga a živeti po njegovim načelima.

kao što ne moraš da veruješ u đavola da bi nekoga, lupam, ubio nedužnog, i tako služio đavolu.

Mislim da pogrešno shvataš ono...služenje djavolu. Ako neko sticajem okolnosti ubije kolima nekog pešaka u saobraćaju to nikako ne znači da je to bilo zbog služenja djavolu.

Sticajem okolnosti lično sam pozbavao mnogo onih koji su učinili krivično delo ubistva. I mogu da ti tvrdim da niko od njih nije ubio zbog služenja djavolu. A mogu da ti kažem da su skoro svi verovali u boga.

beli-andjeo-1783932609.jpg

daklem Beli Andjeo..bezimeni je koliko je meni poznato..prkazan samo u ovom pojavnom obliku,,
koja je ovde poruka?

Pogledajte prilog 206067

daklem Beli Andjeo..bezimeni je koliko je meni poznato..prkazan samo u ovom pojavnom obliku,,
koja je ovde poruka?

Freska Beli andjeo iz manastira Mileševo izgleda ovako...

bandjeo.jpg

a hrišćani ga smatraju simbolom mira.

A u vezi sa tom freskom V.N.Velimirović kaza ovako...

''Gledanje Belog Andjela ravno je molitvi''​

P.S. Ponekad samom sebi zvučim kao vernik...

sta predstavlja beli spiralni oblacici na koji andjeo pokazuje prstom? iza tog oblacica je neka gradjkevina na kojoj su nesumnjivo resetke..znaci nesto sto veoma podseca na zatvor..medjutim taj oblacic je ispred resetaka a ne iza

oko onog gore..
koja su to nacela bozja? ona koja pisu u bibliji i drugim spisima koji su pisali ljudi ili su ta nacela zapisana svugde u prirodi? ako je bog stvorio svet..njegov brend je utisnut na sve sto je zivo i nezivo u tom svetu..njegov obrazac..njegov lik..

sta predstavlja beli spiralni oblacici na koji andjeo pokazuje prstom? iza tog oblacica je neka gradjkevina na kojoj su nesumnjivo resetke..znaci nesto sto veoma podseca na zatvor..medjutim taj oblacic je ispred resetaka a ne iza

Orginalna freska iz Mileševe izgleda onako kakva je u mom prethodnompostu. Postoje dve verzije te dve freske. U onoj drugoj ima ono našta se ukazuje prstom.

A da ne bi ja nešta pametovao evo ti šta o tome kažu oni koji se time bave...

Vidi ovde...

Inače taj andjeo ukazuje na ...Isusov prazan grob kao mesto njegovog vaskrsenja

:dash:
A šta bi to naučio skokom sa solitera, znanja ti tvog...:hahaha:

Zašto lupetaš...Nisi roditelj i nemaš elementarnog znanja o odgoju malog deteta.

Koja nebuloza...ptica koja može da leti poznaje zakone aerodinamaike...:hahaha::hahaha::hahaha:

Npr. naučio bi da se sa solitera brzo pada, pod uslovom da ostaneš živ.
Da li misliš da dvoje, koji dobiju svoje prvo dete, mogu biti dobri vaspitači deteta?
Ako mogu, odakle im poznavanje zakona vaspitanja?
Zar ne misliš da ptica je nesvesna zakona aerodinamike, baš kao što je čovek bio nesvestan zakona gravitacije, dok Njutnu nije pala jabuka na glavu?

U vezi sa tim ja nikada neću dosegnuti mudrost jer u realnom životu ne mogu, prosto ne mogu izkulirati neke uvrede. Nezamislivo mi je da mi neko na javnom mestu saspe u lice neke uvrede a ja da onako mudro, srozavajući se na nivo neke cape to podnesem.

Nakon tako nečeg ne bih mogao sebe pogledati u ogledalu. Mnogo toga u životu ima neku svoju cenu ali obraz Djavolko, obraz nema cenu.

Obraz se valjda prlja kada sam učiniš nešto loše, kada daješ loš odgovor na loše pitanje, tj. na uvredu odgovaraš uvredom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back