Tako je kada čovek vidi ono što hoće da vidi, gledajući formu, ne ulazeći u suštinu celine.
Ko hoće da vidi crno, taj će u svemu videti crno.
Tvoje biblijsko znanje je u toj meri oskudno da si poslednji na ovom forumu koji može govoriti o nekoj formi i suštini u biblijskom smislu. A da kao niko drugi do besvesti možeš mantrati tu floskulu forma-suština to stoji.
Kada je u pitanju stih o kojem smo govorili ...
Filipljanima 2:12...
''Tako, ljubazni moji, kao što me svagda slušaste, ne samo kad sam kod vas, nego i sad mnogo većma kad nisam kod vas,
gradite spasenje svoje sa strahom i drhtanjem.''
ne radi se verniče o formi već upravo o suštini. O suštini biblijske doktrine straha i drhtanja.
Pogledaj i ove stihove...
Jevrejima 12:28...
''Zato, primajući carstvo nepokolebano, da imamo blagodat
kojom služimo za ugodnost Bogu, s poštovanjem i sa strahom.''
2 Koričanima 7:15...
''I srce je njegovo puno ljubavi k vama kad se opominje poslušanja svih vas, kako ste ga
sa strahom i drhtanjem primili.''
Psalam 5:7...
'' A ja po velikoj milosti Tvojoj ulazim u dom Tvoj, i klanjam se u svetoj crkvi Tvojoj sa
strahom Tvojim.''
Efežanima 6:4...
''I vi očevi! Ne razdražujte decu svoju, nego ih gajite u nauci i
u strahu Gospodnjem.''
2 Koričanima 7:1...
''Imajući, dakle, ovakva obećanja, o ljubazni! Da očistimo sebe od svake poganštine tela i duha,
i da tvorimo svetinju u strahu Božijem.''
Poslovice 14:26-27...
''
U strahu je Gospodnjem jako pouzdanje, i sinovima je utočište. Strah je Gospodnji izvor životu da se čovek sačuva od prugala smrtnih.''
i pokušaj da shvatiš da je upravo strah i drhtanje suština na kojoj se zasniva vera u boga.
P.S. Neku priču o bibliji ne možeš svesti na nivo tvoje mantre tipa suština-forma.