- Poruka
- 77.687
"Koga zmija ujede, i guštera se boji."
само ко има образ као ђон а савест у комшилук тај нема брига

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
"Koga zmija ujede, i guštera se boji."

Laku noc vam zelim... Vidimo se neki drugi put...
само ко има образ као ђон а савест у комшилук тај нема брига![]()
Sta je strah do bojazan? zasto onda kroz strah ides do ljubavi? Ako sam dobro razumjela Jerohinca.....
страх може бити и покретач, даје ти тему за размишљање, а кад размишљаш онда доказујеш да си разумно биће.
Mozda bi ti bilo razumljivije da nisi omedjen tj.sputan tom odrednicim - Bog. Razmisli...
P.S. meni je zadivljujuce kako lijepo mogu komunicirati ljudi potpuno razlicitih stajalista o istoj stvari.
Zar nije to ..strahopoštovanje? Mislim valjda ima neke razlike....
може и тако, а мислим да сам био јасан ко нема страхаRazmišljaš kako da pobediš strah?

Poverenje u ljude ali izvan religijskog konteksta je neka druga priča. A što se tiče onog tvog da ako ne veruješ nekom svetitelju ili apostolu, u smislu uzroka koji kauzativno za posledicu ima neverovanje u boga kojeg ''zastupa'' to ne ide tako. Njedan svetitelj niti apostol nije tvoj posrednik izmedju tebe i boga. Tvoj odnos prema bogu mora da bude samo tvoj .Neki kažu da im je Isus posrednik izmedju njih i boga a što je po mom mišljenju pogrešno. Iako nisam vernik zvuči mi prihvatljivo da je Isus ustvari bog koji je samo u telu Isusa pohodio zemlju a da je odnos bog-sin upravo ona korealcija koja označava takav odnos. Malo zakomplikovah pa da se malo prikočim.
само ти сама себи можеш наметнути страх.
чега би се бојала уколико немаш злих помисли у било ком облику -- религијском, друштвеном...
U bibliji nigde nema to...strahopoštovanje...Primera radi vidi ovaj stih...
Filipljanima 2:12...
''Tako, ljubazni moji, kao što me svagda slušaste, ne samo kad sam kod vas, nego i sad mnogo većma kad nisam kod vas, gradite spasenje svoje sa strahom i drhtanjem.''
A opet pak je zanimljivo kakvo je to poštovanje zasnovano na strahu ili ti...strahopoštovanje...
може и тако, а мислим да сам био јасан ко нема страха![]()
Može da bude tako ali sa izuzimanjem onog religijskog oblika. Spasenje se gradi...
Filipljanima 2:12...
''Tako, ljubazni moji, kao što me svagda slušaste, ne samo kad sam kod vas, nego i sad mnogo većma kad nisam kod vas, gradite spasenje svoje sa strahom i drhtanjem.''
Da..teoretski...ali kako bi bilo da ja kažem sada kao pravoslavac, da Sv. Pavle laže...i da Matej nije pisao istinu....razumeš....Ja moram da imam poverenja u njihove reči i svedočanstva.
Mada za "golu" veru mi ne treba ništa...ni Biblija, niti bilo šta....
U tom sam smislu mislio..
Ko ima obraz kao đon, boji se najviše, otuda i đon, za samoodbranu.
Ne znam...nikada mi nije bila najjasnija ta reč...
Niti mi je jasno to sa strahom...
многи греше када фрагментују неку књигу па је тумаче, тако је и са овим стихом, може доћи до погрешно протумачене поруке.
Možemo pričačti o tome nekih narednih dana.
E trebali bi....
Pripremiću se![]()
Laku noć svima....

Baš tako. Za veru u boga biblija nije potrebna.
ја сам стекао сасвим други утисак за ђонове, мислим да таквог човека уопште не дотиче апсолутно ништа (можда грешим)
Ovde nema šćta da se tumači. Nema metadora, parabola, hiperbola i tome slilčnog.
Ne dotiče ga, zato što se brani đonom.
Zar misliš da je napravio đon zato što se ne boji?
могуће је, само чега се боји?
рекох ти
не можеш слику оценити тако што ћеш посматрати само један њен делић и донети закључак да ли та слика реалистика или апстракција.