VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada više ljudi posmatra neku umetničku sliku na zidu svako od njih može imati neko svoje vidjenje. Medjutim, ako na tom zidu piše ono...

Filipljanima 2:12...

''Tako, ljubazni moji, kao što me svagda slušaste, ne samo kad sam kod vas, nego i sad mnogo većma kad nisam kod vas, gradite spasenje svoje sa strahom i drhtanjem.''

pa ti isti ljudi to pročitaju, svakom od njih ali svakom će biti jasno šta je pročitao i šta to znači.

to su isti oni ljudi koji bez razmišljanja poveruju svemu što pročitaju... :lol:
inače, strahopoštovanje je osnova biblije... ljubav su naknadno ubacili ne bi ublažili prvobitno značenje. pa opet, neka veruje onaj kome to sve treba... :mrgreen:

Kada više ljudi posmatra neku umetničku sliku na zidu svako od njih može imati neko svoje vidjenje. Medjutim, ako na tom zidu piše ono...

''Tako, ljubazni moji, kao što me svagda slušaste, ne samo kad sam kod vas, nego i sad mnogo većma kad nisam kod vas, gradite spasenje svoje sa strahom i drhtanjem.''

pa ti isti ljudi to pročitaju, svakom od njih ali svakom će biti jasno šta je pročitao i šta to znači.

Neznanje je osnova greha.
Ko je taj, koji može reći da sve zna i zato nema čega se bojati?

Ako se razuman čovek plaši zla, i ako zlo leži u neznanju, šta znači građenje spasenja sa strahom i drhtanjem?

Ti kao vernik pitaš mene u vezi sa onim...gradite spasenje svoje sa strahom i drhtanjem...

I nemoj pisati samo da bi nešta napisao. Kada napisa ...Ako se razuman čovek plaši zla..
a pričamo o strahu božijem, to bi značilo da se razuman čovek plaši zla u bogu...

Pokušaj da malo razmišljaš o onom šta napišeš...

Ti kao vernik pitaš mene u vezi sa onim...gradite spasenje svoje sa strahom i drhtanjem...

I nemoj pisati samo da bi nešta napisao. Kada napisa ...Ako se razuman čovek plaši zla..
a pričamo o strahu božijem, to bi značilo da se razuman čovek plaši zla u bogu...

Pokušaj da malo razmišljaš o onom šta napišeš...

Ili bi značilo da se plaši zla, koje nastaje odricanjem, skretanjem od istine, tj. Boga?

to su isti oni ljudi koji bez razmišljanja poveruju svemu što pročitaju... :lol:
inače, strahopoštovanje je osnova biblije... ljubav su naknadno ubacili ne bi ublažili prvobitno značenje. pa opet, neka veruje onaj kome to sve treba... :mrgreen:

Prosto ne mogu da verujem...Jeco bre, ti li si...

A vidi ovo...

Jevrejima 12:28...

''Zato, primajući carstvo nepokolebano, da imamo blagodat kojom služimo za ugodnost Bogu, s poštovanjem i sa strahom.''

Nema meni šta da liči ili ne liči. U bibliji jasno ali veoma jasno piše...

Jevrejima 12:29...

''Jer je Bog naš oganj koji spaljuje.''

I odoh pa ću ti poželeti laku noć...uz ovo...

1 Petrova 3:2...

'' Kad vide čisto življenje vaše sa strahom''

Tako je kada čovek vidi ono što hoće da vidi, gledajući formu, ne ulazeći u suštinu celine.
Ko hoće da vidi crno, taj će u svemu videti crno.

па не пише на корицама Библије тај стих ебт-е:)

тај стих је само један пиксел

Tako je kada čovek vidi ono što hoće da vidi, gledajući formu, ne ulazeći u suštinu celine.
Ko hoće da vidi crno, taj će u svemu videti crno.

Tvoje biblijsko znanje je u toj meri oskudno da si poslednji na ovom forumu koji može govoriti o nekoj formi i suštini u biblijskom smislu. A da kao niko drugi do besvesti možeš mantrati tu floskulu forma-suština to stoji.

Kada je u pitanju stih o kojem smo govorili ...

ne radi se verniče o formi već upravo o suštini. O suštini biblijske doktrine straha i drhtanja.

Pogledaj i ove stihove...

''Zato, primajući carstvo nepokolebano, da imamo blagodat kojom služimo za ugodnost Bogu, s poštovanjem i sa strahom.''

2 Koričanima 7:15...

''I srce je njegovo puno ljubavi k vama kad se opominje poslušanja svih vas, kako ste ga sa strahom i drhtanjem primili.''

Psalam 5:7...

'' A ja po velikoj milosti Tvojoj ulazim u dom Tvoj, i klanjam se u svetoj crkvi Tvojoj sa strahom Tvojim.''

Efežanima 6:4...

''I vi očevi! Ne razdražujte decu svoju, nego ih gajite u nauci i u strahu Gospodnjem.''

2 Koričanima 7:1...

''Imajući, dakle, ovakva obećanja, o ljubazni! Da očistimo sebe od svake poganštine tela i duha, i da tvorimo svetinju u strahu Božijem.''

Poslovice 14:26-27...

''U strahu je Gospodnjem jako pouzdanje, i sinovima je utočište. Strah je Gospodnji izvor životu da se čovek sačuva od prugala smrtnih.''

i pokušaj da shvatiš da je upravo strah i drhtanje suština na kojoj se zasniva vera u boga.

P.S. Neku priču o bibliji ne možeš svesti na nivo tvoje mantre tipa suština-forma.

Prosto ne mogu da verujem...Jeco bre, ti li si...

A vidi ovo...

о па ди си ти
недостају ми твоје оштре мисли:cmok:

nešto mi se više ne mlati po religijskim pitanjima... :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back