То што ти изгледа јесте само твоја пројекција а није све како изгледа.
ne, nego tako izgleda. tako izgleda svakome. samo shto ti izmishljash gluposti da bi opravdao svoju prozhdrljivost i ljubav prema jedenju mesa.
Небулоза, која не заслужује коментар.
zato shto i nemozhesh da odgovorish. ljudi koji su u permanentnom vegetativnom stanju ne razmishljaju, tako da niti bezhe niti se brane kad ih neko ubija, ali zato umaju isti imunoloshki sistem kao ja i ti i kad ih neko poseche, rana cje da zaraste. dakle, imaju zhivot na nivou biljke. a zhivotinje i ljudi razmishljaju i oboje kada ih neko napadne cje da bezhe ili da se brane, chime pokazuju volju za zhivotom, a takodje i mi i zhivotinje osecjamo bol.
shta je nebuloza? da najtezhe retardirani ljudi nemogu da se dresiraju da se obuku ili da jedu sami? to je chinjenica. takodje je chinjenica da se neke ptice i glodari mogu dresirati. jedini koji iznosi nebuloze ovde si ti.
А као што сам одговорио Рамоксу постојање телесног механизма не значи и постојање свести.
a ja sam napisao da pored tog imunoloshkog sistema (koji je telesni mehanizam) i mi i zhivotinje imamo i um, mozhemo da razmishljamo, osecjamo, pamtimo, da reshavamo probleme, koristimo orudja i oruzhja, da komuniricamo, imamo drushtvena uredjenja, umemo da se zabavljamo, ispoljavamo altruizam, a pored choveka josh desetak zhivotinja je i samosvesno.
То би значило да је она свесно биће и морала би имати сва права као човек
upravo. morala bi da ima prava makar koja imaju retardirani ljudi. pravo na zhivot, pravo da ne bude tretina surovo ili da bude eksperimentisano na njoj, npr. na balearskim ostrvima od 2007 i imaju ova prava.
http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Ape_personhood
a sve zhivotinje treba da dobiju zakonsku zashtitnu prava na zhivot. shto cje se desiti nekad u buducjnosti, samo je pitanje vremena. napustili smo kanibalizam, instituciju ropstva, rasizam, napusticjemo i karnivorstvo i specizam.
Можда је та горила била дресирана да реагује на неке речи али она нема способност мишљења или разумавања значења тих речи узетих као репрезената појмова.
ne, nego je znala preko 1000 rechi na americhkom jeziku znakova koje je koristila. vrlo je jasno da zhivotinje i te kako razmishljaju na osnovu primera te gorile, jer je trazhila da joj daju machku bez repa koju je videla, i onda ju je drzhala kao kucjnog ljubimca, dala joj ime (Sve Lopta) i kada je ova machka umrla, pokazivala je tugu za njom, jer taj dan nije htela da jede i da pricha, samo je pokazivala znakove "loshe, tuga, loshe" i "mrshtenje, plach, mrshtenje, tuga". dakle, zhivotinja je komunicirala sa chovekom, izrazila zhelju za kucjnim ljubimcem, pokazivala brigu za istog tako shto joj je dala ime i brinula se o njemu zajedno sa svojim mladuncima i bila je tuzhna kada je taj kucjni ljubimac umro.