Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Klarita, da li ti je bolje danas?
Bol u levom gornjem delu stomaka ne bi trebalo da ima veze sa bebama, suviše je visoko za taj stadijum trudnoće i što je još dobro nemaš krvarenje. Medjutim, nema razloga da trpis bol i još strah i stres koji ti mogu dodatno naskoditi. Idi u bolnicu da ti dežurni ginekolog potvrdi da je sa bebama sve u redu, biće ti mnogo lakše. A onda te mogu pregledati hirurg i radiolog da ti uradi ultrazvuk stomaka da se vidi odakle taj bol, što sve nemaš u Genesisu. Bol može biti od zatvora koji muči skoro sve trudnice, od želuca od svih lekova koje pijemo i još mnogo čega i što bi ga trpela i mučila se.
Čuvaj se i javi se šta si uradila i kako ti je.

Bila sam juce popodne kod ginekologa. Pregledao me je ultrazvucno prvo i potvrdio da su bebe dobro i zdravo, a posle je trazio da, kako on kaze opipa jer, tako ce najbolje videti sta je u pitanju. Kaze da je sve sa ginekoloske strane dobro, samo sto mi je besika malo osetljiva,pa sam dobila neki antibiotik. Ali, ta bol koju sam ja osecala, pa i sinoc i nocas ponovo, nije besika, tako da cu, verovatno, ako se ne smiri na dalja ispitivanja jer odskacem od kreveta koliko me zaziga. ali, ono cega sam se najvise bojala je u redu. Bar sam se malo smirila.
Inace, kada sam juce zvala Genesis rekli mi da dodjem sutradan u 2 popodna. Poludela sam!Moja doktorka je na odmoru a druge dolaze tek u 2, a za hitne slucajeve u bolnicu. Setila sam se odmah bila tebe i one tvoje situacije.
Ali, sva sreca, pa je sve u redu sa bebama, tako da sad samo polako, a ako se i danas nastavi bol, u bolnicu kod radiologa.
Inace, taj doktor sto me je pregledao je odmah rekao:jesu vam rekli da su decaci? Ja u soku! Njegov uz je stariji od njega samoga,a on je covek od 60 godina kako je mogao da vidi, nemam pojma.

Kako si ti? Jel gimnasticari luduju? Jao, jedva cekam kad budemo mogle da ih osetimo kako se vrpolje :D

I da nije na godišnjem, pitanje da li bi došla (to kažem zbog mog iskustva). Idi sutra na ultrazvuk stomaka, da ti isključe pesak u bubregu i slične stvari, s obzirom da bol ne prestaje.
Znaš, ja radim na ultrazvuku, taj aparat u dobrim rukama zna da bude detaljniji od skenera. A i tvoji momci izgleda nisu stidljivi, s ponosom se pokazuju. ;)

Ja sam dobro. Tiba raste, nemam neke tegobe. Pozdrav.

I da nije na godišnjem, pitanje da li bi došla (to kažem zbog mog iskustva). Idi sutra na ultrazvuk stomaka, da ti isključe pesak u bubregu i slične stvari, s obzirom da bol ne prestaje.
Znaš, ja radim na ultrazvuku, taj aparat u dobrim rukama zna da bude detaljniji od skenera. A i tvoji momci izgleda nisu stidljivi, s ponosom se pokazuju. ;)

Ja sam dobro. Tiba raste, nemam neke tegobe. Pozdrav.

Ici cu, da sam mirna. Samo mi jos neki pesak ili kamen u bubregu ili mokracnom kanalu fale! Al bolje da ja ispitam nego da se nerviram. A bebani su pravi pozeri :D
Meni je stomak malo narastao i sva se sepurim sa njim :D
I ti se cuvaj i uzivaj. Kad ti je sledeci UZ? Da vidimo hocemo imati drugare ili drugarice ;)

Stigla i ja danas sa UZV-a. Bebice su odlično. Obe devojčice. Svi nalazi uredni. Poslali su me da odradim d-dimer da me skinu sa fraxiparina (jupi :super: ) i smanjili su mi dozu utrogestana. Za serklaž nisu ništa rekli (grlić mi je uredan) tako da treba da odradim još double test. Gde ćete vi to raditit? Meni su preporučili jugolab ali čula sam da ga rade i u medlabu - mada to još nemam provernu informaciju. I zna li iko koliko to košta?
A najzad se posle VTO konačno osećam odlično. Sve vas pozdravljamo mi tri devojke.

Jao divno, dve devojke i dva dečaka. Samo su se moji stideli da se pokažu i stalno okretali ledja doktoru :).

Išla sam ja juče da vadim krv, double test me je koštao 2500 din. Ima skoro svaka privatna laboratorija.

Hvala. Još se setih, doktorka mi je rekla da se radi još samo jedan ekspertni UZV negde posle 20. nedelje (nisam zapamtila tačno) a ovi ostali su obični UZV. Kako god, ipak mi se više svidja ideja da na svakom UZV u privatnoj klinici možeš lepo da vidiš bebice i sve ti lepo objasne, nego u državnom gde te tretiraju kao na pokretnoj traci pa "ajmo brže bolje, dalje". Razmišljam ako me skinu sa fraksiparina da ću ostati u Genesisu do kraja.Jedino me brine taj pristup koji imaju u kritičnim situacijama, ali za sada, hvala Bogu, nisam bila u takvoj situaciji, a nadam se da neću ni morati. Nijedna od nas... Sam proces VTO je dosta naporan pa ako je neko zaslužio laganu trudnoću to smo mi, borci za naše bebice.

Stigla i ja danas sa UZV-a. Bebice su odlično. Obe devojčice. Svi nalazi uredni. Poslali su me da odradim d-dimer da me skinu sa fraxiparina (jupi :super: ) i smanjili su mi dozu utrogestana. Za serklaž nisu ništa rekli (grlić mi je uredan) tako da treba da odradim još double test. Gde ćete vi to raditit? Meni su preporučili jugolab ali čula sam da ga rade i u medlabu - mada to još nemam provernu informaciju. I zna li iko koliko to košta?
A najzad se posle VTO konačno osećam odlično. Sve vas pozdravljamo mi tri devojke.

Divno, |Kristina!!! Eto devojaka za moje momke:lol:
Meni je doktorka rekla jugolab jer oni rade double za dvojke, inace oni imaju ugovor sa medlabom, pa verujem da bi njih prvo predlozili, ali nama su rekli samo tamo. E, sad nemam pojma...
E, sad, uzivaj sa svojim devojcicama!!!
Pozdrav i od nas troje:lol:

Stigao double test, sve ok.

Devojke, jesu li vama doktorice rekle da on treba da se radi najkasnije 48 sati od ultrazvuka? Meni profesor nije, vec su mi to rekli u laboratoriji, Kao trebala sam doći u tom roku, a ne 4 dana posle pregleda, tacniji su rezultati.

Devojke, jesu li vama doktorice rekle da on treba da se radi najkasnije 48 sati od ultrazvuka? Meni profesor nije, vec su mi to rekli u laboratoriji, Kao trebala sam doći u tom roku, a ne 4 dana posle pregleda, tacniji su rezultati.

Meni je doktorka rekla da kod zakazivanja ekspertnog gledam da nije subota jer tad lab ne rade, da mogu da i test uradim isti dan, pa predpostavljam da treba, ali opet, ne znam.Ja nisam iz NS, pa je mozda mislila da ne dolazim dva puta.
Super sto je double test dobar.
A, sta ti je rekao na ekspertnom, sta se sve meri i koliko traje? Meni su rekli da racunam minimum pola sata jer su dve bebe. E, da, i htela sam da te pitam da li test stize na tvoju adresu pa ti nosis svom doktoru da tumaci?

Ja sam test podigla lično jer sam radila u mestu u kom zivim, a ne u NS. Na njemu piše verovatnoca pa prema tome znam da je ok, a nalaz ću nositi profesoru na sledeću kontrolu, a to je polovinom avgusta.

Ekspertski traje duže od običnog uz, zavisi od spretnosti dr i kako se bebe nameste. Meri dužinu bebe, protok kroz neki kanal na srcu, vratni nabor, razne precnike glave i tela bebe, proverava da li ima nosnu kost, vrat, ruke, noge, prste, želudac i besiku i kolika je količina plodove vode, protok kroz pupcanik i to je to. Meni je još pregledao grlić vaginalnom sondom i pod spekulumom da potvrdi polip iz kog sam krvarila, popricali o terapiji i šta mi je dozvoljeno od fizičkih aktivnosti - sve ukupno 45 min.

Meni su u medlabu rekli da do pet dana. Izgleda da zavisi od laboratorije. Ali ja sam ipak otišla u jugolab pošto mi je bilo bliže autobuske stanice. Rezultati će biti sutra poslepodne.

Klarita, šta bi sa bolovima u stomaku? Jesu prestali?

Nemam vise ona uzasna ziganja, svi misle da je to normalno jer se materica siri, ali me boli besika poprilicno. Danas dobijam rezultate urinokulture, pa ce mi verovatno prepisati neke antibiotike. Inace mi je doltorka rekla da bez obzira sto je sve u redu par puta primim progesteron na 3. dan, za svaki slucaj, a ne steti.
Kristina, cekamo rezultate testa. Bice sve super kao kod Vasilije.

Zdravo svima...Cestitke na bebama. Nije me bilo od februara, od neuspele vto...Sada se spremam za septembar-oktobar, kod dr Bujas...Za sada uzimam DHEA, Q10 I D vitamin...Eto tako:aha:

Želimo ti puuuno strpljenja, živaca i snage - i naravno srećan kraj. Je li to bio prvi pokušaj? Ja se nadam da ćemo te "zaraziti" i da ćeš uskoro maziti stomačić (veruj mi da je u našoj moći bilo bi tako) :manikir:

Nas tri koje smo uspele u Genesisu smo mesec dana ranije počele sa Femibion vitaminima, Pronisonom od 5mg (1/2+0+1) i Aspirinom (ili Fraksiparinom -zavisi od potrebe). Postoje dokazi da to pomaže implantaciju beba. Vidi sa dr Bujas, sve su one Kopitovickina škola, i ona i Genesis.Naravno svako još dobije hormone u zavisnosti od funkcije jajnika, antimilerovog hormona, prethodnog javljanja cisti i slično. Sve je više dokaza u istraživanjima da Aspirin i Prednizon imaju svrhu. Srećno i javi nam se. Mi možda malo davimo ostale našim bebama, možda bi trebale preći na temu o trudnicama, ali mi se čini da vama koji ste u pripremi i proceduri umože značiti da pročitate da je neko uspeo. Meni je dr rekla da je znala da ćemo uspeti iako nam je prvi put, jer sam ja bila mirna i bez treme, bez panike i nerviranja, Kao da sam došla na običan pregled iako sam pre toga pokušavala 4 godine i 3 inseminacije. Izgleda da ipak ta psihička stabilnost znači. Samo staloženo i biće sve ok.

Zdravo svima. Nova sam na ovom forumu.Do sada sam uradila 2 insemenacije. Treca me ceka u septembru kada se DR vrati sa odmora:(, uzasno me nervira to sto stalno cekas nesto, ili ti pada da se radi insmenacija za vikend ili dr na odmoru... i tako vreme prolazi. U koliko sve bude ok u septembru bi trebala da predam nalaze za VTO. Krajem avgusta bi trebala da krenem da skupljam nalaze, ako uspem posto mi sve to onako deluje...ne znam bas odakle da krenem.Dali neko zna kolike su guzve sada i koliko se ceka od predavanja na prvostepenu komisiju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back