doktorka
Primećen član
- Poruka
- 680
Klinika: https://bahceci.com/en/Je li znate u kojoj klinici je bila, kod kojeg lekara?
Doktori odavde su je uputili na dr Burčak Erzik.
Istanbul.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Klinika: https://bahceci.com/en/Je li znate u kojoj klinici je bila, kod kojeg lekara?
Hvala puno na informacijama. Sve se da izdržati.E da, bitna info, kaže da su prilično ležerni, ali izuzetno stručni. Pa se može desiti da npr. čekaš u čekaonici svog doktora dva sata. Ali da te to ne iznervira. Prosto stvar mentalitet.![]()
Suprug i ja smo imali u februaru neuspesnu Vto u Feroni. Imali smo od ranije uradjen ASA test, nisam se ni setila da im dam...sta znaci "odredjuje tip vestacke oplodnje"?Na žalost, u Srbiji se na tu temu žene moraju same dosta raspitati. U sam proces vto se ulazi olako, bez urađenih svih analiza.
Nije dovoljno samo odraditi histeroskopiju, famozne hormone, nepotrebni amh na osnovu kog žene odbacuju komisije i ako se posle pokaže u privatnoj praksi da odlično reaguju na stimulaciju i testove na viruse i bakterije.
Preskače se ASA test koji definiše tip veštačke oplodnje kao i analiza NK ćelija koje upravo mogu imunološkim mehanizmom da dovode do spontanog pobačaja.
I onda tako do u nedogled ponavljaju ženama veštačke, drukaju hormonima kao da su u pitanju bombonice, a o količini utrošenog novca da ne pričamo.
Ako je urađen ASA test pokazao da postoje anti-tela muškarca na spermatozoide, žene na njegove spermatozoide, a terapija nije pomogla, onda se ne radi standardna VTO, već druga metodologija.Suprug i ja smo imali u februaru neuspesnu Vto u Feroni. Imali smo od ranije uradjen ASA test, nisam se ni setila da im dam...sta znaci "odredjuje tip vestacke oplodnje"?
Cula sam se sa dr. Kopitović posle, pa mi je rekla da odradim NK ćelije iz krvi....ja sam se iznenadila, mislila sam da je endometrijum relevantan kod NK celija...a eto, oni rade taj nalaz jedini za koje znam, pa eto... ocito NK nalaz iz krvi ipak ima svoju funkciju.
Inace, ako moze savet....jel normalno imati ciklus produzen posle VTO? Danas mi je 12 dan i bas ne izgleda kao da ce da stane...
Takodje, grudi me bole najstrašnije do mere da sam se istripovala jer sam pre dve godine imala neku operaciju - vadjena mi je limfna zlezda i fibroadenom. A ta zlezda nije bila bas sjajna...jel normalno da grudi i ispod pazuha uzas bole posle VTo?
Dodatna informacija, doktorka više ne radi na toj klinici već je otvorila svoju. Ali svakako će ti izaći na guglu kad ukucaš njeno ime sve, pa i njen kontakt mejl.Hvala puno na informacijama. Sve se da izdržati.Srećan 8 Mart žene
![]()
Pozdrav,Ako je urađen ASA test pokazao da postoje anti-tela muškarca na spermatozoide, žene na njegove spermatozoide, a terapija nije pomogla, onda se ne radi standardna VTO, već druga metodologija.
Da sam na tvom mestu, javila bih se dr Kopitović. Biće da se nisi hormonski ustabilila.
NK ćelije iz krvi se u BG-u rade na Institutu za imunologiju u KCS. Sa uputom se ništa ne plaća. Objasniće ti već oni.
Laboratorija za imunologiju, pri medicinskom fakultetu u dr. Subotića 1, bar su tamo radili na uput.Pozdrav,
Evo samo da napišem zbog drugih ženica da se NK ćelije NE MOGU uraditi na KCS na institutu za imunologiju; nije se nikad ni radilo.
Ja sam bila na imunologiji koje se sas nalazi na internoj A. Dr me ubedio da se na KCS te analize nigde ne rade. Ali nazvacu laboratoriju da pitam... hvalaaaLaboratorija za imunologiju, pri medicinskom fakultetu u dr. Subotića 1, bar su tamo radili na uput.
Generalno su dobri.. bili. Trenutno estradiol nije, 2 dan ciklusa. Pojavila se cista. Sto smatram da je posledica nepucanja folikula.Dr Kopitović ti je prilično specijalizovanih za te stvarčice i starije trudnice.
A AMH neka te ne sekira.
Kakvi su ti hormoni generalno?
S tim što, ne postoji niko od njih ko ima uspeh zagarantovan.
Sta znači NK?Meni sledece nedelje pocinje stimulacija...2.pokusaj Vto. Uspela sam dobiti uput za NK celije iz krvi...da li neko zna kad je najbolje da ih izvadim?
A gde radi doktor?Ne morate da idete u inostranstvo.
Dr Jurcevic je zakon. Profesionalizam na nivou. Uspeh![]()
I mene zanimaA gde radi doktor?
Majo, značilo bi nam što pre, ako je zaista dobar. Ja gubim jos jedan mesec, folikuli nisu krenuli. Cyclo progynova mi očigledno ne odgovara, a kad su me stimulisali, ciste su se stvarale.A gde radi doktor?