Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala na receptu. Ja sam jela cveklu donedavno - onako umesto jabuka. Ali su zalihe otišle, nisam mogla da nadjem da kupim, verovatno zato što već svi čekaju svežu u bašti. Biće je i u našoj za par dana. A ova kombinacija sa pomorandžom i šargarepom mi zaista deluje mnjam. Za sada ostajem na feroglobinu ali ću definitivno ubaciti cveklu u jelovnik, jer znam da pravi čuda sa krvnom slikom.[/QU

da me ne bi pogresno razumela, moja supruga kad je uzimala ovu kašu nije prekidala prepise lekara,
ne mogu sad da se setim šta je pila, ali joj je ovo sa cveklom bilo dodatno
Naravno. Tako sam i planirala. To je samo dodatak da pospeši imunitet i da rezultate.

Lolkice,super.Želim vam sve najbolje!

Ja nosim jednu bebu!Kakav mi je stomak, mislila sam da je višeplodna trudnoća, ali nije.Izgleda da sam se samo veoma ugojila.(Tri nedelje sam mirovala i jela od dosade.)
Samo da sve bude u redu do kraja!

Poslednja izmena:
drage ,potrebna mi je pomoć sa svežim informacijama o vantelesno oplodnji.ginekolog mij je posle 12 meseci pokušavanja da ostanem trudnja predložio vto,trenutno sam u fazi prikupljanja analiza ali bi mi dobro došao bilo koji savet u vezi izbora klinike na kojoj bi to moglo da se uradi pa čak i sajt sa detljanim objašnjenjem postupka :heart:

Lolkice,super.Želim vam sve najbolje!

Ja nosim jednu bebu!Kakav mi je stomak, mislila sam da je višeplodna trudnoća, ali nije.Izgleda da sam se samo veoma ugojila.(Tri nedelje sam mirovala i jela od dosade.)
Samo da sve bude u redu do kraja!

Čestitamo. Želim ti laku trudnoću u kojoj ces uživati.
Ne brini za težinu. Moja vaga pokazuje isti broj kg kao pre trudnoće, a ja izgledam kao da sam u 6om mesecu. Bebe su suviše male da bi se trudnicki stomak video, iako su dve a ja ulazim u 11 nedelju. To je od hormona, naduvan mi stomak kao helijuma da sam jela, neki dan je bilo ili puknuti ili poleteti.

Još jedan pozdrav i sve najbolje.

drage ,potrebna mi je pomoć sa svežim informacijama o vantelesno oplodnji.ginekolog mij je posle 12 meseci pokušavanja da ostanem trudnja predložio vto,trenutno sam u fazi prikupljanja analiza ali bi mi dobro došao bilo koji savet u vezi izbora klinike na kojoj bi to moglo da se uradi pa čak i sajt sa detljanim objašnjenjem postupka :heart:[/
QUOTE]

Dobro došla Dzovana.

Na sajtovima privatnih klinika imas detaljne opise procedura vto, mislim da sam videla i na sajtu Jevremove i Genesisa i Ivanovića. Tu imas i dokumenta koja su ti potrebna, kao i na sajtovima ministarstva zdravlja i državnih bolnica.

Sto se tiče izbora klinike, ako idete o trošku države, trenutno su na raspolaganju samo državne klinike. Procenat uspešnosti im je sličan, oko 30%, što je jedino i realno. Kada bi sabrala sve ljude koji ovog meseca pokušavaju da prirodnim putem dobiju dete, uspelo bi njih 30%. Ostali bi uspeli u narednom periodu, i to svakog meseca oko 30%. To je zato što je to osobina ljudske vrste, dok druge životinjske vrste imaju veći procenat. Zato se i uspešnost vto kreće negde oko tog procenta. Naravno i vto i prirodni radovi imaju veći procenat kod mladjih osoba,ali kad se svi ljudi saberu, to je to i protiv genetskog koda ljudske vrste se ne može. Najmanje iskustva ima bolnica u Valjevu,ali tamo ćete najbrže doći na red. Ostale državne bolnice su po iskustvu iste, ja bih birala najbližu, jer ćeš imati dosta pregleda i da ne putuješ dugo posle embriotransfera.
Ako ideš u privatne klinike, najvise pohvala imaju Genesis Novi Sad i Jevremova Bgd. Nas nekoliko sa foruma smo bile u Genesisu, imaju odličnog embriologa i zadovoljne smo.

Puno sreće i čekamo i tvoju pozitivnu betu.

P.S. za Dzovanu

Ako ti analize pokažu prohodne jajovode i solidan spermogram supruga, tražiće ti tri inseminacije pre vto u državnim klinikama. Uspešnost je oko 10% i zato se predlazu 3 (značaj kao jedna vto, a upotreba hormona minimalna). Razmak izmedju 2 procedure treba da je bar mesec dana, zato čim skupis prve nalaze idi na konsultaciju na kliniku koja se time bavi, da ti ne bi istekao rok trajanja svega što si prikupila, pa ćeš morati sve ponovo i tako gubiti vreme. Na spiskovima dokumentacije ti piše i koliko koja analiza važi. Uradi svoje hormone, hsg i spermogram i idi na prvi razgovor.Viruse i ostala čuda testiraces usput.

P.S. za Dzovanu

Ako ti analize pokažu prohodne jajovode i solidan spermogram supruga, tražiće ti tri inseminacije pre vto u državnim klinikama. Uspešnost je oko 10% i zato se predlazu 3 (značaj kao jedna vto, a upotreba hormona minimalna). Razmak izmedju 2 procedure treba da je bar mesec dana, zato čim skupis prve nalaze idi na konsultaciju na kliniku koja se time bavi, da ti ne bi istekao rok trajanja svega što si prikupila, pa ćeš morati sve ponovo i tako gubiti vreme. Na spiskovima dokumentacije ti piše i koliko koja analiza važi. Uradi svoje hormone, hsg i spermogram i idi na prvi razgovor.Viruse i ostala čuda testiraces usput.

Najbliža klinika mi je u N.Sadu,a ja punim 39 godina za 3 nedelje pa mi je moj ginekolog nesto napomenuo da verovatno neću imati vremena za insemenaciju mada su mi jajovodi prohodni ,hormonski status uredan ,jedino suprug ima lošiji nalaz spermograma. Ostalo je da dobijem još par nalaza od virusa i sl pa će mi dati uput za komisiju za vto.Hvala puno,ako budem imala još neodoumica javiću se

Najbliža klinika mi je u N.Sadu,a ja punim 39 godina za 3 nedelje pa mi je moj ginekolog nesto napomenuo da verovatno neću imati vremena za insemenaciju mada su mi jajovodi prohodni ,hormonski status uredan ,jedino suprug ima lošiji nalaz spermograma. Ostalo je da dobijem još par nalaza od virusa i sl pa će mi dati uput za komisiju za vto.Hvala puno,ako budem imala još neodoumica javiću se

Ja ti želim mnogo sreće. Nisam sigurna, ali čini mi se da su pomerili granicu i na 45 godina starosti žene. Ali te godine same po sebi nose visoko rizične trudnoće. Ono što ti najviše treba je vera da će VTO uspeti. Pozititvan stav mnogo znači. Probaj o trošku države - pa kako bude - bude. Ako imaš mogućnbosti (finansijske) ja bih ti ipak preporučila privatne klinike, jer sam imala priliku da popričam sa jednom ženom koja je prvu VTO radila u Betaniji i nije joj uspelo, a onda je drugi pokušaj imala u Genezisu. E sad, ne znam kakav je bio ishod, ali znam da mi je rekla kako u privatnoj klinici traže i neke nalaze, koje u Betaniji uopšte ne rade, pa samim tim daju i mnogo više lekova. Ja sam imala sreće pa sam upala u Genezis u prvom pokušaju. Iako je preko fonda navodno VTO besplatna, platila sam terapiju pre samog embriotransfera oko 400 - 500 evra, a sada me mesečno terapija izadje oko120 evra, ali rezultati su tu. Već sam ranije pominjala kako su mi u Betaniji rekli da je šansa da zatrudnim 5 - 6 posto. A ja nosim dve bebice od tri stavljena embriona. E sad... Svaka žena je slučaj za sebe a ja ti iskreno želim da ti se ispuni želja i da ti ubrzo poraste stomačić.

- - - - - - - - - -

Ja ti želim mnogo sreće. Nisam sigurna, ali čini mi se da su pomerili granicu i na 45 godina starosti žene. Ali te godine same po sebi nose visoko rizične trudnoće. Ono što ti najviše treba je vera da će VTO uspeti. Pozititvan stav mnogo znači. Probaj o trošku države - pa kako bude - bude. Ako imaš mogućnbosti (finansijske) ja bih ti ipak preporučila privatne klinike, jer sam imala priliku da popričam sa jednom ženom koja je prvu VTO radila u Betaniji i nije joj uspelo, a onda je drugi pokušaj imala u Genezisu. E sad, ne znam kakav je bio ishod, ali znam da mi je rekla kako u privatnoj klinici traže i neke nalaze, koje u Betaniji uopšte ne rade, pa samim tim daju i mnogo više lekova. Ja sam imala sreće pa sam upala u Genezis u prvom pokušaju. Iako je preko fonda navodno VTO besplatna, platila sam terapiju pre samog embriotransfera oko 400 - 500 evra, a sada me mesečno terapija izadje oko120 evra, ali rezultati su tu. Već sam ranije pominjala kako su mi u Betaniji rekli da je šansa da zatrudnim 5 - 6 posto. A ja nosim dve bebice od tri stavljena embriona. E sad... Svaka žena je slučaj za sebe a ja ti iskreno želim da ti se ispuni želja i da ti ubrzo poraste stomačić.

Još da dodam - i kod nas je razlog bio jako (ali jako) loš spermogram a moji nalazi su bili ok.

Meni su rekli da su inseminacije obavezne pre vto, i na komisiji su me pitali da li sam ih odradila. Ali mislim da je komisija u Betaniji najkorektnija, ne traže beskonačno ponavljanje analiza, imaće sigurno razumevanje da se ne odugovlači. Nisam sigurna da je usvojeno proširenje na 45, bilo je priče, ali sad kad kresu budžet..... ?!?
Činjenica jeste da kod privatnika sve bude preciznije uradjeno, pre svega vreme punkcije i embriotransfera, jer nema znacaja da li je vikend, praznik,večernji sati, a ne da se radi kad je doktor koji te vodi u smeni. Mislim da to ima uticaja da se dobiju najkvalitetnije jajne ćelije i embrioni.

Hvala,Klarita!.Samo da sve bude ok!

Jeste li sigurne da u privatnim klinikama ne može da se radi vto o trošku države?

Mislim da na Bet. ne znaju da rade hutching, a zbog godina pacijentkinje je to možda bolje?!

Mi nismo išli o trošku države, ali smo se odlučili za Gen. zbog toga...

Privatnici su potpisali samo za ograničen broj parova koji nisu mogli biti rasporedjeni u drzavne bolnice prošle godine, pa su upali i neki parovi s početka godine, jer je odredjen broj parova odustao od cekanja drzave i uradio to za svoje pare. Betanija nema aparat za zamrzavanje embriona, tj. bio je u kvaru, pa je moguće da nemaju ni opremu za hutching.

Supruga i ja smo na nacionalnom programu vantelesne oplodnje koju nam rade u betaniji. Zanima nas dali su merional i pregnyl za muskog partnera o trosku drzave ili ih kupujemo ? Hvala unapred.

Pozdrav Vaso... sto se tice ovih injekcija, verujem da, ako tvoj doktor smatra da i ti treba da ih primas, kao i supruga, onda idu o trosku drzave. Ali, nisam sigurna, nadam se da ce neka od devojaka znati nesto pouzdanije da ti kaze. Ja vas obadvoje pozdravljam i zelim vam uspesnu vto i puno beba:klap:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back