drage ,potrebna mi je pomoć sa svežim informacijama o vantelesno oplodnji.ginekolog mij je posle 12 meseci pokušavanja da ostanem trudnja predložio vto,trenutno sam u fazi prikupljanja analiza ali bi mi dobro došao bilo koji savet u vezi izbora klinike na kojoj bi to moglo da se uradi pa čak i sajt sa detljanim objašnjenjem postupka

[/
QUOTE]
Dobro došla Dzovana.
Na sajtovima privatnih klinika imas detaljne opise procedura vto, mislim da sam videla i na sajtu Jevremove i Genesisa i Ivanovića. Tu imas i dokumenta koja su ti potrebna, kao i na sajtovima ministarstva zdravlja i državnih bolnica.
Sto se tiče izbora klinike, ako idete o trošku države, trenutno su na raspolaganju samo državne klinike. Procenat uspešnosti im je sličan, oko 30%, što je jedino i realno. Kada bi sabrala sve ljude koji ovog meseca pokušavaju da prirodnim putem dobiju dete, uspelo bi njih 30%. Ostali bi uspeli u narednom periodu, i to svakog meseca oko 30%. To je zato što je to osobina ljudske vrste, dok druge životinjske vrste imaju veći procenat. Zato se i uspešnost vto kreće negde oko tog procenta. Naravno i vto i prirodni radovi imaju veći procenat kod mladjih osoba,ali kad se svi ljudi saberu, to je to i protiv genetskog koda ljudske vrste se ne može. Najmanje iskustva ima bolnica u Valjevu,ali tamo ćete najbrže doći na red. Ostale državne bolnice su po iskustvu iste, ja bih birala najbližu, jer ćeš imati dosta pregleda i da ne putuješ dugo posle embriotransfera.
Ako ideš u privatne klinike, najvise pohvala imaju Genesis Novi Sad i Jevremova Bgd. Nas nekoliko sa foruma smo bile u Genesisu, imaju odličnog embriologa i zadovoljne smo.
Puno sreće i čekamo i tvoju pozitivnu betu.