Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prosla sam prvostepenu komisiju i odabrala Front pa se nadam da cu i tamo ubrzo krenuti.

Nego htedoh nesto drugo da vam ispovedim, vezano za dodatne analize nakon vise neuspelih VTO.
Evo kako sam ja prosla sa drzavnim bolnicama:
-OGTT i insulin nije dobro odradjeno (radili samo na 0.30 i 120min) tako da dr nije mogla da iz toga vidi, pa posto sam bila privatno na konsultacijama dala mi je da uradim neke dodatne analize da ne ponavljam taj test. U nedelju sam ponovo kod nje
- Trombofilije i lupus antikoag., danas isla da podignem rezultate na KCS kad ono ''iznenadjenje'' nisu mi ni uradili analizu pa sam ponovo vadila krv, jelte ''doslo do nekog nesporazuma''
- otisla i po rezultate imunoloskih ispitivanja na KCS kad i tamo iznenadjenje, pola sto je bilo na uputu nisu uradili niti su hteli da mi kazu sta to nego mi rekose ''izvolte lepo kod svog dr''

Od sad pa nadalje sve radim privatno pa makar i kredit digla za silne analize! U Jevremovu moram na konsultacije da bi mi rekli sta nedostaje posto ne znam da tumacim skracenice.
Jedino sto sam uspela da protumacim od uradjenog je dijagnoza sa imunologije:''sy antiphospholipidum prim'' i koliko sam uspela da procitam na netu imam ubrzano zgrusnjavanje krvi, mogucnost tromboze itd...

E Boze, krecem u Front i sve me strah sta li ce tek tamo da me doceka...

joj, uzas :(
Mozes li samo ukratko da mi kazes sa kojim papirima se pocinje, odnosno sta je potrebno kada 1. put odes u Nemanjinu? hvala

Mislim da u dz.kod svog ginekologa možete da dobijete uput za ispitivanje na trombofiliju u Zavodu za transfuziju krvi i za kariotip u Institutu za majku i dete ili nisam sigurna da li je Palmotićeva ili Pasterova.Obično ginekolozi znaju.Mislim da je to bolja i lakša varijanta.

Mara za Nemanjinu sve ide brzo. Tu nisam imala problema. Otisla sam kod ginekologa po upute.
Naravno sa sobom sam imala ceo spisak analiza koje mi trebaju koje sam skinula sa sajta RZZO, jer ona nije znala sta treba. Jedva sam je i ubedila da iako imam ultrazvuk da mi jos i treba i uput za ultrazvuk za komisiju.
Znaci cim dobijes upute ides redom:
-Hormoni u N.Frontu
-Utrazvuk, papa i kolposkopija kod svog ginekologa
-Brisevi u zavodu za javno zdravlje
HIV, serologiju, itd. sam imala od ranije (vidi ceo spisak na sajtu RZZO)
-Uput za komisiju i uput za ultrazvuk na komisiji.
-MM treba bris uretre, i kao i tebi mikoplazma, ureaplazma i hlamidija, i spermogram(moze neki stari ne stariji od godinu dana).

Ono oko cega sam imala problema jesu dodatne analize koje rade zene nakon vise neuspelih a ja sam radila tek posle jedne neuspele jer sam htela mirno da spavam.
Sve sam radila besplatno na KBC, samo mi nije jasno zasto ako nesto ne rade a vide da pise na uputu ne mogu da kazu izvinite to ne radimo idite negde drugde a ne da kazu da su uradili pa tek kad dodjem kod dr na konsultacije on kaze da nemam sve. Sve moram po dva-tri puta da se vracam. Na hematologiju sam otisla pre 3 nedelje, predala im upute, rekla sta mi treba i da mi to treba za VTO, uveli su me u sobu izvadili krv, otisla sam kod dr, ispisala je izvestaj i rekla vidimo se 21. septembra kad ce biti rezultati. Ja dodjem tamo juce kad ono nema rezultata, kao pa vi ste trebali nakon doktorke da odete u laboratoriju pa onda tamo pa ovde, pa jbte sta mi niko nije rekao.
Sve treba same da znamo a kad im samo spomenemo internet oci im zakolutaju od sujete!!!
I danas saznam na poslu da sam unazadjena jer stalno odsustvujem, ma od sad sve vikendom privatno. Samo se nadam da ce mi u Frontu dati inekcije da nosim kuci.

Uh sorry na opsirnosti :(

wiini zelim ti sve najbolje :) kakav je tvoj program za VTO ?
prosto se prepadnem i rastuzim kada procitam koliko propusta u bezbroj ponavljanja mozes da dozivis u svim fazama pripreme.
Ovčice, nadam se da je ovo sve samo zbog srećnih konačnih rezultata

Ovcice, zar unazadjena?! Kakav bezobrazluk, ne verujem. Samo da ti nama odes na trudnicko, pa nek se puse skotovi. Uf, sto me takve stvari nerviraju.

Wini, ista nam je doktorka!

Ja sam juce bila u dz po upute za krvnu sliku i internistu (za opstu anesteziju za aspiraciju) i moj ginekolog nije normalan! Imam listu koju su mi dali u Jevremovoj gde pise da treba da uzmem i neke antibiotike i on ladno nije hteo da mi da upute! Kaze, upute kod lekara opste prakse!!! Poludela sam, jer znam da to ne ide tako, al me mrzelo da ga teram u pm, pa cu kupiti sve.

Mrvinice, javljaj kako stvari stoje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Ovcice, bas mi je zao i zbog analiza i zbog problema na poslu:(

Devojke kako vi resavate silna odsustva na poslu? Ja sam za prvu VTO sve po pravilu lezala dve nedelje a sada za drugu ako uspem da odlezim 5 dana bice super. Radim u skoli pa ne mogu da trazim godisnji a bolovanje dva puta u godini je malo previse:roll: Naravno ne zelim im reci istinu, pa cu muljati da imam prehladu ili nesto slicno:evil:
Uf, pored svega treba sve uskladiti i sa poslom, kao da nam nije dosta nase muke...

Ovcice, bas mi je zao i zbog analiza i zbog problema na poslu:(

Devojke kako vi resavate silna odsustva na poslu? Ja sam za prvu VTO sve po pravilu lezala dve nedelje a sada za drugu ako uspem da odlezim 5 dana bice super. Radim u skoli pa ne mogu da trazim godisnji a bolovanje dva puta u godini je malo previse:roll: Naravno ne zelim im reci istinu, pa cu muljati da imam prehladu ili nesto slicno:evil:
Uf, pored svega treba sve uskladiti i sa poslom, kao da nam nije dosta nase muke...

ja se i dalje nadam nekom cudu koje ce me resiti obaveza na poslu, neka laz npr dobila sam nagradno putovanje moram odmah da iskoristim ili tako nesto

hahhaha sta sve vi smisljate ja nisam lagala rekla istinu na pocetku odmah da cu odsustvovati dok ne povadim sve analize i kad budem bila u programu tj bockanju, dobila bolavanje bez problema od dr, posle ga samo produzivala kao trudnicko.

Sto se tice bolovanja ja nisam mogla da lazem, radim u drugom gradu i kad idem po najobicniju analizu stignem tek napola radnog vremena. Sve sam rekla direktoru a sad ispastam zbog toga. Za prvu vto sam uzela bolovanje od prve inekcije. Sad cu da pokusam da radim do aspiracije.

Ja sam juce bila u dz po upute za krvnu sliku i internistu (za opstu anesteziju za aspiraciju) i moj ginekolog nije normalan! Imam listu koju su mi dali u Jevremovoj gde pise da treba da uzmem i neke antibiotike i on ladno nije hteo da mi da upute! Kaze, upute kod lekara opste prakse!!! Poludela sam, jer znam da to ne ide tako, al me mrzelo da ga teram u pm, pa cu kupiti sve.

Draga to je i meni rekla moja ginek. da oni vise ne mogu da daju antibiotike na recept da moram kod lekara opste prakse, ja nisam mogla da se mlatim jos kod nje pa sam kupila, a u apoteci su mi trazili ime i prezime dr. koji mi je prepisao antibiotike, ja im pokazala onaj spisak sto sam dobila u Jevremovoj.
Inace ja sam danas zavrsila sve kod interniste, tako da mogu pod anesteziju :super:

Samma jel si ti bila u sredu na UZ i u koliko sati, bas je popodne kod Ljubica bilo dosta devojaka, pa mozda smo se i videle :)
Ja imam sutra zakazan UZ u 17 i 40.

kako me nervira kad ženama koje moraju na VTO prave probleme na poslu zbog analiza ili odlaska na bolovanje kako bi ležale ili odmarale 2 nedelje grrrrrrrrrrrrrrr :mafijas::tiganj::azdaja:

a svi se žale kako nam je natalitet loš. pa pobogu!!!!!!!!!!!
kao da nemamo dosta muka zbog same činjenice da moramo na vto....
užaš, država nam je žešće sranje.
ja bih to sve prijavila, tužila, platila da ih isprebijaju.

evo ja na poslu sam izvisila da dobijem nov računar, zato što ću ionako otići za koji mesec na trudničko. popizdela sam!!!!!!!!!!!!!! a kukam za novim komp 6 god. prosto ne mogu da obavljam svoj posao na ovom kršu od 15 god. i naravo ko je dobio nove računare????? 2 osobe koje su u vladajućoj stranci, a nemaju ama baš nikakvog posla.

ufffff, evo sad se nanervirah :zper:
inače radim u pokrajinskoj vladi, pa za sve analize, bolovanja nisam imala problem.

Poslednja izmena:
I ja radim u skoli i nisam imala problema sa bolovanjem. Moj direktor je ok po tom pitanju, a i muskarac je pa ga je valjda sramota da se udubljuje previse. Samo klimne glavom kad trazim slobodan dan "za ono moje" - tako smo to zvali :) Kad sam krenula na stimulaciju, javila sam da otvaram bolovanje i cao. Mada, to je prednost rada u drzavnim firmama, mozda je zato on tako fleksibilan - njemu ni iz dzepa ni u dzep da li cu ja raditi. Dobijem 65 % plate na bolovanju, posalju nekog da me menja ako sam dugo na bolovanju i kraj.
Privatnici bas i nisu tako fini, to je sigurno.

:dash::dash::dash::dash: ja juce bila na ultrazvuku i nazalost moji folikuli nista do 4 ito je to tuzna sam jako bas sam mislila da ce bar malo vise da narastu kad ono nista juce dok smo se vracali i jos me drzi taj odvratni osecaj doslo mi je da placem na sav glas ali nisam cutim i trpim neznam sta dalje:rida::rida:videcu sta kaze dr.ivka moj postupak vto je iz prirodnog stim sto pijem cikloproginovu i 3 i 6 dan primam bocu estradiola jer mi se posle prve vto fsh popeo na 85 i menja se stalno ali ne pada ispod 10 o amh hormon mi je ok 2.1 pa imam folikule ali eto nece da narastu kako ti napredujes .pozdrav svim trudnicama ulepsavate nam ovakve trenutke kad zapadnemo u depresiju

wiini, ne daj se... biće bolje jednom...
što se tiče mog bolovanja, ja radim u privatnoj firmi, i nisam imala nikakvih problema. čim smo prošli komisiju ja sam direktoru najavila o čemu se radi i svaki put kada sam trebala da odem na kratko do lekara ili do betanije nije bilo problema, posle aspiracije sam uzela bolovanje 15 dana, a sada po malo koristim godišnji i kad treba da izađem ranije ili da zakasnim nije problem.... planiram, ako sve bude ok, da radim do kraja novembra, a onda u decembru i januaru da koristim godišnji i od februara na porodiljsko.....

:dash::dash::dash::dash: ja juce bila na ultrazvuku i nazalost moji folikuli nista do 4 ito je to tuzna sam jako bas sam mislila da ce bar malo vise da narastu kad ono nista juce dok smo se vracali i jos me drzi taj odvratni osecaj doslo mi je da placem na sav glas ali nisam cutim i trpim neznam sta dalje:rida::rida:videcu sta kaze dr.ivka moj postupak vto je iz prirodnog stim sto pijem cikloproginovu i 3 i 6 dan primam bocu estradiola jer mi se posle prve vto fsh popeo na 85 i menja se stalno ali ne pada ispod 10 o amh hormon mi je ok 2.1 pa imam folikule ali eto nece da narastu kako ti napredujes .pozdrav svim trudnicama ulepsavate nam ovakve trenutke kad zapadnemo u depresiju

Sto se tice folikula ne nervirajte se, oni mogu u jednom danu da nadoknade velicinu. Stalno nesto radite, setajte, tako ce brze rasti. Meni je na drugom trecem Uz, Dr rekla imate cistu na levom od 6 mm, i nijedan folikul, a na desnom ima manja cista od 4mm, i imate 3 folikulka. Meni se smrklo. Doslo mi da se ubijem. Ceo svet mi se srusio. I onda ja sebi kazem, ma bice sta mora biti. I od tad je nisam vise nista pitala. I tako da neduzim... Dodje dan aspiracije kad ono 13 folikula. Tako da drage moje ne gubite nadu. Hormoni kod svake zene drugacije deluju, pa samim tim ni rast folikula nije isti.

Drage naše trudilice, i mi smo prošle kroz sve to ili slično tome, i bude teško, uspona i padova, ali se sve zaboravi kad se dođe do cilja. Nekom ne uspe ni iz 1-2-3 puta, ali mora uspeti jednom, samo ne treba posustajati i verovati u to! Zar vam ne govori nešto što je na forumu više trdnica nego trudilica??? :D
Držim vam fige i verujem u vas! :ok:

Devojke šta pijete od preparata gvožđa?Rekla mi je dr da pijem al ja ne upita šta.Ja sam napravila juče da jedem cveklu, jabuku, šargarepu limun i med.Čula sam da je to jako dobro samo što mi je gadno. Ako bude slobodnog mesta u bolnici u ponedeljak će da me primi da mi rade serklaž.

Devojke šta pijete od preparata gvožđa?Rekla mi je dr da pijem al ja ne upita šta.Ja sam napravila juče da jedem cveklu, jabuku, šargarepu limun i med.Čula sam da je to jako dobro samo što mi je gadno. Ako bude slobodnog mesta u bolnici u ponedeljak će da me primi da mi rade serklaž.

I ja ću verovatno morati piti nešto zbog gvožđa. Pitaću u ponedeljak dr, pa ako ti nije kasno , javljam ti.
Jesi li se raspitala oko serklaža, kako se radi, ko ti radi..? Samo pitam, nije ni bitno da znaš. Ako meni treba da rade, očekujem da će mi dr u ponedlejak reći.
Mislimo na tebe, i mazi te devojčice u naše ime!!!

wiini ja se uvek nadam da je to lako promenljivo, iako takav stav ne znaci da ce sve biti bolje, mnogo je zabavnije kada verujes da je tako. Meni su se uglavnom smucili svi moguci i nemoguci problemi koji su se javljali u ciklusima od tri meseca.
naime ja imam problem sa polipima u materici koji se stalno vracaju ( 3 puta ) i uvek je potrebno da se otklone jer od njih ne mozes da ostanes trudna (naravno opet se nadam da je ovaj put bio poslednji), a prvi je da sam se odlucila za VTO, jer vise nema smisla, naravno nije izostao los HSG, hlamidija, konizacija grlica, pa opet hlamidija i tako . ..

Na microgynon-u sam vec 19 dana i sutra cu primiti suprefakt. (navodno nema ocekivanih neprijatnih iznenadjenja , skinuti su svi polipi i resila sam se virusa i bakterija :worth:)

ozbiljno verujem ta je ovoo dobar krug za izvlacenje beba :super::super::super:

I da i ja kazem hvala trudnicama sto su tu, i DA to je odlican motiv :klap::klap::klap:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back