Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja cu stvarno odlepiti od ovog naseg jadnog zdravstva,vec tri nedelje cekam da me iz call centra pozovu i zakazu mi pregled kod ginekologa kako bi uzela upute za analize za vto!!!A do ginekologa koji prima nove pacijente sam dosla takodje jedva jer su svi prebukirani :(( E sad ako se i u drzavnim ustanovama placaju analize onda bolje da sve krenem da radim privatno??Ima jos neko informacije??
Muz je sve zavrsio jos pre mesec dana a ja ako se budem i dalje gnjavila njemu ce isteci vaznost analiza :( Sta da radim?Koliko sve to kosta privatno?

Skupo je...
Mi smo radili privatno sve analize, oko 500-600 evra je izašlo čini mi se...

Labradorka, u kom DZ ti je izabrani ginekolog? Vidim da si iz NS, ja za upute nisam nikad zakazivala preko call centra već odem lično i kažem da mi trebaju uputi, sestrica to preda doktoru, pa ja navratim kasnije tog dana ili sutradan.

Cao drage moje!Bebironim koji su rodjeni zelim puno puno puno srece a mama ljubavi sa njima.
Ja sam vadila nalaze za trombofiliju i kariotip i cekamo nalaze, kada budu idem kod Sukicinog macana.Inace, narucili smo neke cajeve sa Stare planine kazu da pomazu jer mm opet ima 0 spermatozoida.Samma i ostale cure koje su bockalice samo napred, moramo i mi uspeti.
Mijaki, LJUBIM TE!
Sule, kako tibica?

oooooooooooooooo oficirušooooo! pa hvala bogu da si se javila! super, radujem se što si se ipak odlučila da ideš kod njega!
evo ja dobro, tibica je počela da okrugli ahahahhahahah a pre neki dan sam pisala ovde da nema ništa! jooooj, a svadba tek za mesec dana, biću burence :zcepanje::zcepanje: ali baš me briga.
evo sad smo se vratili bili dva dana u Budimpešti, kupovali brdo nošnji za ansambla i za moje venčanje....baš sam se umorila. sad idem da spavućkam do sutra....
ljubim te!

bockalicama + + + + + + + :heart:

Zule, Zule ccc jer sam rekla da nemadjipanja? kakve nosnje i ostale kerefeke, ali eto mozes za svoju svadbu da se malo proveselis nemoj bebu mnogo da nam izbuckas.
Heart super ti je estradiol verovatno su ti smanjili na dve jedinice da ne buknes i odes u hiper

Zule, Zule ccc jer sam rekla da nemadjipanja? kakve nosnje i ostale kerefeke, ali eto mozes za svoju svadbu da se malo proveselis nemoj bebu mnogo da nam izbuckas.
Heart super ti je estradiol verovatno su ti smanjili na dve jedinice da ne buknes i odes u hiper

mico zar jedna doza nije 75, što znači dve 150, a toliko je dosad primala?
Ja sam primala gonala, pa mi se čini da je tako, da sam na kraju, kupovala po inekciju tj.dozu od 75, i primala po pola...

Bolje da joj smanje, nego da rizikuju... ali dr-će to već odrediti...

meni su davali 112,5 prvih 5 dana, pa 75 još 5-6 i na kraju 37,5... i nastao haos... zato ja kažem, što manje to bolje...;)

Ja danas išla po neki uput u DZ, i usput pitala ginekologa da pogledaamo bebu... jeste stari UZ, oni stalno kukaju, ali šta fali... od svega što mi je objašnjavala ja samo skontala kičmu, nogice, srce, glavu... :lol:
Nije mi baš živahan sad bio kao prošli put... u početku kad smo išli, non stop se gicao, a sad čekamo par sekundi da vidim da se mrducka... ili je stari UZ,nemam pojma...
Dr kaže da je sve ok, srce, organi itd... a ja bi da on sad igra unutra... i dr.mi se smejala...:lol:

Jel moguće da mi je sad beba 14 cm? Tako mi se učinilo da mi je rekla? Pa to je baš velik dečko...:D

Cvrle gynipral piješ zbog kontakcijja što su bile krenule?Da li još piješ utrogestan? Ja sam samo na utrogestanu i vitaminima.

zlobnice, gynipral + magnezijum + kalcijum standardno daju u dečijoj bolnici posle AC, odnosno dobila ga je i trudnica pre mene i posle mene, tako da pretpostavljam da svima daju.... zato se i nisam jako uplašila kad su krenule kontrakcije jer sam pretpostavila da je to sve normalno.... važno je da ih već 2-3 dana nemam..... utrogestan ne koristim još od 14. nedelje, samo mamavit!
a kako su tebi utrvdili da ti je omekšan grlić? na UZ pregledu?

zlobnice, gynipral + magnezijum + kalcijum standardno daju u dečijoj bolnici posle AC, odnosno dobila ga je i trudnica pre mene i posle mene, tako da pretpostavljam da svima daju.... zato se i nisam jako uplašila kad su krenule kontrakcije jer sam pretpostavila da je to sve normalno.... važno je da ih već 2-3 dana nemam..... utrogestan ne koristim još od 14. nedelje, samo mamavit!
a kako su tebi utrvdili da ti je omekšan grlić? na UZ pregledu?

cvrle, na osnovu kojih rezultata ukidaju utrogestan?
Meni na klinici rekli da ga oni preporucuju svim trudnicama koje su radile VTO do kraja trudnoce... Ja cu ga piti do kraja, bar su mi tako rekli...

Drage sve, posto sam procitala vecinu vasih prepiski na prethodnih 40 strana, volela bih da se prikljucim ovoj razmeni iskustava jer sam upravo u postupku za vantelesnu, ustvari bicu od subote. Kako sam prosla vecinu dijagnsotickih drilova bice mi drago da pomognem svakoj od vas koja ce mozda biti u slicnoj situaciji. eto da ne davim, a u stvari imam samo jedno pitanje, kako ste podnosile suprefakt i ima li jos nekog ko je upravo u postupku primanja ovih lekova. hvala i pozdrav :eek:

Utrogestan je cist progesteron krajem prvog tromesecja posteljica kad se formira preuzima ulogu proizvodnje progesterona tako d akasnije i nema potrebe za njim sem u nekim slucajevima ja sam ga koristila do 14-15 nedelje.
Cicak sad vise i nisam sigurna mislila sam da je u jednoj bocici 50 jedinica, doduse ja nisam primala pen vec klasicne bocke

Utrogestan je cist progesteron krajem prvog tromesecja posteljica kad se formira preuzima ulogu proizvodnje progesterona tako d akasnije i nema potrebe za njim sem u nekim slucajevima ja sam ga koristila do 14-15 nedelje.
Cicak sad vise i nisam sigurna mislila sam da je u jednoj bocici 50 jedinica, doduse ja nisam primala pen vec klasicne bocke

Pa nemam pojma što su onda meni rekli do kraja?:dontunderstand: nema veze...

Drage sve, posto sam procitala vecinu vasih prepiski na prethodnih 40 strana, volela bih da se prikljucim ovoj razmeni iskustava jer sam upravo u postupku za vantelesnu, ustvari bicu od subote. Kako sam prosla vecinu dijagnsotickih drilova bice mi drago da pomognem svakoj od vas koja ce mozda biti u slicnoj situaciji. eto da ne davim, a u stvari imam samo jedno pitanje, kako ste podnosile suprefakt i ima li jos nekog ko je upravo u postupku primanja ovih lekova. hvala i pozdrav :eek:

Evo mene. Ja sam primala Suprefakt u rame i Menopur u stomak. Fantasticno podnela, u stvari primam jos. U kojoj klinici radis?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back