Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drage moje,ja sam na zalost vas nasla tek pre neki dan:sad2:
Sad mi je uzasno jer sam kroz sve prosla sama,nisam imala koga da pitam sta me je zanimalo,a i ko je znao (tj. doktori) uglavnom nisu raspolozeni da ti objasne sta ce se desavati i kako.:confused:
Ja sam na ET bila 27.03. i od tog dana primam progesteron svaki 5. dan,dok vidim da vecina vas prima svaki drugi,a utrogestan 3*2 takodje od prvog dana ET,pa me je to malo zbunilo i zabrinulo.Da li mislite da moze da utice na ishod svega???:sad2:
Drzim vam palceve svima!!!!

Sad mi je uzasno jer sam kroz sve prosla sama,nisam imala koga da pitam sta me je zanimalo,a i ko je znao (tj. doktori) uglavnom nisu raspolozeni da ti objasne sta ce se desavati i kako.:confused:
Ja sam na ET bila 27.03. i od tog dana primam progesteron svaki 5. dan,dok vidim da vecina vas prima svaki drugi,a utrogestan 3*2 takodje od prvog dana ET,pa me je to malo zbunilo i zabrinulo.Da li mislite da moze da utice na ishod svega???:sad2:

Draga Ljiljana2 samo se ti opusti i uzivaj,ja sam primala samo progesteron svaki drugi dan a tek posle bete su mi ukljucili utrogeston!
Samo ti miruj i radi onako kako ti dr.kaze,ja sam lezala svih 14 dana jer .su mi bili uvecani jajnici pa sam morala da mirujem.
Bice to sve super,mi navijamo i drzimo palceve!!!!
Jel ti ovo 1.vto i gde si radila?

Draga uz tebe smo sve!!!!!!!!!
Cekamo pozitivnu betu da nam krene malo, cisto za srecu!:worth::klap::klap::klap:

Hvala vam drage moje na odgovoru i izvinite sto ne ucestvujem svaki dan jos pokusavam da se izborim sa neuspehom pa dosta vremena provodim van kuce, danas sam prvi put sela za komp. posle 3-4 dana. Icamaka cestitam...Kiss...za tebe i stomacic

Gde nam je Cicak??????????????
Halo bre devojko ne muci nas vise!Javljaj tu veliku betu!
Meni kada se spomene Betanija nije dobro, zamislite Bujska mi je pre 2 godine rekla da su moje mrvice smece!Strasno!

Hvala na lepim zeljama,i hvala Bogu da sam vas nasla :)
I ja sam isla kod Irene Bujas na komisiju,uzas koliko su svi neprijatni(ona pogotovo),a tek kad su culi da idem u Genesis....STRASNO!!!!

Meni kada se spomene Betanija nije dobro, zamislite Bujska mi je pre 2 godine rekla da su moje mrvice smece!Strasno!

Prestrasno, Boze, Boze, gde li ce im dusa! Pusti budale draga i ne obaziri se i meni je Trninicka rekla da su mi embrioni KLJAKAVI! Dobices ti svoje mrvice, a one nek se muce same sa sobom, kad mogu biti tako bezobrazne!

Uh, oficiruso, kako si se suzdrzala?!?! Ja joj na to ne bih ocutala, nema sanse. Kretenka. Ju, ju..sad mi je skocio pritisak pri samoj pomisli da je meni to rekla.

Ikica 75 hvala puno, istrazivala sam ceo dan i mislim da sam shvatila, a ti mi potvrdi ako mozes ili neko drugi.
Znaci, radim u 0 min, 30 min, 60min, 120 min i 180 min.
Prvo mi izvade krv, onda popijem secer 75 gr, pa dalje vadjenje krvi na 30 60min...
I pri svakom vadjenju krvi pocev od 0-180 min mi utvrdjuju glukozu i insulin.
Odlucila sam da radim u privatnoj lab. jer posle svih analiza nemam nerava jos i te rezultate da cekam po mesec dana i to kosta otprilike 5.500 din.

Misim da si u pravu, i ja sam tako razumela, ali Mali Pariz ce ti tacnije reci da li je tako!
Ja cu ujutru ici pa cu ti napisati kao je bilo! Cmok

Cure imam jedno pitanje. Pametnica, se setila sad pred postupak, ali...:sad2:
S' obzirom da nikad nisam ostala trudna, iako su dr rekle da nema potrebe za daljim analizama, možda sam trebala odraditi trombofiliju, inhibin b, kariotip..? Šta vi mislite? Sad me malo panika hvata što to nisam odradila, i da nešto možda nije ok...U Utorak idem U Genesis na dogovor da radim vto. Ako ih pitam d ali da to uradim, pretpostavljam da će reći da ne treba.

Prestrasno, Boze, Boze, gde li ce im dusa! Pusti budale draga i ne obaziri se i meni je Trninicka rekla da su mi embrioni KLJAKAVI! Dobices ti svoje mrvice, a one nek se muce same sa sobom, kad mogu biti tako bezobrazne!

"KLJAKAVI" mi i nije toliko strasno kao "smece", mada kad si u toj situaciji sve je strasno. Ne biraju ni reci ni vreme ni mesto. Ne ocekujem da mi se obracaju sa "dusice, cico, srecice" ali bas ni da kazu da su "smece". ***, kao da mi volimo sto nam se sve to desava i sto se kod njih lecimo. Nemamo pametnija posla, pa ajd' malo da njima trosimo vreme. Strasno.

Cure imam jedno pitanje. Pametnica, se setila sad pred postupak, ali...:sad2:
S' obzirom da nikad nisam ostala trudna, iako su dr rekle da nema potrebe za daljim analizama, možda sam trebala odraditi trombofiliju, inhibin b, kariotip..? Šta vi mislite? Sad me malo panika hvata što to nisam odradila, i da nešto možda nije ok...U Utorak idem U Genesis na dogovor da radim vto. Ako ih pitam d ali da to uradim, pretpostavljam da će reći da ne treba.
I ja sam imala istu dilemu :) Ali sam se plasila da pitam doktorku, da mi ne kaze "jeli, bre, ko je ovde lekar, a?" Sve mislim, ako treba valjda bi mi rekli.
Interesuje me sta ostale sapatnice imaju da kazu na ovu temu? Da li su pretrage "na svoju ruku" bacanje para ili im ipak ne treba bas sve slepo verovati?

Lilijana, pozdrav od jedne trudnice iz Genesisa! : ) Ne brini, moja terapija je bila ista kao tvoja utrogestan 3x2 i prog. depo na 5-ti dan. Depo cak vecina dr-a ni ne daje, tako da ne brines nista. Ja sam ga primala do 1. UZ-a. Srecno!
Ne znam ko je pitao za ogtt i vreme vadjenja krvi - to sve zavisi od laboratorije, svaka ima svoju semu. Ja sam vadila na 0, 60, 120 i 180 minuta. Napominjem jos jednom da obavezno uradite i insulin pa sa komplet nalazima kod endokrinologa.
Matorka, ne znam sta da ti kazem, ja sam pristalica toga da se pre prvog postupka uradi sto vise analiza, mada od ovog sto si navela ja nisam radila nista... U sustini, od dodatnih analiza radila sam samo ogtt....
Cranberry, draga, ko ti je rekao da su ti embrioni smece?? Propustila sam....

Pozdrav devojke i srecno svima! ( malo mi je tesko da sve pohvatam ko sta radi.... : ( )

Interesuje me sta ostale sapatnice imaju da kazu na ovu temu? Da li su pretrage "na svoju ruku" bacanje para ili im ipak ne treba bas sve slepo verovati?

Nikako nisu bacanje para. Takodje, ako imas ok ginekologa u DZ-u mozes za veliki broj stvari dobiti uput.

Iskreno, moje misljenje, kao i misljenje mog endokrinologa je da nisam pila Siofor ( a pila sam do 6. meseca!) tesko da bi se trudnoca odrzala, a pitanje je i da li bi do iste doslo. Sad, sve je to bez veze komentarisati sata "sta bi bilo kad bi bilo" ali se ispostavilo kao pun pogodak to sto sam ogtt sa insulinemijama odradila na svoju ruku i otisla kod endokrinologa koji mi je prepisao terapiju i i dalje kontrolise moje stanje.
Ne zelim ni da razmisljam sta bi bilo da kojim slucajem nije uspelo nekoliko puta, pa tek onda otkrijem tu "bezveznu" stvar kao sto je insulinska rezistencija.

I ja sam imala istu dilemu :) Ali sam se plasila da pitam doktorku, da mi ne kaze "jeli, bre, ko je ovde lekar, a?" Sve mislim, ako treba valjda bi mi rekli.

Licno moje misljenje je da ne treba bacati pare, ali opet sve zavisi od toga za koju se ustanovu opredelite.Moja drugarica je dugo bila na privatnoj klinici i skoro uvek su cekali da ona pita da li treba da uradi neke analize na sta bi oni onda odgovorili pa moze...

Uh, oficiruso, kako si se suzdrzala?!?! Ja joj na to ne bih ocutala, nema sanse. Kretenka. Ju, ju..sad mi je skocio pritisak pri samoj pomisli da je meni to rekla.

Pa morala sam a smrtno me je uvredila.Onda kada nije uspelo dodjem kuci i lokalni gin. koji je dobio dete VTO kaze sto su vam i vracali te embrione,zenini su imali 100 celija.Ma nemoj kao da ja ne bih volela da imam blastociste.
No, uspece jednog dana pa cu im ja pokazati kako izgleda SAVRSENO dete.

Moje iskustvo je da pretrage na svoju ruku nikako nisu bacanje para!!!!
Da nisam uzela stvar u svoje ruke nikad nebi saznala da imam subklinicku hipotireozu i hasimoto. Imam jos par pretraga koje cu svakako da obavim pre nego sto nastavim dalje jer posle svega kroz sta sam prosla( iza mene su 3 vto i 1missed ab.u 8 nedelji) mislim da je vece "bacanje para" slepo verovanje lekarima i ulazak iz postupka u postupak bez dodatnih analiza.
Naravno da nisu svi lekari isti ali moje iskustvo je da gledaju da odrade samo svoj vto deo posla a nase opste zdravstveno stanje ih posebno ne interesuje, tek mozda posle vise bezuspesnih pokusaja. (cast izuzetcima)
Vecina tih dodatnih analiza moze da se odradi i preko uputa !!!! Svakako cete biti mirnije u sledecem postupku kad budete znale da ste sve ucinile sto je u vasoj moci da predupredite eventualne probleme.

Svima vam zelim puno srece u svojim akcijama i da sto pre zabebite!!!

Ja kad sam radila prvu VTO vodila me Bujaska i bila je extra ljubazna, sad mi je rekla da sam se ugojila kao "mrmot" i da sam dobila cistu od ".žderačine".Al ja na njihove reči ne obraćam pažnju svašta može da se čuje od njih.Mene je dr Bjelica razočarao jer je strašno sujetan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back