Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hvala padar na brzom odgovoru!
Ja sam se nesto zbunila......nesto mi se ovaj estradiol cinio previsok za 2.dan ciklusa :( . On mi je iz godine u godinu sve veci i veci, jel to normalno? Sve mi se cini da sam negde procitala da kako se priblizavamo menopauzi FSH raste, a estradiol pada.............ili nisam u pravu ili kod mene nesto "ne stima".
A sto se tice tvoje noge, ne brini, nista strasno, i mene su jako bolele i noge i kicma za vreme stimulacije, jedva sam stajala. Mislim da slobodno smes da uzimas aspirin, mnoge zene ga piju tokom postupka zbog bolje prokrvljenosti materice.

Padar,

I ja sam juce pocela sa merionalom, u ponedeljak vadjenje krvi a u sredu ultrazvuk pa ce znati da li da menjaju nesto.
I mene uzasno boli kicma i noge ali ja sam mislila da mi je to od setanja.Naime, ja svaki dan idem pesaka do Jevremove od Cvetkove pijace gde zivim (ako znate gde je to), otprilike pesacim do tamo oko 1sat i 15tak minuta. Ponekad se i vracam pesaka.
Imam i ravna stopala pa sam mislila da mi je zbog toga. A sto se tice aspirina, to cu ih pitati jos danas.
Poz:bye:

Ovcice, javi i nama sta su ti rekli za aspirin, da se ogrebem za jos koji savet:D
Ja sam danas pocela Suprefact. Bogami pecka :think:
Dobijam ga 14 dana, a onda na vadjenje E2 i LH, pa na UZ, pa ako sve bude OK krecem sa Gonalom (uz Suprefact, do aspiracije).
Javi nam koliko aspirina se pije, i kakvog. Cula sam da neko pominje baby aspirin, ali pravo da vam kazem ja to nisam nikad ni videla, ne znam ni da li ima da se kupi po apotekama. Ne znam ni po cemu se baby razlikuje od obicnog :think:

Icamaka, cestitam draga :heart::heart::heart:
Lilijana2, za tebe navijam i drzim palceve cvrsto cvrsto cvrsto :heart:

Ovcice, javi i nama sta su ti rekli za aspirin, da se ogrebem za jos koji savet:D
Ja sam danas pocela Suprefact. Bogami pecka :think:
Dobijam ga 14 dana, a onda na vadjenje E2 i LH, pa na UZ, pa ako sve bude OK krecem sa Gonalom (uz Suprefact, do aspiracije).
Javi nam koliko aspirina se pije, i kakvog. Cula sam da neko pominje baby aspirin, ali pravo da vam kazem ja to nisam nikad ni videla, ne znam ni da li ima da se kupi po apotekama. Ne znam ni po cemu se baby razlikuje od obicnog :think:

Icamaka, cestitam draga :heart::heart::heart:
Lilijana2, za tebe navijam i drzim palceve cvrsto cvrsto cvrsto :heart:

Hvala,radim betu u ponedeljak!!!A i ja sam pila aspirin protect od 100 mg jedan dnevno.Srecno!!!!!

Cranberry pa ja sam pila od početka stimulacije,ali moja stimulacija traje 7 ili 9 dana.Zato i idem tamo jer od drugog ili trećeg dana menstruacije dobijem jednu injekciju Diferelina i već sutradan Gonal f i Merional.Ovde sam 21dan primala Diferelin,pa tek onda ostalo.Najbolje da pitaš svog dr.,ali ja mislim da je aspirin ok.mada nekima može da škodi.Srećno!!!

jelena bravo za bebice :heart:
i meni je radjen serklaz i od 6.meseca sam lezala u bolnici do kraja tako da se ne sekiras to je bolje i sigurnije za bebe :D
sve vas puno pozravljam i saljem puno :cmok::cmok: i da vam budu veliiiiikeeeee bete :heart:
szuki ne sekiraj se i meni je tako odlozena vto za sledeci mesec zbog nekog hormona(nesecam se kog-daaaavnooo je bilo) pa mi je onda uspela i tebi ce sigurno :worth:
:bye:

Misim da si u pravu, i ja sam tako razumela, ali Mali Pariz ce ti tacnije reci da li je tako!
Ja cu ujutru ici pa cu ti napisati kao je bilo! Cmok
da,kad god si navela vreme vađenja krvi tad se rade i insulin i glukoza.Opet,kad odeš na test,još jednom im naglasi sa insulinemijom ...mada-to je ta cifra.

Cure imam jedno pitanje. Pametnica, se setila sad pred postupak, ali...:sad2:
S' obzirom da nikad nisam ostala trudna, iako su dr rekle da nema potrebe za daljim analizama, možda sam trebala odraditi trombofiliju, inhibin b, kariotip..? Šta vi mislite? Sad me malo panika hvata što to nisam odradila, i da nešto možda nije ok...U Utorak idem U Genesis na dogovor da radim vto. Ako ih pitam d ali da to uradim, pretpostavljam da će reći da ne treba.
Ako u utorak tek ideš na dogovor,najbolje je da odradiš sve što si navela.Mislim,kariotip sam radila u IMD,čekala 2 nedelje,ali se zakazuje,i prlično su zauzeti.Kariotip je najverovatnije uredu,i nj. sad i ne moraš,ali OGTT sa insul. i trombofilije bi trebalo,i naravno da nije kasno,jer se to ne leči,nego koristi terapija za vreme stimulacije,i kasnije trudnoće-naravno,ako postoji mutacija.Inhibin B ti sad i ne treba.

Moje iskustvo je da pretrage na svoju ruku nikako nisu bacanje para!!!!
Apsolutno se slažem sa drugaricom Bule.Ne znam kako neko može i da pomisli da je to bacanje novca...kao što Bule kaže,lutanje po lekarima u stilu od nemila do nedraga,nije ništa drugo do bacanje para i još dragocenijeg vremena!!
Aspirin cure nemojte na svoju ruku!! Naravno,gušća krv nije pogodna za ishranu embriona-jer slabom cirkulacijom ne dopire krv,ali isto tako upotreba aspirina tamo gde nema indikacija za to,može se loše pokazati-isuviše razređena krv ne valja kao ni gušća...ako me razumete.Aspirin samo po preporuci lekara.
Čičak,IDEMO DALJE!
Zvezdice,hormoni su ti kao kod devojčice...doduše sa slabijom rezervom;) ali,to je to.E2 ti je dobar,vidiš li ti gornju granicu? Jesu li te referentne za folikularnu fazu ili su odvaljene za sve tri faze iste referentne?

Devojke,
Janicijevic nije bila popodne danas pa sam pitala sestru za aspirin i ona je rekla da slobodno uzmem aspirin od 100 (baby). Ipak cu da sacekam i sutra ujutro da pitam doktorku.
Ne bih da se igram sama svog doktora.
Ledja bole ali ne toliko jako, mogu i da izdrzim, jedino sto sam citala da aspirin produzava vreme krvarenja a meni je vreme koagulacije bilo ispod referentnih vrednosti. Jel to onda znaci da bi mi aspirin cak i pomogao?

Hej macke, gde ste!?Bockate se uveliko, super:klap::klap::bye:
Bockalicma zelim puno, puno uspeha.
Ja danas bila kod mog gin.i zakljucila bolovanje,u ponedeljak u nove ratne pobede.:dash:
Hm, ja sam pila 1000mg C vitamina kada me je Zvonculence opomenula upravo zbog cirkulacije jer ja ne smem da pijem aspirin niti drugo nesto sto sadrzi acetil salicitnu kiselinu.SMRC!SMRC!
Hej, gde nam je Sule?
Cicak, sta da ti kazem osim:heart::mazi::mazi::mazi::mazi::mazi:

Pariz sada cu ispasti krelac:dontunderstand::whistling: ali sta je kariorip?
Boze dragi, koje sve analize nisam radila.Tek su mi sada pre 4.puta uradili OGTT sa insul. pa videli da mi insulin divlja i dobila siofor.Ko zna sta jos mozda ne daj Boze divlja.

cao svim mojim dragim drugaricama...
nisam dugo bila sa vama i evo sada prelistah prethodnih mesec i po...
otplakah partiju ponovo...szukice, oficiruso, cicak......samo napred, mora uspeti jednom
mali pariz, bas si mi nedostajala...uvek tu za sve nas, divna, najdivnija
citam i dalje i svaka nova beta mi ulije nadu! samo da ih je sto vise

ja sam ponovo na ispitivanju, hajde sada posle 4 vto, da vidimo jel ima jos nesto sto nismo ispitali, pa sam isla da dam krv za ona neka antitela i LAC..... to sada cekam, idem na UZ da me opet zagledaju pa kao da vidimo da se lepo spremim za jun da idem po one moje ceske smrzlice....
meni muka od svega, odoh po smzlice u prirodnom ciklusu, i sto se mene tice, nema vise VTO
....sada sam smislila da idem svakog meseca na IUI (ako potvrde da sam ja ok) i to sa donatorskim, bez ikakve stimulacije, na crno, na belo, bas me briga...
pa od 12 puta, valjda ce da se zakaci nesto...
prestala sam da budem moralista, a i mm je u saglasnosti....
mozda i prosaram, malo IUI, malo VTO iz prirodnog pa za jedno 10 godina, valjda cu i ja da postanem mama
ljubim vas sve, mislim, i saljem svu svoju pozitivnu energiju....

devojke,sto se tice aspirina,taj baby kod nas ne postoji ima ga u inostranstvu od 90mg, zato mi pijemo ovaj protect od 100mg,, ja evo primam diferelin danas 7-u ,pitala sam da li mogu da pijem aspirin,kazu slobodno,pijem ga vec par meseci,a uz to i vitamin c i folnu400

Heeej Zvezdice pa dugo te nije bilo! i meni se cini da su ti hormoni ok. Drugarice moje ne bih ja uzela aspirin na svoju ruku, taj baby je od 80mg neznam da li ga ima kod nas. Mijaki zeno gde si ti? ma uspeces sa smrzlicima 100% Icemaka da li ides na uzv? ako ides nemoj da se sekiras ako se jos nista ne vidi jer je trudnoca jako mala, ja sam isla na uzv mesec dana nakon aspiracije, tad mi je beta bila preko 10 hiljada. Paralijan sta rade vragolani? vec su to veliki momci i cure. Jelena bravo, uzivaj sa tvoje tri mrvice i odmaraj.

Zvezdice,hormoni su ti kao kod devojčice...doduše sa slabijom rezervom;) ali,to je to.E2 ti je dobar,vidiš li ti gornju granicu? Jesu li te referentne za folikularnu fazu ili su odvaljene za sve tri faze iste referentne?[/QUOTE]

mali pariz, ref. vrednosti su za folikularnu fazu. Vidim ja gornju granicu za E2, nego se bunim sto on kod mene sa godinama stalno raste...........sve sam mislila da estradiol opada kao je zena starija.

Heeej Zvezdice pa dugo te nije bilo! i meni se cini da su ti hormoni ok. Drugarice moje ne bih ja uzela aspirin na svoju ruku, taj baby je od 80mg neznam da li ga ima kod nas. Mijaki zeno gde si ti? ma uspeces sa smrzlicima 100% Icemaka da li ides na uzv? ako ides nemoj da se sekiras ako se jos nista ne vidi jer je trudnoca jako mala, ja sam isla na uzv mesec dana nakon aspiracije, tad mi je beta bila preko 10 hiljada. Paralijan sta rade vragolani? vec su to veliki momci i cure. Jelena bravo, uzivaj sa tvoje tri mrvice i odmaraj.

Milicice draga, tu sam ja, nego me nesto mrzelo da kuckam. A i gnjavila sam se sa uputima, analizama...........
Vidim da je NS prosirio starosnu granicu na 44 godine i dao i treci besplatni pokusaj.
Ima li neko neku informaciju sta je sa Beogradom? Ja sam iskoristila 2 pokusaja preko Republike, preko Beograda nisam, ali izgleda da su beogradski krug zatvorili..................

Drage moje ja od jutros kao da sam prokrvarila:sad2::sad2::sad2::sad2:
Mislim....nije to ono pravo krvrenje ali kad idem u wc,na papiru je roza boja i bas sam se prepala,inace ovo mi je 12.dan od ET
:dash::dash::dash::dash::dash:
Eto sad mi dva pute izbacili istu poruku.......
Ljubim vas sve!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back