Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hej Ovcice,izvini sto se tek sad javljam ali u frci sam moleri su mi u stanu,pa sam isla da ih obidjem i nesto im dokupim,pa dok sam dosla u drugu kucu.Da ne gnjavim!
Ovako draga,ja sam se jutros u 8h videla sa Milicom a u 11 sam imala ultrazvuk.Estradiol mi je ispod 20,kaze Milica ekstra.I ja sam od sutra na Merionalu i primacu 3 Merionala do ponedeljka a u ponedeljak opet u 8h na kontrolu E2.Sutra cu da uzmem upute za krvnu sliku a prekosutra cu da odradim sve.Milica danas kaze da vidi bar 3 antralna folikula.Pozdrav zenama.

HI!HI!HI! Suki, Suki! Mozda i zajdeno budemo isle u Segedin ali se ja nadam da ces ti do jeseni kada ja budem isla vec polako nositi svoje stomace.
Ovde kod nas su nam naplacivali 200.000 dinara postupak + lekovi (posto meni treba cunami da pokrene jajnike izlazilo je oko 140.000 dinara sve bez utrogestana).Naravno, nikakav hecing niti progesteron a ni objasnjenje.:dash::rtfm:
Daj Sukice nauci ga srpski jer ja ne znam ni da beknem.

Hej Ovcice,izvini sto se tek sad javljam ali u frci sam moleri su mi u stanu,pa sam isla da ih obidjem i nesto im dokupim,pa dok sam dosla u drugu kucu.Da ne gnjavim!
Ovako draga,ja sam se jutros u 8h videla sa Milicom a u 11 sam imala ultrazvuk.Estradiol mi je ispod 20,kaze Milica ekstra.I ja sam od sutra na Merionalu i primacu 3 Merionala do ponedeljka a u ponedeljak opet u 8h na kontrolu E2.Sutra cu da uzmem upute za krvnu sliku a prekosutra cu da odradim sve.Milica danas kaze da vidi bar 3 antralna folikula.Pozdrav zenama.

Ajmo, ajde!!!!!Padar, racunam na tebe ovaj put!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tako je Zvoncice ja od aspiracije primam progesteron injekcije svaki drugi dan,a posle bete sam dobila utrogestan3x2 i nastavila sa injekcijama.
Radio mi je prof.Tulic u GAK u Beogradu,isla sam preko fonda i imam samo reci pohvale za ceo tim!!!a koliko sam zakljucila i uspesnost je velika kod mene u grupi nas 4 od 6,a isto tako i prethodna grupa!Pardon kod mene je jedna bila pacijent dr.Stojnic.

Cestitam na trudnoci!!!!BRAVO!BRAVO!Stuzu nam bebe!!!!

Molim Vas pomozite mi, treba da radim OGTT sa insulin., ali niko nece to da mi radi, jer mi na uputu ne pise sa koliko gr. secera i koliko puta, odn. u kojim vremenskim intervalima. Na to me je uputio dr Ljubic ali nista konkretno nije napisao. Totalno sam zbunjena, a do njega ne mogu da dodjem za jedno takvo pitanje. Inace radim to zbog spontanih pobacaja.
Hvala

I ja treba da uradim OGTT, radicu u privatnoj laboratoriji, test kosta 700 dinara, a oni znaju sta i kako i bez uputa. Mozda bi bilo dobro da pitas u laboratoriji gde planiras raditi test, oni vec znaju koja je procedura!

HI!HI!HI! Suki, Suki! Mozda i zajdeno budemo isle u Segedin ali se ja nadam da ces ti do jeseni kada ja budem isla vec polako nositi svoje stomace.
Ovde kod nas su nam naplacivali 200.000 dinara postupak + lekovi (posto meni treba cunami da pokrene jajnike izlazilo je oko 140.000 dinara sve bez utrogestana).Naravno, nikakav hecing niti progesteron a ni objasnjenje.:dash::rtfm:
Daj Sukice nauci ga srpski jer ja ne znam ni da beknem.

:hej::tease::pivce:
može može davaću mu privatne časove srpskog a on usput meni da radi IVF ahahahahah!
Nego da li znaš engleski možda?
Ajojjjj za lekove....računaj da su tamo lekovi malo jeftiniji pa će te možda manje koštati. Obavezno nazovi 2-3 meseca ranije nego što planiraš da kreneš sa postupkom, jer se za prvu kons. malo čeka. I ponesi detaljne izveštaje sa prethodnih VTO, to mu mnogo znači prilikom određivanja terapije.
Baš ću mu sledeći put reći da bi mogao malo srpski da uči, mada koliko je parova iz Rumunije, mislim da će pre rumunski da progovori :rotf::rotf::rotf:

inače drugarica iz Amerike mi priča, da je kod njih IVF već u sklopu turizma, uplatiš odmor na nekom finom ostrvcetu, a u sklopu dobijaš i VTO ahahahahahahahhhaha
spojiš lepo sa korisnim, odmaraš se, niko ni ne zna šta radiš, a ti se vratiš za bebama u stomaku. eto šta ti je svet. a mi se ovde stresiramo na svakom koraku....

I ja treba da uradim OGTT, radicu u privatnoj laboratoriji, test kosta 700 dinara, a oni znaju sta i kako i bez uputa. Mozda bi bilo dobro da pitas u laboratoriji gde planiras raditi test, oni vec znaju koja je procedura!
Help,pitaj u klinici,nazovi ih i pitaj.Ili 50 ili 75gr glukoze ide,iiii nije toliko jeftino,kao što Ikica kaže-toliko je možda samo OGTT,ali sa insulinemijama-u privatnom labu na to dodaj min. 3000 dinara.
help,moraš znati i na koje vreme se vadi krv...obično:
1. pre opterećenja-pijenja glukoze
2. pola sata posle pijenja
3. sat vremena od pijenja
4. dva sata od pijenja

:hej::tease::pivce:
može može davaću mu privatne časove srpskog a on usput meni da radi IVF ahahahahah!
Nego da li znaš engleski možda?
Ajojjjj za lekove....računaj da su tamo lekovi malo jeftiniji pa će te možda manje koštati. Obavezno nazovi 2-3 meseca ranije nego što planiraš da kreneš sa postupkom, jer se za prvu kons. malo čeka. I ponesi detaljne izveštaje sa prethodnih VTO, to mu mnogo znači prilikom određivanja terapije.
Baš ću mu sledeći put reći da bi mogao malo srpski da uči, mada koliko je parova iz Rumunije, mislim da će pre rumunski da progovori :rotf::rotf::rotf:

inače drugarica iz Amerike mi priča, da je kod njih IVF već u sklopu turizma, uplatiš odmor na nekom finom ostrvcetu, a u sklopu dobijaš i VTO ahahahahahahahhhaha
spojiš lepo sa korisnim, odmaraš se, niko ni ne zna šta radiš, a ti se vratiš za bebama u stomaku. eto šta ti je svet. a mi se ovde stresiramo na svakom koraku....

Ahahaha....to se zove zdravstveni turizam ili tako nekako i popularan je u siromasnim zemljama. Odes na more, provedes se za male pare i dobijes jos i silikonske s*se pride. Suuupeeer :) :) :) :)

Pa žene neke od nas su već u vto upucale silikonske grudi,guzu,usne,...ko zna šta još.Ali daleko im lepa kuća što se mene tiče ja volim prirodnu lepotu.A u Segedinu sam bila sto put,a turistički ga nisam obišla.Kažu da smo i mi jedna od omiljenih destinacija za zdravstveni turizam.

http://www.cryo-innovation.com/pdf/RBMOnline_2010_human_case_report.pdf

Više se ne sećam ko je bio u Pragu, Mijaki možda, i pisala je da se oplođene jajne ćelije snimaju u posebnoj komori, pa se biraju na osnovu snimka pre ET. Ja sam pitala Zadorija da li to rade i u Segedinu, na to će on aaaaaaaa pa ja sam radio na razvijanju te komore ahahahhahah.
evo ovaj članak govori o tome, pa ko voli malo nauke, neka izvoli.

Icemaka cestitam! I ja sam radila kod istog dr vto prvi put uspesno, takodje sam od aspiracije primala injekcije progesterona svaki drugi dan tek kad je beta pozitivna bila pila sam utrogestan 3x2, kasnije mi je smanjio progesteron depo na svaki pet dan. Bas mi je drago kada cujem da su neke od zenica zadovoljne sa Tulicem.

Milice hvala,ma Tulic je super od pocetka mi je svaki put radio uz i posle toga nas zvao u kancelariju na konsultacije i da prepise terapiju,a nisam primetila da drugi dr.na gak-u to rade.
Jel se secas kada ti je radio prvi uz posle bete?

Ikica 75 hvala puno, istrazivala sam ceo dan i mislim da sam shvatila, a ti mi potvrdi ako mozes ili neko drugi.
Znaci, radim u 0 min, 30 min, 60min, 120 min i 180 min.
Prvo mi izvade krv, onda popijem secer 75 gr, pa dalje vadjenje krvi na 30 60min...
I pri svakom vadjenju krvi pocev od 0-180 min mi utvrdjuju glukozu i insulin.
Odlucila sam da radim u privatnoj lab. jer posle svih analiza nemam nerava jos i te rezultate da cekam po mesec dana i to kosta otprilike 5.500 din.

Icemaka, negde oko tri nedelje nakon prve bete, ja sam tri put radila betu, 14 dana od et, pa negde 18 dana i oko 25 dana od et. Et mi je bio 15.05. a prvi uz 10.06. znaci i dalje je dosledan i tacan to mi se jako svidja kod njega.
Cicak javi se....

Hej zenske vidim da je ovde dobra zabava na Macanov racun, opasne ste, al sta cete, hormoni rade svoje! Salim se, volim kad ste nasmejane i razdragane!
Icamaka, divne vesti, cestitamooooooo!
Cicak javi se, sto nas mucis?
Mali Pariz, hvala na objasnjenju, od tebe uvek nesto naucim. Meni je dr rekao da odradim samo test opterecenja glukozom, posto su mi se pojavili ketoni u urinu.
Sve vas ljubimo Pavlicak i ja!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back