Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ju, ju, ju, ju, ostala sam bez teksta!!!! To je sramota!
Ranije sam samo za Gocu Ivanovic slusala da tako "casti" svoje pacijente ( bilo je jako razlicitih iskustava, od svetice do vestice), a sad se ta nekultura i bezobrazluk opasno siri.
Ja bih je tuzila, majke mi, da mi je bilo koji lekar uputio takve reci. Sram ih bilo!
Uh, sto sam sada besna....

Lilijana, pozdrav od jedne trudnice iz Genesisa! : ) Ne brini, moja terapija je bila ista kao tvoja utrogestan 3x2 i prog. depo na 5-ti dan. Depo cak vecina dr-a ni ne daje, tako da ne brines nista. Ja sam ga primala do 1. UZ-a. Srecno!
Ne znam ko je pitao za ogtt i vreme vadjenja krvi - to sve zavisi od laboratorije, svaka ima svoju semu. Ja sam vadila na 0, 60, 120 i 180 minuta. Napominjem jos jednom da obavezno uradite i insulin pa sa komplet nalazima kod endokrinologa.
Matorka, ne znam sta da ti kazem, ja sam pristalica toga da se pre prvog postupka uradi sto vise analiza, mada od ovog sto si navela ja nisam radila nista... U sustini, od dodatnih analiza radila sam samo ogtt....
Cranberry, draga, ko ti je rekao da su ti embrioni smece?? Propustila sam....

Pozdrav devojke i srecno svima! ( malo mi je tesko da sve pohvatam ko sta radi.... : ( )

Hvala.....nemas pojma koliko mi znaci sto neko ima iskustva sa njima-i da me tako utesi....DIVNO!I cestitam naravno!:)

I ja sam imala istu dilemu :) Ali sam se plasila da pitam doktorku, da mi ne kaze "jeli, bre, ko je ovde lekar, a?" Sve mislim, ako treba valjda bi mi rekli.
Interesuje me sta ostale sapatnice imaju da kazu na ovu temu? Da li su pretrage "na svoju ruku" bacanje para ili im ipak ne treba bas sve slepo verovati?

Mislim da u Genesisu neces imati taj problem,da neko misli da si pametnija od njih.Meni su uvek izasli u susret a imala sam milion pitanja i potpitanja

Pa morala sam a smrtno me je uvredila.Onda kada nije uspelo dodjem kuci i lokalni gin. koji je dobio dete VTO kaze sto su vam i vracali te embrione,zenini su imali 100 celija.Ma nemoj kao da ja ne bih volela da imam blastociste.
No, uspece jednog dana pa cu im ja pokazati kako izgleda SAVRSENO dete.

Naravno da ce uspeti i bice savrseno dete. Ja to uvek potenciram za mog Pavlicka, a nije se jos ni rodio. Pa kako da ne bude savrsen kad ga volim od trenutka kad je imao samo 8 celija. Eeee i taj ginekolog je nasao da pametuje, ima zena kojima vrate embrione koji su loseg kvaliteta pa ipak uspe. Materica je ipak za nih najprirodnije moguce okruzenje, tako da je sve to jedna velika lutrija i nikad se ne zna! Ti samo hrabro guraj dalje i slusaj svoje srce! Kiss

Oficirušo ona koja ti je rekla da su ti embrioni smeće je upravo to!Iskreno nisam sigurna šta bih joj uradila,ali znam da bi moj muž našao način da više nikad nikog ne leči.Žene kako dozvoljavate da Vas vređaju i ponižavaju?To je ono što mi smeta zašto ćutati kad su oni tu zbog NAS DA RADE ZA NAS!Molim te nikad više zbog svih žena u Srbiji nemoj da ćutiš.To ćutanje ih je i dovelo dotle da svašta pričaju.Sramota.

vidim da moje poruke kasne,
zvoncice36 i ikica75 hvala na dobrodoslici i odgovoru.Svi ostali rezultati su extra ali izgleda da moram pauzirati 3 mes. zbog stimulacije pa tek onda krenuti u drugi pokusaj,a moj doktor kazu nece raditi jun, jul i avgust tako da cu izgleda tek od septembra.U svakom slucaju sl. nedelje idem kod njega na kontrolu pa cemo videti

vidim da moje poruke kasne,
zvoncice36 i ikica75 hvala na dobrodoslici i odgovoru.Svi ostali rezultati su extra ali izgleda da moram pauzirati 3 mes. zbog stimulacije pa tek onda krenuti u drugi pokusaj,a moj doktor kazu nece raditi jun, jul i avgust tako da cu izgleda tek od septembra.U svakom slucaju sl. nedelje idem kod njega na kontrolu pa cemo videti

Bas sam to i htela da ti napisem, retko ko radi vantelesne preko leta. Iskoristi veme da se lepo odmoris, regenerises i ojacas svoj organizam. I ja sam tako, u aprilu nije uspela, pa sam se spremala za jesen, dosla na red na zimu i za Novu Godinu dobila najlepsi poklon koji se sad rita u mom stomaku! Jos sam se sa svima zezala kako cu mi je dosadilo da u svaku NG ulazim tanka i da cu u ovu uci debela! Saljem ti zagrljaj, uzivaj u divnim danima!

Cicak, saljem ti veeeeliki:zag:!
Ljiljana drzimo fige i navijamo za tebe i mrvice!
Ja sam lepo jutros ustala i spremala se da odem i odradim taj OGTT, medjutim uhvatila me takva glad da sam se najela i vratila u krevet. A sta kazete, sta je karakter?
Sve vas :heart: i puno pozdravljam nove devojke!
Padar, gde si, kako napredujes?

Ikice odredi dan kad ćeš ići i ispoštuj to.Trudnicama je sve oprošteno pa i to da se ponašaju kao deca što si ti i dokazala.Taj test je jako važan za zdravlje tvoje bebe,posmatraj to tako.Uživaj u lepim danima koji su tu i koji će tek biti!

Cure imam jedno pitanje. Pametnica, se setila sad pred postupak, ali...:sad2:
S' obzirom da nikad nisam ostala trudna, iako su dr rekle da nema potrebe za daljim analizama, možda sam trebala odraditi trombofiliju, inhibin b, kariotip..? Šta vi mislite? Sad me malo panika hvata što to nisam odradila, i da nešto možda nije ok...U Utorak idem U Genesis na dogovor da radim vto. Ako ih pitam d ali da to uradim, pretpostavljam da će reći da ne treba.

I mene muci isto! Ovo mi je prva vto ali se ipak kajem sto nisam radila sve to, aspiracija mi je oko 18-tog i sad je kasno...a kad vidim kako baratate svim tim terminima osecam se kao glupak, ne znam ni koje upute bi trebala traziti a da pitam mog ginekologa mislim da bi mi isto rekla, u fazonu koje je ovde lekar?

Ja sam juče išla na UZ i bebe su ok.Velike su 3 cm i dobro se razvijaju.UZ mi je uradila dr Anđelić jer e dr Crnogorac još na bolovanju. Neverovatno kad ih je uvećala videlo se da pomeraju ruke i noge a tako su mali...I dalje imam mučnine i juče sam primila infuziju ali nema veze.Dr mi je rekla da će mi sa 15 nedelja verovatno uraditi serklaž iz predostožnosti a od 25 nedelje strogo mirovanje i verovatno ću ležati u bolnici....Ali to je još daleko...
Matorka ako imaš neke sumnje oko toga da li da radiš još neke analize pitaj DR KOpitović ona će ti najbolje obajsniti s obzirom da je tvoj lekar.Ja nisam radila ništa sem tih analiza sa spiska RZZO nisam ni razmišlala o dodatnim analizama jer sam imala ogromno poverenje u dr Crnogorac.
Lijiljana ti simptomi su normalni da osećaš kao da ćeš da dobiješ i ja sam ih imala i sad nosim trojke.Ne znam ko ti je radio VTO u Genezisu ali ja sa njima imala odličan odnos šta god mi se dešavalo ja sam ih zvala i pitala.I ja sam pila Utrogestan 3*2 i dobijala Progesteron depo na 3 dan do vađenja bete. Betu nemoj vaditi pre 13 dana od ET,jer ti rezultati neće biti validni
Pozdrav za sve trudnice i trudilice

Gde ste drage moje? Vidim da ima i novih dama na forumu, zelim Vam svima dobrodoslicu i naravno da se sto krace zadrzite ovde!
Cicak i ostale kojima nije uspelo....naravno da Vas ne treba tesiti, i ja sam protiv toga. Jednostavno idemo dalje i to je to.
Ja sam se malo zanimala sakupljanjem rezultata /jer su mi gotovo svi istekli/, ali sam vas pratila redovno.
Danas sam uzela hormonski status, a ne razumem se bas najbolje, pa molim za misljenje:

LH 4,78 /ref.2,39-6,60/
FSH 7,53 /ref.3,03-8,08/
ESTRADIOL 159,0 /ref.77,07-921,17/
AMH 0,7 /0,5-5,30/

Amh mi je nizak, to vidim, estradiol mi nije ranije prelazio 110 /ne znam da li se vremenom, tj. sa godinama estradiol povecava ili smanjuje/, LH mi takodje nije nikad bio preko 2,5.
Kako Vam se cini moja situacija? Milice, Zsuki, Padar.........cini mi se da se razumete u hormone.
Da li se status "smirio" posle VTO u novembru ili ovo jos uvek nije realno? I da li bih mogla sa ovakvim statusom ponovo u postupak? Stvarno na to ranije nisam obracala paznju /a bogami ni doktori/, mozda bi trebalo prvo "poraditi" na necemu, pa tek onda ponovo pokusati????
Kako neko rece, mozda stvarno treba uzeti stvar u svoje ruke, a ne kljukati se hormonima u nedogled.

Jelena i ja sam bila kod Dr. Crnogorac,ali kao sto znas povredila je nogu na skijanju(i to bas pred moju aspiraciju)tako da mi je i to i transfer radio neki doktor kojem uopste nisam zapamtila ni ime-nazalost
I ja sam ih zvala sta god mi nije bilo jasno i znam da su svi ok.Zanima me samo da li se vadi beta iako prokrvaris.....ne daj Boze
Veeeeeliki poljubac za tebe i tvoje bebice!!!!

Drage moje imam pitanje za vas.
Ja danas(po redovnom ciklusu) (NE)treba da dobijem,i imam simptome-mada znam da to nista ne mora da znaci.
Sta se desava ako ne daj Boze prokrvarim,da li vadim betu?:sad2::sad2::sad2::sad2:

Ljiljana obavezno vadi betu,ja sam isti dan kada sam trebala da vadim betu prokrvarila a to je bio dan kada sam trebala da dobijem i beta je bila pozitivna.
I narednih dana sam krvarila kao da imam ciklus a beta se svaki put povecavala!!!!!
Danas smo dogurali do 245!Samo se opusti i uzivaj,devojke sto su radile samnom su imale sve simptome ciklus i naravno nisu dobile a bete +++++++++!
Sigurna sam da ce tako da bude i kod tebe!

Devojke,ja uopste nisam radila betu za proslu vto jer samprokrvarila 9-ti dan od embriotransfera a savetovali su me da uradim.Ali cemu?Nije lose uraditi ako docekate 13 ili 14 dan po ET.A ovako 9-ti,mislim da je smesno!
Zvezdice,hormoni ti uopste nisu losi.Cak odlicni.Pravac kod doktora pa sa njim pravi planove za dalje.:heart:
Ovcice,kakva ti je stimulacija?Ja sam pocela sa Merionalom i sinoc me toliko noga bolela da sam htela da poludim.Drugarica mi juce rece posto sam isla za upute za krvnu sliku i internistu zbog aspiracije da se zenama daje Aspirin za vreme postupka zbog TROMBOZE koju izazivaju gonadotropini.Mislim da me noga bolela zbog cirkulacije i sad razmisljam da popijem Kardiopirin.A jajnik je poceo da bolucka,valjda ce da iznedri bar 3,4 folikula.

Ljiljana obavezno vadi betu,ja sam isti dan kada sam trebala da vadim betu prokrvarila a to je bio dan kada sam trebala da dobijem i beta je bila pozitivna.
I narednih dana sam krvarila kao da imam ciklus a beta se svaki put povecavala!!!!!
Danas smo dogurali do 245!Samo se opusti i uzivaj,devojke sto su radile samnom su imale sve simptome ciklus i naravno nisu dobile a bete +++++++++!
Sigurna sam da ce tako da bude i kod tebe!

Ok,hvala!!!!I
I naravno cestitke od srca!!!!!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back