Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo drage moje, samo na brzaka, pa nazad u krevet! Zsuki + 3! Vratili mi jednu morulu, na kojoj je urađem hečing, i dva malo sporija ali jako slatka osmoćelijska embriona. :heart:

Dr je bio jako zadovoljan mojom malom morulom :heart:! pa videćemo šta će ista da uradi...
prvo je hteo da mi vrati dve, pa se posle predomislio, kaže ipak je ovo treća IVF, a ta dva embiona su malkice sporija, pa eto neka idu tri! Ja sam htela da mu kažem da mi da sva četiri , ali nisam smela.... jajnici su mi, naravno ogromni, pa svakih 10 minuta idem na wc, aliiiiii

mnogo sam srećna!!!!! :super: :heart:

Zuki jako sam srecna zbog tebe :super:, samo opusteno! To kada Zadori uradi nema da fali! Jedva cekam pozitivnu betu :zag:!
Ja sam ok, bila sam na dve kontrole imacemo jednu bebu koja napreduje super, sada sam 11 nedelja!
Ljubim te puno i drzim fige :heart::heart::heart:!!!

Zuki jako sam srecna zbog tebe :super:, samo opusteno! To kada Zadori uradi nema da fali! Jedva cekam pozitivnu betu :zag:!
Ja sam ok, bila sam na dve kontrole imacemo jednu bebu koja napreduje super, sada sam 11 nedelja!
Ljubim te puno i drzim fige :heart::heart::heart:!!!

Evo opet samo da vas malo vidim! Ja sam super, čitam, gledam životinjice na tv, i neprestano idem na wc od ove silne vodurine :zcepanje:

hvala vam na pozitivnim mislima :hvala: :heart:, pa valjda vas ove moje tri dame čuju...

ahahahahahhaha Padar, i Suzuki je u redu, to se mi tako malo šalimo - Žuki - Suzuki :zcepanje:

Svakog buni ovo Zsuki, zs je na mađarskom ž, a inače ime mi je Žužana :zcepanje::zcepanje: možete da me zovete i debela Berta samo da beta bude pozitivna ahahahahah

cmok svima idem nazad u krevet :brus: :gace:

Draga Jelo i Padar, hvala na lepim zeljicama. Padar, drago mi je da si nasla nekog ko ti ne dize pritisak, jako vazno. Sto se mene tice, amlo sam vise na forumu "trudnoca", trudim se da se dodatno obavestim :whistling: . Ja sam imala dijabetes i pre trudnoce, ali se stabilisao te su mi lekovi za isti ukunuti 16juna i od tada je o.k. I ovo sto je mesec dana dobar bez lekova, za mene je cista premija. U prvom trimestru skinula 6 kila (ne pitajte kako, samo od sebe, jer ranije na dijetama ni gram da ode dole), valjda mi trebala trudnoca da kilaza krene dole, sredili se hormoni. A sad u drugom trimestru samo odrzavam tu novopostignutu i jako sam zadovoljna jer ne ide na vise a stomak mashala velik! :worth: Ja lepo kazem da je trudnoca za mene prvo stanje a ne drugo, valjda se ovako osecaju zdravi ljudi, ne bih znala, jer to nisam bila jako dugo. Jelo, drago mi je zbog tebe, bas grabis velikim koracima napred, tako treba. A sto se mora tice, moze i dogodine, boze zdravlja! i To u vecem drustvu! :ok:
Cujemo se uskoro, javi sta su ti rekli u Jevremovoj!

Zsuki,samo napred,navijamo za trojac!
Padar,drago mi je da se osećaš sigurno kod novog giše.To je jako bitno.
Dženi,sve čestitke za srce koje pod tvojim kuca! Bravo!
Devojke,samo hrabro ka ostvarenju svojih ciljea.
Mi se uskoro pakujemo,pa od ponedeljka,put Grčke!
Pozz

Razmisljala sam dugo, da li da Vam napisem... Silno sam zelela dete, a muz jos vise... Posle njegove bolesti mogli smo samo na vantelesnu jer je kanal za izbacivanje semene tecnosti bio presecen...Prosla sam u Beogradu 2 vantelesne..primila stotine injekcija...a bila sam zdrava... spermatozoide su punkcijom vadili iz besike...Elem...rodila sam 99 godine posle 9 meseci lezanja u bolnici, posle bombardovanja dvojke...Hvala mojim doktorima, rodjacima...a muz...je za tih 9 meseci bio usamljen...pa eto zaljubio se i naredne godine ozenio ...

Jao...i ja imam poznanicu desilo joj se slicno... u stvari 7 godina se lecila a muz nije hteo ni na pregled jer..pobogu pa uvek su zene krive... Nakon sedam godina on ode ipak na pregled i ustanove mu uvecanu venu-varicocela, ako sam dobro napisala, ona zdrava ali... Nakon operacije napravio je dete drugoj...

Hvala svima na dobrodoslici

Jedva cekam narednu nedelju i pregled u Jevremovoj. Danas mi je 9 dan ciklusa a donji deo stomaka me uzasno boli, ponekad imam i iscedke pa me sve strah da nije endometrioza, simptomi ukazuju da moze biti:(

Trebalo mi je par dana da iscitam sve opstove i nekako mi je pazarka zapela za oko, pratila sam je svaku rec a sad odjednom nestade...?

Evo i mene,novo je to sto sam po drugi put odradila histeroskopiju,jedan deo materice mi je bio dobar,a drugi deo polipozan,skinuli mi to i sad sam u redu.,......medjutim inseminaciju cu tek da radim u septembru,bas sam se razocarala,jer sam mislila da posle cekanja od januara pa sve do sada,da cu konacno u postupak ali nista sta je tu je.........sad sam na kontraceptivima.....medjutim od histero je proslo vec dve nedelje,a jos uvek krvarim,ne obilno,ali dovoljno,sta mislite da li treba da se javim lekaru ili je to normalno?

Padar zao mi je sto ti ovog puta nije uspelo,ali sledeceg mora.........htela sam da ti kazem posto vidim da se dvoumis gde da radis inseminaciju,a spominjes stojkovica,slobodno idi kod njega,jer su ekstra tamo svi,od sestara do doktora......veliki su profesionalci...ja idem kod njih i prezadovoljna sam....3 godina sam isla kod svog doktora u domu zdravlja i hiljadu puta me je gledao na ultazvuku i nije mogo da ustanovi da imam polipe:besna: a kad sam otisla kod nebojse na prvom pregledu odmah je posumnjao na polipe ili neku pregradu u materici jer mi je endometrijum bio zadebljan,i bio je u pravu,tako da ovo ti je moje iskustvo,ali sve je sada na tebi..kad zakazes ne ceka se mnogo,mozda jedno desetak minuta ali to je nista,u odnosu kod drugih privatnih klinika.....Nebojsa ti je za prijeme,a stojkovic bi te odradio......nadam se da sam ti malo pomogla.....:klap:

:tease Zsuki samo napred......svi smo uz tebe.....uzivaj u svojim mrvicama.................:zper: Zvoncice, zao mi je sto nisi ostvarila trudnocu da kraja,ali bice sledeceg puta,napuni baterije.......... i u nove pobede idemo od jeseni.......nedostajali su nam tvoji saveti posto si bila odsutna,nemoj vise da se gubis toliko dugo.........:brus: Crna ovcice,dobrodoslaaaaaaaaaaaaaaa:heart: Veliki pozdrav za sve trudnice i trudilice......... Uh.....zaboravih Pazarku,,,,za nju poseban i veliki poljubac:cmok::cmok2::zag:..javi seeeeeeeeeeeeeeeee.....da cujemo kakao napredujes......:heart::heart:

Razmisljala sam dugo, da li da Vam napisem... Silno sam zelela dete, a muz jos vise... Posle njegove bolesti mogli smo samo na vantelesnu jer je kanal za izbacivanje semene tecnosti bio presecen...Prosla sam u Beogradu 2 vantelesne..primila stotine injekcija...a bila sam zdrava... spermatozoide su punkcijom vadili iz besike...Elem...rodila sam 99 godine posle 9 meseci lezanja u bolnici, posle bombardovanja dvojke...Hvala mojim doktorima, rodjacima...a muz...je za tih 9 meseci bio usamljen...pa eto zaljubio se i naredne godine ozenio ...
hm... gubitnice-imaš decu,zar ne?
Zbog čega takav nick?
On ako nije pored tebe,onda tako i treba da bude.Onda te ni ne zaslužuje.
Teška priča,ali blagoslovena si blizancima da ne bi patila zbog toga.
Sve najbolje!
Crna ovčice,i tebi je nick "obećacvajući"...srećno u Jevremovoj iduće nedelje! Kod koga ideš? kod dr Zokija?
Anci85,samo napred! Bitno je da si smetnje otklonila,pa regularno na IUI.
Nisam radila histero,ali primećujem da su žene različito krvarile.Dok god se osećaš normalno,bez tegoba,mislim da je uredu. Uostalom,možeš se konsultovati sa nekim dr,ako bi ti to otklonilo strah.Pozdrav!:hvala:

Ha ha, nick mi je ovakav jer se bas tako i osecam gde god da sam, pripadam nekom drugom svetu:D
Gubitnice, to sigurno nisi jer imas dva andjela!
Da idem kod Zorana, nadam se da je bar covek za razliku od bezosecajnih na koje sam do sad nailazila

Evo opet samo da vas malo vidim! Ja sam super, čitam, gledam životinjice na tv, i neprestano idem na wc od ove silne vodurine :zcepanje:

hvala vam na pozitivnim mislima :hvala: :heart:, pa valjda vas ove moje tri dame čuju...

ahahahahahhaha Padar, i Suzuki je u redu, to se mi tako malo šalimo - Žuki - Suzuki :zcepanje:

Svakog buni ovo Zsuki, zs je na mađarskom ž, a inače ime mi je Žužana :zcepanje::zcepanje: možete da me zovete i debela Berta samo da beta bude pozitivna ahahahahah

cmok svima idem nazad u krevet :brus: :gace:

ZzuZzana......pa mila nije ni cudo sto ti prija Zadori jer vi tamo caskate na maternjem
jeziku. Hi hi hi hi......:hahaha:

Samo da je Doca zalepio sve kako treba i da palimo tompuse.
Ja vatromet vec pripremam-ovde kod mene je to jeftino!!!!

Nemoj gledati samo onaj Animal resque -to bude nekad tuzno....a ti sada treba samo da se smejes :mrgreen: :mrgreen:

DEBALA BERTA + 3 = BAS DEBELA BERTA :brus: :brus:

Drage moje, pratim vas neko vreme, a prvi put se javljam. VTO sam radila 2 puta, prvi put neuspesno, prokrvarila posle 8 dana, a drugi put sa zamrznutim embrionima je (sada se ne usudjujem jos da kazem) - uspelo:sad2:.
ET je bio 20. juna, a prvi nalaz bete 5. jula je pokazao 371:D
Do UZ doktorka mi je rekla da nema potrebe da radim betu, i ja sam je poslusala. UZ je radjen sada u ponedeljak (12. jul, inace 22 dan od ET) i vidjen je mesak od 9 mm.
Ponovo sam pitala doktorku (klinika ivanovic) ima li potrebe da radim betu, rekla mi je da ne treba, a uz je zakazan za 26. kada bi plod trebalo i da ozivi.
Naaaaaaaaaravno, djavo mi nije dao mira, radila sam betu juce, i ona je 24 dana od ET 2216!
Nije li to malo? Namam krvarenje niti bilo kakve probleme, ali ta vrednost mi govori da nije duplirana svaki drugi dan. :sad2::sad2::sad2:
Sad :worth: Boga da je sve ok. Betu cu svakako ponoviti sutra, ali bi mi puno znacilo ako neka od vas, eksperata, kaze svoje misljenje. Doktorku ne bih zvala, kada me je vec "posavetovala" da se ne zamaram Beta hcg-om.
Inace, delim Vase nade, strahove i zelje po pitanju onoga sto nam je trenutno najvaznije.
Druge mi nece zameriti, ali citajucu forum mesecima pre nego sto sam se odlucila da se ukljucim, najjaci utisak je ostavila Pazarka. Vidim da je konacno uspela, ali i da je vec duze vreme nema, je li sve ok sa trudnocom???

Gubitnice nemam komentar!Alal mu vera!Anci85 hvala puno,puno na informaciji.Samo da odobri moj doca i ja odoh za Leskovac.Veliki ljubac!Zsuki zenska blago tebi,uzivas,superiska,samo napred,navijam svom snagom.:super::super::super: Pitam se koliki je procenat ljudi koji nikada ne rese problem i zena koje muzevi napuste zbog problema i obrnuto i idiota kao sto je bivsi muz gubitnice.Ja sam skoro cula pricu od koleginice da joj je rekao skolski,e sad pazite ovo,,ja njoj platio vantelesnu i sad ima cerku a ona se razvela,,.Ali pazite to njoj,pa nisi njoj nego i sebi.Pozdrav svima!Mali pariz srecan put!

heloooou evo i mene:mrgreen:

ja vam se izvinjavam ,danima se nisam javljala,vratila sam se kuci...............elem idemo redom

u nedelju proslu sam se vratila iz beograda,ne moram da vam pricam da sam premrla od straha,da mrvici nesto ne bude zbog leta avionom,iako mi je milica dala zeleno svetlo da mogu da putujem ,ali ja sam premrla,i kao namerno let je trajao duze jer nismo mogli da sletimo ,jer ovi nisu dali dozvolu da je pista slobodna,tako da je let trajao 2 sata i 10 minuta,umesto 1 sat i 30 minuta:roll:,inace obozavam da putujem avionom ali ne u ovoj situaciji

sa aedroma sam otisla kod mog ginekologa,covek je inace morao da dodje ,inace bih preplakala od straha celu noc...........na UZ se bebica odlicno vidi ,kuca joj srce kao ludo:heart::heart:,ovde osim sto sam mu videla kako kuca ,mogla sam i da ga cujem.......medjutim da ne bi sve bilo idealno,jajnici su jos uvek puno uveceni,sa obzirom da je ET bio 1. juna

e sad ostaje pitanje kako to milica nije videla 5 dana ranije????aaaaaaaaaa i ona je na odmoru,inace sve drugo je uredu,imam osecaj da nisam trudna ,imam energije za desetoro,ne povracam,ali imam strasnu mucninu fuuuj,kafu ne podnosim ni da je neko drugi pije...............e sad ,muz mi ne da da se pomerim,ne znam ko je gori on ili moja mimoza:think:,tesko je to odluciti:lol:

mislim da do kraja trudnoce cu imati 100 kg,:roll:...............sinoc mi se u 2 sata prijeo mango,jadni moj dragi:lol:....a i sveki se sada pokazala dobro:whistling:

18. ovog meseca ulazimo u 3. mesec ,a 22 . imam opet kontrolu,jedvaaaaaaaaaa cekam,nakon UZ sam mirnija,inace drugima je kontrola svake 3 nedelje ,a meni nakon 2 nedelje.............mada ja bih svaki dan ako ne i dva puta dnevno kada me stignu strahovi

mila ,sta je sa tobom????kako si ti???kako se osecas??

Evo drage moje, samo na brzaka, pa nazad u krevet! Zsuki + 3! Vratili mi jednu morulu, na kojoj je urađem hečing, i dva malo sporija ali jako slatka osmoćelijska embriona. :heart:

Dr je bio jako zadovoljan mojom malom morulom :heart:! pa videćemo šta će ista da uradi...
prvo je hteo da mi vrati dve, pa se posle predomislio, kaže ipak je ovo treća IVF, a ta dva embiona su malkice sporija, pa eto neka idu tri! Ja sam htela da mu kažem da mi da sva četiri , ali nisam smela.... jajnici su mi, naravno ogromni, pa svakih 10 minuta idem na wc, aliiiiii

mnogo sam srećna!!!!! :super: :heart:

jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:heart::heart::heart::heart::heart:,bas se radujem,i navijam od sveg srca za te tri mrvice :heart:,.........a sto se tice stadijuma razvijenosti,to po meni nema neki znacaj,secas se meni su vratili 1-sestocelijski,1-osmocelijski,i 1-devetocelijski.i dr je bio zadovoljan,medjutim nakon sto su mi javili d nijedan nije dostigao stadijum blasti,ja sam se prenadala,i secam se dobro da mi je nasa zlatna milica rekla da materica nije isto sto i inkubator- i gle na kraju ja sada imam mrvicu:heart:
tako samo ti uzivaj i puno ih mazi,i ja bez obzira sto sam bila razocarana maksimalno,njih sam mazila puno i govorila sam im da ih volim puno,moje su dok su god u mene ...............ja imam predosecaj da ce beta biti ogromnaaaaa,tvoj optimizam mora da pobedi.............veliki cmok i za tebe i za mrvice:heart::heart::heart::cmok2:

Drage moje, pratim vas neko vreme, a prvi put se javljam. VTO sam radila 2 puta, prvi put neuspesno, prokrvarila posle 8 dana, a drugi put sa zamrznutim embrionima je (sada se ne usudjujem jos da kazem) - uspelo:sad2:.
ET je bio 20. juna, a prvi nalaz bete 5. jula je pokazao 371:D
Do UZ doktorka mi je rekla da nema potrebe da radim betu, i ja sam je poslusala. UZ je radjen sada u ponedeljak (12. jul, inace 22 dan od ET) i vidjen je mesak od 9 mm.
Ponovo sam pitala doktorku (klinika ivanovic) ima li potrebe da radim betu, rekla mi je da ne treba, a uz je zakazan za 26. kada bi plod trebalo i da ozivi.
Naaaaaaaaaravno, djavo mi nije dao mira, radila sam betu juce, i ona je 24 dana od ET 2216!
Nije li to malo? Namam krvarenje niti bilo kakve probleme, ali ta vrednost mi govori da nije duplirana svaki drugi dan. :sad2::sad2::sad2:
Sad :worth: Boga da je sve ok. Betu cu svakako ponoviti sutra, ali bi mi puno znacilo ako neka od vas, eksperata, kaze svoje misljenje. Doktorku ne bih zvala, kada me je vec "posavetovala" da se ne zamaram Beta hcg-om.
Inace, delim Vase nade, strahove i zelje po pitanju onoga sto nam je trenutno najvaznije.
Druge mi nece zameriti, ali citajucu forum mesecima pre nego sto sam se odlucila da se ukljucim, najjaci utisak je ostavila Pazarka. Vidim da je konacno uspela, ali i da je vec duze vreme nema, je li sve ok sa trudnocom???

zdravo draga i dobro dosla:cmok2::zag:..........i naravno cestitam od srca
moje misljenje je da siti neko cudo...........mesak je u odnosu na period od ET odlicne velicine,i vec u tom periodu kada si bila na UZ sa obzirom na velicinu meska ,beta trebala da bude minimum tri puta veca nego sto je sada ........jedino ti preostaje da cekas(znam da to zvuci kao kazna nama,i da je to nesto najgore,ali nazalost to je jedino resenje),betu mozes da vadis,meni je dr milica rekla da je najbitnije da raste,nije bitno za koliko ,ali samo da raste ,a betu vadi sto kasnije,nemoj rano ujutru,jer organizam cele noci miruje ,a samim tim i cirkulacija i beta ne raste puno,vec negde oko 4-5 poslepodne,ja sam za betu postala ekspert:roll:.......do prvog UZ sam vadila oko 10 puta,nekada i dva puta na dan......jeli ti rekao dr da ima naznaka stvaranja embrioplasta u mesku????nemas nikakvo krvarenje????pozdrav i drzi se,nadam se da ce sa malenom mrvicom biti sve uredu,i da ces 26 cuti ono sto ocajnicki zelis da cujes-NJEGOVO SRCE

:tease Zsuki samo napred......svi smo uz tebe.....uzivaj u svojim mrvicama.................:zper: Zvoncice, zao mi je sto nisi ostvarila trudnocu da kraja,ali bice sledeceg puta,napuni baterije.......... i u nove pobede idemo od jeseni.......nedostajali su nam tvoji saveti posto si bila odsutna,nemoj vise da se gubis toliko dugo.........:brus: Crna ovcice,dobrodoslaaaaaaaaaaaaaaa:heart: Veliki pozdrav za sve trudnice i trudilice......... Uh.....zaboravih Pazarku,,,,za nju poseban i veliki poljubac:cmok::cmok2::zag:..javi seeeeeeeeeeeeeeeee.....da cujemo kakao napredujes......:heart::heart:

cestitam draga,konacno si resila sve problemo i nemoj da brines ,septembar je pred vratima:cmok2:..........vazno je da sada nema nikakvih prepreka za uspeh i za mrvice :cmok2:
volim te i uzivaj u ovim toplim danima

prvo cestitam ti od srca,ti si ostvarila zelju-da imas decu,znam da sa obzirom na kretena sa kojim si bila i da je do njega problem ,moglo puno jednostavnije,ali kako je tako je ti imas ti andjelcice,a za muza sta da ti kazem osim-idiot nevidjeni,jaoj bio usamljen:evil::evil::evil::evil::evil:...........da se to meni desi,veruj mi da ne stigao to da ni poprica,mada kod nas je obrnuta situacija,on je miran a ja ziva vatra ,i on i njegovi su stalno stahovali,da se ja jednog dana ne okrenem i kazem idite svi u p.cku materinu,i vi vantelesne ,naci cu ja nekog ko moze i u kucnom IVF,sada su odahnuli:roll:

Hej, deeeebeeela Pazarkice, pa gde si ti srculence jedno! Pa ženoooo, brinemo kad se ne javljaš, ali mislimo na tebe i stalno te spominjemo! Samo napred i budi mnogo srećna i uživaj! Ljubim te!
Sukice, idu dani, a mi stiskamo figice najjače za SUKI+3!

Gubitnice, pod hitno menjaj nickname, jer ti si srećnica sa svoja 2 andjelčića, a onaj ko to nije shvatio ili umeo da shvati nije te ni zaslužio! Uživaj u svojoj dečici a prava ljubav će doći!
Ah ti muškarci, oni ne razumeju ove naše muke(svaka čast izuzecima), jer glavni borci i heroji smo mi-žene. Oni nikad nebi bili u stanju da izdrže ono što mi izdržavamo, niti da se tako istrajno bore. Ipak,mi decu prvenstveno radjamo sebi, a posle naravno i muškarcu kojeg volimo. Ako se na kraju u toj borbi malo i pogubimo i oni ipak odustanu i odu, to znači da nas nisu ni bili vredni! Zato uživaj u životu i drago mi je što si ovde sa nama!
E sad još samo da odam priznanje svim onim brižnim muževima i tatama koji se zajedno sa mamama bore za svoje mrvice!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back