Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Padar a sto ne probas Segedin? Vidis da Sukica bas hvali Dr Macana? Mozda Stojkovic i njegova zena ne zele decu, hocu da kazem da postoje bracni parovi koji ne zele decu, taj vid obaveze, Prosto su zadovoljni svojim zivotima i karijerom, njihov posao je da drugim parovima daruju decu.
Suki javi se kako si prosla!

Mali pariz znas kako,ne treba trcati od doktora do doktora,ali ja smatram da oni nisu odradili svoj deo posla kako treba,bez obzira na ne uspeh.Moje misljenje je da to nije kako se prica.Mila9 od 10 zena sa kojima sam bila na embriotransferu,2 su trudne.No svi posmatramo stvari iz svog ugla.Ne znam.Mila9 kakva su ti iskustva iz Leskovca?Zalosno je ako se uci samo iz prethodnih neuspelih vantelesnih!A slusajte sad ovu pricu.Muz dolazi pre Slovenije sa posla i kaze ,,neces verovati koji srecnici,,,Njegovog penzionisanog kolege oba sina i snaje,posle duzeg tumaranja po lekarima,otisli u Leskovac i odradili inseminacije i obe zene trudne.Pa zar to nije cudo.Pa ja sad ko majmun,ajd i ja da probam.Mila 9 bas bih volela da cujem tvoje iskustvo iz Leskovca.Zsuku javi se,pozdrav!Mozda sam preterala i svima se izvinjavam .Milice pozdrav!

Mozda sam ja previse zahtevna,ali zelim jasne i precizne odgovore i objasnjenja.Ili ni oni ne znaju sta da kazu.Najjaci je doktor iz Jevremove koji je jednoj devojci iz Kotora koja je bila sada na vantelesnoj u Mariboru sa mnom,a inace je imala vanmatericnu trudnocu pa nema jajovod ,njoj rekao,kada ga je pitala da joj nesto pojasni,rekao,ti da si zdrava do sad bi gurala kolica,sta me pitas.Devojka je 76.godiste.Imala je 4 blastociste u Mariboru,dve su joj ubacili i nista.A uz to neko joj je ukrao 4 hiljade evra,pa su njeni i suprugovi morali da joj salju novu lovu.Ovi sa klinike su culi za nesrecan slucaj pa su joj dali 3 gonala gratis.Kakve lude price!:dash:

Mila9,pa ovako.Oni su prihvatili da stimulisu zenu koja ima jedan jajnik a pri tom na tom jednom jajniku ima cista.Videli su da ne reagujem posle jednog dana stimulacije,domundjavali se ,davali signale jedni drugima vezano za mene ali niko nije rekao da bi mozda trebalo odloziti postupak.Doduse cista je pukla tokom stimulacije ,pa mi je materica bila puna tekucine,kako oni kazu.Znali su unapred da mi nece uspeti ali sladje su pare.Drugo dr Vlaisavljevica sam videla samo na tom drugom ultrazvuku kada je konstatovao tekucinu u materici i rekao sestri pa nema te ciste.Pa slepce nema,sta mislis odakle tekucina?A da ti ne pricam da mi je stimulaciju odredio procelavi doktor sa cvikama.Kazem tada sam videla Vlaisavljevica i na embriotransferu,a sestra Jasna me pripremala za vantelesnu.Vlaisavljevic se nije udostojio ni da dodje na razgovor onaj u 9 pre embriotransfera,nego je to uradila,dr Vida Gavric Lovrec,zena koja je punkciju radila.Posle tog razgovora moj muz je nahvatao Vlaisavljevica na hodniku a on je rekao iduci put cemo drugacije,da ne duzim dalje.To je bilo pre embriotransfera,znao je da nece uspeti.Pri tom mi je setra rekla da mi je E2 nizak.Sta je to znacilo ne znam?Jos nesto,ja u zivotu ne mogu samo da skupljam pare za vantelesnu i da im vto bude najbolji nacin za dijagnostiku.Moraju malo da se zainteresuju i da te saslusaju.Oni rade po automatizmu!

Padar draga, iz tvoje price vidim da si jako uzrujana i pomalo i ogorcena i potpuno te razumem, samo se bojim da ces promenom lekara biti jos u vecoj konfuziji jer svaki lekar ima svoje vidjenje i misljenje i terapiju!!! Uci u postupak VTO sa jednim jajnikom je uvek rizik, ako idu sa manjom dozom onda nista nece uraditi, a ako idu sa jacom onda ce sigurno doci do drugih problema!!! Ja imam takodje jedan jajnik i imala sam cistu pred pocetak terapije, morali su da je punktiraju zato sto bi smetala razvoju folikula!!! Izvukli su 11 jc, 7 je stiglo do stadijuma blasto i to je bilo kako su mi rekli fenomenalno, ali opet nije uspelo!!! Medjutim ja sada tri meseca posle imam problem sa ogromnom cistom, cak je doslo i do upale jajnika, a sve to mi se desavalo na odmoru, danas idem na kliniku da oni pogledaju o cemu se radi, jer mi je dr. koji me pregledao rekao da je to posledica hiperstimulacije!!! U celoj ovoj prici mislim da je najbolje na neki nacin odmoriti jajnik, zato sam i resila da ti ovo kazem, jer smo u istoj poziciji!!! Ja cu danas pitati na koji nacin bi trebalo reagovati da jajnik malo podigne rucnu, jer tim tempom nemoze dugo izdrzati!!! Zato ti savetujem manju pauzicu, jer i inseminacija zahteva terapiju hormonima, a i mi smo ziva bica pa zasluzujemo malo predaha!!! Puno pozdrava i svu srecu ti zelim :cmok::cmok::cmok:

Ja sam prezadovoljna odnosom prema pacijentu u Leskovcu. Prema meni i mužu bili su divni i cela ta grupa je bila OK. Mi smo tamo stekli divna poznanstva , čak i prijateljstva. Sve to dok smo čekali, a i morali smo biti tamo, tako da smo se družili sa parovima koji su sa nama bili u grupi. Stojković je genijalac, kulturan , maksimalno ljubazan. Doktor Neša, ginekolog je pravo srce. Zaista sam puna hvale što se tiče odnosa. Medjutim od cele grupe , nas oko 20, nikom nije uspelo. To je bio avgust 2008. godine. Medjutim, mojim sugradjanima iz prve u Leskovcu uspelo, oni imaju skoro 50 godina. Šta da ti kažem, ja mislim kad hoće, ono hoće i to ti je. Tako sam ja , čujem ovom uspelo u Jevremovoj iz prve, ajde tamo. Ovom uspelo u Leskovcu , ja tamo, i tako bezveze. Mislim da je to sve isto. Većina je učila zanat u Mariboru, i da se treba držati jedne klinike da te upouznaju, upoznaju tvoj organizam, rekcije i ako bude volja Božija, uspeće. Zaista posle svega, smatram da sve treba da se skocka.

Samo još ovo, sa doktorom Nešom mogao si da pričaš, čak i sa Stojkovićem. Ja sam bila u Leksovcu mesec dana i tamo sam primala terapiju. Muž i ja sedimo u dvorištu i čekamo vreme za primanje, doktor izadje , sedne sa nama na klupicu i mi se lepo ispričamo. Zvao me posle ET da pita kako sam, da kaže da mu je e žao što nije uspelo. Ja nisam mogla da verujem da ima takvih ljudi. Tako je bilo, medjutim sada su i oni u velikoj gužvi i čujem da se to promenilo. Samo jedan doktor radi konsultacije, kontrolne Uz, punkcije i sve. Čovek kući ne ide uopšte. Mislim ni da to nije uredu. Zato sam se odlučila za Maribor.

Te ciste su baš užas, nisam ni znala da posle neuspele VTO skoro svaka žena dobije neku takvu napast. Mene poslednjih dana baš muči ta cista koju imam, ali ne znam kako da je iskorenim. Doktorka mi je rekla da nema potrebe ni za kakvom terapijom,a ja se bojim da mi ne postane još veća nego što jeste.
Suki, javi se kad budeš mogla, da vidimo koliko mrvica imaš!

Ikice75,nemoj da brines,nadamo se da tvoj ginekolog zna sta radi!Htela sam da pitam sve zenice da li ste imale problem sa infekcijama grlica materice.Ja u zivotu nisam imala nikakve bakterije do pre 1,5 god.kada sam uradila briseve za inseminaciju i otkrila eserihiju,klebsielu i proteus.Nisam ih i do danas izlecila a otrovala sam se antibioticima.Ima li neko neki savet?

Ikice ciste su zaista veliki probelem, barem meni i bez VTO, a sad pogotovu!!! Evo ja sam danas bila kod dr i dala mi je gomilu lekova, antibiotik, nesto protiv otoka i upale, posto mi se jajnik uvecao, a uzela mi je ikrv da odradi tumor marker, sta da ti pricam, uzas!!! Inace mi je zena predlozila da pijem caj od Macine trave, kaze da je vrlo delotvoran za umirivanje jajnika, a takodje mi je i savetovala da dok jajnik ne bude miran ne vracam zamrznute embrione, jer mi sigurno nece uspeti!!! Sta da se radi sad u borbu protiv cista pa u nove pobede hahhah pozdrav!!!:dash:

Djina takodje hvala,mislim da cu svaki sledeci put odloziti vantelesnu kada budem imala cistu na jajniku,dok se to ne resi prvo.A mozda si u pravu sa odmaranjem jajnika.Mogla bih da stanem malo!Puno poljubaca i pozdrava!

Kao sto u predhodnom postu rekoh, jajnik mora biti miran i zdrav za bilo kakav pokusaj sa hormonima!!! A sto se eserihije tice osim standardne terapije sa antibioticima, probaj i sa konzumiranjem brusnice i cajem od iste, cula sam da pomaze!!! LJubac i pozzzzzzz

Svašta se izdogađalo dok me nije bilo.Žao mi je onih kojima nije uspela vto,a Zsuki znam da će uspeti.Mora!Nije me bilo pošto sam se odmarala!U junu sam bila trudna prvi put u životu prirodnim putem.Imala sam spontani i neverovatnu sreću pošto mi je levi jajovod sužen i može da prihvati jć.,ali ne i da se u njemu razvija.Očigledno na moju sreću je desni odradio sve pa nije bilo vanmaterične.Trudnoću nisam izgurala zbog hormona koji su bili u disbalansu,po dr.sve ok.,a po dr.Majri i da je napredovala trudnoća otišlo bi najkasnije u sedmom mesecu.Hormoni su mi sad idealni i kad bih mogla vto da radim uspelo bi,tako mi je ona rekla.Prirodno nesmem da pokušavam zbog levog jajovoda.Uglavnom kad se sve završilo otišli smo na more.Sad sam malo tu pa ću ponovo na odmor.Moje preijateljice svekrva je trebala da se operiše dr.Ana Miković J. iz fronta je htela sad 5.jula da joj izvadi matericu i jajnike,na svu sreću žena otišla kod mog ginekologa i čovek u šoku kakav nalaz je donela kao da ima folikule,a žena 70god.Naravno nije za operaciju.Tako da uvek treba proveriti šta vam neko kaže!Pozdrav svima!

Draga JelenaDjurovic tj. Jelo,
Ko sto obecah, da javim rezultat amniocinteze, juce nam javili. Sve je o.k., sinchic je i ima 250gr :klap: Ja sam u 20. nedelji i za sada je o.k. Muz puz bio kod Majre, rekla mu da je za sad kod mene sve dobro ali da ocekujem da ce u sledecih mesec dana da mi skoci secer. Ja sam spremna.

Pozdravljam vas sve i glave gore!!!!

Te ciste su baš užas, nisam ni znala da posle neuspele VTO skoro svaka žena dobije neku takvu napast. Mene poslednjih dana baš muči ta cista koju imam, ali ne znam kako da je iskorenim. Doktorka mi je rekla da nema potrebe ni za kakvom terapijom,a ja se bojim da mi ne postane još veća nego što jeste.
Suki, javi se kad budeš mogla, da vidimo koliko mrvica imaš!

Evo drage moje, samo na brzaka, pa nazad u krevet! Zsuki + 3! Vratili mi jednu morulu, na kojoj je urađem hečing, i dva malo sporija ali jako slatka osmoćelijska embriona. :heart:

Dr je bio jako zadovoljan mojom malom morulom :heart:! pa videćemo šta će ista da uradi...
prvo je hteo da mi vrati dve, pa se posle predomislio, kaže ipak je ovo treća IVF, a ta dva embiona su malkice sporija, pa eto neka idu tri! Ja sam htela da mu kažem da mi da sva četiri , ali nisam smela.... jajnici su mi, naravno ogromni, pa svakih 10 minuta idem na wc, aliiiiii

mnogo sam srećna!!!!! :super: :heart:

Evo drage moje, samo na brzaka, pa nazad u krevet! Zsuki + 3! Vratili mi jednu morulu, na kojoj je urađem hečing, i dva malo sporija ali jako slatka osmoćelijska embriona. :heart:

Dr je bio jako zadovoljan mojom malom morulom :heart:! pa videćemo šta će ista da uradi...
prvo je hteo da mi vrati dve, pa se posle predomislio, kaže ipak je ovo treća IVF, a ta dva embiona su malkice sporija, pa eto neka idu tri! Ja sam htela da mu kažem da mi da sva četiri , ali nisam smela.... jajnici su mi, naravno ogromni, pa svakih 10 minuta idem na wc, aliiiiii

mnogo sam srećna!!!!! :super: :heart:

zsuki+4 hahahaha promeni na +3 :hahaha: draga moja bice to sve ok. siiiiguuuurnaaaa sam jupiiiiiii za tebe i tvoje bebice :heart: lezi odmaraj i mazi nam te mrvice nase drugarice :super:
:cmok::cmok2: javljaj kad mozes da budemo u toku ;)

Jos jedna nova!
Evo trebalo mi je par dana da iscitam sve postove :D
Ja se mucim nekih 2 i po godine.
Posle 2 godine otisla sam u privatnu kliniku jer od moje dr u domu zdravlja nikakve vajde ni pomoci, ni saveta.
Otisla sam u Specijalnu bolnicu u Jovanovoj i sve je bilo ok, krenula sa analizama, mm los spermogram pa mi savetovali insemnaciju, ali da pre toga odradim laparaskopiju... U to vreme ja sam spremala svadbu i u celoj toj guzvi rekoh doktoru da to odlozim.
Medjutim, bio je bas neljubazan, nekako kao da je hteo sve na brzinu...Ja sam uz to radila i po 12 sati dnevno i subotom i nedeljom, a svadba za mesec dana pa je trebalo sve postici.
Zovem ga jedan dan da zakazem za popodne a on ne moze.
Imala sam ja i neke veze da sve uradim na VMA ali kako nisam mogla da odsustvujem sa posla odem na tu privatnu kliniku. I eto ni oni ne mogu da zakazuju popodne.
Moj dr mi je samo rekao da laparoskopiju ne rade preko leta i da se javim kad budem imala vremena :(
Tih dana me mama natera da odem kod dr Prorocica privatno i zakaze mi posetu.
Odemo ja i mm ...bolje da nismo...rece da je najskuplji dr u kraju i pitao nas da li mozemo da ga priustimo, cime se bave roditelji itd...
Neljubazna osoba da ali..
Sve sto nam je rekao se totalno razlikuje od onoga sto nam je receno u Jovanovoj...
Kao prvo imam polip, kog onaj prvi nije video te insemnacija je bacanje para, ovulacije nemam svaki mesec a to sto je prvi dr kljukao mm tabletama i proxeedom je isto bacanje para. Naime, zbog nekih bakterija (mislim da je enterokoka), mm je pio antibiotike, za koje dr Prorocic kaze da stete i spermi i da je opasno ih piti.
Sta sad? Dva razlicita misljenja.
Zakazala sam vaginalni ultrazvuk u Jevremovoj za sledecu nedelju, pa kad odem tamo mozda zakazem pregled kod nekog doktora.
Uz to zakazala sam i u domu zdravlja kod novog ginekologa da vidim da li mogu na vantelesnu o trosku drzave.
Izvinjavam se sto sam mozda konfuzna, ali samnom i mm-om zive njegova decica iz prvog braka pa bas i ne volim da ih opterecujem sa ovim pa zurim da se skinem sa racunara.
Eto, u pocetku smo mislili posto mm ima dvoje dece da je u meni problem, ali obostrano je.
Nadam se da cemo se lepo druziti i ako imate koji savet za Jevremovu pisite.
Ja cu redovno da pisuckam svoj dnevnik jer se nadam da cu se konacno pomeriti sa mrtve tacke od sledece nedelje.
Pusa svima

Svašta se izdogađalo dok me nije bilo.Žao mi je onih kojima nije uspela vto,a Zsuki znam da će uspeti.Mora!Nije me bilo pošto sam se odmarala!U junu sam bila trudna prvi put u životu prirodnim putem.Imala sam spontani i neverovatnu sreću pošto mi je levi jajovod sužen i može da prihvati jć.,ali ne i da se u njemu razvija.Očigledno na moju sreću je desni odradio sve pa nije bilo vanmaterične.Trudnoću nisam izgurala zbog hormona koji su bili u disbalansu,po dr.sve ok.,a po dr.Majri i da je napredovala trudnoća otišlo bi najkasnije u sedmom mesecu.Hormoni su mi sad idealni i kad bih mogla vto da radim uspelo bi,tako mi je ona rekla.Prirodno nesmem da pokušavam zbog levog jajovoda.Uglavnom kad se sve završilo otišli smo na more.Sad sam malo tu pa ću ponovo na odmor.Moje preijateljice svekrva je trebala da se operiše dr.Ana Miković J. iz fronta je htela sad 5.jula da joj izvadi matericu i jajnike,na svu sreću žena otišla kod mog ginekologa i čovek u šoku kakav nalaz je donela kao da ima folikule,a žena 70god.Naravno nije za operaciju.Tako da uvek treba proveriti šta vam neko kaže!Pozdrav svima!

Žao mi je zvončice, ali nemoj gubiti nadu! Svi smo uz tebe! Odmori se lepo, pa polako u nove pobede!:cmok:

Skandia cestitamo sincicu treci rodjendan!
Suzukice mazi mrve tvoje male i samo im pevaj i ljuljuskaj ih!
Crna ovcice, ja bih odustala od tog samozivog Dr koji te prvo pita cime se bave tvoji, tj da vidim koliko mogu da vas izmuzem za lovu. Mozes se raspitati direktno u Jevremovoj o besplatnom postupku kad vec ides tamo.
Zvezdice bas mi je zao zbog zpontanog, ali vidim da si napunila baterije na odmoru, pa si orna da krenes u nove pobede.

Kajo,bas mislim sto te nema da se javis. Super, bas mi je drago da je sve o.k i sto nosis malog pisonju.Sto se secera tice, ja sam na samom pocetku trudnoce radila OGTT - test opterecenja za secer i nije mi bio sjajan rezultat.Merila sam secer 7 dana svakih 2 sata posle obroka tri puta dnevno i bio je sasvim o.k.Izbacila sam slatkise- sada po ovim vrucinama pojedem jedan sladoled dnevno, sta cu moram malo da dam sebi malo oduska- ako jedem hleba to je iskljucivo crni i to je to. Idem na kontrolu u Jevremovu 28, a pre toga par dana moram opet da uradim test opterecenja, s obzirom da cu tada Boze zdravlje vec uci u 7 mesec, pa kako doktori kazu radi predostroznosti.
Draga moja, to ti je moj savet samo izbaci slatkise, testo i jedi crni hlebac i videces da ce sve biti o.k.

Pozdrav za sve trudnice i trudilice i zelimo vam puno srece. Mi smo celo leto u Bg jer tako mora ove godine, ali vredi, a vama zelimo da se lepo odmorite i u septembru nam javite samo trocifrene bete.

Jelena Djurovic,Kaja trudnoca je sama po sebi dijabetogeno stanje,znaci da je secer kod svake zdrave trudnice koja nosi zdravu bebu povecan.Znaci to je normalno.Jedino sto nije normalno je to da umesto da zena tokom trudnoce dobije10-12 kg.dobije 20.E to nije normalno i to moze da smeta.Tako da Kajo to sto ti je Majra rekla i nije ti nista posebno rekla.Zvoncice bice bolji iduci put.Crna ovcice ,nije mi drago sto si upala na ove strane,bolje da nikad nisi imala potrebu da ih citas,ali sta je tu je.Potrudicu se svo sto znam da ti prenesem kao i drugim zenicama.Skandia,srecan ti rodjendan detetu,neka je ziv i zdrav,svu srecu ovog sveta mu zelim.Ja sam juce cini mi se pronasla ginekologa skojim sam po prvi put u zivotu zadovoljna,tako da smo krenuli da sredjujemo jedno po jedno,prvo brisevi,pa ultrazvuk,pa panikolau,pa kad bude sve ok,onda cemo da se dogovorimo gde cu i sta da radim dalje,da ne bude da me moj ginekolog salje sa cistom na vantelesnu i tako to.Po prvi put da nekom verujem!Covek nije nista razglabao,jednostavno radi svoj posao onako kako treba,bas sam bila zadovoljna.Molim Boga samo da ne ode u penziju!Eto nesto pozitivno!Pocinjem da osecam da sam na pravom putu.:super: Zsuki navijam da bude dobro,odmaraj i budi pozdravljena.Milicice Zsuki je Zsuki nije Suzuki!Malo da se smejemo,ne ljutis se!:zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back