Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zsuki naravno da nije tajna,imam punih 30 godina.Kazu da spermogram zadovoljava za inseminaciju.Malo i finansijski da se oporavimo,a ovi u Leskovcu naplacuju 3000 sve sa lekovima.Prilicno skupo!Tvoja prica super zvuci! Hvala ti jos jednom i izvini sto sam te ugnjavila!:zag::zag::zag:

Padar, šta tri hiljade? eura??????? za inseminaciju? nemoj da se šališ! a ako su dinari onda je jeftino :think:
I meni su rekli onomad da se inseminacije rade sa dobrim spermogramom, i ukoliko žena nema nekih većih problema... po meni je to navođeni sex, bez uživanja ahahahahaha
A za godine sam te pitala, jer mislim da niko ne bi trebao da gubi vreme, ja počela sa 28 brigu i evo već 35 a ništa od bebe... ti si još mlada, ali to brzo proleti.

ako nađeš negde inseminaciju za sitne pare, možeš i to probati. Ja sam pokušala u Betaniji, tada je sa uputom bilo oko 16 000 din, mada me je Ikicina divna doktorica :evil: :evil: na kurvanjski nagovorila da ipak odradimo u Genesisu, kako bi mi drpila pare....

Milice nema na čemu, ljubim te a i tvoj divnog malog zavodnika :super: :heart:

Zsuki,sa srećom!
čitam da si primila 9 merionala...šta si još primila od gonadotropina,baš mi neverovatno da si samo sa 9 injekcija stimulisana.
thanks!
lep zvuči Segedin priča,moram priznati!
Zvezdice,srećno sa mikrićima! Samo napred,pa sa septembrom po decu!:D
Padar,kucam ti p.p.
devojke,ja se spremam za more,ali usput i navijam za sve nas i naše ciljeve!:ok:

Szuki draga, uz tebe sam 100% , i ja verujem i osecam uspesnost u vazduhu! Toliko pozitive u tvojim postovima ne moze negativno da prodje! :heart::heart::heart:
Ja cu na pregled od nedelje da vidim sta mi se desilo sa cistom posle mora (Dr mi je rekao da idem na nudisticku plazu, kako je to dobro, umalo nisam pukla od smeha, nisam ja u tom fazonu, ako sve bude ok, reci cu mu da sam ga poslusala ):hahaha::hahaha:
Moram jos nesto da napisem, ne znam ni sama da li da se zabrinem. Uvek sam imala menstruaciju tacno u dan, a posle Et sam dobila na vreme, pa sledecu isto redovno samo sto je trajala 12 dana, 3 dana nista pa dobijem ponovo i traje 20 dana!:eek:.... sad dobijem posle 15 dana... Videcu u cetvrtak sta kaze Dr, ne znam da li se vama desavalo:think:
Sve vas ljubim, uzivajte u lepom vremenu... :zag:

Jedna moja drugarica radi IUI ovog meseca u Nisu kod privatnika za 300evra. Trebalo je prosli mesec, pila je klomifen ali nije imala ni jedan folikul, ovaj mesec rade bez tabletica, ubacice joj spermice dva dana za redom.

Ma ne zsukice,vantelesna je 3000 evra sa lekovima u Leskovcu,a po tvojoj prici u Segedinu izadje hiljadarku jeftinije,sto i nije malo.A inseminacije planiram da radim,cisto da ubijem vreme do vantelesne,a i ne moze na silu nista.I ja moram malo da odmorim,odem na letovanje.Pa cu malo da probam sa inseminacijama,nikad se ne zna!Mene je poceo tek sad da boli stomak,mesec dana posle vantelesne.Milice u pravu si ,to je cena za inseminacije,opet mislim, bolje bilo sta da radim ,pa i inseminacije,nego nista!A Segedin je toliko primamljiv.Ne znam!Videcu uostalom kako ce mi se svideti ovi u Leskovcu.Pozdrav za sve.Zsuki,samo napred!

Zdravo svim curama ovde na forumu...nova sam ovde i interesuje me dali neko moze da mi da neke informacije!?
Solo sam i cekajuci da nadjem partnera za VO docekala sam samo 41god,pa me interesuje dali znate neku kliniku gde se to moze uradeti uz pomoc donatora! Inace zivim u Austriji i to je ovde nemoguce!!
Unapred HVALA!!:)

Zdravo svim curama ovde na forumu...nova sam ovde i interesuje me dali neko moze da mi da neke informacije!?
Solo sam i cekajuci da nadjem partnera za VO docekala sam samo 41god,pa me interesuje dali znate neku kliniku gde se to moze uradeti uz pomoc donatora! Inace zivim u Austriji i to je ovde nemoguce!!
Unapred HVALA!!:)
Cao Gogo !!!!!!! Jel ´ u obzir dolazi samo VTO ili i inseminacija?? VTO znam da je zabranjen u Austriji ali se moze uraditi inseminacija sa stranim donatorom, tj. u klinici gdje nam je radjen a VTO,moguca je i inseminacija sa stranim donatorom... Ili kod tebe samo VTO dolazi u obzir ???

Bojana,ú pitanju je vjerovatno hormonski poremecaj.... Imala sam to prosle godine,i evo zadnja 2-3 mjeseca mi se to ponavlja,pa sam zakazala termin kod doktora...... bas kao i ti u cetvrtak.... pretpostavljam da je opet hormonski poremecaj...... Ja sam za svaki slucaj u apoteci uzela nesto(na biljnoj bazi) za regulisanje ciklusa (ma izludi me ovo vise,svako par dana) a do prosle godine uvijek bilo sve u redu.... Javi nam u cetvrtak.... pusaaa

Zsuki,sa srećom!
čitam da si primila 9 merionala...šta si još primila od gonadotropina,baš mi neverovatno da si samo sa 9 injekcija stimulisana.
thanks!
lep zvuči Segedin priča,moram priznati!
Zvezdice,srećno sa mikrićima! Samo napred,pa sa septembrom po decu!:D
Padar,kucam ti p.p.
devojke,ja se spremam za more,ali usput i navijam za sve nas i naše ciljeve!:ok:

:zper: mali pariz, ništa sem merionala i suprefacta. ja uvek burno odreagujem, mislim brzo reagujem... kaže dr samnom se nikad nezna :manikir:
ET u ponedeljak!
:brus:

Mali Pariz,ja sam pored diferelina primila samo 6 injekcija Puregona, a imala sam 4 jajne ćelije, a 12 folikula, a primala sam po 200IU Puregona dnevno! Sad, terapija je odredjena odokativnom metodom, ali žene koje su bile samnom u postupku primale su manje doze. Ni dan danas mi nije jasno na osnovu čega oni odredjuju terapiju, pogotovo kad se radi prvi put!?

Mali Pariz,ja sam pored diferelina primila samo 6 injekcija Puregona, a imala sam 4 jajne ćelije, a 12 folikula, a primala sam po 200IU Puregona dnevno! Sad, terapija je odredjena odokativnom metodom, ali žene koje su bile samnom u postupku primale su manje doze. Ni dan danas mi nije jasno na osnovu čega oni odredjuju terapiju, pogotovo kad se radi prvi put!?
Ikice,eto ti potvrđuješ da Zsuki nije jedinstven slučaj,kako sam ja to cenila;)
Jako je dobro kad žena može na toliku malu kol. hormona da reaguje dobro,mada je puregon jači,i doza od 200 jedinica nije baš mala.Inače,dozu određuju na osnovu horm. statusa,kao i Uz pregleda ,jer na njemu vide broj antralnih folikula,i ako ih ima baš mnogo,što ukazuje na PCOS,onda se ne smeju igrati sa velikim dozama...
to su neki od načina,ali verujem da veći postotak igra samo njihova pretpostavka..krenu od neke brojke,pa da vidimo jesu li uboli.
:bye:

U pravu si Mali Pariz, medjutim moj hormonski status niko nije ni pogledao, samo su mi odrapili terapiju i to je to.Da li je moguće da sam zbog tako jake terapije imala puno folikula,a malo jajnih ćelija?
Suki,hrabro sutra, navijam za tebe, tj za SUKI+4!

U pravu si Mali Pariz, medjutim moj hormonski status niko nije ni pogledao, samo su mi odrapili terapiju i to je to.Da li je moguće da sam zbog tako jake terapije imala puno folikula,a malo jajnih ćelija?
Suki,hrabro sutra, navijam za tebe, tj za SUKI+4!
Ikice,ma ne mogu da verujem da niko nije pogledao hormonski status?:confused:ako nisu komentarisali,znači da je o.k.Gde si radila postupak?
A to sa folikulima i jajnim ćelijama mi i nije jasno. Ja sam u 2. postupku imala oko 10 folikula,a 3 jajne ćelije izvukli,a sad,u 3. postupku,iz 9 folikula izvukli su 4 jajne ćelije-to samo ukazuje da su nabiflali FSH,samim tim i rast folikula,ali Lh nije ih stigao,tj. nisu svi sazreli.
Szuki,sa srećom sutra!:ok:

Auuu Mali Pariz, ala ti svašta nešto znaš, sada ćemo te zapitkivati dok ti ne dosadimo. Evo, još jedno pitanje. Radila sam hormonski status 3 dana ciklusa i progesteron mi je 1, a piše da je referentna vrednost 0.25-0.5, pa ne znam da li je to posledica neuspele VTO koju sam radila u aprilu?

Auuu Mali Pariz, ala ti svašta nešto znaš, sada ćemo te zapitkivati dok ti ne dosadimo. Evo, još jedno pitanje. Radila sam hormonski status 3 dana ciklusa i progesteron mi je 1, a piše da je referentna vrednost 0.25-0.5, pa ne znam da li je to posledica neuspele VTO koju sam radila u aprilu?
:D joj dušo,nisam ti ja dr,samo s obzirom na vreme koje provedem cunjajući o svom problemu,i posle toliko VTO,nešto pride i skontaš.
Meni taj tvoj progesteron ne deluje toliko nizak,u folikularnoj fazi.
On u luteinskoj fazi treba da bude visok,da podržava eventualni plod:)
meni je 3. dana ciklusa bio 2,36,ali pred postupak.Nisam ga proveravala posle neuspeha,jer nema svrhe,zato što sam bila dopingovana njime-utrogestani:cmok2:

Mila9,pa ovako.Oni su prihvatili da stimulisu zenu koja ima jedan jajnik a pri tom na tom jednom jajniku ima cista.Videli su da ne reagujem posle jednog dana stimulacije,domundjavali se ,davali signale jedni drugima vezano za mene ali niko nije rekao da bi mozda trebalo odloziti postupak.Doduse cista je pukla tokom stimulacije ,pa mi je materica bila puna tekucine,kako oni kazu.Znali su unapred da mi nece uspeti ali sladje su pare.Drugo dr Vlaisavljevica sam videla samo na tom drugom ultrazvuku kada je konstatovao tekucinu u materici i rekao sestri pa nema te ciste.Pa slepce nema,sta mislis odakle tekucina?A da ti ne pricam da mi je stimulaciju odredio procelavi doktor sa cvikama.Kazem tada sam videla Vlaisavljevica i na embriotransferu,a sestra Jasna me pripremala za vantelesnu.Vlaisavljevic se nije udostojio ni da dodje na razgovor onaj u 9 pre embriotransfera,nego je to uradila,dr Vida Gavric Lovrec,zena koja je punkciju radila.Posle tog razgovora moj muz je nahvatao Vlaisavljevica na hodniku a on je rekao iduci put cemo drugacije,da ne duzim dalje.To je bilo pre embriotransfera,znao je da nece uspeti.Pri tom mi je setra rekla da mi je E2 nizak.Sta je to znacilo ne znam?Jos nesto,ja u zivotu ne mogu samo da skupljam pare za vantelesnu i da im vto bude najbolji nacin za dijagnostiku.Moraju malo da se zainteresuju i da te saslusaju.Oni rade po automatizmu!

Sledece,pitam Vlaisavljevica za konstataciju moje doktorke da imam izrazen policistizam,on komentarise ti imas vristecu ovulaciju.Koga da slusam,sta da radim,da li mogu te sitne cistice kojih dosta ima da lecim,da li treva laparoskopiju da uradim ,posto to nemam uradjeno!Vlaisavljevic samo prica ti imas ovulaciju odlicnu,,vristecu,,.A sta sa cisticama.Da li su one uzrok slabe stimulacije,podseticu te da sam imala samo jednu jajnu celiju..Da li je za mene uopste izbor lecenja vantelesna?Mozda cu inseminacijom postici veci broj folikula?Ne znam.Nisam dobila odgovore na pitanja,izuzev konstatacije kad dodjes drugi put promenicemo stimulaciju.Ozbiljno!Nisam znala da to treba!Meni je Vlaisavljevic delovao kao lekar koji vise veruje u srecu,sudbinu i Boga nego u nauku i medicinu.Pa covece ja nisam dosla u crkvu Bogu da se molim,ocekivala sam i dosla zbog toga da predupredim moguce komplikacije,zato sam i dosla sa cistom u Maribor da on vidi da li da ulazimu postupak.Ne mogu vise sama da brinem o svemu.Zbog dobre reputacije njihove ja sam im se potpuno i prepustila i nisam odreagovala.Ne znam,ljudi mnogo vole pare,a za mene nije malo da dam 4000 eura sa smestajem i celim postupkom.Nisam zadovoljna.Ici cu u Leskovac da vidim sta ce Stojkovic da kaze pa tamo nesto da radim.A i on je cudak,i on i zena su embriolozi,skolovani u Nemackoj,dobri,i prilicno stari,a decu nemaju.Kakva ironija,meni to nije normalno.Al neko ce reci,sta sve ovoj smeta.Ali ne,to ti je kao da ides kod zubara koji ima sve kvarne zube.Izvinjavam se ako sam preterala,dosta vise.Zsukice drzi se i pisi!

Padar,ne bih da dolivam ulje,ali hoću da ti kažem da si 100% upravu.
Nije ovo školica,a oni učenici kojima ćemo dati mogućnost popravnog u avg. ako nisu dobro odradili posao.
Naravno da ne treba trčati od dr do dr...ni to nema svoju svrhu,ali kad već prođeš tako,a ja sam o Fondu imalabolji tretman,onda i treba da se zapitaš kome ćeš dati svoj novac,a pre svega poverenje.
I ja dans idem kod svog ginek. ovde,da me pogleda da li je sve uredno,pa da s mirom odem na more.
:)

Padar, Vlaisavljević je to i meni rekao , sledeći put ćemo promeniti stimulaciju. Ćelavi doktor je dr Reljič i veoma je dobar, možda i bolji od Vlaisavljevića. Ne želim da ih branim, ali oni su tim, i svi su jako dobri pojedinačno. Ja želim da vam prenesem svoje iskustvo, da ne pravite greške kao ja. Ja se dugo lečim, imam 40 godina, i obišla sam skoro sve klinike. Gospodar Jovanovu, Gospodar Jevremovu, Leskovac, ove što su kasnije otvarane nisam stigla. Sada sam shvatila da sam grešila , zaista lekar mora da upozna tvoj organizam, da vidi kako reaguješ. Ni jedna žena ne reaguje isto , ja sam reagovala različito u stimulacijama. Zatim, potrošim lovu , dok skupim za sledeću prošla godina, čak i dve , vreme prolazi i eto stiglo leto 40. Neznam ni sama , ali sad sam rešila da pokušam još jednom u Mariboru, samo zbog biologa. Mislim da su uspešniji od naših. Pozdrav svima i hrabro

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back