Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala vam na cestitkama,drage moje !!!!!!! Pazarkice bas lijepo sto si nam se javila i ubuduce nam se malo cesce javljaj(ti nas znas i zabrinuti nekad svojim nejavljanjem.... Najgore je proslo i sada nam uzivaj i nije vazno ako budes imala i 100 kila... Sada je tvoja beba najvaznija i da se rodi ziva i zdrava a ti nama poslije dovodi liniju u red(ha-ha).....Pusa za tebe i malu mrvicu !!!!!!

LENA cestitam ti i bice sve u redu,ne brini...... GUBITNICE,ti nikako ne mozes biti gubitnik uz tvoja dva andjela !!!!!!!! Gubitnik je tvoj bivsi(on uopste nema pojma sta je izgubio)..... On tebe i ne zasluzuje kad je poslije svega mogao otici i ostaviti vas(nesto necuveno i neljudski)..... Tebi je Bog podario sto si zeljela sa njim ili bez njega,to upste nije sada vazno..... Ljubi nam andjele i kazi im da imaju najbolju mamu na svijetu !!!!!!

evo i mene , prodjose nekako 3 ned. :):D:D

Drugi ultrazvuk 17.07

Radi se o gestacijskoj starosti 8 nedelja i 5 dana

U mesku se nalazi embrion 19,8 mm. :zaljubljena::zaljubljena::zaljubljena::zaljubljena::zaljubljena:
SRCANA RADNJA ploda VIDLJIVA oko 170 u minuti :heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:

Nazalost tu je i drugi mesak ali slabo i dalje napreduje i verovatno ce se vremenom absorbovati ali ko zna zasta to dobro

u svakom slucaju JAKO SAM SRECNA :vatromet::vatromet::vatromet:

Evo drage moje, samo na brzaka, pa nazad u krevet! Zsuki + 3! Vratili mi jednu morulu, na kojoj je urađem hečing, i dva malo sporija ali jako slatka osmoćelijska embriona. :heart:

Dr je bio jako zadovoljan mojom malom morulom :heart:! pa videćemo šta će ista da uradi...
prvo je hteo da mi vrati dve, pa se posle predomislio, kaže ipak je ovo treća IVF, a ta dva embiona su malkice sporija, pa eto neka idu tri! Ja sam htela da mu kažem da mi da sva četiri , ali nisam smela.... jajnici su mi, naravno ogromni, pa svakih 10 minuta idem na wc, aliiiiii

mnogo sam srećna!!!!! :super: :heart:

od srca ti zelim sve najbolje i ovog puta verujem da ce biti uspesno:cmok:

Ja sam spremila sve papire koji su potrebni za VTO o trosku drzave,samo imam VELIKI PROBLEM sa brisevima.Vag i cervikalni bris je pozitivan na Enterokok i Eshericiu.Lecim se od polovine aprila sa antibioticima i vaginaletama uvek po antibiogramu:Postajem ocajna.Trenutno koristim poliginax vag i marocen tbl. :(

Ja sam spremila sve papire za VTO o trosku drzave,samo imam veliki problem sa vag. i cervikalnim brisom pozitivni su na Enterokok i Eshericiu.Lecim se sa antibioticima i vaginaletama od polovine aprila uvek po antibiogramo.Tranutno koristim Marocen tbl i Poliginax Vag. Postajem ocajna.Samo mi treba sterilan bris :(

Jelena mb,to je inace i moj problem.Imas li redovnu stolicu?Ako nemas,moras malo vise jogurta,muslija,jabuka.A i od stresa pad imuniteta.I ja sam te bakterije dobila pre 2 godine i jos ih lecim.Strasno brzo razvijaju rezistenciju.To si inace i intrahospitalne bakterije,vrlo lako da si ih zaradila na nakom pregledu u domu zdravlja ili bolnici.Sta da ti kazem,ja sam ih vaginalatama Klindamicina unistavala odlicno,ali vaginalete su toliko jake ,da ti zbrisu vaginalnu floru.Sada koristim Fluomizin vaginalete za obnavaljnanje flore.Amikacin injekcije su jako dobre i deluju na enterobakterije.Lecenje je dugotrajno i sprovodi se u kontinuitetu bez prestanka cak i kada je bris sterilan od 6 meseci do 1 godine dana.Vrlo lako se navracaju.Ali u Mariboru za vantelesnu ne traze brisevi i ne smatraju to bitnim za postupak,a u Beogradu ce ti traziti stalno nesto novo ,bar su meni tako da sam ja provela 1,5 dana zezajuci se sa njima,i opet su me vratili na pocetak.Ne znam da li cu nekad imati snage ponovo da krenem sa njima.Mozda ako dekintiram!Pozdrav!

Koristila sam Ampicilin vag i cap,koristila sam i Fluomizin pretfodni put i nista mi nije pomoglo,koristila sam i Makmiror vag, i panklav tab.Jedino da pocnem sa injekcijama:Treba da idem u NS na VTO:Doktorka mi je savetovala da se ispiram sa Zalfijom vag,pa cu i to probati :(

Ok sam, hvala na pitanju, ja se borim sa doktorima, pošto radim analize za komisiju za drugi pokušaj besplatne VTO. Prošle nedeje sam izgubila 6 sati kod doktora samo zbog briseva. Prvo sam otišla u utorak i mislila da ću završiti, medjutim doca je bio nervozan jer je bila gužva, ispisao mi je upute i rekao da dodjem u četvrtak. Kad sam ga pitala zašto mi ne može odmah uzeti i briseve, on je odgovorio da je gužva i izbacio me napolje.Došlo mi je da ga zadavim!
Naravno u četvrtak sam opet došla, čekala opet 3 sata(a došla sam još u 6.30 i bila medju prvima, jer su sestrice glupače pomešale knjižice, a i uveli su im računare pa sad muku muče jadnice), na kraju došla na red, uzeo je sve te briseve i na kraju mi rekao: "Ja ne znam zašto ti ideš na VTO kad si potpuno zdrava, bolje ti je da promeniš partnera. Eto, zbog tebe sam sad izgubio pola sata!"
Šta reći na sve ovo nego mu lepo razbiti nos, pa nek se čudi šta mu se desilo. jJa sam umesto toga pokupila svoje papire iskulirala ga i pobegla!

heloooou evo i mene:mrgreen:

ja vam se izvinjavam ,danima se nisam javljala,vratila sam se kuci...............elem idemo redom

u nedelju proslu sam se vratila iz beograda,ne moram da vam pricam da sam premrla od straha,da mrvici nesto ne bude zbog leta avionom,iako mi je milica dala zeleno svetlo da mogu da putujem ,ali ja sam premrla,i kao namerno let je trajao duze jer nismo mogli da sletimo ,jer ovi nisu dali dozvolu da je pista slobodna,tako da je let trajao 2 sata i 10 minuta,umesto 1 sat i 30 minuta:roll:,inace obozavam da putujem avionom ali ne u ovoj situaciji

sa aedroma sam otisla kod mog ginekologa,covek je inace morao da dodje ,inace bih preplakala od straha celu noc...........na UZ se bebica odlicno vidi ,kuca joj srce kao ludo:heart::heart:,ovde osim sto sam mu videla kako kuca ,mogla sam i da ga cujem.......medjutim da ne bi sve bilo idealno,jajnici su jos uvek puno uveceni,sa obzirom da je ET bio 1. juna

e sad ostaje pitanje kako to milica nije videla 5 dana ranije????aaaaaaaaaa i ona je na odmoru,inace sve drugo je uredu,imam osecaj da nisam trudna ,imam energije za desetoro,ne povracam,ali imam strasnu mucninu fuuuj,kafu ne podnosim ni da je neko drugi pije...............e sad ,muz mi ne da da se pomerim,ne znam ko je gori on ili moja mimoza:think:,tesko je to odluciti:lol:

mislim da do kraja trudnoce cu imati 100 kg,:roll:...............sinoc mi se u 2 sata prijeo mango,jadni moj dragi:lol:....a i sveki se sada pokazala dobro:whistling:

18. ovog meseca ulazimo u 3. mesec ,a 22 . imam opet kontrolu,jedvaaaaaaaaaa cekam,nakon UZ sam mirnija,inace drugima je kontrola svake 3 nedelje ,a meni nakon 2 nedelje.............mada ja bih svaki dan ako ne i dva puta dnevno kada me stignu strahovi

mila ,sta je sa tobom????kako si ti???kako se osecas??

pa ti si trudnaaaaa!!!
sto te nema kod nas na kutku za trudnice?:heart:

Sukiceeeee, javi se, kako si?

evo me curice moje!
pa polako kreće frka :zper:
dobro se osećam, tj. ništa ne osećam. Kaže Zadori sve što je drugačije od prošlog puta je dobar znak :super:. Grudi su me pre neki dan bolele, sad ništa, jajnici su malo probadali, sad ništa. Danas ceo dan imam vroglavice :eek: :eek: nemam pojma zašto, jedem, naspavana sam, đavo će ga znati.
i da razbijem maler, ovog puta će mi mama vaditi i raditi betu i to u subotu :whistling: :manikir:

Mila lepe vesti, suuuuuuuuuuuper!!!! Pazarkice čuvaj se!

Ikice ne daj se, ko ih j*****, bitno da ti postigneš ono što ti treba od njih!
:zag:

Ikice75,jel drugi pokusaj samo za Beogradjanke,ili i za zene iz unutrasnjosti?Vidis ako smognem snage da se opet snjima borim,pa da opet skupljam analize bar za ovaj prvi neiskorisceniput.Zsuki javi se!Mila uzivaj,svaka cast,samo napred!Pozdrav jeleni mb,jecka pa nekako cemo to da resimo.!Budi pozitivna,ne brini.Cmok!

Ja sam spremila sve papire koji su potrebni za VTO o trosku drzave,samo imam VELIKI PROBLEM sa brisevima.Vag i cervikalni bris je pozitivan na Enterokok i Eshericiu.Lecim se od polovine aprila sa antibioticima i vaginaletama uvek po antibiogramu:Postajem ocajna.Trenutno koristim poliginax vag i marocen tbl. :(

helo Jelo, ja i dragi smo isto bili napadnuti od ešerihije, mamicu joj, meni je pomogao čaj protiv ešerihije i beli luk - fuj. ako ne možeš da ga jedeš, postoje tablete, koje su prihvatljive. Probaj, ne može da škodi. Ja više antibiotike ne korisitm, posle nemogu da dovedem vaginalnu floru u red....
ahahahahahah a prošli put kada sam trebala da radim bris, pre toga sam pila Lactogyn kapsule kao preventivu, bris je bio tako čist da je doktorica pitala, pa pobogu da li ste vi nevini, kako mislite da imate decu? ahahahahahahahhaha :super:

Ikice75,jel drugi pokusaj samo za Beogradjanke,ili i za zene iz unutrasnjosti?Vidis ako smognem snage da se opet snjima borim,pa da opet skupljam analize bar za ovaj prvi neiskorisceniput.Zsuki javi se!Mila uzivaj,svaka cast,samo napred!Pozdrav jeleni mb,jecka pa nekako cemo to da resimo.!Budi pozitivna,ne brini.Cmok!

evo me, pisale smo u isto vreme :heart:
mislim da sve možemo na drugi pokušaj za dž.

inače ni u Segedinu ne zakeraju mnogo, ako brisevi nisu potpuno dobri... ženama pre punkcije daju neke "smrt za sve bakterije, viruse, i ostale gadosti" vaginolete...za svaki slučaj.
a za pozitivnu spermokulturu dragog je rekao, da je prihvatljivo da ima mali broj nekik bakt, kaže gde bi nam bio kraj da stalno moramo da kljukamo muškarce antibioticima.... i ovako nema dovoljno beba :)))

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back