Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Devojke pozdrav svima!Zsuki navijam za tebe,samo napred!Mila 9,mislim da si ti jedna preslatka crnka koju sam videla kada je trebalo doci na razgovor u 9,pre embriotransfera.Suprug mi je tada rekao,,jao covece nesto nije u redu,,kada je lepa crnka izasla.Nije nas sreca posluzila.Video je po izrazu lica a i ja na blic.Pozdrav za skandiu,mijaki,mali pariz,oficirusu,ikicu i sve ostale devojke.Bojana dizi se,ne posustaj!:super::super::super:

Padar, jeste bilo u 9, i bila sam jako tužna, suze su same padale, a ja sam kao bila hrabra. Da li sam ja sad ta "slatka crnka" ne znam, ali u svakom slučaju hvala za to slatka. Pozdrav svim devojkama.

Mila9 ,ti si bila medju prvima prozvana,secam te se,a ja sam ako si primetila ona bas visoka crna devojka.Bice bolje sledeci put,nagrabusile smo,ali sta je tu je!Puno te pozdravljam!Zsuki bravo,samo napred,bice to dobro.Nema nam Zvoncice,Pazarkice,a ni Zvezdice?

Suzukice po tvojim postovima vidim da je rendezvous uspeo!!! Neka, neka ceka te minimum tri blastice! Ajd kad imas vremena pusti mi onaj cenovnik Zadorijev na pp, zlu ne trebalo, necu da mi Sergej bude jedince :-) I ako znas cene lekova u Madjarskoj, jer si ih bese ti tamo kupovala i rekla da su jeftiniji? Pozdrav!

Mila9 ,ti si bila medju prvima prozvana,secam te se,a ja sam ako si primetila ona bas visoka crna devojka.Bice bolje sledeci put,nagrabusile smo,ali sta je tu je!Puno te pozdravljam!Zsuki bravo,samo napred,bice to dobro.Nema nam Zvoncice,Pazarkice,a ni Zvezdice?

Tu sam ja padar, pomno pratim forum, nego niko da me pomene, pa sam se osetila suvisnom:sad2:
Ali si se ti ipak setila......:cmok:
E pa drage moje, ja sam konacno krenula sa mycroginonom, a u septembru sta mi Bog da posle svih ovih histero, polipa, karcinoma, kiretaze...........auuuuuhhhh, zlo mi je od same pomisli kroz sta sve prodjoh u zadnjih par meseci.
Svima pozdrav i naravno fige za Zsuki.

pader,mila ....brzo se oporavite od neuspeha i u nove pobede,jednom mora da uspe a to ce sigurno biti sledeci put :heart: verujte mi da se sve to mucenje i mrcvarenje na kraju isplati....zaboravi se sva muka kad dodjete do cilja-bebirona :bye::bye:

evo mene opet, od 5 jc, 4 embriona. Bravo za moju decu ahahahahahahah! ET verovatno u ponedeljak, ako budu dobri ići će do blasti.

pozdrav svima

JUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUUUUUUUUU:heart: :heart: :heart: .......moze BLIZANCI !!!!!

a zamisli trojcice-devojcice...uf to bi bilo ludo? :worth:

tvoj brat ima decaka ili devojcicu -da znam za koga da navijam-za vojcice ili deckice?

mislim da ce biti vatrometa i na tvojoj stranici-imam TAJ OSECAJ !!!!!

:bye: :bye: :bye:

Zvezdice, pa nismo te zaboravile, nego smo se malo posvetile ovim našim trudnjačama, pa ih samo zapitkujemo kako su? A svaka od nas će na ovim stranama jednom biti glavna zvezda, samo je potrebno da sačekamo taj dan! Verujem da si prošla kroz strašne stvari i jako mi je žao zbog toga, ali pokazalo se i dokazalo da uvek, ali baš uvek posle kiše dolazi sunce. A posle ove tvoje oluje kad zasija sunce bićeš najsrećnija mama na svetu! Videćeš! I svi navijamo za tebe i volimo te!
Oooo Sukice, znači bilo je VERY HOT noćas u epruvetici! Radujem se draga, bićeš ti nama Sukica x 4 isto kao Paralijan! Naj naj naj jače fige na svetu stiskam da mrvice narastu velike!
Cmok drugarice, a ti debela Pazarkice, jaaaaaviiiii seeeee, ili da dodjemo mi malo u Luksemburg?

(Nadin muz)Ikice ako sve ide kako treba; pasosi,putovanje(oko 8puta),parking,stimulacija,aspiracija,transfer,kontrola nakon 6 nedelja ukoliko uspe VTO....neces probiti 2500evra.
Ja sam pre 2 dana za 1 evro dobio 282 forinte,e sad mozes evre promeniti na pijaci,pa se moze ustedeti jos koja desetina evra!!!

Suki možeš i javno objaviti cenovnik, da se malo uputimo!

Cenovnik za Macana - za neupućene ahahahahah :hahaha:

Konsultacije 13 000 forinti (1 euro = 260 Ft), znači 50 eura
UZ 8000 Ft, ali to mi nisu naplatili, a ja sam kukavički ćutala

Što se tiče cena, sve ti unapred daju na papiru, cenovnik svih usluga, koji morate oboje da potpišete. Što znači da ste to prihvatili, primili k znanju i da neće biti nikakvih dodatnih naplaćivanja... evo sad ću sve da prepišem.......
IVF za samofinasirajuće pacijente :hahaha: :
1. Indukcija ovulacije, monitoring ciklusa, folikulometrije UZ - 105 000 Ft
2. Punkcija folikula pod anestezijom, priprema sperme na dan punkcije, traženje jajnih ćelija, čišćenje, priprema za oplodnju, oplodnja - 105 000 Ft
3. Et - 112 000 Ft
Ukupno 322 000 Ft ( oko 1200 eura) i naravno plus lekovi koje sama kupuješ u apoteci!

I što je najbolje, ovo ti naplaćuju u delovima, znači ako ne dođe do punkcije, ne reaguješ na stimulaciju platiš samo prvi deo, ako ne uspe oplodnja nema Et, prva dva itd.

A vidi ovo:
Zamrzavanje embriona i čuvanje godinu dana 20 000 Ft (76 eura!!!!!! ja platila 500 u Genesisu)
Frozen ET - 50 000 Ft ( 190 eura, Genesis 700!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Šta reći, tuuuuuuuuuuuuuuuuga

Korišćenje donirane sperme - 35 000 Ft
Mikromanipulacija (bockanje jc) - 110 000 Ft
AHA (asistirani hatching) 50 000 Ft

e onda lekovi:
Gonal F 450/0.75 ml 50.174 Ft - 192 eura QQlele (uglavnom je jedna olovka dovoljna za celu stimulaciju)
Merional 75 ne (1 inekcija) 1931 Ft - 7.4 eura
Decapeptyl 0.1 mg (7 inekcija) 12400 Ft -47.6 evrica (dovoljno za celu stimulaciju)
Suprefact 5.5 ml - 3713 Ft (dovoljno za celu stimulaciju)
Ovitrelle 250 (stop inekcija) oko 2000 Ft

pa onda
Femibion (vitaminčići) 3000 Ft
Aspirin protect 433 Ft
Metypred (za suzbijanje imuniteta) - 210 Ft
Utrogestan 30 tabl. - 3200 Ft
Magne B6 - e to još nisam kupila, ali mislim da nije skupo.

Mene će ovaj put IVF koštati 1200 eu postupak + lekovi oko 150 eu!
i po koja hiljadarka za benzin.
Dobila sam jeftinije lekove :worth: :worth:, i bila sam jako pametna pa sam dobro odreagovala na njih ahahahahahhaha.

ako ima pitanja navalite :per:

auuuuuuuuuuuuuuuu koliko sam pisala!!
Samo da razjasnim:
ja sam ovaj put primila:
9 ampula merinonala (kupila paklu od 10 inj) 17,296 ft
2,6 ml Suprefacta (kupila bočicu od 5,5 ml) - 3,713
jednu stop inekciju - ovitrelle - 2000 ft

znači 23000 Ft (to je oko 80 eura)
i onda računam još vitaminčiće, utrogestane i ostalu prateću bagru.
Cene ostalih lekova sam navela, jer sam ih imala od prošlog puta.

evo mene opet, od 5 jc, 4 embriona. Bravo za moju decu ahahahahahahah! ET verovatno u ponedeljak, ako budu dobri ići će do blasti.

pozdrav svima
Bravo za tebe i tvoje mrvice !!!!!!! :super: Sada navijamo za tvoje mrvice i svakako pozitivnu betu..... VELIKI POZDARAV SVIM NASIM DRAGIM DRUGARICAMA !!!!!! Kod nas konacno lijepo vrijeme,a moj djecak i ja to maksimalno koristimo(na bazenu )....... :heart: :bye:

(Nadin muz)Ikice ako sve ide kako treba; pasosi,putovanje(oko 8puta),parking,stimulacija,aspiracija,transfer,kontrola nakon 6 nedelja ukoliko uspe VTO....neces probiti 2500evra.
Ja sam pre 2 dana za 1 evro dobio 282 forinte,e sad mozes evre promeniti na pijaci,pa se moze ustedeti jos koja desetina evra!!!

Hvala puno! Kako su nam Nada i Djolence, jel uživate? A gde su nove slikice, da malo ohrabrite ove tete koje su u postupku?
Sukice, hvala i tebi i figiceeeeee:super: Bas sam malpore rekla mm kako imam neki dobar osećaj u vezi tebe i tvojih mrvica!:cmok:

Zsuki ne mogu da verujem da je toliko jeftina Vto u Segedinu.Kako tako jeftinii lekovi?.Ukapirala sam da si ih tamo kupovala.Procitala sam broj,telefona,mejl na 34.strani foruma.Kakva im je uspesnos?.Ja sam uopste u dilemi gde da idem i sta da radim?Koliko se ceka na postupak od dana konsultacija.Cena je vise nego primamljiva!Pozdrav tebi i ostalima!Veliki kiss!

Zsuki ne mogu da verujem da je toliko jeftina Vto u Segedinu.Kako tako jeftinii lekovi?.Ukapirala sam da si ih tamo kupovala.Procitala sam broj,telefona,mejl na 34.strani foruma.Kakva im je uspesnos?.Ja sam uopste u dilemi gde da idem i sta da radim?Koliko se ceka na postupak od dana konsultacija.Cena je vise nego primamljiva!Pozdrav tebi i ostalima!Veliki kiss!

Draga Padar, pa eto. Šta da ti kažem? A državljanima mađarske još je prvih 5 puta besplatno.... i ako ne stignu do ET, to se ne računa kao pokušaj. Sakoj državi je izgleda natalitet bitniji, od naše divne...

Eto ovaj put me usr*** za lekove! Stvarno sam od svakod leka dobila jeftiniju varijantu. Prošli put je bilo oko 800-900 eura za lekove.

www.kaali.hu ako znaš engleski pogledaj sajt, ima i o uspešnosti, mada ja %-ima baš i ne verujem! na sajtu imaš i podeljeno po godinama starosti.

IVF Success Rates
Our overall pregnancy rate: 35.6%

(78.0% singletons, 18.9% twins, 3.1% triplets)

Kod njih zakazivanje funkcioniše tako što nazoveš kliniku i onda pričaš sa odabranim lekarom lično. On te odmah ispita oko osnovnih stvari vezanih za tvj slučaj, i kaže ti kada otprilike možeš doči na prvu konsultaciju i šta od nalaza da doneseš, ili ti sve to kažu sestrice. Uvek je bolje nazvati, jer se može desiti da ti dr ne odgovori na e mail. On je svaki dan tamo od 8-16. Od 10-12 je u sali vrši aspiracije, transfere, inseminacije. Najbolje je zvati oko 13-14 časova. Onda je u ordinaciji i skoro uvek primi poziv.

Na konsultacije se čeka oko 2 meseca. Posle konsultacije ODMAH krećeš u postupak, natavno ako su svi nalazi, stanje jajnika, materice u redu. Znači može se desiti, u zavisnosti od ciklusa, da posle konsultacije za nedelju dve već imaš stimulaciju.

Ja sam jako zadovoljna doktorom Zadorijem, :per: ne samo zato što mi je sladak, već je prilično pristupačan, vedar, komunikativan i vrlo stručan. Meni uliva poverenje, što mislim da je ipak najbitnije. Veruj mi posle razgovora sa njim, ni jednom nisam na internetu proveravala njegove tvrdnje. Potpuno mu verujem. i uprkos tome što prvi put nije uspelo. Ali eto ovog puta je tačno znao kako sam prošli put reagovala, čak i kako sam reagovala u Genesisu, znači pripremi se na tvoj dolazak.

nahvali ga ja :super::super::super:

Devojčice hvala za navijanje, i za pozitivna predosećanja :hvala: :hvala:
Ja sam nekako indiferentna :roll:, šta bude biće. Imam super planove za oba slučaja :super: :manikir:

Zsuki hvala ti puno na ovakvim informacijama!Bas si me zainteresovala za Segedin.Volela bih da cujem tvoje misljenje!Evo sta sam ja smislila.Prvo da odem u septembru u Leskovac i odradim bar 3 inseminacije a onda u maju da stupim u kontakt sa doktorom u Segedinu da bih vto odradila u septembru ili oktobru,cisto da ne bude u junu da razbijem maler.Suprug ima 5 000 000 spermica slabo pokretnih,a inace su nam predlagali inseminacije a ne vto.Ja sam sad u junu na svoju ruku isla u Maribor i nadrljala.Nisam reagovala, samo jedna jajna celija.Pa zbog toga dodatno mislim da inserminacija u medjuvremenu nije losa varijanta,cisto da ne gubim vreme.Puno ti hvala,mnogo si mi pomogla,bas su cene super povoljne!Ti se opusti i uzivaj do embriotransfera!:zag:

Zsuki hvala ti puno na ovakvim informacijama!Bas si me zainteresovala za Segedin.Volela bih da cujem tvoje misljenje!Evo sta sam ja smislila.Prvo da odem u septembru u Leskovac i odradim bar 3 inseminacije a onda u maju da stupim u kontakt sa doktorom u Segedinu da bih vto odradila u septembru ili oktobru,cisto da ne bude u junu da razbijem maler.Suprug ima 5 000 000 spermica slabo pokretnih,a inace su nam predlagali inseminacije a ne vto.Ja sam sad u junu na svoju ruku isla u Maribor i nadrljala.Nisam reagovala, samo jedna jajna celija.Pa zbog toga dodatno mislim da inserminacija u medjuvremenu nije losa varijanta,cisto da ne gubim vreme.Puno ti hvala,mnogo si mi pomogla,bas su cene super povoljne!Ti se opusti i uzivaj do embriotransfera!:zag:

:think: :think:
A je li, ako nije tajna, koliko ti imaš godina?
Za Leskovac se uopšte nisam raspitivala, ovde na forumu sam čitala da su ok, ali ako se dobro sećam da su skupi :roll:
Ne sećam se koliko je pokretljivih i u kom broju potrebno da bi inseminacije bile uspešne :think: , verovatno si ti to proverila...i ja sam imala jednu insem, moj muž je prosečan. ahahahahahahhahhaha da me sad čuje!!!!!! Mislim spermogram mu je ok, a ovako je iznadprosečan, savršen, jedinstven, neponovljiv :super: (ovo u slučaju da pročita post :zcepanje:)

A za Maribor, pa eto loše si prošla, takva tura, što ne znači, da kada bi ponovo išla tamo opet ne bi uspelo. Svaki lekar se uči, posle prvog puta već bolje poznaje tvoj organizam, reakciju. Meni je Slovenija isto bila opcija, ali zbog dugog čekanja, ipak nisam odlučila da odem tamo. I kada sam upoznala dr Z, rekla sam Jančika će meni napraviti decu!
Plan ti nije loš, malo se opustiš, insem nije tako agresivna, a onda sledeće god, ako ne uspe Jančika!

:super: :super: :super: :cmok2:

Zsuki naravno da nije tajna,imam punih 30 godina.Kazu da spermogram zadovoljava za inseminaciju.Malo i finansijski da se oporavimo,a ovi u Leskovcu naplacuju 3000 sve sa lekovima.Prilicno skupo!Tvoja prica super zvuci!Hvala ti jos jednom i izvini sto sam te ugnjavila!:zag::zag::zag:

Padar ja ne bih da ti rusim neke snove i nadanja. ja sam radila 2 IUI problem je kod mm, smanjen broj i pokretljivost spermatozoida, ima ih oko 65 miliona od toga je swim up metodom izabrano oko 20 miliona vrsnih plivaca ali nisu nam uspela 2 IUI. Obicno se IUI radi sa dobrim spermogramom, razmisli jos jednom. Sukice puno hvala na cenovniku.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back