Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
9. dan nakon et... stanje od placa do smeha :) Stanje promenljivo u svakom smislu. Manje boli, i dalje sam naduta, grudi manje osetljive, ali opet bole i tako. Neko mi rece da se ujutru meri bazalna temperatura i da je ona najbolji pokazatelj. Zna li neko nesto o tome? Da li je pouzdano, zbog utrica?
Ovih dana sam uzivala uz neku knjigu i danas bas odlucila da uradim test, ali mi muz ne da :) Kaze cekamo betu, a to je tek za 3 dana.... jooooj!
Vidim da je mnogim devojkama pokazalo plusic nakon 9. dana. Javljam se uskoro!!!
Jel moguce da sam jedina cekalica???

Otkazali su mi ultrazvuk planiran za sutra i prebacili me za prvi slobodan termin u utorak. Kristina jesu li i tebi? Malo sam iznervirana, prvo su mi odlagali već započet proces vantelesne a sad ultrazvuk. Teši me samo pozitivna beta. A htela sam kod njih i da vodim trudnoću. Kao doktorka je sprečena. To razumem, ali onda treba da nadju termin prvog dana kad se pojavi na klinici a ne prvi slobodan, jer nisam ja otkazala dolazak. Minijature jesi radila test? Klarita čekamo pozitivnu betu.

Otkazali su mi ultrazvuk planiran za sutra i prebacili me za prvi slobodan termin u utorak. Kristina jesu li i tebi? Malo sam iznervirana, prvo su mi odlagali već započet proces vantelesne a sad ultrazvuk. Teši me samo pozitivna beta. A htela sam kod njih i da vodim trudnoću. Kao doktorka je sprečena. To razumem, ali onda treba da nadju termin prvog dana kad se pojavi na klinici a ne prvi slobodan, jer nisam ja otkazala dolazak. Minijature jesi radila test? Klarita čekamo pozitivnu betu.

Meni su odložili za sredu. Šta je - tu je. I ja sam nesrećna pošto sam već jako znatiželjna...

Veliki pozdrav za vas dobri ljudi. Devojka i ja pokušavamo da dobijemo bebu vec 5 god a imamo po 35 god. Ona ima policisticne jajnike i receno nam je posle nekoliko terapija da je jedini resenje da probamo VTO. Pre 2 god smo probali na klinici BIS Intemedicus i "predoziral"i su devojku pa smo morali da prekinemo. Sada nemamo para za VTO o svom trošku pa cemo morati da probamo o trošku fonda. Devojka je zvala dom zdravlja da zakaže pregled na Paliluli i rekli su joj da imaju prvi slobodan termin za prelgled u julu i tu su nas uplašili u startu. Ako je sansa za pregled tek u julu ko zna kako ce se resiti analize i ostali pregledi. Neki predlog ili sugestija? Nemamo novac za sve troskove VTO ali bi smo mozda mogli deo da prikupimo za neke preglede. Jel imate ideju sta da radimo i odakle da krenemo? Iz Beograda smo. Zivimo na Karaburmi. Unapred hvala.

Imate na sajtu ministarstva zdravlja Kao i svake klinike koja se bavi vto spisak analiza koje vam trebaju. Sve to može da se prikupi i privatno, ali naravno košta. Vama u stvari treba uput za pregled kod ginekologa koji se bavi sterilitetom, da se ispita uzrok, možda nije samo pco. Može se dosta lutati i gubiti vreme u Dom zdravlja na lečenje, to ipak treba da radi neko kome je sterilitet uža specijalnost. Možda da privatno odete da se posavetujete sa stručnjakom, a analize i samu vto uradite preko rzzo. Pozdrav i sve najbolje.

Veliki pozdrav za vas dobri ljudi. Devojka i ja pokušavamo da dobijemo bebu vec 5 god a imamo po 35 god. Ona ima policisticne jajnike i receno nam je posle nekoliko terapija da je jedini resenje da probamo VTO. Pre 2 god smo probali na klinici BIS Intemedicus i "predoziral"i su devojku pa smo morali da prekinemo. Sada nemamo para za VTO o svom trošku pa cemo morati da probamo o trošku fonda. Devojka je zvala dom zdravlja da zakaže pregled na Paliluli i rekli su joj da imaju prvi slobodan termin za prelgled u julu i tu su nas uplašili u startu. Ako je sansa za pregled tek u julu ko zna kako ce se resiti analize i ostali pregledi. Neki predlog ili sugestija? Nemamo novac za sve troskove VTO ali bi smo mozda mogli deo da prikupimo za neke preglede. Jel imate ideju sta da radimo i odakle da krenemo? Iz Beograda smo. Zivimo na Karaburmi. Unapred hvala.

Topla preporuka bolnica Genesis, ali tek sad sam skontala da ste vi iz Bg, a ne iz NS,,,:)
Policisticni jajnici ne mogu biti prepreka ostajanju u drugom stanju. Ja ih imam i nikada mi ni jedan dr nije preporucio VTO zbog toga. Nakon pokusaja od 5-6 god da se ostvarimo kao roditelji i posle raznih operacija, dosli smo do ove faze.
Nisam razumela iz predhodne poruke koje ste sve analize uradili, kakav je tvoj spermogram, da li je devojka radila HCG, laparoskopiju, histeroskopiju.... bez toga ne mozes dobiti odobrenje za VTO o trosku drzave, ali ako ste sve to uradili i nema bebe, ona razumem zasto VTO.
Zelim vam svu srecu!!!!

Sutra i prekosutra su ginekolosko-akuserski dani, sastanak u Sava Centru, verovatno ide tamo na predavanja, pa nas je pomerila.

Neka - neka... Dr. Crnogorac je zaista izvrsna. Ako ovakvi seminari pomažu da se radja više bebica neka ih. Izdržaću ja još par dana u neizvesnosti...

- - - - - - - - - -

11.dan od et.
Sutra bih trebala vaditi krv, ali mi laboratorija ne radi subotom, pa mi sestre sa klinike rekle danas. Cekam rezultate!:manikir::worth::worth::worth::worth::)

Držimo palčeve. Obraduj nas dobrom, lepom i velikom betom.

Pozdrav Ivane, da bi ti bilo ko dao bilo kakvu precizniju informaciju, moraš da nam daš više informacija o vama. Da li ste uopšte radili bilo šta od analiza i ti i supruga.
Ako rešavate sve da uradite sa uputima DOOOOOOBROOOOO se naoružajte strpljenjem i polako krenite. Naš vam je savet da prvo odete do nekog savetovališta za
sterilitet, gde će te dobiti preciznije i informacije i upustva šta vam je sve potrebno za VTO o trošku zavoda. Kad budete imali bilo kakvu nedoumicu slobodno se javite
ovde uvek će vam neko dati neki savet i preporuku. Kada smo mi počinjali 2003. da se borimo sa ovim problemom nismo znali za ovakve forume pa smo sve sami morali
da prolazimo. Ovde ste na pravom mestu svi su vam kao porodica i uvek će vam neko ispričati svoju priču i iskustvo od najbanalnijih do onih vrlo komplikovanih situacija.
Što se tiče analiza uglavnom sve sa uputom mogu da se odrade u GAK NARODNI FRONT i zavodu za javno zdravlje u Džordža Vašingtona. Moj ti je savet da spermogram
ako možeš uvek radiš u labaratoriji Urološke klinike u ul.Resavska 51, jer su im najprecizniji nalazi. Mi smo dva puta radili o trošku zavoda i znamo koje su to peripetije.
NE BUDI LENJ budi uz svoju suprugu 100 % i kad god možeš budi pored nje jer za nas nije problem i analiza je laka i jednostavna ali one moraju da prodju brdo pregleda
i da prikupe gomilu dokumentacije zato moraš da joj budeš najveća podrška.
SREĆNO :bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back