Veliki pozdrav za vas dobri ljudi. Devojka i ja pokušavamo da dobijemo bebu vec 5 god a imamo po 35 god. Ona ima policisticne jajnike i receno nam je posle nekoliko terapija da je jedini resenje da probamo VTO. Pre 2 god smo probali na klinici BIS Intemedicus i "predoziral"i su devojku pa smo morali da prekinemo. Sada nemamo para za VTO o svom trošku pa cemo morati da probamo o trošku fonda. Devojka je zvala dom zdravlja da zakaže pregled na Paliluli i rekli su joj da imaju prvi slobodan termin za prelgled u julu i tu su nas uplašili u startu. Ako je sansa za pregled tek u julu ko zna kako ce se resiti analize i ostali pregledi. Neki predlog ili sugestija? Nemamo novac za sve troskove VTO ali bi smo mozda mogli deo da prikupimo za neke preglede. Jel imate ideju sta da radimo i odakle da krenemo? Iz Beograda smo. Zivimo na Karaburmi. Unapred hvala.
Pozdrav Ivane, da bi ti bilo ko dao bilo kakvu precizniju informaciju, moraš da nam daš više informacija o vama. Da li ste uopšte radili bilo šta od analiza i ti i supruga.
Ako rešavate sve da uradite sa uputima DOOOOOOBROOOOO se naoružajte strpljenjem i polako krenite. Naš vam je savet da prvo odete do nekog savetovališta za
sterilitet, gde će te dobiti preciznije i informacije i upustva šta vam je sve potrebno za VTO o trošku zavoda. Kad budete imali bilo kakvu nedoumicu slobodno se javite
ovde uvek će vam neko dati neki savet i preporuku. Kada smo mi počinjali 2003. da se borimo sa ovim problemom nismo znali za ovakve forume pa smo sve sami morali
da prolazimo. Ovde ste na pravom mestu svi su vam kao porodica i uvek će vam neko ispričati svoju priču i iskustvo od najbanalnijih do onih vrlo komplikovanih situacija.
Što se tiče analiza uglavnom sve sa uputom mogu da se odrade u GAK NARODNI FRONT i zavodu za javno zdravlje u Džordža Vašingtona. Moj ti je savet da spermogram
ako možeš uvek radiš u labaratoriji Urološke klinike u ul.Resavska 51, jer su im najprecizniji nalazi. Mi smo dva puta radili o trošku zavoda i znamo koje su to peripetije.
NE BUDI LENJ budi uz svoju suprugu 100 % i kad god možeš budi pored nje jer za nas nije problem i analiza je laka i jednostavna ali one moraju da prodju brdo pregleda
i da prikupe gomilu dokumentacije zato moraš da joj budeš najveća podrška.
SREĆNO