Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odlično Kristina.
Ja ću u ponedeljak ponoviti, da vidimo na cemu smo. Valjda se neće nešto zakomplikovati.
Klarita, cekamo te da nas stigneš :).
Pozdrav svima i sve najbolje.

Devojke, Vasilije i Kristina, ulile ste nam veliku nadu! Cestitam jos jednom obema od:heart: Samo na bete rastu do neba :D Cuvajte se i vucite sve nas za nosice da vam se uskoro pridruzimo:worth:
Ja cekam danas da mi jave sta je sa mojim jajnim celijama, da li su se oplodile, i kada bih trebala na transfer i bas sam nervozna:telefon::telefon::telefon:

I meni su rekli da ponovim u ponedeljak. A ja sam toliko nesrećna zbog toga... Ne volim bockanje a ono kao u inat - u ponedeljak, pa ponovo u sredu krvna slika... A taman sam mislila da će sve biti gotovo pozitivnim nalazom. Pa još me i to što treba nastaviti terapiju malo iznerviralo... Dokle više?! Ali, sve je to dobro i vredno truda. Ja želim svima na ovom forumu da ih "nerviraju" ovakve sitnice u okolnostima kao što su naše. Eh, slatke brige...

Kakva je sad to depresija posle ovako velike bete???
Prvo da cestitam, a onda cu malo da te izgrdim;) Naravno da se nastavlja borba, vadjenja krvi svakog meseca, naravno i terapija ako treba, ali, nema razloga za paniku. Na odlicnom si putu, sad samo lagano i uz puno pozitivne energije guraj napred i sve ce biti sjajno. Sve smo prosle kroz tu borbu, ja sam cak i 2 meseca po najvecoj vrucini lezala u bolnici i odrzavala trudnocu, pa je ipak sve proslo i sad imam mog medenka. Ja drzim fige da od sad sve tece glatko i bez problema! Morala sam te malo kritikovati, nadam se da se ne ljutis! hej pa sada si trudnica i uzivaj u svakom trenutku!:zag:

- - - - - - - - - -

Vasilije 2013, bravo, bravo, cestitam!

Kakva je sad to depresija posle ovako velike bete???
Prvo da cestitam, a onda cu malo da te izgrdim;) Naravno da se nastavlja borba, vadjenja krvi svakog meseca, naravno i terapija ako treba, ali, nema razloga za paniku. Na odlicnom si putu, sad samo lagano i uz puno pozitivne energije guraj napred i sve ce biti sjajno. Sve smo prosle kroz tu borbu, ja sam cak i 2 meseca po najvecoj vrucini lezala u bolnici i odrzavala trudnocu, pa je ipak sve proslo i sad imam mog medenka. Ja drzim fige da od sad sve tece glatko i bez problema! Morala sam te malo kritikovati, nadam se da se ne ljutis! hej pa sada si trudnica i uzivaj u svakom trenutku!:zag:

- - - - - - - - - -

Vasilije 2013, bravo, bravo, cestitam!

Potpuno si u pravu, što se tiče kritike. Kod mene to obično tako funkcioniše - kad je frka, ja sam stabilna i staložena, ali me uvek stigne kasnije kada se situacija smiri. Ali evo, baterije su već napunjene, i sada krećemo dalje. Izgleda da su sve tri moje bebice ostale. Nisam imala nikakvog krvarenja a prošlo je već skoro tri nedelje. Jedva čekam UZ pa da vidimo. A za trojke najviše navija moj tata. Već je izjavio da ako budu tri, on bira jedno ime. A ja se sve smejem i za imena mi je tako svejedno, glavno da bebice budu žive i zdrave.

Potpuno si u pravu, što se tiče kritike. Kod mene to obično tako funkcioniše - kad je frka, ja sam stabilna i staložena, ali me uvek stigne kasnije kada se situacija smiri. Ali evo, baterije su već napunjene, i sada krećemo dalje. Izgleda da su sve tri moje bebice ostale. Nisam imala nikakvog krvarenja a prošlo je već skoro tri nedelje. Jedva čekam UZ pa da vidimo. A za trojke najviše navija moj tata. Već je izjavio da ako budu tri, on bira jedno ime. A ja se sve smejem i za imena mi je tako svejedno, glavno da bebice budu žive i zdrave.

E tako treba, polako i sve ce biti u redu, kad budes na UZV videla kako im kucaju mala srdasca istopices se od srece!:heart:

- - - - - - - - - -

Kristinah, sta si u horoskopu, da nisi mozdfa neki ovan?

Samo da pozdravim stare forumasice koje me se secaju,i da kazem da sam rodila jos jednu medenu devojcicu koja sada ima 6 meseci( starija ima 23 meseca).I naravno svim zenicama koje trenutno vode jednu od najvecih bitki u zivotu pozelim strpljenje koje uvek dovede i do uspeha.Budite istrajne i verujte.:heart:

Samo da pozdravim stare forumasice koje me se secaju,i da kazem da sam rodila jos jednu medenu devojcicu koja sada ima 6 meseci( starija ima 23 meseca).I naravno svim zenicama koje trenutno vode jednu od najvecih bitki u zivotu pozelim strpljenje koje uvek dovede i do uspeha.Budite istrajne i verujte.:heart:

Ehej stara drugarice, naravno da te se secamo! Imas jos jednog malog andjelka, bravo! Moj Pakito i ja saljemo poljupce malim lepoticama! Mi imamo 21 mesec!

BRAVO BET!!! CESTITAMO I DRUGU BEBU!!! HVALA TI NA PODRSCI!!! :)

Klarita, šta se dešava kod tebe?
Evo i mene:) Pre dva dana uradjen transfer, vratili mi 3 osmocelijska embriona, kazu da su jako lepa, mada ja ne znam sta to tacno znaci.Rekla mi dr da samo jedan dan odlezim i da se posle normalno ponasam, bez lezanja jer ono nije dobro za cirkulaciju. I za 12 dana beta. Jooooj, ko ce to docekati. Ali, dobro, procice i to. sad kuliranje, odmaranje.... a ja sam sav naduta i sve vreme idem na wc pa se jos tripuje da sam se prehladila.
Kako si ti, kako se sad osecas? Jesu krenule mucnine?

Evo i mene:) Pre dva dana uradjen transfer, vratili mi 3 osmocelijska embriona, kazu da su jako lepa, mada ja ne znam sta to tacno znaci.Rekla mi dr da samo jedan dan odlezim i da se posle normalno ponasam, bez lezanja jer ono nije dobro za cirkulaciju. I za 12 dana beta. Jooooj, ko ce to docekati. Ali, dobro, procice i to. sad kuliranje, odmaranje.... a ja sam sav naduta i sve vreme idem na wc pa se jos tripuje da sam se prehladila.
Kako si ti, kako se sad osecas? Jesu krenule mucnine?

Mučnine nemam. Ali neka prehlada me uhvatila od ovog vremena napolju. Danas sam bila da vadim krv pošto su mi prošli put bili povišeni leukociti i bila sam nedelju dana na antibioticima. Imala sam bolove u stomaku koji i nakon nedelju dana posle aspiracije nisu prestajali. Verovatno je bila neka upala ali sada sam, što se toga tiče, dobro. Stomak me boli samo pomalo, ali kažu da to tako treba u trudnoći. Jedino me brinu ti leukociti. Mislim da će biti ponovo povišeni pošto se osećam pomalo bez veze. Malo me grlo grebucka, ali verujem da će sve biti za par dana u redu.

Pozdrav Klarita.
Ne brini za nadutost,meni je tek sad prestala, a posle embriotransfera je bila tolika da mi je bilo muka i nisam mogla da dišem kad hodam. Stvarala mi je sve simptome trudnoće, koji su sad kad sam zaista trudna nestali zajedno sa nadutoscu. Ali i dalje mi se javlja braon iscedak s vremena na vreme koji me prestravi. Ako bude i sutra zovem kliniku,mada znam da će reći da mirujem jer terapiju već imam. I bolucka me stomak kao i Kristinu.
Pozdrav i samo strpljivo.

Pozdrav Klarita.
Ne brini za nadutost,meni je tek sad prestala, a posle embriotransfera je bila tolika da mi je bilo muka i nisam mogla da dišem kad hodam. Stvarala mi je sve simptome trudnoće, koji su sad kad sam zaista trudna nestali zajedno sa nadutoscu. Ali i dalje mi se javlja braon iscedak s vremena na vreme koji me prestravi. Ako bude i sutra zovem kliniku,mada znam da će reći da mirujem jer terapiju već imam. I bolucka me stomak kao i Kristinu.

Vasilije,kao prvo da ti cestitam i pozelim lepu trudnocu,kao i porodjaj. Hocu da ti kazem i to da ne brines sto se tice braon iscedka,jer ja sam ga imala do 12-te nedelje trudnoce i ne samo iscedak,vec i odlive krvi,prave odlive. U pocetku je bio samo iscedak,pitala mog gin. kaze sve ok ali se prilikom implantacije stvorio hematom koji je bezopasan. Dobro,idemo dalje. Onda jedne noci spavam,bila sam negde sesta nedelja,odjednom osetim vruce,izletim u wc i vidim citavu pizamu do kolena krvavu. Mozes da zamislis taj stres,uhhhhh,sad me zeludac zabole kad se setim. Probudim muza,odletimo u hitnu,jer je 4 ujutro,tamo na uz kazu sve ok,obe bebe su u redu,srca kucaju normalno,Bogu hvala!!!!!!!! A mislila sam i bila ubedjena da je sve otislo,uhhh. Pitam pa usled cega je doslo do tolikog krvarenja,kaze verovatno je taj hematom pukao,ili nesto drugo,jer vise puta nemaju objasnjenja za krvarenja u trudnoci. Opet posle toga braon iscedak konstantno,pa za par sedmica opet izliv krvi,ali sam ovog puta bila malo pribranija i opet je sve bilo, hvala Bogu ok. Sve to je proslo negde oko 12-te nedelje,ali ja sam provela citavu trudnocu u wc-u i svaki put strepela od svega,mada sam imala urednu trudnocu(osim toga) Sve ovo ti napisah da se rasteretis,ali i da znas da i ako dodje do krvarenja nije nista strasno. Uzivaj u trudnoci i pazi se.

Pozdrav Klarita.

Hvala, Vasilije puno, vidim da je dosta devojaka bilo napeto posle transfera, tako da je to, verovatno, normalno. Da li znas nesto o ovim osmocelijskim embrionima, sta to znaci, jel to dobro? Kakvi su tvoji bili?
Sto se iscedka tice, citala sam da su ga mnoge zene u pocetku imale. Jesi bila kod dr na UZ, ili je jos uvek rano za to?

Mučnine nemam. Ali neka prehlada me uhvatila od ovog vremena napolju. Danas sam bila da vadim krv pošto su mi prošli put bili povišeni leukociti i bila sam nedelju dana na antibioticima. Imala sam bolove u stomaku koji i nakon nedelju dana posle aspiracije nisu prestajali. Verovatno je bila neka upala ali sada sam, što se toga tiče, dobro. Stomak me boli samo pomalo, ali kažu da to tako treba u trudnoći. Jedino me brinu ti leukociti. Mislim da će biti ponovo povišeni pošto se osećam pomalo bez veze. Malo me grlo grebucka, ali verujem da će sve biti za par dana u redu.

Leukociti ce spasti cim te prodje ta prehlada. Sad se cuvaj, kljukaj vitaminima, cajevima, pij puno tecnosti i proci ce to. Kada trebas na UZ?

Bila sam 14.05. na prvom uz, jedno srce kuca, a drugi embrion je jos tu. Dodjem kuci sva srecna oko 14h i oko 18h uzasno prokrvarim. Prime me u Visegradsku (prof.Plecas) i lezala sam do 20.05. Beba je ok, srce kuca, nista mi nisu detaljisali sta se desilo, mozda neki hematom pukao. Na poslednjem uz koji su mi radili u bolnici srce kuca, a ovo sto je bio drugi embrion on kaze da je hematom. UHuhuhuhu
Zakazao mi je prijem za cetiri nedelje.

- - - - - - - - - -

Maro, duso moja, koliko sam srecna zbog tebe i svih ostalih kojima si ulila nadu! Mazi tibicu i uzivaj u najlepsem periodu zivota!

Ikice, Pavlicak je pravi medic, skroz me raznezila slika jer se secam svih detalja njegovog "nastajanja"... Svi smo ti drzali svecu tad... pa mozemo opet...
Kad si vec pomenula Milicu, mnogo je pozdravi od mene...

Ovo je prolece bas plodonosno, hvala Bogu... Bice jos bebica...

Hvala draga, nadam se da ce sve biti ok

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back