Dragi Vlajo, sto se tice mog postavljenog pitanja, evo i povoda za njegovo postavljanje.... Naime, kada sam sa mojom dr pricala o celom postupku, ona mi jej rekla da se ponasam sasvim normalno,, da izbegavam prve dve nedelje penjanje uz stepenice, a da sve ostale aktivnosti radim kao i do sada uz, razume se, dozu umerenosti. Cak mi je naglasila da se nikako ne smem izlezavati, jer telo ne sme da prepozna nikakvu promenu, a ja sam sportista, mada svakako nisam planirala ici u teretanu

Sve ovo vreme sam leskarila, uzivala, izbegavala veca drustva jer je za mene ova trudnoca na prvom mestu. Medjutim, kako sam ja prosvetni radnik i do raspusta nam je ostalo par nedelja, a meni i manje jer nemam pun fond, tj ukupno treba da odem 4 ;puta, pitala sam se sta da radim. Kada sam pozvala sestru na klinici ona mi je rekla da mogu slobodno i da ne razume zasto bi isla na bolovanje kada me dr jos nije ni pogledala.... A, ja sam mislila bas obrnuto,, zasto da radim dok ne vidim da je sve dobro i na svom mestu, ne bih da rizikujem.
Zato sam i postavila ovde pitanje kako bih nasla podrsku jer znam da su dve devojke u istom trenutno, pa htedoh cuti njihovo misljenje.
I jos nesto, moj ginekolog mi ne da nikakvo bolovanje jer kaze da se to radi tek nakon sto mi dr koji mi je radio vantelesnu to i ne predlozi. Moze, kaze, ali da me ona pregleda, a ja se, pravo da ti kazem, ne bih bas druzila sa ovim nasim doktorima pre nego sto me moja dr ne pregleda zbog veoma loseg iskustva, tako da o bolovanju za naredne dve nedelje nemam nikave sanse. Mozda i postoje ali ja ih odavde nisam dobila.
Meni je ovo dete na prvom mestu, i bas zato sto sam dosta citala o tome kako je ipak vto rizicnija nego normalna trudnoca, preduzela sam sve mere kako bih omogucila da sve bude u redu, kao i svi koji su kroz ovo prosli. Ja danas idem da zakljucim deci ocene, svima lepe jer sam raspolozena

a za posao sta bude neka bude. Ako nemaju razumevanja, sta da radim.
A sto se tice cascavanja, pitala sam cisto da ne budem jedina koja nije, mada sam u potpunosti protiv toga da se unapred casti dok se beba ne rodi.
Sve najbolje ti zelim i saljem ti veliki pozdrav od nas!
ps. i hvala na dobronamernim savetima, ali se nadam da sad razumes zasto sam bila u dilemi