Ustajanje u prevozu...?

Ustapanje mesta u prevozu osobama koje citaju?

• ZA

• protiv

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
..StwarnO i ti "stariji" umeju da budu bezobrazni...pa i ne zasluzuju mesto....i mi nosimo ranac na ledjima tezi od nas samih...a penzioneri po ceo dan setaju gradom i kao njima da ustupim...ako mi je nekog zao stwarn0 ustanem,sto da ne,al...kad se neko pretvara,NE ,nikakO....

Naravno da je teži kad si ti lagana.....:lol:......govori u svoje ime,ja jedva da nosim knjige.....:lol:

Kad sam ja isla u srednju bila je neka bakuta koja je prodavala sir na pijaci(ako joj je Bog dao zdravlja mozda jos uvek prodaje)... njoj nisi morao ustupiti mesto... ona kad udje u bus kaze:" ajde ti decko ustani da ja sednem, i ti devojcice samo da stavim cegere, a vas dve ako mozete malo napred da stavim kantu sa sirem"... onda kad napravi reorganizaciju, nasmeje se i pocne da slusa nase price pa se ubacuje...

Ono što mene užasava je kada se muški svet gura i recimo izgura ženu da bi on seo. Onda stojim i gledam tog "džentlmena", kako je pobedonosno odahnuo. Makar da ga je malo sramota.

Ne samo da je kulturno, humano i td., nego je i obavezno ustupiti mesto starijima, invalidima, ljudima sa decom, trudnicama i sl. , ali zar ne bi bilo "svetski", da džentlmen, ustane dami da sedne, a ne budući jači, odgurne je i zauzme mesto. Užas! :shock:

Ja bre redovno ustupam mesto u busu...
Ako se nadje neka dobra riba,trudnica,zema sa malim detetom,babama i dedama.......8);)

zenama sa malim detetom, zenama sa babama i dedama..:lol::-D
мирка:
Смешно је! Зашто би устајали онима који читају? И ја често читам у превозу, али књигу извадим тек кад седнем.
ja cu od sad kad god nema mesta da izvadim knjigu i citam, odma ce da mi ustane neko :lol:

Vidim da se ovde mnogima ne ustaje u prevozu nego im se dize :)

Ustanem trudnicama i onim starijim ljudima za koje procenim da su stvarno bolesni ili nemocni.
Naravno, i majkama sa malom decom.

Ne ustajem bas svakom starijem...sta da radim, placam i ja kartu a ima i mladjih od mene.

Retko se vozim busom, stvarno retko, ali pre sam se cesce vozila i ustajala sam uvek starijim ljudima, nekad ponudim mesto i pre nego sto me zamole ;) Ne secam se da sam ikad videla trudnicu u busu :P ali naravno da bih ustala, prvo njoj pa onda svim drugim 'kategorijama' , jer iako se dobro oseca pitanje je da li ce pri nekom skretanju neko da je gurne... :shock:
Jednom sam se vozila sa drugom, i usla je zena sa muzem i detetom i samo rekla : ko ce da ustane?
Moj drug budala joj ustupio mesto a ona ni hvala da kaze. :evil: Ja bih joj rekla da cu ustati, nakon sto me pristojno pita :twisted:
Ма, да, баш носите много тешке књиге!
E i ovoga se gnusam... Ja ne moram da nosim mnogo knjiga ali ima onih koji moraju da nose razne crteze i gomilu pribora i slicnog ako idu u umetnicke skole... Plus oprema za fizicko... :roll:
A i osnovci nose jako puno knjiga, mala deca imaju torbu vecu od njih samih :shock: , sreca te vecina njih ne putuje autobusom u skolu ali nazalost ima i onih koji putuju... I ne zahtevaju da im se ustupi mesto, ali ova citirana recenica je prilicno nerazumna, ocigledno je napisana bez razmisljanja.

p.s. ovaj predlog za ustajanje osobama koje citaju shvaticu kao salu ;)

Naravno da je teži kad si ti lagana.....:lol:......govori u svoje ime,ja jedva da nosim knjige.....:lol:

E pa ti.....:lol: U LOLI ni ja ne bi nista nosila,.ali medicinska je to.....

Ма, да, баш носите много тешке књиге!

E pa ne znam za druge...al mene swaki dan ledja otkidaju zbog ranca,svaki dan po 7-8 casova,u medicinskoj je to "NORMALNO" i iz svakog predmeta 2 knjige i atlas,i velike ukoricene sweske....strashnO....:roll:

Back