Ustajanje u prevozu...?

Ustapanje mesta u prevozu osobama koje citaju?

• ZA

• protiv

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Imam tu nesrecu da se svakog dana truckam 20-ak minuta u busu do skole. Ustanem profesorima jer moram,ako ih ne ponudim,pitaju sami. Mada ima i onih koji nikada ne traze mesto. Ako udje neka zena sa bebom,trudnica ili stara baka ili deda.Inace ne ustajem....

moram babama da ustajem, ostalima ne... i to samo one koje vucaraju one kese i cegere vece od njih... nikad mi nije bilo jasno zasto su babe uvek sa nekim tovarima ko da kampuju i da se sakate bez nogu i ruku i glave voze po busevima... kakav je to zivot, sto mu piva?

Ustupanje mesta u GSP-u je stvar vaspitanja.
Trudnice i majke sa decom su na mestu broj 1 prioriteta.
Za njima idu invalidi i onemocali.

Inicijativa je sledeca:
USTUPANJE MESTA CITACIMA.

Ni ne sedim u busu maltene kada idem, jer me gotovo uvek neko podigne, da kažem, odnosno ja ustanem...ustajem bolesnima, starima i starijima od sebe, trudnicama, roditeljima sa malom decom, invalidima i sl..zato ni ne sedam, jer čim sednem, opala..eto ga neko, i ja onda ustanem, pa poštedim sebe i onda uopšte ne sedam..tako mi lakše. Za čitače..ako ima mesta, neka sednu...a kada nema, prvo svi ovi gore navedeni, pa ako ostane mesta, nemam ništa protiv, U protivnom, će morati malo njegove ili njene nogice da se nastoje. :)

Ustajem, od nedavno, samo babama i dedama na stakama koji su se jedva popeli u autobus.
Inace se pravim da ih ne vidim, al ustajem kad zatraze.
Prvo lepo zamoli - pa cu ja da ustanem. Koliko puta mi se desavalo da ja ustanem a ona/on nece da sedne.

Trudim se da maksimalno izbegavam sredstva gradskog prevoza,jer sam gotovo uvek (iako se istima jako retko vozim) imao probleme u smislu da me putnici maksimalno izgaze po novim cipelama ili patikama,da me dok stojim i držim se za štipku,putnik do mene skidajući nepromišljeno ruku sa iste - pukne rukom po glavi ... da leti na 30 C u gradskom autobusu ili tramvaju ima sigurno bar 45 c itd. :)
Dakle,leti greju autobuse i tramvaje uz pomoć neispravne klime i viška putnika,a zimi rashladjuju uz pomoć neispravnih vrata i prozora stvarajući promaju. :)

Mada,jednom mi se desilo dok sam stajao iznad jedne bake koja je sedela,da otvori Fantu nestručno i nepropisno,a ona umesto da ostane u flaši,izleti i pravo po mojoj odeći.Tu majicu sam i bacio jer nije mogla da se opere. :)

Dakle,kad god sam ušao u vozila gradskog prevoza,uvek sam stajao,a sad se trudim da uopšte ne ulazim u te pokretne sprave. :thumbdown:

Ne vozim se basom dugo godina jer sam taksista. Čak i kad nekad slučajno upadnem švercujem se a ustao bih babama, dedama i ženama sa decom. A ovi što čitaju novine.....pa nek čitaju na poslu za vreme radnog vremena kao što radi svaki Srbin :-)

Godinama vec ne koristim javni prevoz.
recimo da.. imam problem sa istim.
Ali, mislim da treba ustati, starijim ljudima, ali i mladjim ako vidis da treba.
ima ljudi, provedu na poslu po 16 sati, ili zena, pa s' posla idu kuci, da odrade jos jednu smenu.
i sta, nadjem se u busu i sedim a neko se trese od umora?
naravno da bih ustala.
Ali, ne koristim javni prevoz, tako da.... ej, stajem stoperima, uvek. cak i ako ne stopiraju :)

Jednom ja tako sedim, odmah tu do vrata. I ulazi neka babuskera : ''Sinko, je ceo dan bla, bla, bla... 'oces li da ustanes na babu?'' Ja je gledam bledo 5 min, pre nego sto ustanem... xD I kad ona lepo sedne, pocne meni pricu " imam ja unuku, isto je tako lepa kao ti, BLA, BLLAAAA, BLAAA'' XD
A neki frajeri tamo su se cerekali kao ludi! :lol: :rotf:
Ma to je strasno!
A ti citaci, neka me poljube u dupe, ako misle da cu im zbog neke j.ebene knjige il' sta vec, ustupiti mesto.

Back