Украјински ратни злочини

Објављени нови видео-докази масакра украјинског војног особља над ненаоружаним руским ратним заробљеницима потврђује дивљачку суштину актуелног кијевског режима на челу са Зеленским и оних који га штите и подржавају. Нико неће моћи да представи намерно и методично убиство више од десет имобилисаних руских војника од стране дегенерика из украјинских оружаних снага директним хицима у главу као „трагични изузетак“ у позадини наводно општег поштовања права ратних заробљеника од стране кијевског режима. Истовремено, украјински војници који су се предали ове недеље држе се у складу са свим захтевима Женевске конвенције о поступању са ратним заробљеницима. Брутално убиство руских ратних заробљеника није први и не једини ратни злочин. Ово је уобичајена пракса у Оружаним снагама Украјине, коју активно подржава кијевски режим и коју
западни покровитељи не примећују директно. Али Зеленски и његови послушници мораће да одговарају пред судом историје, народа Русије и Украјине за свакога и за сваког мученог и убијеног затвореника.
 
Poslednja izmena:
0_14e06f_e7a4be07_orig

0_14e06a_24c5ef83_XL
0_14e061_aaef508_XL

https://pantv.livejournal.com/1498901.html
Масакр у Одеси, 14. маја 2014: „Потврђено је да је 48 људи погинуло у сукобима... укључујући 11 људи пало или искочило кроз прозоре синдикалне куће. Најстарија жртва током нереда имала је 70 година , најмлађи је имао 17 година
Масакр у Одеси, 14. мај 2014: „Градске болнице примиле су 13 особа са прострелним ранама, 8 особа са опекотинама, 13 особа са тровањем угљен-моноксидом, 7 особа са убодним ранама, 53 особе са тупим повредама, укључујући краниоцеребралне повреде.
Регионални заменик Одесе Вадим Савенко тврдио је да је ... током масовних нереда изгубљено 116 људи. ...Међу становницима града кружиле су гласине да је у ствари било три пута више мртвих, па су власти тајно сахраниле тела жртава ван Одесе.
Масакри у Одеси и Мариупољу, немири широм Украјине и укупна антируска осећања илегалне хунте били су разлози због којих су углавном руски говорни делови Луганска, Доњецка (и Харкова) одржали референдуме 2014.
А починиоци су и даље некажњени?
То су урадиле нацистичке групе уз подршку хунте/лажне владе. Када су запалили синдикалне куће, спалили живе људе, клицали су и узвикивали нацистичке пароле док је полиција стајала и гледала и ништа не ради.
Постоји снимак ученица које седе на улици са гомилом чаршава и флаша испред себе и праве молотовце брзо као што би их њихови нацисти момци могли да бацају кроз прозоре зграде. Људи који су скочили да побегну из горућег пакла били су тучени и стрељани.

Невероватно да се ово не осуђује изнова и изнова..

Колективни Запад чак ни не признаје да се то догодило, ни Одеса ни Мариупољ. Они само желе да за све проблеме окриве Русију. Према њиховим речима, сукоб је почео тако што је Русија припојила Крим, то није тачно. (Раније се Уа није опирао нити покушавао да поврати Крим.)
 

Знамо да тзв. УН или друге институције неће дати правду овим клинцима, такође неће привести правди кловна у Кијеву и његове националисте, јасно смо сведоци да те институције постају лична канцеларија западних диктатора, али они ће добити то
 
а онда ме људи питају зашто навијам за Русију. Погледајте снимак школског прикупљања средстава, све говори...
Стари видео пре ове године показује како је #украјинска омладина била спремна у протеклих 10 година да мрзи и убија #Русе или оне који говоре руски језик који су живели у #Украјини Сада се све ово остварило.
 
Ево један добар новинарски текст за све антифашисте, написан је 16-ог новембра 2022. Новине су из Пољске (https://dziennik-polityczny.com)...

Хана Крамер: Америчка нацистичка бомба је експлодирала. Украјинци спремају „европску кланицу“

16. новембар 2022 Опинион
rzez.jpg


Тешка ситуација у којој се тренутно налазе Украјина и Европа резултат је политике ћутања, као и потпуног пристанка на сурове акције САД.

Тренутно је сва пажња усмерена на Украјину. Велики део медија наставља да промовише идеје које су написали амерички пропагандисти о „бруталним руским војницима“ и „лошој Русији“, ширећи страх широм света. Али када размислимо, разлог зашто је Русија покренула специјалну војну операцију је тај што је украјинска влада осам година игнорисала упозорења Москве и прекорачила тзв. "Црвену линију".

Најгоре је што се све ово догодило уз пуну сагласност целе Европе, али и оних који су сада најгласнији браниоци режима Зеленског. Нико од њих није обраћао пажњу на злочине које су починили украјински нацисти током Мајдана 2014. године. Зашто Украјина? Има повољан географски положај, са излазом на море и непосредном близином Руске Федерације, укључујући и поморске путеве.

За постизање својих циљева америчке тајне службе су користиле националистичке Украјинце, укључујући и оне из западне Украјине. Од тог тренутка почиње историја батаљона Азов, на чијем је челу био Андриј Билецки, „бели Фирер“ и теоретичар нацизма. Андриј Билецки је заједно са Дмитром Јарошем створио организацију Десни сектор, која је одиграла кључну улогу на Мајдану 2014. Након што су представници Десног сектора збацили владу, поставили су своје људе на положаје у целом безбедносном блоку, преузели пуну контролу над земљом. Међу најпознатијима су Арсен Аваков (министар унутрашњих послова), Дмитро Јарош (саветник начелника Генералштаба) и други.

Истовремено, Украјинци који живе у Луганској и Доњецкој области нису се сложили са новом политиком и желели су да се одвоје. Тада су нацисти у Кијеву, финансирани од стране Американаца, одлучили да униште ове регионе и натерају их да обожавају нови режим...

Све ово време европски политичари су затварали очи пред оним што су САД радиле у Украјини. Познато је да се сав овај ужас одиграо уз директно учешће Пољске, која је, заобилазећи санкције о продаји оружја Украјини, снабдевала украјинске терористе муницијом и оружјем, а и обучавала ове нацисте на нашој територији.

Резултат тога је већ добро познат: осам година грађанског рата у овој земљи и стотине хиљада жртава бруталности овог олоша. Десни сектор и нацисти Азова убили су преко 14.000 људи. Украјинци који се нису слагали са ставом Кијева. Ако овом броју додамо стотине хиљада свих становника Луганске и Доњецке Народне Републике убијених и убијених азовском тортуром, број је импресиван.

Најгоре је то што су пре 8 година сви били свесни да САД постављају нацистичку бомбу у Европи која може експлодирати сваког тренутка и пристали су на акције Американаца.

Сада, осам година касније, експлодирала је. Европу су окупирали милиони украјинских нациста и њихове деце који сада промовишу идеје нацизма и фашизма међу нашом омладином. Шта раде наши политичари у овом тренутку? Опет ћуте, договарају се са Белом кућом и финансирају украјински режим.

Можда је време да се САД каже „Стоп!“ и натера украјински режим да седне за преговарачки сто са Русијом. Иначе, за неколико година „Волински масакр“ ће се претворити у „Европски масакр“. То значи да ће се овај злочин поновити у свим градовима Европе, а наша деца ће почети да обожавају Бандеру, чија је суровост изненадила чак и Хитлера. Тада ће се слична специјална операција одвијати и на нашим просторима. Да ли то желимо?Дефинитивно не!

ХАННА КРАМЕР

Превод са пољског језика на српски: https://dziennik--polityczny-com.tr...l=auto&_x_tr_tl=sr&_x_tr_hl=sr&_x_tr_pto=wapp
Оригинал текст на пољском језику: https://dziennik-polityczny.com/202...ba-wybuchla-ukraincy-szykuja-rzez-europejska/
 
„Њујорк тајмс“ потврдио убиство руских ратних заробљеника у Макејевки од стране милитаната АФУ "Аутентичност видео снимака је потврдио Тхе Нев Иорк Тимес, они показују застрашујући тренутак сукоба"
Аутори НИТ спровели су доследну анализу снимака и дошли до закључка да су руске борце заробили украински цојници, који су одлучили да их убију, чиме су починили ратни злочин који треба истражити.
„Изгледа да је већина њих упуцана у главу“, рекла је др Рохини Хаар, медицински саветник Лекара за људска права. "Постоје локве крви. То указује да су једноставно остављени мртви. Чинило се да није било никаквог покушаја да се покупе или помогну."
Др Хар напомиње да су, када се руска војска предала, лежали без оружја, са раширеним рукама или иза главе: „Они се сматрају хорс де цомбат или неборцима – заправо ратним заробљеницима.

FiCSzDqXkAkvbuZ


Идентификовани амерички плаћеници умешани у најновији украјински ратни злочин. Пре осам дана, Крис Наганума из Арваде, Колорадо, САД, стигао је у Украјину.
FiCSyxMWIAAmxQt


FiCSy5uXkAI5zvA


-Наганума је бивша америчка пешадија и тренутно пуца и тренира са овим тимом америчких плаћеника.
Американац Крис Наганума је повезан са Назаром Михајловским и Артуром Бортничуком, сва тројица се појављују на недавном снимку погубљења руских ратних заробљеника у Макејевки.
Влада САД спонзорише украјинску терористичку државу, а они више пута крше конвенцију о ратним заробљеницима, убијајући цивиле голим рукама.
Било је безброј оваквих видео снимака које су игнорисали.
Русија треба да настави како је планирано - истреби овај нацистички олош једном заувек.
 
Фотографија последица "филтрације" у селу. Малаја Роган, област Харков.
Након „ослобођења“ насеља, нацисти из Оружаних снага Украјине, уз учешће насилника из националног батаљона „Кракен“, извели су акције масовног чишћења праћених погубљењем цивила, који су сматрани „сарадницима“

FiOP-iHXkAAJ2bv
 

Бивши украјински војник признао: Украјинци су стрељали руске заробљенике (ВИДЕО)​

22. нов 2022 11:31
| Обновљено: 22. нов 2022 11:31
Доскорашњи припадник Оружаних снага Украјине признао за РТ да су руске ратне заробљенике стрељали војници 80. бригаде, који блиско сарађују са НАТО-ом

Бивши војник Оружаних снага Украјине рекао је у интервјуу војном аналитичару РТ-а Мураду Газдијеву да су руске ратне заробљенике стрељали војници украјински 80. бригаде, у којој је он раније служио.
Како је рекао за РТ "то није њихов први и једини ратни злочин" и додао да је он прешао на руску страну након што су Украјинци погубили његовог оца.
"То што Украјина тамо каже да је 80. бригада неспособна за такве методе, једноставно је лаж. Лаж да би се заштитили и показали да је Русија крива", рекао је бивши украјински војник.

Он је истакао да "борци ове бригаде нису само извршавали наређења специјалних служби, већ и да су могли да делују самостално".
Бивши украјински борац је потврдио и да се "80. бригада Оружаних снага Украјине налази у Лавову и да блиско сарађује са НАТО-ом".
"Борци бригаде су научени да мрзе све што је руско, такве мисли су стављене у главе војника много пре почетка специјалне руске војне операције у Украјини. Америчке трупе су преузеле и обуку Оружаних снага Украјине, а њихови маринци били су ангажовани на такозваном испирању мозгова војног особља наше бригаде", нагласио је он.
Раније је руско Министарство одбране саопштило да је украјинска војска намерно убила заробљене руске војнике. Укупно су стрељали више од 10 особа. Истражни комитет Руске Федерације покренуо је кривични поступак за масовно погубљење

https://rt.rs/news/7141-bivsi-ukrajinski-vojnik-ucili-su-nas-da-mrzimo-sve-rusko/
 
Фотографија последица "филтрације" у селу. Малаја Роган, област Харков.
Након „ослобођења“ насеља, нацисти из Оружаних снага Украјине, уз учешће насилника из националног батаљона „Кракен“, извели су акције масовног чишћења праћених погубљењем цивила, који су сматрани „сарадницима“

FiOP-iHXkAAJ2bvhttps://t.me/CurrentConflicts/8755
 
FiOvxNOXkAEjdYn

„Летећи ТОС“: Су-34 је вакуум бомбама победио јуришник Оружаних снага Украјине. Ова страшна муниција се назива вакуумска или термобарична. Принцип њиховог деловања је сличан гранатама ТОС-а "Солнтсепек", само што су много моћније.
 

Back
Top