Da li su ukrajinski vojnici pretvoreni u paru?

Šta je sa svim onim ukrajinskim vojnicima koje se vode kao nestali? Prema ukrajinskim zvaničnim podacima takvih ima na desetina hiljada, u zarobljeništvu nisu, jer su Rusi zarobili svega 8-10K Ukrajinaca. Znamo da Rusi imaju oružje koje može bojovnika pretvoriti u paru pa se nameće se pitanje, da li su oni stvarno isparili.

Sasvim moguće. Ovo je moj post sa druge teme

https://forum.krstarica.com/threads/oruzje-sa-beskonacnom-municijom.1040478/#post-51626945

Tekst o tome koji imam u arhivi je sa kraja 80-ih godina prošlog veka. Naravno da nisu u njemu date detaljne informacije o konstrukciji takvog oružja, ali ako se čita između redova i poznaje fizika i elektrotehnika, onda se može dosta toga shvatiti.

Razumljivo da bi se takvo oružje u lokalnim sukobima zbog tajnosti koristilo "na kašičicu". Ali u sveopštem sukobu zvanom Treći svetski rat neka nam je Bog u pomoći.

Šta je sa svim onim ukrajinskim vojnicima koje se vode kao nestali? Prema ukrajinskim zvaničnim podacima takvih ima na desetina hiljada, u zarobljeništvu nisu, jer su Rusi zarobili svega 8-10K Ukrajinaca. Znamo da Rusi imaju oružje koje može bojovnika pretvoriti u paru pa se nameće se pitanje, da li su oni stvarno isparili.
.
Када је почео сукоб у Украјини, усвојен је закон који предвиђа да се породици сваког погинулог исплати износ од око 400.000 (четири стотине хиљада) УСД.

За нестале се не исплаћује ништа, па је лако је наслутити због чега украјинске власти воде толико несталих у својим списковима.

Када су Руси недавно покренули иницијативу размене погинулих украјинске власти су то првобитно одбиле, али су под притиском јавности ипак прихватиле размену.

Сада је измењен закон па се тај износ исплаћује у ратама ко зна колико година, а мислим и да је предвиђен неки "грејс" период, типа исплата почиње када се заврши рат, али нисам сигуран па ово узми са резервом.

Детаље потражи на нету и не фантазирај претерано.

Чуј, претворили у пару.

.

Ukrainska strana kad god joj je bilo ponuđena razmena u neverovatnom odnosu sa višestrukim većim brojem ukrainske strane oni su odbijali i u najboljem slučaju odgađali. No ono što su uradili sa svojim zarobljenim ukrainskim vojnicima prevazilazi sve zločine ratovanja , oni su ih namerno ubijali himarsima a to su svesno radili da isti zarobljeni kao povratnici ne bi pričali istinite priče kada dođu kući. Neverovatni zločinci.

Ubijanje zarobljenika je redovna pojava u ruskoj vojsci. Bilo je i snimaka na kojima su se oni time hvalili.
I tak9 razmisljam ti ja zasto je dlugomir neobjektivan na temi tata u Ukrajini.I nista mi ne pada napamet.
Sad bio dan zastave i u ulici dosta srpskih zastava i na kuci Srbina koji je ozenio Ukrajinku stoji zastava Srbije i Ukrajine.
I meni pade napamet dlugomir.Reko da nije to u pitanju.
Naravno da su neki Rusi ubijali zarobljene Ukrajince.I naravno da su neki Ukrajinci ubojali zarobljene Ruse.Ali nas forumas dlugi slabo vidi kada je jedna strana u pitanju.

Back