Tuča u crkvi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Хех, ово је ипак тежи случај, претворити КРСТ у ПЕТОКРАКУ, али од атеиста се човек мора свачему надати. Међутим, морам да те разочарам... чак и да је петокрака у питању - ТО ЈЕ БЕЛА ВИТЛЕЈЕМСКА ЗВЕЗДА.......:lol::lol::lol:

znaci mi kad se krstimo rukama pravimo "prave linije" kao strele :hahaha:

Evo, nema lazi nema prevare
Kada se krstite, vi na sebi crtate pentagram

krstsp7.jpg

A kakve to veze ima? Hrishcani ionako koriste pentagram kao simbol pet Hristovih rana, ili pet chula a sa slovima S, A, L, V, S i kao simbol zdravlja. (Od latinskog "salus"...) Smatrali su ga zashtitom od zlih sila. Tek u poslednja dva veka su ga pocheli odbacivati kao simbol zla... A i to uglavnom kad je okrenut naopako...

Jeste, upravo je rijec o Crkvi Svetog Luke.

Ех па онда тамо сигурно поп Кривокапић зна све детаље о томе како је дошло до тога да су слова исписана латинским писмом.
Иначе, не знам да ли знаш - цркву у Барију(Италија) посвећену Св.Николају - чудотворцу Мирликијском такође је подигао наш владар (погоди који) потпуно у дивном православно-византијском иконопису што је све описано у црквеним записима - али су фратри уништили све фреске и дали да се ослика у барокном кичерајском стилу... само је остала једна једина икона сачувана.

A kakve to veze ima? Hrishcani ionako koriste pentagram kao simbol pet Hristovih rana, ili pet chula a sa slovima S, A, L, V, S i kao simbol zdravlja. (Od latinskog "salus"...) Smatrali su ga zashtitom od zlih sila. Tek u poslednja dva veka su ga pocheli odbacivati kao simbol zla... A i to uglavnom kad je okrenut naopako...

Heh. :)
Pa ne moze to malo ovako, malo onako :)
Ili ovako ili onako :)
U suprotnom dolazi do velikog licemerja, kao sto obicno biva kada su religije u pitanju :):)

Ko se raspravlja o prirodi Boga i crkve sa klincima poput Darka kojima je dosadno pa eto nesto pisu po internetu nema pravo da se ljuti - i jos od MENE da trazi neki racun.

Bajo.

I dalje nema odgovora... mora da smo mi ateisti neka niza bica, sta li?... :dontunderstand:
I dalje cista demagogija i proseravanje, ovoga puta bez "da prostis"...
Zadrto... :dash: Time si mi donekle i odgovorio na pitanje...

Bajo.

Ех па онда тамо сигурно поп Кривокапић зна све детаље о томе како је дошло до тога да су слова исписана латинским писмом.
Иначе, не знам да ли знаш - цркву у Барију(Италија) посвећену Св.Николају - чудотворцу Мирликијском такође је подигао наш владар (погоди који) потпуно у дивном православно-византијском иконопису што је све описано у црквеним записима - али су фратри уништили све фреске и дали да се ослика у барокном кичерајском стилу... само је остала једна једина икона сачувана.
Naravno da znam. Bio sam u toj Crkvi Svetog Nikole u Bariju, koja se nalazu u Starom Gradu odmah pored mora.
na 20 metara od same Luke Bari.

I dalje nema odgovora... mora da smo mi ateisti neka niza bica, sta li?...
I dalje cista demagogija i proseravanje, ovoga puta bez "da prostis"...
Zadrto... Time si mi donekle i odgovorio na pitanje...

Odgovorio bih ti na pitanje, ali mi je nekako glupo da pricam na tom nivou. Da li si ti nize bice, jel' to pitanje?

Jesi brate, nize si bice. Najnize, I glup si ko kur@c. Eto, pa da razjasnimo sve.

sve je to posledica zbrke u crkvi koja nije od početka dobro nove vernike devedesetih uvela u veru.

problem je najpre u sveštenstvu, garnitura koja je bogosloviju završila za vreme komunizma prosti nije dorasla zadatku. tada je kvalitet učenika koji su odabirali sveštenički poziv bio srozan i crkve je devedesete dočekala u žalosnom stanju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back