Tuča u crkvi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ master_of error

Pa nije ti Bog saopstio da je kroz crkvu spasenje, vec svestenici...a sta mislis iz kog razloga?

Za Crkvu o kojoj ti govoris, Sam Gospod nas i Spasitelj je rekao : " Sazidacu Crkvu svoju, i vrata pakla nece je nadvladati" ( Mt 16, 18 ).
Saopstio mi je, dakle, Bog, kroz reci Svetog Jevandjelja.

Mitke,
znas li za podatak da u jednoj pravoslavnoj Crkvi na ikonostasu, odnosno na krstu koji je na vrhu stoji LATINICNIM pismom ispisano INRI a ne INCI ?

На православном крсту не верујем да стоје та слова - ни INRI ни INCI, али на православном Распећу треба да стоје слова: I.N.Ц.I.

Има пуно грешака по храмовима - а можда је тај иконостат поклонио неки католилик - и то се дешавало.

Zato, bajo, sto tema posta nije "da li je pravilan polozaj popa grcki ili lacmanski" i jer to ovde slabo koga interesuje, nego je tema "ha ha, ybt, koji mracnjaci, dokle ta crkva vise, jee, to sve ludo, divlje, mracni srednji vek, ti popovi, Amfilohije, Alohije, Kurohije, jel se nismo mi sa tim pojavama obracunali, kake su to budale, ja bi to na prevaspitavanje, a u crkvi neka bude muzej ateizma".

Ovo je valjda jasno?

E pa, "BAJO", tema je TUCA U CRKVI, pise za sve pismene, a i slucaj je (barem meni) jasan... Tuca koju je, barem po snimku, zapoceo SVESTENIK.
Slucaj je KONKRETAN, procitaj ponovo prvi post, pa ga tako i tretiraj; batali uopstene odgovore, ili ono sto je crkva postavila kao aksiome a nema utemeljenje ni u jednom dokazu... Jadni vi, svi vas napadaju, bla, bla... Cisto, da prostis, proseravanje...
Dakle, jel' pop kriv ili nije, a?! Kratko i jasno pitanje?
A sto se tice ovih istomisljenika 1234 i ove lizalice, kakav komentar imas na to sta su oni napravili od ove teme? Pominju se neke mrtve majke, drogerasi... ne vidim da osudjujes?

naravno da je stvorio djavola da bi mi gresili...

Kako lepo reche Epikur...

"Je li Bog voljan spreciti zlo, ali nije u stanju? Onda nije svemoguc.
Može, ali nije voljan? Onda je zloban.
I može i voljan je? Odakle onda dolazi zlo?
Niti može niti je voljan? Zašto ga onda zvati Bogom?"

A Epikur inache, nije bio ateista, vec protivnik religije... Tvrdio je da bogovi postoje, ali da gledaju svoja posla. Koliko mi je poznato, isti stav o njima je imao i Sidarta Gautama.

На православном крсту не верујем да стоје та слова - ни INRI ни INCI, али на православном Распећу треба да стоје слова: I.N.Ц.I.

Има пуно грешака по храмовима - а можда је тај иконостат поклонио неки католилик - и то се дешавало.
Da... upravo tako, moj dragi prijatelju (i Druze) ;)

Poslednja izmena:
Evo, nema lazi nema prevare
Kada se krstite, vi na sebi crtate pentagram

krstsp7.jpg

PAZNJA ! ! !

"Crkva Svetog Luke, smjestena je takodje u Starom gradu. Podignuta je za vrijeme vladavine srpske dinastije Nemanjic, krajem XII vijeka. Do polovine XVII vijeka crkva sv.Luke bila je katolicki hram, da bi nakon rata sa Turcima postala pravoslavni crkveni objekat, jer se broj pravoslavnog zivlja u Kotoru naglo povecao. Ipak, katolicki vjernici u tom hramu svoj oltar su imali do polovine XIX vijeka."

Sto imaju da kazu na ovo ovi novi vjernici? :super:

Па не мислиш ваљда да су Немањићи дозволили латинска слова на Распећу...нееее... то су сигурно додали касније римокатолици. Иначе, колико се сећам у Котору постоји једна од најстаријих православних богомоља....

E pa, "BAJO", tema je TUCA U CRKVI, pise za sve pismene, a i slucaj je (barem meni) jasan... Tuca koju je, barem po snimku, zapoceo SVESTENIK.
Slucaj je KONKRETAN, procitaj ponovo prvi post, pa ga tako i tretiraj; batali uopstene odgovore, ili ono sto je crkva postavila kao aksiome a nema utemeljenje ni u jednom dokazu... Jadni vi, svi vas napadaju, bla, bla... Cisto, da prostis, proseravanje...
Dakle, jel' pop kriv ili nije, a?! Kratko i jasno pitanje?
A sto se tice ovih istomisljenika 1234 i ove lizalice, kakav komentar imas na to sta su oni napravili od ove teme? Pominju se neke mrtve majke, drogerasi... ne vidim da osudjujes?

Ko se raspravlja o prirodi Boga i crkve sa klincima poput Darka kojima je dosadno pa eto nesto pisu po internetu nema pravo da se ljuti - i jos od MENE da trazi neki racun.

Bajo.

Па не мислиш ваљда да су Немањићи дозволили латинска слова на Распећу...нееее... то су сигурно додали касније римокатолици. Иначе, колико се сећам у Котору постоји једна од најстаријих православних богомоља....
Jeste, upravo je rijec o Crkvi Svetog Luke.

krstsp7.jpg

Хех, ово је ипак тежи случај, претворити КРСТ у ПЕТОКРАКУ, али од атеиста се човек мора свачему надати. Међутим, морам да те разочарам... чак и да је петокрака у питању - ТО ЈЕ БЕЛА ВИТЛЕЈЕМСКА ЗВЕЗДА.......:lol::lol::lol:

Pazi, i ja sam ateista, al ovo ne dokazuje ništa ... Niti je pentagram isključiv u negativnom kontekstu. Svakakve budale i naopaki ljudi su koristili razne simbole koje prvobitno nisu imale negativnu konotaciju.

Problem je u ljudima - ne postoji ništa što ne mogu isprljati.

Хех, ово је ипак тежи случај, претворити КРСТ у ПЕТОКРАКУ, али од атеиста се човек мора свачему надати. Међутим, морам да те разочарам... чак и да је петокрака у питању - ТО ЈЕ БЕЛА ВИТЛЕЈЕМСКА ЗВЕЗДА.......:lol::lol::lol:

Ja ipak mislim da je pentagram. Dobro poznat masonski simbol.
Jos kad se jaja farbaju u crveno.......

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back