Tuča u crkvi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ти би хтео са 3 твоја ретард-материјалистичка поста ОБЈАСНИШ ОНО ШТО ЉУДСКИ РОД НЕ МОЖЕ СА СИГУРНОШЋУ ХИЉАДАМА ГОДИНА....... е, свашта... стварно си пример шта атеизам направи од човека...

Pa kako onda verujes u nesto sto ne mozes da objasnis.
Evo ja verujem da imam 3 milijarde nevidljivih evra i ponudi cu ti 200 000 mojih nevidljivih evra za tvoj stan.
Da li ces pristati, jer ja stvarno verujem da moji nevidljivi evri postoje?

Zivot je dovoljno diskutabilan tako da je bolje malo okrenuti ga na saljivu stranu. Bar ovdje na forumu ;)

Nego tvoje misljenje o Jevandjelju po Judi?

Нисам имао прилику да га прочитам, па тако немам неко мишљење, поготово што су ОНИ који су га као изнели "на видело дана" крајње сумњиви...

ja i tvrdim da su naučna teorija i religiozno objašnjenje podjednako labavi i ijednoidrugo je stvar vere, mada za prvu materiju nauka i nema objašnjenje.

tebi je suludo ali ti to ne daje pravi da vernike smatraš suludima ili manjeinteligentnima.

ovo drugo o krivici si promašila temu, ni pravoslavlje ne priznaje sudbinu i bog ne određuje neše živote mada može intervenisati. samo, tu je već problem što većina ljudi i ne zna prećizno o čemu priča kada govori o religiji, recimo katoličanstvo uključije subinu ali pravoslavlje ne. ja sam se dobro uputila u sve religiozne opcije kojih sam se dokopala da bih shvatila da nitiujednu ne verujem ali bar zna u šta ne verujem.
kao prvo cini mi se da nisam nikog nazvala manje inteligentnim ili sta vec.
da je suludo - iz mog ugla jeste,na sta svakako imam pravo.

a drugo ne pricam o pravoslavlju,katolicanstvu nego o pojmu vere i boga u celini.sta kaze jedna ili druga religija je njihov stav,problem,misljenje do kojeg su dosli na nebitno koji nacin.obrni okreni trebalo bi da postoji jedan bog,ne katolicki,pravoslavni ili ciji god tako da forma boga tj dozivljaj istog kroz pripadnike razlicitih religija meni ovde u opste nisu bitni.vec sama sustina a i nastanak ideje istog.

btw ne pricam o sudbini,zato sam i stavila krivicu pod navodnike.

Međutim problem nastaje pojavom Peruna (boga gromovnika). Ko od njih dvoijce je onda bio vrhovni? Henrik Lovmanjski je tim povodom izneo interesantnu teoriju po kojoj je Perun mogao da predstavlja nadimak za Svaroga i da su njih dvojca ustvari isto božanstvo

http://sr.wikipedia.org/sr-el/Словенска_митологија

No teorija jeste interesantna, ali nije istinita jer najbolju potvrdu za odbijanje teorije Lovmnjanskog imamo u skandinavskoj mitologiji gde na vrhu sede Tor - Bog Gromovnik i Odin Svemudri.

Daklem, lupetas...

ili mi replicirajte pismom koje razumijem,ili me obiđite.

može?

Нити сам те цитирао, нити одговарам језуитима... да нећеш можда и преводиоца... чибе бре........!!!!!!!!
icon8.gif
icon8.gif
icon8.gif

Нисам имао прилику да га прочитам, па тако немам неко мишљење, поготово што су ОНИ који су га као изнели "на видело дана" крајње сумњиви...
Dokazano je naucnim metodama da je Jevandjelje autenticno. Cak i dva od preostalih 5 straucnjaka za koptski jezik su potvrdili cinjenicu.

Dokazano je naucnim metodama da je Jevandjelje autenticno. Cak i dva od preostalih 5 straucnjaka za koptski jezik su potvrdili cinjenicu.

Наведи ИМЕНА стручњака ??? Ко су, одакле су, када и како је пронађено то наводно "јеванђеље по Јуди"... буди искрен до краја...

Наведи ИМЕНА стручњака ??? Ко су, одакле су, када и како је пронађено то наводно "јеванђеље по Јуди"... буди искрен до краја...
Hocu, vrlo rado cu uraditi to. Samo ce mi trebati malo vremena.
Znam da su se strucnjaci sastali u Shvajcarskoj (nemoj samo reci da nije bilo Srba ili Rusa medju njima ;) ) tamo negdje 2002 godine.

kao prvo cini mi se da nisam nikog nazvala manje inteligentnim ili sta vec.
da je suludo - iz mog ugla jeste,na sta svakako imam pravo.

a drugo ne pricam o pravoslavlju,katolicanstvu nego o pojmu vere i boga u celini.sta kaze jedna ili druga religija je njihov stav,problem,misljenje do kojeg su dosli na nebitno koji nacin.obrni okreni trebalo bi da postoji jedan bog,ne katolicki,pravoslavni ili ciji god tako da forma boga tj dozivljaj istog kroz pripadnike razlicitih religija meni ovde u opste nisu bitni.vec sama sustina a i nastanak ideje istog.

btw ne pricam o sudbini,zato sam i stavila krivicu pod navodnike.

samo upozoravam kako bi se stav mogao protumačiti.

većini vernika koje znam religija najprihvatljivije daje smisao postojanju, ne doživljavaju je banalno utilitaristički. nastanak ideje o nekoj nadljudskoj, u sofisticiranijim oblicima nadmaterijalnoj, sili koja kontrpliše (i objedinjuje) je prilično široka tema. antički narodi recimo nisu isključivali božanstva drugih ljudi, prosto nad svakim imaju vlast ona božanstva koja priznaje. ideja jednog univerzalnog boga pre judaizma nije bila nešto popularna i u sištini je aberacija, odstupanje od onoga što se u većini drugih religija propoveda.

što se krivice tiče, u pravoslavlju nema mesta za to prebacivanje krivice za onoga ko ga razme.

Dovoljan je empirijski dokaz da nisi sigurna u svoje znanje, jer svoje sagovornike omalovazavas u svakom postu, zamenjujes teze i kad ti se postavi konkretno pitanje, redovno ga izbegavas.

jesi li nekada čitao karla popera?

niti jedan naučnik nema pavo da bude suguran u svoje snanje, sumnja je jedino konstruktivno stanje naučnog uma. nije ovo rekao poper, to je moja interpretacija.

gde sam zamenila teze, ukaži jasno i precizno? koje sam pitanje izbegla?

jesi li nekada čitao karla popera?

niti jedan naučnik nema pavo da bude suguran u svoje snanje, sumnja je jedino konstruktivno stanje naučnog uma. nije ovo rekao poper, to je moja interpretacija.

gde sam zamenila teze, ukaži jasno i precizno? koje sam pitanje izbegla?

Pitao sam te jasno i glasno i ponovo te pitam,
kako moze crkva da prihvata Darvinovu teoriju koja se kosi sa jednim od elementarnih principa teogonije?
Samo to i nista vise.

Procitaj malo par postova unazad, imas link, pa se udubi u napisano i eto ti odgovora...

pročitajte Vi.

"SVAROG
Svarog je, prema ruskim legendama, bog vatre i neba, stvoritelj svega na nebu i zemlji, PRVIO BOŽANSTVO KOD SLAVENA
Korijen svar- indoeuropski Sunce+ nastavak og (čert-og=dvorana, brl-og, vrtl-og). Prema tome Svarog znači mjesto Sunca, nebo, personificirano znači i samog boga neba, boga Sunca.
Prema nekim povjesničarima on ima dva sina: Dažbog ili Dabog bog sunca (prema Ipatskim kronikama, pod 1114.god.) i Svarožić. Svarog je povezivan sa nebom, kovanjem željeza i vatrom. Uspoređuju ga sa grčkim Uranom i Hefestom (božjim kovačem). Prema ruskoj legendi Svarog je iskovao sunce i postavio ga na nebo.
Kod Baltičkih Slavena značajno je obožavanje Svarožića- Radgosta. Titmar navodi da u Radgostovom hramu, kod Redarijana, između mnoštva idola bogova postoji i jedan pod imenom Zuarasici- Svarožić (bog vatre i domaćeg ognjišta) kojeg narod najviše štuje. Njemu su pridonošene žrtve- muškarci i domaće životinje. U hramu su uz idole čuvane i zastave koje su se iz svetišta iznosile samo u slučaju ratnog pohoda. Tada su ih nosili pješaci.Svarožić na glavi ima klobuk protiv žege, u desnoj ruci rog obilatosti, o lijevome boku mač, kojim je sjekao zloduha, jureći na svome konju. ]
"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back