tgdanijela
Poznat
- Poruka
- 7.092
Spomenici mog pradjede, Nikole Miljanovića Karaule, pa čak i grobnica su uništeni sa ciljem da se zaboravi sve šta je taj čovjek uradio za antifašističku Hrvatsku? Da li je to primjer kojim svi trebamo ići....trebamo li zaboraviti te ljude....i glavno pitanje ako njih zaboravimo šta ćemo onda pamtiti.....Ovo je odgovor Ureda Predsjednika R.Hrvatske na moje pismo:
REPUBLIKA HRVATSKA
Ured Predsjednika
KLASA: 053-02/09-04/06
urbroj:71-02-02/1-09-68
Zagreb, 3.srpnja 2009.
Poštovana gosp.
Predsjednik Republike Hrvatske gosp. Stjepan Mesić primio je Vaš dopis, u kojemu ste se zauzeli za obnovu spomenika Vašem pradjedu Nikoli Miljanoviću Karauli u Slatini, njegove spomen-grobnice u Lisičinama i spomen-kuće.
Kao što vam je poznato, Predsjednik Republike Hrvatske gosp. Mesić više je puta u raznim prigodama osudio rušenje ili oštećenje spomenika osobama i događajima iz NOB-a, zauzevši se za njihovu obnovu. Mjerodavna tijela, prije svega gradovi i općine, imaju obavezu u skladu s odgovarajućim zakonima pristupiti njihovoj obnovi. Imam obvezu uputiti Vas da se u vezi sa spomenutom obnovom i zaštitom spomenika Nikoli Miljanoviću Karauli obratite tijelima vlasti Grada Slatine.
S poštovanjem,
PREDSTOJNIK
mr.sc. Amir Muharemi
REPUBLIKA HRVATSKA
Ured Predsjednika
KLASA: 053-02/09-04/06
urbroj:71-02-02/1-09-68
Zagreb, 3.srpnja 2009.
Poštovana gosp.
Predsjednik Republike Hrvatske gosp. Stjepan Mesić primio je Vaš dopis, u kojemu ste se zauzeli za obnovu spomenika Vašem pradjedu Nikoli Miljanoviću Karauli u Slatini, njegove spomen-grobnice u Lisičinama i spomen-kuće.
Kao što vam je poznato, Predsjednik Republike Hrvatske gosp. Mesić više je puta u raznim prigodama osudio rušenje ili oštećenje spomenika osobama i događajima iz NOB-a, zauzevši se za njihovu obnovu. Mjerodavna tijela, prije svega gradovi i općine, imaju obavezu u skladu s odgovarajućim zakonima pristupiti njihovoj obnovi. Imam obvezu uputiti Vas da se u vezi sa spomenutom obnovom i zaštitom spomenika Nikoli Miljanoviću Karauli obratite tijelima vlasti Grada Slatine.
S poštovanjem,
PREDSTOJNIK
mr.sc. Amir Muharemi